Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

 1. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kyllä tuo viittaisi siihen että signaali on huono tai kortti on viallinen. Itsellä rikkinäinen kortti aiheutti tuota. Kannattaa kokeilla korttia toisessa koneessa että selviää onko siinä vikaa. Onko signaalia testattu millään muulla laitteella, esim. digiboksilla?

  Asetuksissa kannattaa laittaa Retune-arvoksi vaikka pari sekuntia että kuva ei jää pimeäksi.
   
 2. SF100

  SF100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 326
  Saadut tykkäykset:
  0
  Signaalia aina ensin epäilisin mutta...

  Käykö tehot 100%:ssa? Sulje kaikki muut ohjelmat ja laita task managerissa dvbviewer.exen prioriteekiksi suurempi kuin normaali. Ellei auta ota vielä tekstitys pois päältä ja testaa DirectX-sivun fixeja päälle/pois.
   
 3. Joomies

  Joomies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.09.2005
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0

  Täällä oli samanlaisia ongelmia, ratkaisu taisi olla windowsin päivitys.

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=fi&FamilyID=14caaf6d-198c-4197-82ad-28251f9c50a5
   
 4. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  4
  Saakohan DVB-tekstityksen tai tekstitv-tekstityksen ajastusta muutettua mitenkään? Kumpikin tulee liian etuajassa, yleensä teksti häviää siinä vaiheessa kun kuvassa puhutaan suomennettu teksti. Kiva sitten seurata kohdassa jossa puhetta on paljon ja tekstitys menee koko ajan yhden puheenvuoron edellä.

  Samaten kanavat joilla on irrallinen tekstitys, nykivät aina välillä. Alkaa pikkuhiljaa tuntua että tuosta irtotekstityksestä ei ole mitään muuta kuin haittaa.
   
 5. SF100

  SF100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 326
  Saadut tykkäykset:
  0
  DVB-tekstityksen viivettä voi säätää Valinnoissa. Tekstitv-tekstitys on ennen ollut tarkemmin ajoitettu mutta viime aikoina se on tullut etuajassa. Palautetta YLE:lle?
   
 6. Yocko

  Yocko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia kaikille vinkeistä. Olen kaapeliverkossa, joten lähtökohtaisesti olen etsinyt vikaa muualta, mutta täytyy avata uusi tutkintalinja sen suhteen. Tietysti korttikin voi olla rikkinäinen.

  Prosessorikuorma pyörii siellä 10-20 % (3800+), välillä joten se vaikuttaa kohtuulliselta. Tosin käytössä on Avivon rautakiihdytys (Radeon X1300). Niin, tv-korttina on Technotrend C-1500.

  Pääsen vasta maanataina jatkamaan tutkimuksia, joten katotaan sitten mitä löytyy. Testaan silloin signaalinkin lainadigiboxilla.

  Kiitoksia vielä uudestaan vinkeistä. Tältä palstalta on aloittelijalle löytynyt paljon hyviä vinkkejä. Dvbv:n oma dokumentaatio kun tosiaan on vähän onneton.
   
 7. SF100

  SF100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 326
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko ongelma kaikkien taajuuksien kanavilla vai ainoastaan yhden taajuuden?
   
 8. Tejo

  Tejo Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä mättää Ylen teksteissä ja DVBviewerissä kun tekstityksen ajoitus tuntuu hoituvan random-generaattorilla?
  DVB-teksti on aina välillä oikein mutta yleensä tekstit tulee etuajassa ja joskus sitten reilusti myöhässä. Sama homma tekstitv-teksteillä ja nämä kun laittaa molemmat näkymään niin ihmeellistä seilaamista pitävät jolloin aina välillä saattavat tulla yhtäaikaa mutta harvoin niin, että ajoitus olisi oikea.

  Seilausta tapahtuu jatkuvasti eli minuutin aikana tekstit ovat ensin myöhässä ja sitten etuajassa.

  Toimiiko kellään tekstit oikein?

  Ei ole merkitystä versiolla koska 3.6 ja 3.8 sekä GE-version useat versiot toimivat samoin.
   
 9. SF100

  SF100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 326
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjatkaa jos olen väärässä.

  Tekstitv-tekstitykset kai näytetään juuri silloin kun ne YLE:ltä tulevat. DVB-tekstitykset taas sisältävät aikakoodin mutta DVBViewer tietääkseni edelleen näyttää ne viiveellä siitä kun ne tulevat eikä käytä aikakoodia. Kun viiveen säätää sopivaksi tekstit tulevat keskimäärin sopivasti mutta tauon jälkeen ensimmäiset ovat yleensä etuajassa.

  Olen ehdottanut aikakoodien käyttöönottamista mutta asia tuntuu toisarvoiselta saksalaisista. Ehdottakaa muutkin sitä Feature Requests-osastolla!
   
 10. ArTTu83

  ArTTu83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2004
  Viestejä:
  294
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän johtuu että dvbViewer on alkanut kysellä käyttäjänimeäni ja salasanaani?

  Kun ohjelman käynnistää näkyy kanavat normaalisti n. 10 sekuntia jonka jälkeen tulee ilmoitus, joka kysyy käyttäjänimeäni ja salasanaani. Ilmoituksessa sanotaan että tietojen antamisen jälkeen ohjelma sammuu ja se pitää käynnistää uudestaan.

  Annettuani tiedot ohjelma sammuu. Uudelleen käynnistettäessä tapahtuu aivan sama eli muutaman sekunnin jälkeen kysellään taas tietoja, jonka jälkeen ohjelma taas sammuu.

  Olen varmasti antanut oikeat tiedot sekä kokeillut asentaa dvbViewerin uudestaan, mutta näistä ei tunnu olevan mitään apua! Mikähän tässä nyt mättää?
   
 11. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 007
  Saadut tykkäykset:
  33
  Oma havaintoni on DVB-tekstityksiä käyttävistä kanavista:

  Ylellä tosiaan joskus tulee liian aikasten ja joskus liian myöhään. Päivittäin vaihtelee(=ohjelmittain), että miten hyvin ajoitukset natsaa. Teksti-tv-tekstityksistä Ylen kanavilta ei niin paljon ole kokemusta, mutta veikkaisin niiden toimivan astetta paremmin.

  Canalin puolella teksti tv -tekstit toimivat erinomaisesti. Pienellä viiveellä ne esiin tulevat, mutta tämä on ollut ilmeisesti tarkoituskin ja se ei pääse haittaamaan millään tavalla.

  Canalin Film HD -kanavan tekstitykset kärsivät myös ongelmista, jotka ovat kertaluokkaa pahempia kuin Ylen kanavilla. Ajoituksiltaan ne ovat yleisesti ottaen ehkä hieman paremmat, mutta kun ne ovat sekaisin, niin ne todella ovat sekaisin. Välillä niitä ei ilmesty ollenkaan HD-kanavalle, ja mielestäni monet ongelmat ovat lähetyspäässä tässä tapauksessa, eivätkä niinkään DVBViewerin aiheuttamia. En tiedä sitten, onko HD-kanavan dvb-tekstitykset nykyään paremmin hanskassa. Voisi melkein testerinä katsoa yhden uuden alkavan sarjan pilotin tänään, jos muistaa.

  Sitten palataan nyt hieman vielä maanpäällisiin kanaviin. SubTV Leffa -kanavahan käyttää myös dvb-tekstejä. Niissä on meikän asuinympäristössä joka ikisellä toosalla ongelmia. Niin Topfield, Canalin kombo, kuten moni muukin purkki jättää rivejä näyttämättä ja toimiminen on vähän niin ja näin.

  DVB-teksteistä on tullut mielestäni turhan suuri kirous suomen digitaaliselle televisioille. Irtoteksteihin siirtyminen on todella hieno juttu, mutta teksti tv -tekstitykset olisivat saaneet olla se niiden ainut lähetysformaatti. Ainakin siltä näyttää vielä.
   
 12. Yocko

  Yocko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelma on kaikilla taajuuksilla. Tosin kolmosella se tuntuu olevan pahempaa kuin muilla. Ylen kanavilla pätkiminen on vähäisempää kuin muilla.
   
 13. SF100

  SF100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 326
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö YLE ja kolmonen ole samalla taajuudella kaapelissa? Missä kaapeliverkossa olet? Katso onko esim. Urheilukanava eri taajuudella ja toimiiko se. Onhan DVBVieweristä käytössä uusin versio?
   
 14. skyde

  skyde Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä ilmeni hiljattain täsmälleen samanlaista pätkimistä Welhon kaapelissa, kun lisäsin koneeseen toisen viritinkortin (nyt siis koneessa tuo samainen TT C-1500 kertaa kaksi). Pätkimistä tapahtui vain kun molemmat kortit olivat yhtäaikaa käytössä, eli kun nauhoitettiin kahden eri kanavanipun ohjelmia yhtä aikaa, tai kun nauhoitettiin yhdestä kanavanipusta ja katsottiin toista. Katkokset tulivat molemmilla virittimillä yhtä aikaa sekä tallennuksissa että livekuvassa. Ja siis discontinuities kasvoi joka pätkäisyllä.

  Ongelma toivottavasti katosi päivittämällä korttien bda-ajurit pykälää uudempiin (4.4.10.18). Pikaisena testauksena kun pistin yhtäaikaisen tallennuksen kuudelle eri kanavalle kahdesta eri kanavanipusta, ei ainakaan kahden minuutin otoksessa pätkimistä tapahtunut. Mutta tässä kesällä kun on ollut vähän harvempaa tuo tv-ohjelmien seuraaminen niin en voi vielä varmaksi sanoa.
   
 15. sukellusvene

  sukellusvene Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.05.2005
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aluksi pahoittelut, jos kysymys on kysytty jo. Selasin threadin kursiivisesti läpi, mutten ainakaan huomannut, että juuri tätä aihetta olisi käsitelty..

  Asiaan, ongelma on seuraava. Kun DVBviewerin käynnistää ensimmäistä kertaa, koneen buuttauksen jälkeen, kuva näkyy mainiosti ~5 minuuttia. Tämän jälkeen sekä kuva että äänet katoavat, eikä dvbviewerin buuttaus auta. Kun koneen käynnistää uudelleen, ongelma toistuu, eli kuva näkyy jälleen vain ~5 minuuttia.

  Softa on DVBviewerin pro-versio numerolla 3.6.1.20, tv-kortti on Nebulan pci-malli, ja ajurit Nebulan bda-malliset.
   
 16. SF100

  SF100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 326
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahtaakohan Nebula keittää? Koita koppa auki tai jäähdytä sitä vielä irtopuhaltimella niin ainakin se asia selviää.
   
 17. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei noista tekstitv- ja dvb-tekstityksistä saa enää mitään tolkkua. Ainoa keino katsoa ylen tekstitettyjä ohjelmia, on nauhoittaa ne ja katsella myöhemmin vlc media playerilla. Silloin tekstit näkyvät juuri oikeassa kohdassa ja ajallaan.
   
 18. Mikko-vaari

  Mikko-vaari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  332
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän on tullut DVBVhen, kun ajastettu tallennus ei enää toimi? Tai se toimii, jos DVBV on käynnissä.
  Toinen ihmeellisyys on se, että Windowsin käynnistyessä aukeaa DVBV-kansio!? Mistähän se voisi johtua.
  Nämä ongelmat ovat tulleet viimeisen viikon aikana. Koneessani on versio 3.8.
   
 19. jkeskir

  jkeskir Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  279
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytikö DVB serviceä (vai oliko se recording service) nauhoitukseen? 3.8 version asennnus poistaa epäyhteensopivan vanhemman servicen käytöstä. Beta osiolta saa uuden beta version servicestä.

  dvbviewer foorumilta:
  the recording service has been removed from the setup, because many people installed it and didn't know how to handle a service, that produced many different issues. The old service can't work together with the new version, so setup removes it. If you want to use the service, you'll have to install the beta version from the member section. It's working good over here
  edit: recording service
   
 20. Mikko-vaari

  Mikko-vaari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  332
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin vaan EPGltä suoraan tallentimelle. Silleinhän se aiempi versio ainakin toimi. Onko version muuttuminen tuonut tähän muutoksen?