Dynaudio 52SE:ille kunnon vahvari+CD soitin

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Koljatti, 20.03.2005.

 1. D23

  D23 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ota tuota suunsoittona. Kysymyksesi on täysin oikeutettu ja myös hyvin perusteltu. Kommenttini ei ollut kyllä erityisen vahva. BangTheWall:illa tarkoitin lähinnä teknisiä piirteitä ja ominaisuuksia (pari sanaa tästä jäljempänä). Paholaisella taas markkinavoimia jotka yrittävät saada meidät tuhlaamaan kahden laadukkaan kaiuttimen sijasta ensin 7 kpl sekundaan, joita sitten tyytymättömyydessämme päivitämme pikkuhiljaa. Toinen pointti on se, että kuten niin monessa muussakin viihde elektroniikassa, niin kt-vahvisimiin lisätään joka vuosi lisää härpäleitä joita varten ei sitten voi olevinaan elää.

  Kuuntelussa käytettiin DIY-kaiutinparia, jotka vastaavat tasoltaan arvioni mukaan Amphion Argoneiden ykkösmallia. Kuuntelutila oli 20m2 kerrostaloasunto betonisine seinineen (eli se siitä akustoinnista). Varsinaista vertailuvahvistinta ei ollut samaan aikaan samassa tilassa. Aiemmin ko. kaiuttimia oli käytetty '80-luvun lopun suht'laadukkaan stereovahvistimen kera ja olin kuullut niitä samassa tilassa useamman kerran.

  Sanoit että olet skeptinen suurien erojen suhteen. No, tuossa vahvistimessa tuli esille kyllä niin suuria eroja ettei niitä tarvinnut arvuutella sokkotestissä. Ensinnäkin ääni vuoti. TV kanavan ääni tuli läpi (TV oli kiinni yhdessä linjaotossa) vaikka tarkoitus oli kuunnella CD:tä. No, tästä ongelmasta pääsi eroon sulkemalla TV:n kokonaan. Volyymiä lisättäessä/hiljennettäessä kuului omituista rahinaa ja kaiken lisäksi laite piti itsellään matalat äänet.

  Äänestä on aina vuosia myöhemmin vaikea sanoa faktaa, mutta takaraivoon jäi sellainen mielikuva että päällimmäisin piirre oli siinä että aikaisempi erottelevaisuus oli poissa. Ääni kuulosti monomaiselta.

  Tiedän täysin mitä tarkoitat tuolla skeptisyydellä suurten erojen suhteen. Olen harrastanut sokkotestejä, tosin enemmänkin tuolla digitaalisen äänilähteen puolella. Näissä sokkotesteissä on tullut esille yksi hyvin mielenkiintoinen ilmiö, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan usein unohdetaan - ihmiset kuulevat (ja käsittelevät kuulemansa) eri tavoin. Näiden testien perusteella itse en kuulu tarkkakorvaisempien joukkoon .. mutta se on vain hyvä asia, sillä voin keskittyä olennaiseen :thumbsup:
   
 2. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä kai kuitata miten itse olen säätänyt viimeaikoina saman ongelman parissa. Laitteiden vaihto kierros on menossa, nyt on järeä AV-etunen ja saman kaliberin pääte koekäytössä. Pikkuvikoja on ja ominaisuudetkaan ei ole aivan kirkkainta nykypäivää, mutta soundi on kohdallaan. Vertasin Musical Fidelityn X-150 integroituun, se sai enemmän bodya lauluun, mutta muuten pidin enemmän tästä yhdistelmästä. Jos ihmetyttää, niin hintaluokka tuolla parilla oli noin 4000€ aikanaan.

  Kokeilen kuitenkin vielä toista integroitua, eli oma 2ch setti, joka toimisi kotiteatterivahvistimen päätteenä. Miksi ihmeessä, kun tuo pari soi hyvin?
  No hyvän siinä parissa on muutamia puutteita, jotka joskus voi alkaa ärsyttää ja sitten kun laitteita haluaa taas vaihtaa, niin on helpompi kierrättää hyvä 2ch integroitu ja perustason av-vahvistin, kuin järeä vanhentunut prosu ja järeä pääte. Ynnä hintaluokan kasvaessa tekee mieli verrata hieman tavallista enemmän, että tuntee oikeasti sijoittaneensa rahat fiksusti. ;-)

  Pelkkään kotiteatterivahvistimeen en usko meneväni, niissä on nykyään jo siisti ääni, mutta paremaan totuttua niissä tulee sellainen tunne, että jokin puuttuu. Ikäänkuin ne hoitasi homman hyvin, mutta niin innottomasti, ettei musiikinkuntelu tunnu aivan niin mukavalle.
   
 3. Dr. G.

  Dr. G. Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.08.2003
  Viestejä:
  1 025
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun siinä kerran oli noin merkittäviä vikoja, niin ymmärrän toki kommenttisi. Itselläni on järjestyksessään toinen kotiteatterivahvistin, jota käytän myös stereokuunteluun. En väitä, etteikö saman hintaisessa (n. 500e) stereovahvistimessa voisi olla parempi ääni, mutta mihinkään mullistaviin eroihin en vain (ainakaan vielä...) usko.

  Sama homma täällä, en tunne kuuluvani tarkkakorvaisimpiin. Kaiuttimissa ja huoneissa toki eroja kuulen, mutta muu laitteisto toistaiseksi ei vie yöunia :) Eivät kyllä kaiuttimetkaan enää, Preludet (ja 20-39PCi) riitävät ainakin toistaiseksi vallan hyvin.
   
 4. lukkonen

  lukkonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2005
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuuntelitko samassa tilassa?

  Itselläni on 1.3:set ja muistelisin näille suositellun saman tyyppisiä vahvistimia kuin 52SE:llekin, eli voimakkaita ja 'virranantokykyisiä'. Itse päädyin kohtuu isoon HK6650R integroituun. En havainut mitään selkeitä eroja aiempaan heikompaan HK:n vahvistimeen, mutten kyllä suuremmin vertaillutkaan, koska vaihdon tärkein syy oli värin vaihtuminen. Pitäisi joskus hommata joku rimpula ja kokeilla sitä vastaan sokkotestiä, niin selviäisi tämä kontrollintarve.

  Saksalainen Audio-lehti antaa vahvareille ja kaiuttimille ak-luvun, joka tarkoittaa vaatimustasoa vahvistimelle. Omat 1.3 näyttävät vaativan huimasti vahvistimelta ja nykyinen järkäle on muka lähes alitehoinen. Onhan lehti nuo hatustakin voinut repiä, mutta tuossa nyt yksi lähtökohta. Tarkemmin Audion aivoituksia ja bestenlistea voi pällistellä tästä:
  http://www.audio.de/sixcms/media.php/145/audio_01_03_080_088.pdf
   
 5. lehtolat

  lehtolat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.08.2004
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omat kommenttini sekaan. Olen kuunnellut jonkin aikaa Dynaudion 52SE mallia sekä Sonyn kotiteatterivahvistimen DB790 että Cambridge Audion integroidun 640A:n kanssa.
  Soittimina on ollut CA:n saman sarjan 640 ja Sonyn QS sarjan DVD-soitin NS905.
  Selkein ero soinnissa näiden laitteiden erilaisilla yhdistelmillä syntyy vahvistien välillä, oli käytössä kumpi tahansa soitin. Omaan musiikkimakuuni CA on tässä kisassa selkeä voittaja, vaikka molemmat ovat ihan pystyviä laitteita kaiuttimia ajamaan. En tosin väitä etteikö parempiakin laitteita hommaan löytyisi. Selkein ero laitteiden välillä on diskantin sävy. Sonyssa on selvästi kirkkaampi ylempi diskantti joka joillakin musiikkilajeilla ja äänitteillä aiheuttaa pienoista kuunteluväsymystä. Sonyn basso-osasto on lisäksi jonkin verran CA:ta kevyempi. CA:ssa "korostuu" enemmän ylempi keskialue, jota Dynaudio luonteenpiirteet ehkä vielä himpun lisäävät. CA ja Dynaudio yhdistelmä sopii oivallisesti rankempaan rymistelyyn mutta on kuitenkin hyvin kuunneltava muullakin materiaalilla. Sonyn DB790 vahvistinta voi myös suositella jos tämän tyyppisestä soundista tykkää.

  -tomi
   
 6. Väre

  Väre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä vastailla tähän threadiin kun olen saanut laitteiston viimeinkin vaihdettua (pähkäilin aikaisemmin mitä tekisin laitteiston kanssa). Päädyin Musical fidelity A3.2 integroituun vahvistimeen ja Arcam CD72 -soittimeen. Yamahan ja ylimääräiset kaiuttimet heivasin pois kokonaan ja nyt ollaan sitten 2ch setillä liikenteessä. Mitäpä tässä voisi sanoa... Dynaudiot aloittivat uuden elämän MF:n ajamina ja nyt musiikinkuuntelu on nautinnollista. Kotiteatteria tulee varmaankin jossain vaiheessa ikävä, mutta mikäpä estää ostamasta uutta kotiteatterivahvistinta MF:n rinnalle. Tuossa A3.2:ssa oli aux2 liitin sellainen, jossa ohitetaan kokonaan laitteen volumesäätö, joten pääkanavia pääsee ajamaan nykyisellä vahvistimella.

  Suunniteltu hintaluokka karkasi käsistä (kuten lähes aina näissä hommissa...), mutta kovinkaan kauas ei menty alkuperäisestä tuhannen euron hintarajasta. Muutama satanen sinne tänne ;). Entäpä kannattiko homma? Ehdottomasti, sillä nyt on kokonainen levyhylly täynnä levyjä joita pitää kuunnella läpi uudestaan :D. Täydellinen vahvistin ei kuitenkaan ole, joillakin levyillä ässät suhahtavat ikävästi.

  Verrokkilaitteita oli testissä MF X-150, Arcam DiVa 80, CA 640A ja Copland CSA-28.
   
 7. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostellaampas näinkin vanhaa ylös, kun olen itse nyt samaisessa tilanteessa.

  Viime keväänä tuli hankittua pääkajareiksi Dynaudion Audience 52SE, tätä ennen pääkajareiden virkaa toimitti Usher S-520II. Vahvistimena on tällä hetkellä Sonyn STR-DG910, perustason av-vahvari. Cd-soittimena joku sonyn halpa cd-soitin optisella kaapelilla kiinni vahvarissa. Keskikajarina Dynaudion Audience 42C ja takakajareina Tannoyn Fusion 1, subbarina SVS PB-10isd.

  Nyt olenkin alkanut kaipaamaan parannusta musiikin kuunteluun. Elokuvia tulee kuitenkin katseltua paljon, joten haluaisin 5.1 ominaisuuden säilyttää. Pitkään eri ketjuja täältä ja muiltakin foorumeilta lukeneena on kyllä ajatukset nyt sekaisin. Pitkään olen miettinyt AV-vahvarin päivittämistä ja mielessä lähinnä ollut Marantz SR5004/6004. Marantzia on kehuttu myös hyvänä vahvistimena stereokuuntelussa musiikilla. Varmaankin kannattaisi siis vahvistin puolen parantelu aloittaa siitä. Marantzista löytyy myös pre-outit (joita tuosta Sonysta ei siis löydy). Näihin olisi nyt sitten mahdollisuus kytkeä vielä integroitu vahvistin processor loopilla. Integroituun vahvistimeen sitten kiinni vielä erillinen cd-soitin.

  Tässä mietityttääkin, kuinka paljon parannusta ääneen saadaan pelkällä vaihdoksella Sonysta Marantziin. Entäs siitä edelleen lisättäessä vielä integroitu vahvistin mukaan kuvioon. Tietysti ensimmäinen askel olisi hakea Marantzia kotikuunteluun ja todeta ensimmäiseksi se tilanne. Integroiduista vahvistimista olen kuitenkin ihan pihalla, esim. mistä vahvistimista tuo processor loop -ominaisuus löytyy.

  Onko tässä touhussa taas mitään järkeä?
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2010
 8. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 335
  Saadut tykkäykset:
  62
  Hommaa ensin se Marantz ja sitten se integroitu ht-kytkennällä. Minulla on edullinen 650€ integroitu av-vahvarin perässä ja tuo todella kannattaa. Ostin tuon vahvarin poistomyynnistä ja todella hyvä laite. Aina kannattaa kuunnella toki ensin ja sitten vasta ostaa. Käytettynä voi saada SAT:in vahvistinta ja itselläni on Micromega ja Plinius. On niitä muitakin, mtta tässä en kaikkia muista, katso vaikka Hifiharrastajien foorumilta.
  e:vinkkejä voin antaa, jos otat yhteyttä privassa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2010
 9. xioxia

  xioxia Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kovasti ovat kehuneet pliniusta varsinkin dynaudion kanssa.
  Olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja pliniuksesta ja sopivuudesta muiden kaijuttimien kera? :)
   
 10. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moniakin audiolaitteita on kehuskeltu kirjoitetun audiopalstahistorian aikana milloin minkäkin synergia-hilavinkuttimen kanssa/ilman. Nämä tarinat ovat 99,7% palturia.
   
 11. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 335
  Saadut tykkäykset:
  62
  Minulla on Pliniuksen vaffi ja cd-soitin+ Wilson Beneschin Arcit. Toimii todella hyvin, mutta on kylläkin kallis yhdistelmä. Tuo Pliniuksen elektroniikka vain kaivaa Arceista kaiken potentiaalin esiin. Ensin minulta puuttui yhdistelmästä tuo Pliniuksen vaffi, eikä setti toiminut, niin kuin piti, jotain selvästi puuttui. Hommasin sitten Pliniuksen vaffin ja sitten rulettivat Arcit.:)
  Kyllä kivisti lompakkoa sillä hetkellä, kun vahvarin hankki, mutta eipä enää 3-4 vuoden jälkeen. Ei ole tarvinnut päivittää settiä.

  Kannattaa siis kokeilla kenen puheet ovat palturia.:rolleyes:
   
 12. xioxia

  xioxia Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseäni kiinnostaisi plinius todella kovasti mutta tampereelta ei löydy edustusta kyseiselle laitteelle... :OI Eikä oo tullu tavattua ketään jolla olis kyseistä merkkiä.
  Tampereella muutenki vähän huonolla mallilla tämä harrastus, hesan päässä ei kyllä kannata valittaa! :thumbsup: