DVD -soittimen kestoikä

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana romulusko, 13.08.2004.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  10 kiloa lyijyä kyllä maksaa jonkin verran....:D
   
 2. maikkeli

  maikkeli Member

  Liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on LG:n 3351E -malli, jolla on ikää 5.5v. Laite on ollut päivittäisessä käytössä ja toimii edelleen kuin junan vessa parhaina päivinään. :)
   
 3. Maky

  Maky Member

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  12
  Minullakin oli tuo. qlx.fi aikanaan oli kauppana ja hintakin oli 2500 korvilla. Hyvin toimi, kunnes tänä vuonna alkoi kakistella cd levyjen kanssa. Annoin kaupan päälle pois kun myin vahvistimeni ja ostin uudemman pioneerin. Tuo uusikin on ihan hyvä peli mutta "rouskuttelee" levyjä paljon pidemmän aikaa ennenkuin toisto alkaa. Tuo vanha oli muistaakseni nopeampi nollasta-play lähdössä :)
   
 4. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Höpö höpö, rengasliikkeistä sitä saa varsin edullisesti. Vanhoja käytettyjä renkaan tasapainotus painoja. Niistä sitten sulattaa vaikka harkkoja. :hitme: :D
   
 5. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  kappas sieltähä sitä lyijyä olis aikoinaan saanu :eek:
  aikoinaan rälläköin auton ja kuorma-autojen akkuja ja sulattelin niistä lyijyt muotteihin. sitten vain pullistelemaan [​IMG]
   
 6. JaniH

  JaniH Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 720
  Saadut tykkäykset:
  10
  Laatu maksaa. :cool:
   
 7. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kysytäänpä asiaa täältä, jos joku tietäisi vastauksen. Eli, ostin Gigantista vuonna 2005 syyskuussa Luxor-dvd soittimen, jonka kaukosäädin meni rikki ehkäpä noin kuukausi sitten. Tässä koko tarina toisesta ketjusta.


  Nyt täytyy kyllä ihmetellä, että mitä on tapahtunut. Pari päivää sitten heräsin ihan rauhan miehenä, vailla huolen häivää. Laitoin vahvistimen päälle, Dvd päälle.. Hetkonen, dvd-soitin ei toimi. No, taas se keharoi jotain, laitan päälle koneesta. Ja kaikki on hyvin jälleen.

  Jaha, eipä toimikaan dvd:n kaukosäädin. No, vaihdetaan patterit. Ja taas pelittää, jaa, ei pelitäkkään. Noo jos patterit on vialliset. Vaihdan toiset, ei tulosta. Kolmannen vaihdon jälkeen uskoin, että vika ei ole pattereissa. Kaukosäädin ei toimi edelleenkään.

  Sitten rupean rämppäämään nappuloita "ei niin rauhan miehenä" ja huomaan, kuinka play napista dvd tulee ulos, stop napista soitin sammuu, "title" näppäintä painamalla pääsee vasemmalle valikossa. Menu-valikosta saa tekstitykset vaihdettua. Etc etc.

  Voiko joku kertoa, mitä ihmettä tapahtui tuon katalan yön aikana kaukosäätimelleni, se ei ole enää entisellään?!? Olisi kiva saada se toimimaan. Pattereissa ei ole vikaa.
   
 8. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  2 vaihtoehtoa:

  Kaukosäädin rikki

  DVD-soittimen IR-vastaanotin rikki
  - Itselläni on pari identtistä digiboxia ja yhdessä vaiheessa toinen ei reagoinnut kauko-ohjaimen käskyihin - digiboxissa ei ole kuin virta ja kanavanvaihtonapit. Kokeilin sitten toisella ohjaimella ja sama tulos. Purkki auki ja kas laitteen IR-silmän juotos oli irronnut - näitähän tehdään miljoona kpl päivässä, joten juotoslaadussa saattaa olla pentä vaihtelua. Kolvilla ja tinalla vika korjautui.
   
 9. Mahoney

  Mahoney New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  Noniin, koittihan sekin päivä, että vanha uskollinen Philips väsyi. Eli Philips DVD-751, 6½ vuotta ja karkeasti arvioituna 5000 tuntia (ollut vuosia makuuhuoneen "kakkossoittimena", joka kuitenkin käytännössä on se eniten käytetty, päivittäin käytössä oleva soitin). Kaksi viikkoa sitten vaan ei yhtenä iltana enää tunnistanut mitään levyjä (ei edes CD:tä), sirisee vain yrittäessään lukua ja lopulta aukaisee levykelkan. Mikään ei ole ikuista, hyvät muistot jäivät tästä kokonaisuutena parhaasta omistamistani soittimista (7 soittimen kokemuksella).

  Tuo Philips oli aikoinaan n. 440 euron hintainen (joskin hintataso oli silloin erilainen, mutta ei ollut niitä halvimpia kuitenkaan tuolloinkaan), ja tällä kertaa päätin korvata sen halvimmalla mahdollisella, eli Matsui MATDVD3276E 39 euron hintaan. Tämän hankintaa olin aiemminkin ajatellut sitä silmällä pitäen, että se on minikokoisena helppo ottaa reissuun mukaan. Muutamista toiminnollisista puutteista ja aivan onnettomasta kaukosäätimestä huolimatta ensivaikutelma oli ihan positiivinen - mutta eipä sitä kauaa kestänyt. 12 päivää pelasi ja nyt soitin on kuin pirun riivaama: levykelkka tekee open-close-open-close-open-... rituaalia tiheään tahtiin, vaikka ei painaisi mitään nappia. Jos lopulta saa leffan pyörimään, niin viimeistään "subtitle"-, "display"- tai jonkun muun napin painaminen saa taas aikaan levykelkan aukeamisen. Tai sitten ei tarvitse painaa mitään, vaan aukeaa itsestään. Yöllä suhrasin tunnin, kunnes sain elokuvan pyörimään. Virta on katkaistu kokonaan verkosta pois monta kertaa, olen laittanut asetukset defaultille ym. yrittämistä, ei auta mikään. Levyistäkään ei ole kiinni, tuskin tarvitsee monella sadalla eri levyllä käydä testailemaan tajutakseen että sökö on. Muutamalla olen toki kokeillut.

  Edit: Matsui palautettu romuna ja tilalle otin vanhan kunnon Philipsin, muutaman kympin kalliimpi mutta halpis tämäkin. Malli DVP3142. Laatuvaikutelma on täysin eri luokkaa.
   
 10. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sony DVP-NS905 ollut käytössä noin 5 vuotta, edelleen toimii kuin unelma, mutta käyttö ei ole ollut hetkeen ihan 100% tasolla. Laite maksoi aikanaan postikuluineen n. 400 euroa Saksasta tilattuna.
   
 11. Ari

  Ari Active Member

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Minulla on yhä käytössä makuuhuoneen dvd-soittimena vanha jenkkimallin Pioneer DV-414, tilattu aikoinaan Ruotsista aluekoodi- ja macrovisionvapaana. Tuo toimii myös makuuhuoneen cd-soittimena ja on käytössä lähes päivittäin. Laite on ostettu siis vuonna 1999 eli on jo 8 vuotta vanha.
   
 12. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 447
  Saadut tykkäykset:
  2
  Meillä tyttären huoneessa prinsessavideoita pyörittää Pioneerin DV-444 jonka ostin muistaakseni 1999 tai 2000. Oli ensiksi 6 vuotta isän kovassa käytössä ja siirtyi eläkepäiviä viettämään, välillä tuntuu että kovemmin joutuu nyt tekemään työtä kuin aikaisemmin :D Mitään ongelmia ei ole siinä ikinä ollut...
   
 13. avisio

  avisio New Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä hieman omaa soitinhistoriaa:
  Vuonna -98 ostettu Grundig GDV-100D (ostohinta 5000 markkaa) siirtyi toimivana eläkkeelle, mutta toiminee edelleenkin.
  Vuonna 2000 ostetun Yamaha 795:n (ostohinta 3495 markkaa) lukupää kypsyi vuonna 2002, eikä korjaus kannattanut; lensi roskiin.
  Vuonna 2002 ostettu Philips DVDR-990 tallentava DVD toimii moitteettomasti, vaikka on kulkenut Ranskan ja Suomen väliä matkalaukussa useammankin kerran, ja muutenkin ollut aika kovassa käytössä.
  Vuonna 2003 ostettu Samsung HD935 toimii edelleenkin, ja lähtee halukkaan matkaan pientä korvausta vastaan.
  Tämän vuoden maaliskuussa ostettu PS3 toimii omaksi hämmästyksekseni edelleenkin (ja hajonnee viikon kuluttua takuun loppumisesta).
   
 14. Methanoid

  Methanoid New Member

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soittimena Yamahan 1500 ja kesti sen vajaat 2 vuotta. Nyt kelkka täristää levyjä. Jotkut levyt pelaa ihan ok mutta suurin osa päästää ääntä tä-rä-rä-rä-rä-rä-rä. Ostaessa yamahan ajattelin "että yamaha ei pamaha" mutta pa**an marjat. Vika kerta kun ostin myös moottoripyöriä valmistavan merkin laitteita. Nomen est omen, tzr:äkin oli surkee kevari.
   
 15. karpsa

  karpsa New Member

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla vieläkin kakkos käytössä eka dvd soittimeni Sony DVP-S525D. Toimii hyvin, ostin joskus keväällä 2000 ja maksoi n. 3300 mk.
   
 16. dosetti

  dosetti New Member

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eka soittimeni, Philips vuodelta -99?, joka on muuten on edelleen käytössä serkulla, toimi kuin junan vessa. Oli halvimpia philipsejä silloin (jota ei nykypäivän mittapuulla ulkonäöstä uskoisi). Sen jälkeen ollut itsellä vain Pioneeria pari kolme, kpl:tta, kaikki toimineet moitteitta ja vaihto tapahtunut vain mielijohteesta. Samassa ajassa on tuttavilta hajonneet muutama kappale näitä "uudempia" ohuita Philips-soittimia, Dantaxeja ym. halpismerkkejä. Itse en oikein uskalla ostaa enää muuta kuin Pioneerin soitinta, tuo Philips tuntui olleen aiemmin ihan hyväkin mutta nykyiset soittimet eivät enää vakuuta. Pioneerin kaikki edelliset mallit, joita on ollut (edullisia) ovat niinikään edelleen hyötykäytössä sukulaisilla ja nyt taas pitäisi päivittää upskaalavaan hdmi-soittimeen :)

  Tai sitten minulla on käynyt vain tuuri.
   
 17. xstr

  xstr New Member

  Liittynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sony DVP-NS410 ostettu kesällä 2002 ja toimii edelleen. Olen kyllä uskonut huomanneeni että ei siedä ennään yhtä hyvin naarmuja kuin uutena. Naarmu makuunin levyssä aiheuttaa joka toisella vuokraus kerralla jonkun aikahypyn leffassa. Veikonkone antoi aikanaan 5 vuoden takuun laitteelle ja sen enempi ei vikaa ole ollut. Nyt on työn alla vaihto BD pyörittimeen, mutta niiden suhteen näköjään joutuu tekemään jonkun kompromissin. Musat tulee nykysin iTunesista, leffoja tuolla laitteella on katsottu varmaan useampi sata. Aikasemmin tuli joskus cd:tä ja mp3 cdlevyjä pyöritettyä laitteella.

  Muistelisin että hinta olisi ollut noin 350 euroa, eli ihan halpa vekotin ei ollut. Optisesta ulostulosta piti sillon vielä maksaa aika suolanen lisähinta.

  Jos laite ei kestä 5 vuotta satunnaisessa elokuvan toistossa, niin aika rimpula vehje on.
   
 18. HulluHevari

  HulluHevari Member

  Liittynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä taisi vanha Pioneer DV360 kosahtaa muutama päivä sitten. Olen sitä käyttänyt Scart-liitännällä nykylittutöllössä, jos on skaalamatonta dvd-kuvaa tai jpeg-kuvien toistolle tarvetta ollut(skaalava Oppo 981 kun ei kuvista ymmärrä).

  Ja nyt yhtäkkiä Pioneerin kuva zoomaa vaikkei pitäisikään, kaukon zoominapilla ei enää ole vaikutusta, ja vaikka Samsungin litun kuvasuhdesäätöjä käyttäisi, kuvasuhde on pielessä. Eli dvd:stä kai joku siihen puoleen liittyvä komponentti antoi periksi(?)
   
 19. werther

  werther New Member

  Liittynyt:
  27.09.2008
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Panasonic DVD-S35 päätti lopettaa toimintansa melkein päivälleen viiden vuoden käytön jälkeen. Yhtäkkiä se alkoi vain ilmoittaa näytössä CLOSE kuten kelkan sulkeutuessa vaikka kelkka oli kiinni. Lievästä väkivallasta ja räpelöinnistä ei ollut apua. RIP

  PS Jostakin syystä 18 vuotta vanha JVC XL-V333 CD-soitin toimii edelleenkin moitteetta.
   
 20. Ressi

  Ressi New Member

  Liittynyt:
  06.08.2005
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yamaha dvd-s1700 soitin lopetti toimintansa viikkoa ennen takuuaikansa loppumista. Hyvä näin
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.