Edision digiboksit?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana spacman, 16.06.2016.

 1. spacman

  spacman Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan kenelläkään kokemuksia Edision merkkisistä digibokseista? Satshop näkyy myyvän Piccollo mallia edullisesti ja ainakin speksit näyttäisi olevan ihan ok. Lisäksi näkyy löytyvän vielä halvempi malli progressiv hybrid jota löytyisi esim. ebaystä. Niin siis kaapeliverkkoon olisi tulossa. Piccollo näkyy lisäksi olevan CI+ hyväksytty. Tärkein tehtävä tuolla olisi ajastimella nauhoitukset. Mitenhän luotettavia nuo mahtaa olla. Ainakin firmware päivityksiä on näemmä tullut ihan viime aikoinakin.
   
 2. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 741
  Saadut tykkäykset:
  273
  Satshopin digiboksit ovat muutenkin aika erikoisia. Samoja merkkejä ei myydä missään muualla Suomessa, eikä käyttökokemuksia löydy mistään. Eipä juuri uskalla ostaa muuhun kuin ehkä satelliittikäyttöön, mutta tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni.
   
 3. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  14
  Johtunee siitä että eivät ole ns markettiboxeja, euroopasta löytyy samoja boxeja mtä satshop myy monistakin alan liikkeistä (ei siis marketeista).
  Huoltovalikon foorumilla on paljonkin kirjoitettu kokemuksia kyseisistä boxeista, suuri osa satshopin myymistä boxeista toimii Enigma2 (E2) käyttiksellä ja ovat siltä osin monin tavoin yhteneväisiä ohjeiltaan ja käytöltään.
  Enigma2 linuxia voisi kuvata että se on digiboxien "windows", kun osaat käyttää yhtä osaat käyttää toistakin. ;)
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 701
  Saadut tykkäykset:
  414
  Huoltovalikkoa ymmärtääkseni jollakin tapaa avustaa Satshop. Ainakin olen sieltä lukenut viestejä, joissa on kirjoitettu, että "tilasin sponsorilta sen ja sen...". Tämä kannattaa ottaa huomioon.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2016
 5. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  14
  Niinhän siellä huoltovalikon foorumilla ihan rehellisesti satshopin mainosbannerissa lukee (kun vie hiiren bannerin päälle) että sivustoa sponsoroi satshop.fi.
  Taitaa huoltovalikolla olla suurempi sponssaaja olla terastore.fi, heille kun on oma osiokin (kaupalliset toimijat).
  Ja on huotovalikon foorumilla oma myymälä, mutta ei sieltä digiboxeja löydä.
  Harvapa yksityinen foorumi nykyään ilman sponsseja pyörii, omaa harrastefoorumia olen tosin pyörittänyt jo 10 vuotta omasta pussista ilman sponsseja..
  Taidan olla itsekin kirjoittanut huoltovalikon foorumilla tilanneeni sponsorilta digiboxin (todellisuudessa montakin), vaikka koko tv/sat alan kanssa minulle ei ole mitään tekemistä. ;)
  Taitanee olla ainoastaan nimimerkki PNP joka on noita satshopin boxeja saanut lainaan arvosteltavaksi sponsorimielessä ja hyvä niin, saisi olla täälläkin vastaavia katselmuksia.
  Minusta kuitenkin nimimerkki PNP on arvostellut aivan asiallisesti (joskin pikaisesti) huoltovalikon foorumilla boxeja, toki täytyy ymmärtää että kyseisten boxien kohdalla täytyy olla vähän tietämystä Enigma2 käyttiksestä, niin kuin edellä kirjoitin ne eivät ole markettiboxeja ja eivät siten sovellu kaikille.
   
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 701
  Saadut tykkäykset:
  414
  En ole koskaan käyttänyt hiirtäni sillä tavalla, että olisin tuon tekstin nähnyt. Olen sentään lukenut sivustoa jo vuosien ajan. Sen vain totean, että tuo riippuvuussuhde ei näy selvästi.
  En halua HV/Ss-yhteyttä tämän enempää spekuloida DVDPlazalla.

  Yleisesti olen sitä sitä mieltä, että jos jossakin foorumissa on sponsorina joku kaupallinen toimija, pitäisi se näkyä heti kättelyssä.
   
 7. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  875
  Saadut tykkäykset:
  14
  Jos ei ole kyseessä liikkeen tai yrityksen omistama sivusto eikös ole sanomattakin selvää että mainokset ovat sponsoreiden, en ole koskaan nähnyt muillakaan suomalaisilla foorumeilla ilmoituksia sponsoroinnista vaikka monet mainoksia pullollaan ovatkin.
  Harvapa niitä mainoksia omille sivustolleen pyyteettömästi laittaa ja ylläpitää. ;)
  Topicin aloittajan kysymästä Edisonin digiboxeista ei muuten löydy edes mainintaa huoltovalokon foorumilta vaikka satshop niitä myykin..
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 701
  Saadut tykkäykset:
  414
  Kerta kiellon päälle:
  Mainokset sivuilla on OK. En edes niitä yleensä näe. Esimerkiksi DVDPlazalla olen ne sallinut, koska haluan tukea tätä sivustoa.

  HV-foorumin sponssi on siis Ss. Sponsorina oleminen on yleensä paljon muutakin kuin sivuilla nähtävät muuttuvat mainokset. HV:lla kirjoitetaan lähes ainoastaan sellaisista laitteista, joita Ss myy. Software-keskustelu on keskittynyt sellaisiin asioihin, jotka ovat Suomessa relevantteja Ss:n myymissä laitteissa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2016
 9. 2x4x

  2x4x Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  9
  Olen ehkä viisi vuotta seurannut hv:ta ja useamman kerran olen huomannut, että ensin on maailmalta harrastaja löytynyt uusia laitteita ja kun niitä on useampi hankkinut on niitä sitten otettu ss:iin myyntiin. Myös monet foorumin jäsenet sponsoroivat foorumia, tiedä vaikka niistä tulisi enemmän tuloja kuin kahdelta kaupalliselta sponsorilta. Olisi mielenkiintoista nähdä tilasto Suomessa käytössä olevien digiboksien eri mallien määristä. Luulen että ss:n myymistä bokseista suurin osa on VU+ malleja, muita merkkejä myydään varmaan yksittäiskappaleita. Satelliittipuolella varmaan suurin osa bokseista on canal digitalin ja viasatin omia bokseja. Muista satelliitti-tv katsojista suurin osa taitaa olla maahanmuuttajataustaisia. Sekin olisi mielenkiintoista tietää paljonko Suomessa on satelliitti-tv:tä seuraavia kotitalouksia.

  HV:ssa olen huomannut, että parin viime vuoden aikana on enigma2-puolelle tullut lisää käyttäjiä t/c-puolelle, aikaisemmin satelliitti selvästi dominoi, erityisesti Vu+ Duo2 vaikuttaa suositulta. Ns. markettiboksit taitaa olla niin bugisia ja epäkäytännöllisiä, että ihmiset haluvat muuta. Tallenteet ovat nykyisin salattuja, konkat hajoaa parin vuoden päästä, softabugeja joista käyttäjät valittaneet, mutta ei ikinä korjata. Noita softajuttuja on myös enigma2-puolella, koska sen kehittäjiä ei aina kiinnosta käyttäjien toivomat asiat ja sitten ns. draiverit, jotka ovat suljettua koodia ja niissä on myös bugeja ja puutteita.

  HV:n päädyin aikakaan kun halusin lautasen ilmaisia satelliittikanavia varten ja siellä oli sateliittipuolesta eniten keskustelua. Itse olen kerran ss:ltä lautasen ostanut, muuten on tilaukset menneet Saksan, Englantiin ja Viroon. Menin enigma2-puolelle kun halusin aikanaan boksin, jolla pystyn katsomaan tallenteita 2x ja 4x nopeuksilla dvb-teksityksellä. HV:n keskustelusta on suurin osa enigma2-juttuja, johtunee siitä että bokseilla on mahdollista tehdä niin monenlaisia asioita ja melkein kaikki asetukset on muokattavissa sekä uusia versioita imageista tulee päivittäin bugeineen. Itsekin käytin ensin satelliittipuolella perusboksia, mutta kun nykyisessä boksissa on t/c-virittimien lisäksi sat-virittimet emolevyllä niin tulee sitä käytettyä. Satelliitti puolelta en tallenna mitään, tallennukseni ovat kaapelin ilmaisia kanavia.
   
 10. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 701
  Saadut tykkäykset:
  414
  ^Erittäin hyvä kirjoitus.

  Haluan kuitenkin korjata näkemyksesi markettiboksien virtalähteistä.
  Tietääkseni ainostaan Topfield kärsii huonoista elkoista lähes kaikissa laitteissaan. Saa korjata, jos olen väärässä.

  Mielestäni konkkien hajoaminen on Suomesta katsoen pienten merkkien ongelma. Aikanaan Dreamboxeista hajosivat virtalähteet. Nyt ne hajoavat Vu+ -laitteista.
  Tietääkseni koskaan Suomessa näiden laitteiden maahantuojat ja myyjät eivät ole tehneet yhtään mitään, jotta tämä tuotteen virhe poistettaisiin jo valmistusvaiheessa.
  Satshop esimerkiksi myy Vu+-virtalähdevaraosaa. Mielestäni Ss:n pitäisi korjata boksit ilman eri maksua. Myyjä ja maahantuoja mielestäni myöntää myyneensä laitteita, joissa on vika jo myytäessä, koska myy uusia virtalähteitä. Eivät kunnolliset elkot kuole parissa vuodessa. Katso esimerkiksi Humax-laitteet.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2016
 11. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 151
  Saadut tykkäykset:
  329
  Korjataan, virtalähdeongelma ei ole pelkästään Topparin ongelma, se oli vaan ensimmäinen enemmän myyyty moisesta kärsivä.
  Mistä tämä sitten johtui?
  Syynä moiseen oli valmistajien halu säästää valmistuskustannuksissa joka taas johti halvempien kiinalaisten kurakonkkien, tai jopa piraattikonkkien käyttöön....
  Elektroniikassa elektrolyyttikondensaaattori on herkimmin vikaantuva osa ja nykyään ei oikein yhtä merkkiä voi julistaa viattomaksi ja toista merkkiä tyystin jaskaksi, kun vikaantuu ne kaikki ennenmmin tai myöhemmin....
  Mikään pieni maahantuoja ei voi pitää varastoissaan määrätöntä määrää varaosia, eikä vaihtaa käyttämättömien laitteiden osia omalla vastuulla ja kustannuksella, se on nopea tie bankrottiin....
  Toki maahantuoja pitää valmistajaa asioista perillä, se on taas valmistajan haluista kiinni, moni ei juurikaan noteeraa pientä suomalaista maahantuojaa.

  T: Vesku
   
  LOP tykkää tästä.
 12. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  (Nyt kun Edison-keskustelusta tuli konkkakeskustelu.)

  Topfieldeissakin vaikka oire oli yleisempää, niin silti konkat joko meni tai oli menemättä. Itse ostin ihan ensimmäisissä suomeen maahantuodussa aallossa 5100-sarjalaisen terrestial mallin, joka mökkilaitteena käy ja kukkuu edelleen ilman konkkavaihdoksia. Muistaakseni konkkamurheet alkoivat toppyjä vaivata laajemmin siinä vaiheessa kun joka marketti alkoi niitä myydä, ja varsinkin kun kaapeliviritteiset mallit tulivat myyntiin.

  Ostin myös Saksasta myöhemmin Suomessa harvemmin tavatun Topfield 5400 s/t mallin, ja sekin on tähän päivään asti pyörinyt ilman ongelmia konkkien kanssa.

  Joten ajatukseni myös näiden E2-purnukoiden kanssa on samankaltainen - niitä ongelmia joko tulee tai on tulematta. Se lienee yksilöllinen juttu - pahimmassa tapauksessa eräkohtainen juttu.
   
 13. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 701
  Saadut tykkäykset:
  414
  Ei se, että maahantuoja tai myyjä on pieni, poista virhevastuuta.
   
 14. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Miksi et ole haastamassa oikeuteen autojen maahantuojia tai autovalmistajia, vaikka useimpiin autoihinkin löytyy vaikka kuinka paljon erilaista varaosaa suoraan maahantuojan hyllystä? Eikös se ole ennemminkin hyvää palvelua, että vara-osat saa suoraan varastosta heti toimitukseen, eikä tarvitse odotella lähetystä vinkukiinasta tehtaalta? Ensimmäiseen varhaiseen toppariin kolvasin itse uudet konkat sisään, mutta nykyiseen hdmi-malliin vaihtoivat huollossa koko virtalähteen kerralla. Varaosa löytyi huollosta hyllystä valmiina koska vika on yleinen, mutta eipähän jostain syystä tullut mieleenkään pitää sitä huonona asiana.

  Digiboksin (kuten telkkarin tai tulostimen tai läppärin tai minkä tahansa muunkin ei-kiinteän sähkölaitteen) odotettavissa oleva kestoikä on jotain noin kahdesta vuodesta viiteen, ja sen aikaahan nuo virtalähteetkin ovat yleensä kestäneet hyvinkin. Ei sinänsä yllättänyt, että kyseisen tuotteen kestoikää koskevan ja omaa argumenttiasi heikentävän rajoitteen jätit samalla kätevästi siteeraamatta ja mainitsematta.

  Jos tuotteen kestoikää haluaa jatkaa "odotettavissa olevaa pidemmäksi", niin korjauttamalla tai korjaamalla se on mahdollista. Ja mieluummin näin, kuin että kohtalaisella vaivalla korjattavissa oleva laite heitettäisiin ser-pönttöön koska varaosaa ei ollut saatavilla ja yksittäisten konkkien vaihtaminen tuntityönä olisi liian kallista.
  En tietenkään väitä että nykyinen parin vuoden suunniteltu hajoamissykli olisi hyvä asia, mutta niinhän se vaan on, ja siksi kuluttajansuojakin on ajallisesti rajoitettu asia.
   
 15. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 701
  Saadut tykkäykset:
  414
  Minulleko vastaat?

  Ryhmäkanne kuuluu Suomessa vain ja ainoastaan kuluttaja-asiamiehen toimivaltaan. Minä en aio käydä oikeutta ketään vastaan.

  En tiedä mistä vedit tähän keskustelun autot ja niiden varaosat. Puhut ohi asian ja ihan täysillä.
  Jos sinä olet ollut tyytyväinen, kun Topfieldisi on korjattu sinun rahoillasi, niin hyvä niin. Älä kuitenkaan väitä, että se olisi Suomen lakien mukaista toimintaa.

  Nuo keskusteltavat digiboksit hajoavat alle viidessä vuodessa. En jättänyt tietoisesti tätä mainitsematta. En ajatellut, että se pitää mainita erikseen. Mainitaan nyt sitten. Jos on ongelmia, pitää maahantuojan ja myyjän niistä vastata. Siis, jos halutaan noudattaa Suomen lakeja.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2016
 16. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Varaosien olemassaolo, varastointi tai myyminen ei ole merkki yhtään mistään muusta kuin normaalista asiakaspalvelusta. Turha siitä on vetää mitään salaliittopäätelmiä tyylillä "myönsivät virheen koska varaosia on olemassa!!!!!1" Ei vaan pidä paikkaansa. Täsmälleen samalla logiikalla; jos volkkarilla on tänä keväänä julkaistuun uuteen automalliin sopivia palloniveliä ja raidetangonpäitä hyllyssä varaosina, niin siloinhan he sinun mielestäsi "myöntävät virheen tuotteessa"?

  Jos digiboksi tai muu viihdelaite nykypäivänä kestää reilut parikin vuotta kasassa, niin silloin lautakunnassa mitä todennäköisimmin tulkittaisiin että sen odotettavissa oleva käyttöikä oli hyvin lähellä täyttä. Ainakaan myyjää ei noin pitkän ajan kuluttua missään nimessä velvoitettaisi maksamaan korjausta tai varaosaa kokonaisuudessaan. Erilaisia osakorvauksiakin siellä on myönnetty, mutta ne pitäisi arvioida tapauskohtaisesti.

  Silloisen vajaat kuusi vuotta vanhan topparin korjauskustannukset todellakin ihan kaikkien lakien ja säännöksien mukaan kuuluvat maksettavaksi sille kuluttajalle, joka haluaa väkisin vielä tekohengittää käyttöikänsä lopun jo ohittanutta laitetta. Takuuvarmasti tuohon korjaukseen ei olisi lautakunta eikä edes viranomainen suosittanut sentinkään hyvitystä myyjän maksettavaksi.
   
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 701
  Saadut tykkäykset:
  414
  Auton kuluvat osat eivät kuulu tähän keskusteluun. Keskusteltiin digibokseista, joissa on jo valmiiksi asennetttuina huonot osat.

  Jos nyt on pakko ottaa autovertaus, niin korjaavathan noita autoja eri valmistajat, kun huomaavat, että oltiin myyty nnnn määrä autoja, joissa oli vikaa jo myytäessä.
  Mikä tahansa vastuullinen valmistaja, maahantuoja tai myyjä korjaa virheensä. Onhan noita takaisinvetoja ja massakorjauksia ollut aika usein. Eikä siinä mitään vikaa. Osoittaa suoraselkäisyyttä.

  Nyt ennustat nimeämättömän lautakunnan päätöstä. Sen lautakunnan päätös on vain omassa päässäsi.

  Tämä oli virhe omalta osaltani. Piilotit sen tiedon, että vetosit ikivanhan Topfieldin korjaukseen, kun se oli jo hommansa hoitanut. Keskustelimme laitteista, joissa jo ostettaessa on virhe.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2016
 18. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Jos digiboksi on kestänyt jonkin verran yli pari vuotta, niin siinä ei silloin ole ollut virhettä. Se on vain ohittanut normaalin odotettavissa olevan kestoikänsä. Kestoiän jälkeen ilmenevistä vioista ja korjaus/huoltotoimenpiteiden kustannuksista vastaa kuluttaja itse, omasta pussistaan. Tätähän olen yrittänyt jankata koko ajan, mutta et tunnu uskovan.

  Digiboksien ja muiden kevyiden viihdelaitteiden odotettavissa oleva kestoikä ei ole viittä eikä kymmentä vuotta, vaan merkittävästi vähemmän. Jos saunan kiuas tai vaikkapa henkilöauto hajoaisi kahden vuoden normaalin käytön jälkeen, niin silloin toki voisit vedota tuotteen odotettavissa oleva kestoikään ja tuotevirheeseen, mutta saman ikäisen digiboksin tapauksessa et. Sikäli toki tulkinnanvarainen käsite, kun kestoikää ei ole yksiselitteisesti määritelty esim. tuoteryhmittäin, mutta aiemmista päätöksistähän voi kyllä päätellä jonkin verran.
   
 19. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 701
  Saadut tykkäykset:
  414
  Edelleen perustelet asioita lautakuntien päätöksillä, jotka ovat vain omassa päässäsi. Sinä olet keksinyt kahden vuoden rajan ihan itse.

  Tässä yksi kuluttajariitalautakunnan ratkaisu. Siinä on ratkaistu, että kuluttaja saa hinnanalennusta vielä neljän vuoden kohdalla.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2016
 20. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  271
  Kaksi vuotta virhevastuuta tuntuu kyllä aika lyhyeltä, kun takuutakin on jo sen 2 vuotta.