Ebay ja Paypal?

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Papi-, 18.02.2005.

 1. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 666
  Saadut tykkäykset:
  512
  eli suomennettuna "Kyseessä on prässätty tehdastekoinen levy - ei cd/dvd-r kopio." eBay on pullollaan piraattimatskua. Itse olen törmännyt varsinkin animeen, jotka ovat 1:1 kopioita japani-julkaisuista tai sitten 1:1 kopioita sillä erolla, että niihin on lisätty englanninkielinen tekstitys. "Laadukkaimmat" piraatti dvd-levyt ovat jopa kaksikerroslevyjä! Luulenpa, että useimmat eBay-ostajat ovat hyvin perillä siitä mitä ostavat.

  Itsekin olen käyttänyt Paypalia useamman vuoden ajan. Varmaankin 12-15 ostosta eri tahoilta. Hyvin on pelittänyt. Huijausmeilejä on tullut, mutta nehän haistaa heti.
   
 2. friikki-eki

  friikki-eki Guest Guest

  Liittynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman aiheen vierestä, mutta..

  Onko kukaan käyttänyt Bidpay:tä maksaessaan eBay ostoksia? Entäs toimiiko Sammon electronin kanssa?
   
 3. meitsimies

  meitsimies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama vuosi sitten käytin useinkin nimenomaan Sammon electronilla. Hienosti toimi ja muutenkin oli ihan kätevä, etenkin kun siihen aikaan ei Paypal electronilla toiminut.
   
 4. hiost

  hiost White Trash Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.11.2003
  Viestejä:
  2 366
  Saadut tykkäykset:
  6
  Oisko joku halukas huutamaan tuolta comista julisteen jos siirrän massit ja pari eur vaivanpalkkaa tilille, kun ei ite jaksais alkaa säätämään ton paypalin kanssa :p Ei vissiin nordean electron edes kelpais touhuun?
   
 5. Tomppa

  Tomppa Guest Guest

  Liittynyt:
  24.05.2000
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko tsekannut art.com:min tarjonnan? Sinne kun rekisteröityy, niin kerran, pari kuussa tulee vielä tarjouksia (-20%, kaksi yhden hinnalla, tjms.).

  -Tomppa
   
 6. hiost

  hiost White Trash Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.11.2003
  Viestejä:
  2 366
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kyllä, ja allposters.com ym. Tahtoo tuo Cliffhangerin juliste olla aika harvinaista sorttia :D

  [​IMG]
   
 7. Niksteri

  Niksteri Funny how? Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  678
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ebay:tä ja PayPalia käyttäneille olis yks tyhmä kysymys. Onko mitä eroa käyttääkö PayPalin Send Money-kohtaa vai Ebayn sivuilta löytyvää Pay Now-nappia? Molemmissahan pitää kuitenkin logata PayPaliin sisälle. Siirtyykö PayPalia suoraan käytettäessä rahat vastaanottajan PayPal-tilille ja Ebayn kautta vastaanottajan omalle pankkitilille vai miten? Ebayn Pay Now:ta käytettäessä se heittää mulle sen Expanded Use Number-jutun enkä sitä kautta pääse vielä maksamaan, mutta PayPalin kautta se ilmeisesti antais maksaa kun on rahasummat ja email-osoitteet tiedossa.

  Eli onko hirveästi noilla eroa, onko toinen tapa vähemmän hyvä kuin toinen? Lopputuloshan siinä on kuitenkin sama.
   
 8. harkka24

  harkka24 Guest Guest

  Liittynyt:
  28.12.2002
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä siinä muuta eroa ole kuin että Pay Now-napilla maksu lähtee parilla painalluksella, siis helpommin (jos siis myyjä on syöttänyt maksun tiedot Ebayn järjestelmään eli ns. checkout), toisella tavalla joutuu hieman kirjoitteleen enemmän itse, summat ja muut tiedot. Monelle myyjälle se "item number" on aika tärkeä, osaavat kohdistaa mistä on kyse. Ja PAYPAL tilillle kilahtaa maksu molemmilla tavoilla maksettaessa.
   
 9. system

  system Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytin ekan kerran Paypalia,ostin englannista tuotteen ja siirsin rahaa myyjän tilille ja nyt se näyttää maksun kohdalla pending tilaa,mutta katetta ei ole tililtäni mennyt,onkohan kaikki ok?? Ja eihän Luottokortti numeroa tartte välttämättä ilmoittaa vaan oma pankki ja tilinumero mistä rahaa siirretään?? KIITOS
   
 10. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  kaveri ei ole hyväksynyt vielä siirtoa. Hänelle on tullut maili että rahaa on siirretty, loggaudu paypaliin hyväksymään siirto.
   
 11. system

  system Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääkö mun klikata sitä " PAY" vai odotanko että se kaveri hyväksyy siirron? KIITOS
   
 12. system

  system Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on siis tämmönen teksti This email confirms that you sent a money request for 27.99 GBP a ebay item. Onko tämä ok? KIITOS VIELÄ..
   
 13. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eli olet pyytänyt tuon rahasumman maksamista?

  En ole tutustunut noihin electronkortteihin kun niiden kanssa on jatkuvasti ongelmia käyttäjillä.

  Kun paypal tili on luotu ja tiliin on sidottu käytössä oleva visakortti, menee homma näin: 1. huomaat kohteen mikä kiinnostaa e-bayn sivulla, 2. jätät huudon tai ostat paynow:n kautta heti 3. e-bayn sivuilta sinut ohjataan maksun vahvistamisen jälkeen paypal tilillesi, jolloin katsot, että tuotteessa kaikki on, postimaksut jne. kokonais-summa yms. ja klikkaat pay now tai confirm payment (en nyt muista mitä siinä painikkeessa lukee..) 4. saat ilmoituksen, että korttiasi on veloitettu ja veloitus tulee näkymään nimellä xxxx. 5. Palaat e-bayn puolelle ja alat odotella tuotteen saapumista kotiin.

  Visatapahtumissa näkyy sitten muutaman päivän viiveellä maksusuoritus, joka kuitenkin on siis tapahtunut tuon maksamisen yhteydessä heti, jolloin tuotteen myyjä voi alkaa oitis postituspuuhiin.

  Karkeasti noin se homma menee, pitääkö electronilla jotenkin toimia / temppuilla toisin sitten?
   
 14. system

  system Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo kyllä tämä häsläämistä on. Se request money on kyllä aika epäselvä,onko se että oon maksanu myyjälle? Kun payment awaiting on (0) aiemmin se oli (1) ,kai olen maksanu...:hitme:
   
 15. system

  system Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan Paypaliin tullut muutosta,käykö sammon electron ainoastaan?
   
 16. Seke88

  Seke88 Guest Guest

  Liittynyt:
  26.02.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyään kuulemma käy myös Nordean kortti.

  Itsekkin olen jo pitemmän aikaa ajatellut avata pay pal tilin mutta vieläkin vaikuttaa epäselvältä tuo systeemi vaikka olen asiaa koittanut selvittää...

  Pitäisi varmaan avata tili ja ostaa kokeeksi jotain muutamalla eurolla...
   
 17. x-ray

  x-ray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuossa MaksuKaverissa (PayPal) ole kyllä paljon mitään epäselvää.. Jos olet nimenomaan tehnyt Request Moneyn, niin olet pyytänyt myyjältä, että tämä myyjä maksaisi esittämäsi laskun sinulle! On siellä Send Money-tabikin..
   
 18. khan

  khan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2001
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään ollut ongelmia eBaysta ostetun ja PayPalilla maksetun tuotteen kanssa?

  Itselle kävi niin, että ohjelmisto jonka ostin luotettavan oloiselta myyjältä (palautteet 250+) ja mitä mainostettiin alkuperäiseksi, osoittautuikin kopioksi. Nyt otin yhteyttä eBay:n ja tein valituksen PayPalille, jossa tällä hetkellä tapausta tutkitaan.

  Huvittavaa on, että myyjä on ottanut suoraan minuun yhteyttä asiasta ja tarjonnut vajaan kolmanneksen hyvitystä jos vedän valituksen pois. Ilmeisesti olen päässyt kaverin juoneen jyvälle. ;)

  Paljon olen eBaysta tavaraa ostanut ja nyt tuli ensimmäinen ongelma vastaan. Saa nähdä miten käy, olisi hyvä kuitenkin kuulla jos jollain olisi ollut vastaavanlaisia kokemuksia ja miten ne ovat ratkenneet.
   
 19. Yläpesä

  Yläpesä Guest Guest

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolmen vuoden aikana olen maksanut n. 500 ostosta Paypalin kautta, osa samoille kumppaneille joten eri myyjien määrä lähempänä 300:aa. Näistä erittäin pieni osa on ollut ongelmallisia. Kaksi huijaria on osunut kohdalle: eivät ikinä lähettäneet tavaraa jonka arvo oli pieni. Näistä reklamaatio Luottokunnalle ja sain rahat takaisin kuukauden sisällä. Ebayn oma valitusjärjestelmä on niin saatanan hidas etten todellakaan ole jäänyt odottelemaan vastausta sieltä, jonka johdosta mahdollinen Visa-reklamaatio vanhenee sillä aikaa. Olen aina ongelmissa ottanut heti myyjään yhteyttä ja kertonut mikä on ongelma ja pyytänyt kertomaan miten asia ratkaistaan. Tällaisia ongelmatapauksia on ollut 10-20 ja lähes kaikki ovat ratkenneet minua tyydyttävällä tavalla rahakompensaationa (myyjä palauttaa osan tai kaikki rahat) tai kaupan peruuntumisena. Ne pari kertaa kun yhteyttä ei enää saanut: negatiivinen feedback ja lyhyt kuvaus ongelmasta, reklamaatio Luottokunnalle ja asian voi unohtaa. Luottokorttiasiakas on Ebayssa kuningas.

  Eniten ongelmia ovat aiheuttaneet britit jotka ovat surkeita paketoijia, sietämättömiä ylilaskuttajia paketointikuluista, onnettomia tavaran kunnon arvioijia tai muuten vaan huolimattomia ja hitaita. Saksalaisten kanssa kaikki pelaa kuin unelma.

  Tuon ohjelmakopiomyyjän ei kannata kauheasti riidellä, koska hän on yksiselitteisesti syyllistynyt rikokseen (todennäköisesti myynyt samaa softaa jo pitkään). Ebayn sääntöjen mukaan tuollainen tuote on rhdoton nocando. Kyseisen softan valmistajaa varmaan myös kiinnostaa hepun toiminta. Ota tarvittaessa yhteyttä BSA:han (Suomessa).
   
 20. jvarala

  jvarala Guest Guest

  Liittynyt:
  29.12.2004
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokunen kymmenen levyä on tullut huudettua pääosin Briteistä ja Saksasta, enkä toistaiseksi ole kertaakaan joutunut pahasti pettymään. Tavara on ollut ilmoituksen mukaista, yhteydenpito ystävällistä ja toimitusajat ovat pysyneet säädyllisinä - 2vko taitaa olla enkka, sitäkin myyjä pahoitteli, vaikken asiasta edes maininnut.

  Subjektiivisia näkemyseroja levyjen kuntoarvioista toki on ollut, mutta molempiin suuntiin - myös positiivisia yllätyksiä on siis tullut.