Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

 1. Jalma

  Jalma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  osaako joku antaa vinkkiä, miksi ohjelma kaatuu?
   
 2. Wäinö

  Wäinö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missä vika, kun en pääse selaimella (Firefox) verkon yli toisessa koneessa olevan Recording Servisen WEB-sivulle säätämään ajastuksia.

  Taustat:
  - Kaksi konetta "Serveri" ja "Olohuoneen PC"
  - Molemmissa koneissa Win 7 (32bit), Kotijako päällä (toimii),
  - Koneilla kiinteät ipv4 IP:t, ipv6 protokollan IP:t on windows konffannut.
  - "Serveri koneessa" on Rec Service 1.5.0.31 Beta ja DVBserver V4.2.1.0, jotka toimii. Eli ajastukset toimii ja TV-kuva streemaantuu verkkoon ja on katsottavissa unicast devisella "Olohuoneen PC:stä".
  - Täysin vastaavilla asetuksilla (IP osoitteet / portit jne.) homma toimi XP:ssä!

  Nyt, kun yritän mennä Rec Servisen WEB-sivulle "Olohuoneen PC:llä" (IP osoite + portti), tulee virheilmoitus; "Osoite vastaa liian hitaasti" tms. ja yhteys katkaistaan. "Serveri" koneesta tietenkin pääsee ko. koneella olevan Rec Servisen WEB-sivulle normaalisti.

  Onko vastaavia kokemuksia?
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2010
 3. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa varmistaa että verkkoasetuksissa on määritelty verkon tyypiksi "home/private", mikälie yksityisverkko se kielipuolisessa windowsissa onkin.

  .. Tämä olettaa tietysti että sulla on ADSL purkissa firewall :)
   
 4. brr

  brr Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jostain syystä Dvbviewer ei suostu näyttämään YLE HD:ta livenä, mutta painamalla pause kaksi kertaa (ts. käyttämällä ajansiirtoa) kuva näkyy. Mitä dvbviewer tekee eri tavalla katsottaessa tallennetta? Codec-ongelmasta tuskin on kysymys, kävin läpi asetuksissa kaikki valikon codecit.
   
 5. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei pidä mennä sössimään oletusasetuksia ellei tiedä mitä ne tekevät :rolleyes: Codecit on melkoisen moninmutkaista säätöä alusta loppuun, W7 sentään tarjoaa kaikki olennaiset valmiina, ainakin jos löytyy näytönohjaimen ajurit..

  Eli sulla on joku vanha läppäri johon ei ole win7 ajureita? Ei löydy ajureita läppärin valmistajaltakaan? Siinä tapauksessa ainoa vaihtoehto olisi käyttää Mobility modderia tosin se on aika tekninen operaatio.. Catalyst 10.1 ja uudemmat ei sit toimi ton kanssa.

  Onko ylipäätään Catalyst control center asennettuna (atin logo windows-palkissa)? Jos se löytyy niin on ainakin turha ruveta säätämään ton modaajan kanssa..

  Ed: Radeon X1100 express näkyy olevan vanha kuin taivas eikä siinä ole edes Mpeg-2 rautapurkua, eli vähän kyseenalainen miten toi iciwanha läppäri jaksaa telkkaria pyörittää.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2010
 6. Wäinö

  Wäinö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, Kotiverkko on valittu, eli vähiten pitäis olla rajoituksia liikenteelle. Silti tässä Win7:ssa tuntuu pitävän antaa lähes jokaiselle kansiolle lisää oikeuksi, jos meinaa jaettuihin kansioihin kopioida saati varmuuskopioida kamaa. Vähän väliä pitää järjestelmän valvojana suorittaa sitä ja tätä, vaikka käyttäjätileillä on jo ko. oikeudet.

  Kokeilin verkon vianmääritystä (tai niitähän on vaikka ja mitä), Kansioiden jakamiseen liittyen herjasi tunnistetietoja, jos oikeen tulkitsin. Pitää vähän lukea ohjeita ja perehtyä. Tämän ei kuitenkaan mielestäni pitäisi suoranaisesti liittyä DVBserverin tai Rec Servisen toimintaan?!

  :grr: :weep: vaan, kun ei osaa laittaa toimimaan niinku haluaa. XP:llä homma alkoikin jo luistaa liian hyvin...

  P.S. Palomuurit, nat jne. on luonnollisesti asetettu reitittimessä toimintaan


  EDIT: Murhe löytyi varsin loogisesta paikasta; Win7 palomuuri blokkas yhteyden Rec Servisen HTMLpalveluun.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2010
 7. Bad_Taste

  Bad_Taste Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2005
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käyttis -päivityksen jälkeen (Win XP-Windows 7 32bit) asennuksen jälkeen on vastaan tullut muutamia ongelmia.

  DVB Viewer:lle syötettävä stanby -käsky (valinnat-syöttö) ei toimi, ainoastaan hetkeksi katkeaa näytönohjaimen syöttämä video signaali -> hiiren liikutus niin palaa dvb viewer mutta tv -lähetys ei näy, pitää vaihtaa kanavaa niin näkyy. Logitech näppäimistöstä kun painaa -´stanby´ niin kone menee nukkumaan.

  Recording Service ei osaa herättää konetta stanby:stä tallentamaan ajastettuja ohjelmia.
   
 8. ilkkes

  ilkkes Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuohon alimpaan. Onhan windowsin virranhallinnan lisäasetuksista sallittu ajoitetut lepotilasta palautukset?
   
 9. Bad_Taste

  Bad_Taste Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2005
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  noup..........................
   
 10. aeropat

  aeropat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä kuuluuko kysymys tänne, mutta kysytäänpä nyt kuitenkin. Minulla käytössä siis Terratec Cinergy 1200, DVBviewer, ja koneen speksit: AMD 4850E, HD3200, 4 gigaa muistia ja 32bit Windows Vista. Nyt kun olen saanut tuon YLE HD näkymään ja ollut ihan tyytyväinenkin kuvaan muuten, mutta tuo jääkiekko on ongelma. Minkälaisilla asetuksilla tuota kannattaisi lähteä katsomaan. Tällä hetkellä kun kuva on todella järkyttävää, varsinkin nopeassa liikkeessä, kun luistellaan päästä päähän. Käsittäkseni ongelma johtuu tuosta lomituksesta ja sen poistosta. Olen yrittänyt käyttää seuraavia codeceja: cyberlink H264/AVC, CoreAVC 2.0 ja ffdshow, mutta millään en saa kuvasta sujuvaa tai edes katsottavaa. Samaa ongelmaa tuntuu olevan myös ihan tuossa sd-matskussakin, jota tuolta tulee.

  Joten jos voisitte listata hieman, että minkälaisilla asetuksilla teillä toimii? Ettei tässä joudu katsella tv:n digiboksista tuota sd-lähetystä.
   
 11. jannex

  jannex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo itellä ois samankaltaista ongelmaa.. rautana on Q6600, 2GB, HD2600. Dvbviewerissä Yle HD:n kuva(DNA:n kaapeliverkossa) pikselöityy ja nykii 10-15s välein ja varsinkin silloin kun tulee enemmän liikettä kuvassa. CoreAVC ja k-lite codec packin mukana tulleita codekkeja on testailtu, mutta parannusta ei löydy. SD-kanavat näkyy ihan hyvin ja MPC-HC:llä tommonen 40Mbps 1080p testipätkä pyörii pätkimättä, että raudasta ei pitäis jäädä kiinni.

  Oisko jollakin ajatuksia mitä asetuksia kannattaa vielä kokeilla?
   
 12. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koittakaa vaihtaa lennossa ääniraitaa mpeg2<->AC3 välillä.

  Mössöksi menevään kuvaan auttaa mulla. Lisäksi welhon kaapelissä yleHD vaikuttaa vaihtavan koko ajan mpeg-audiostriimin flageja.
   
 13. paaton

  paaton Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  848
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näytönohjain vaikuttaa varmaankin paljon tuohon lomituksen poistoon.
  Lyhyellä kokeilulla HD3870 antaa parhaan kuvan Coreavc:lla ilman hardware lomituksen poistoa.

  Testasin vielä HD4350 korttia, ja kuva oli selkeästi huonompi. CoreAVC:lla mukaan tuli ihmeellisiä häiriötä ja ffdshown kautta kamalaa nykimistä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2010
 14. palze

  palze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käyttääkö kukaan yhdistelmää Recording Service + mobiilinäkymä web-ajastuksesta (/mobil)? Uusimmassa RS:n betassa, joka on tosin jo aika vanha, on bugi ajastuksen tekemiseen liittyen. Kun ajastettavan ohjelman on valinnut ja yksityiskohtaisempi ajastusnäkymä aukeaa, kanava-kohdassa ei ole mitään. Ei siis riitä, että valitsee ohjelman, painaa linkkiä Rec ja sitten Save, vaan täytyy erikseen valita listalta vielä kanava, jolta ajastettava ohjelma tulee. Pieni mutta pidemmän päälle epämiellyttävä juttu - varsinkin, kun selattava kanavalista on pitkä kuin nälkävuosi. Mistäköhän tuon mobiilisivun lähdekoodin löytää, että pystyisi ongelman korjaamaan?
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2010
 15. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikuttaa siltä että jojottava ääniraita on korjattu. Lisäksi chlas ohsonilta hankittu järeämpi F-liittimillä varustettu 1x3 2.4GHz antennijakaja ja uutuudennihkeät itse askarrellut antennikaapelit pudottivat Yle HD häiriöt luokkaan 1-2x tunnissa.
   
 16. BigShowMan

  BigShowMan Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoisia ongelmia... 4 maanpäällisen verkon viritintä, jokaisessa Conaxmoduli ja maksukortti. Kanavia voi vaihtaa miten lystää ja maksukanavat toimii kuten pitääkin... Kunnes jollain kanavalla on tallenne menossa. Silloinkin edelleen voi kääntää kanavalle, mutta jostain syystä se ei suostu avautumaan, aivan kuin ei olisi lainkaan maksukorttia.

  Kortit on kaikki testattu erikseen toimiviksi television puolella maksukanavilla.

  Mikä tuossa voisi mättää? Järjen mukaanhan tuon pitäisi toimia kuin ihmisen mieli ja riippumatta mitä nauhotuksia on meneillään pitäisi pystyä vaihtamaan kanavalta toiselle oli se sitten salattu tai ei.

  Toinen ongelma koskee sitten rec serviceä, mutta sen ongelmat vaatinevat ihan oman kysymyksensä.

  EDIT: Lisätään senverran, että näköjään ongelma koskee saman kanavanipun alla olevia maksullisia kanavia. Eli jos B-nipussa nauhoitus päällä niin ei voi kääntää vastaavan kanavan salatulle kanavalle. Toiselle kanavanipulle sen sijaan voi kääntää.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 17. domain

  domain Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuttu feature, noin se by default toimii. Ilmeisesti softaan on tarkoituksella syystä tai toisesta tehty tämä rajoite salatuille kanaville. Hämärä muistikuva, että pystyisi kiertämään tietyillä cam-setupeilla editoimalla kanavalistalta kanavat 'ei salatuiksi' + konffaamalla cam:in käytön kaikillle kanaville (=cam:ille tarjotaan myös 'ei salatut').
   
 18. Bad_Taste

  Bad_Taste Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2005
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on kun rec. servicessä (netti käyttis) tallenteet näyttävät punaista pallukkaa ja ei tallenna niitä? Vihreänä näkyy ainoastaan automaattihaku ajastukset?
   
 19. Anqquri

  Anqquri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Postasin tämän viestin tuonne toiseen DVBViewer-ketjuun, mutta sitten äkkäsin allaolevan oikean ketjun...


  Tietysti pitää perjantai-iltana aloittaa tämän asian selvittely, mutta...

  -------taustasepitystä
  Muutin tällä viikolla Kotkaan talouteen mihin tulee kaapeli-TV ja tähänastiset vermeet ja kokemukset ovat tuosta DVB-T-verkosta. Olin pari vuotta sitten ostanut jo tuon DVBViewerin joten nyt sitten ajattelin siirtyä siihen Nebulan softasta ja kortiksi valitsin Terratecin Cinergy C:n.

  Korttin ja softan asennettuani iski deja vu, sillä ensimmäinen ostamani Nebulan viritin oli myös susi (viallista erää valmistajalta) ja tämä näyttää samantyylisiä oireita.
  ------taustasepitys loppuu

  Eli uunituore Terratecin Cinergy C ei löydä mitään lähetystä Homecinemalla tai DVBViewer Prolla. Olen kokeillut kahdella eri antennikaapelilla, tosin molemmissa tapauksissa DVBViewerin viritysinfo näytti samaa kuin irtiotetulla kaapelilla. Liitteenä kuva virityshetkeltä. Käytän ensimmäisen sivun liitetiedostoa kanavahakuun.

  Asunnossa on toinenkin antennikaapelipaikka mutta se on tietty sadan muuttolaatikon takana :( Auttaisiko antennivahvistin asiaa? Sellainen on jossain muuttolaatikossa.

  edit: edellisessä ketjussa spacman ehdotti asetustiedoston säätöä. Sen tein mutta silti -- ei kanavia. Nyt imuroin vielä uusimman Homecineman ja olen kokeillut sekä uusimmilla ajureilla mitä on tarjolla terratecilla että cd:llä tulleita.
   
 20. terssi

  terssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  378
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilisin ensin siinä toisessa kaapelipaikassa, että saadaan poissuljettua viallinen antennirasia.