[Arkistoitu] DVD-arvostelujen kommentointi

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana static, 23.02.2005.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. static

  static Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  DVD-leffat foorumissa on ketju jossa arvostellaan kirjoittajien tekemiä arvosteluita. Se on kuitenkin niin syrjässä että varmastikaan kovin moni arvostelun lukija ei kommentoi mitään pelkästään siitä syystä että ei löydä sinne.
  Heti arvostelun alapuolella pitäisi olla joku laatikko, johon käyttäjät saisivat naputella oman mielipiteensä arvostelusta. Näin kynnys kommentoida arvostelua jotenkin laskisi ja kommentteja tulisi varmasti enemmän. Tämä voisi motivoida ihmisiä kirjoittamaan myös enemmän näitä mainioita arvosteluita.
   
 2. E. P.

  E. P. New Member

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Itse en näe tuollaiselle välttämättä tarvetta, mutta jos tuollainen tulisi, olisi ehkä järkevää jos kommentit kävisivät läpi ennakkosensuurin, ettei sinne sitten tulisi mitään idioottimaisia kommentteja. Tämä taas toisaalta toisi ylläpidolle lisää töitä.

  Ja kiinnostaisiko ketään lukea arvosteluja arvosteluista? Jos haluaa vaikkapa kiittää arvostelijaa, niin sähköpostia vain arvostelun alla olevaan mailiin. Suuri osa tosin ei ole laittanut sähköpostiaan esille.
   
 3. Xaeron

  Xaeron per aspera ad astra Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  1 852
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mun mielestä tuo olisi hyvä ominaisuus. DVDTimesissä käytetään tuollaista ja on mielestäni toimiva.
   
 4. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kylläpä melkein nuo kommentit ottaa kuitenkin mieluummin juuri tuonne foorumin puolelle eikä itse arvosteluita "sotkemaan".
   
 5. static

  static Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mutta kuinka moni niitä osaa mennä sinne antamaan? Foorumi ei ole mitenkään näkyvästi esillä. Vaikka itse pyörin täällä paljonkin en silti aina muista että missä on mitäkin.
  Ja kyllä, search on olemassa mutta tässä vaiheessa kynnys kommentoida alkaa olemaan jo niin suuri että moni varmasti jättää homman siihen.

  Uskon että asiallinen arvostelu kerää asiallisia kommentteja. Tuskin kukaan haluaa lähteä vetämään oman nimimerkkinsä "mainetta" lokaan heittämällä typeriä kommentteja arvosteluista.

  E.P. Ihan yleisestä mielenkiinnosta, oletko tehnyt yhtään leffa-arvostelua tänne Plazalle? Voisin kuvitella että tuollaisen kirjoittamisessa on kuitenkin valtava vaiva ja kommenttien kautta siitä saisi edes jotain tunnustusta ja tietäisi että ihmiset ovat oikeasti lukeneet sitä.
   
 6. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kommenttaja omista arvioista toki olisi varsin mukava saada nykyistä enemmän, tuntuu vain että kun tuonne threadiinkaan harva mitään kommentoi niin riittäisikö uskallusta / viitseliäisyyttä sitten kommentoida suoraan tuonne arvostelun jatkeeksikaan.
   
 7. static

  static Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pienempi kynnys se on postata heti arvostelun perään kommentia.

  Eikö jokaisen arvostelun perään voisi ainakin lisätä linkin "kommentoi arvostelua täällä" tai "keskustelua arvostelusta täällä" joka veisi sitten tuonne Plazan ketjuun? Tämä ei ole vielä mikään iso muutos mutta toisi tuolle mielestäni pahasti syrjässä olevalle ketjulle näkyvyyttä.
   
 8. Chauron

  Chauron New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tässä olisi jo järkeäkin. Mielestäni nimittäin noiden arvostelujen perään ei kyllä mitään sillisalaattia enää tarvita, mielummin foorumilla moiset jatkot.

  Toki jos toteutus on hyvä, jatkokeskustelut voi tietysti pitää siinä allakin. DVDtimes.co.uk -toteutus on hyvä.

  Pisteytykset pois sitten, ne ovat turhia ja johtavat harhaan.
   
 9. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Ihan hyviä ideoita - samansuuntaisia ajatuksia on ollut itsellä mm. uusien DVD-julkaisujen osalta - toteutusta pitää miettiä kuitenkin vielä joten ideoita otetaan vastaan.
   
 10. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tästä on ollut ennenkin juttua, mutta yksi vaihtoehto olisi myös arvosanan antaminen arvostelusta kuten kuvagalleriassa voi antaa kuville. Kannattaa kuitenkin selvittää arvostelijoiden kirjoittajien mielipide, sillä ei liene kenenkään edun mukaista, että joku huonon arvosanan arvostelusta saanut lopettaa kirjoittamisen sen vuoksi kokonaan.
   
 11. E. P.

  E. P. New Member

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12

  En ole tehnyt kuin yhden musiikki-dvd-arvostelun (Metallica Cliff'em All). Menihän siihen useampi tunti (eka katsoin dvd:n läpi, sitten otin kuvankaappauksia, jonka jälkeen sitten kirjoitin tekstin). Toisaalta kun tuo on julkaistu 08.03.2004 ja tuota sivua on vilkaistu peräti 4172 kertaa, niin kyllä tuo arvostelu on ihmisiä kiinnostanut. Tietystikään en tiedä pitävätkö ihmiset arvosteluani täysin surkeana vai ei, mutta sain muistaakseni tuonne foorumin threadiin kolme positiivista kommenttia arvostelustani, joihin olen enemmän kuin tyytyväinen.

  Minua ei hirveästi kiinnostaisi lukea kommentteja arvosteluni alla, joissa olisi huudeltu tyyliin "Metalica o paska!!!!" tai "Surkea arvostelu, paska dvd". Harva viitsisi heittää rakentavaa ja perusteltua palautetta. Esimerkiksi leffat.com on sisällyttänyt kauppaansa mahdollisuuden kansalle arvostella leffoja: http://www.leffat.com/DVDinfo.aspx?id=7409 Tuolta näkee minkätasoista kommenttia sieltä tulee. Jos kommentin antaminen vaatisi plazassa rekisteröitymistä, niin sitten asiatonta herjaa voisi tulla vähemmän.

  Voin vain kuvitella, että jos vaikkapa minä erehtyisin jonakin kauniina päivänä kirjoittamaan arvostelun, jossa suosittelisin Steven Seagalin ohjaamaa On Deadly Ground -leffaa tai jos kertoisin Isäni on Turbomies -leffan olevan paljon mainettaan parempi, niin kaikki kommentoijat haukkuisivat minut ja leffan suohon. Ei heitä kiinnostaisi arvostelun laatu, vaan he haluaisivat kertoa mielipiteensä itse leffasta ja haukkua tietysti arvostelijan, joka sattuu olemaan heidän kanssaan eri mieltä. :)

  Jos nyt tällaista arvostelujen arvostelumekanismia halutaan, niin Slyn ehdottamalla tavalla voisi lukija antaa haluamansa tähtimäärän sekä arvostelussa olleelle leffalle, että itse arvostelulle. Näin näkisi nopeasti, mitä ihmiset ovat mieltä leffasta ja arvostelusta.
   
 12. Guba

  Guba I have a cunning plan.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.10.2003
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestäni tuosta ei pitäisikään tehdä mitään "arvostele arvostelu"-juttua, vaan nimenomaan keskustelua arvostelusta, samanlaista kuin nyt on tuolla ketjussa jossa käsitellään arvosteluja. Tai sitten pidetään keskustelu kokonaan foorumilla. Ja eikös näitä arvosteluita jo tavallaan arvostella tuolla "kuukauden paras arvostelu"-äänestyksissä?
   
 13. Toni H

  Toni H New Member

  Liittynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  596
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei mitään tähdityksiä arvosteluille. Yksi vaihtoehto olisi erillinen alafoorumi, missä olisi jokaiselle arvostelulle oma topicci.
   
 14. static

  static Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan samaa mieltä. Tuollainen arvostelun pisteytys tai tähtien antaminen on mielestäni todella huono idea. Se on niin helppo lätkäistä vaikka yksi tähti tai viisi pelkästään omien vibojensa perusteella arvostellusta leffasta. Pistemäärät eivät välttämättä kerro itse arvostelun tasosta mitään vaan siitä mitä ihmiset ovat tykänneet elokuvasta.

  Guba muotoili sen hyvin tuossa ylempänä: tarkoitus on keskustella arvostelusta eikä arvostella sitä sanan varsinaisessa merkityksessä.

  E.P. tietysti ideana oli että palautetta voi antaa vaan kirjautuneet käyttäjät.
   
 15. Cosmo

  Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.12.2000
  Viestejä:
  1 681
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taidan olla ainoita joita ei elokuvien, tai DVD-elokuvien, arvosteluiden 'arvosteleminen' kiinnosta, ainakaan julkisilla foorumeilla. Ehkä pieni kommentointi tekee aina hyvää, mutta pilkkujen ja sanontojen viilaaminen jälkikäteen jotenkin huvittaa. Arvostelu on aina vain yhden ihmisen näkymys jostain elokuvasta, oli se sitten mihin suuntaan tahansa kalleellaan. Erillaisia tulkintoja aina kaivataan.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.