DVD-levyt ja pakkanen.

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana Petku, 04.05.2013.

 1. Petku

  Petku Member

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heips.

  Sellaista kyselisin, kun pitää saada vanhoja levyjä pois tieltä, kun tila vähenee mitä enemmän lapsia siunaantuu, että miten ne kestävät pakkasta pidemmällä aikavälillä? Ei välttämättä ole lämmityksellä varustettua paikkaa mihin säilöä nätisti. Onkos jollakin ensi käden tietoa kyseisestä asiasta?
   
 2. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pidemmästä aikavälistä en tiedä, mutta ainakin MikroPC testasi aikoinaan DVD-levyjä ja muistikortteja niin, että laittoi ne yöksi pakastimeen. Googlella löytynee. Ainakaan tuossa testissä ei ilmennyt mitään ongelmia.
  Eli ainakaan materiaalien keskenään erilainen lämpölaajeneminen tms. ilmiö ei vaikuttaisi rikkovan mitään. Kenties sillä ei ole paljoakaan käytännön merkitystä, että onko levy päivän vaiko vuoden pakkasessa.

  Kirjoitettavia levyjä pidetään yleensä herkempinä, tosin pakkasenkestossa ei vättämättä ole mitään eroa. Naarmuuntuminen se kait niidenkin suurin uhka taitaa olla.
  Papereille ja pahveille ei tietenkään ole hyväksi, jos pääsee kosteutta tiivistymään säiden vaihdellessa. Joten ne saa varmaankin helpommin pilalle, kuin itse levyt.