Dvb-t2

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Doom100, 01.06.2010.

 1. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  14
  Laitetaan nyt tänekin nuo Digitan kanavanippu D taajuudet, jos vaikka jollain on ne vielä hakematta..

  Paikkakunta, kanava ja MHz taajuus.
  Anjalankoski, Ruotila 41 634
  Espoo 35 586
  Eurajoki 36 594
  Joutseno 26 514
  Jyväskylä 25 506
  Kruunupyy 30 546
  Kuopio 46 674
  Lahti 40 626
  Lapua 24 498
  Oulu 24 498
  Tammela 30 564
  Tampere 42 642
  Turku 29 538
   
 2. iko

  iko Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2012
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  3
  Osta vaikka tuollainen yhdistelmäantenni pelkäksi VHF-antenniksi:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...KN-logaritmiperiodinen-yhdistelmaantenni-digi

  Vastaavia logaritmiperiodinen yhdistelmäantenneja löytyy vähän joka kaupasta eli sillä ei ole väliä mistä ostaa.

  Sitten vaikka Biltemasta se VHF-UHF-suodin.

  Ainakin itsellä näkynyt hyvin tuollaisella antenni DNA:n T2-muksi kahdessa eri paikassa. Toisessa 7 kilometriä lähettimeen ja toisessa 15 km. Signaalit sain molemmissa television näytön mukaan 100 prosenttiin ja laadun samoin. Ilman vahvistinta.

  Tuleekos D-muksista muuta kuin joku Jeesus-kanava ja Estradi jolta ei tule ilmeisesti ikinä mitään?

  Onko tuonne D-muksiin tulossa jotain?
   
 3. Camry

  Camry Guest Guest

  Liittynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://yle.fi/uutiset/eduskunta_hyvaksyi_yle-veron_korotuksen/6979831
  ( Paikalla oli kuulema "kansanedustajat" äänestämässä asiasta ! )

  Saisi sieltä j....auta alkaa näkyä jo enempi sitten .....
  :OI:OI

  Kannattaa antaa herkemmin palautetta ; kun aihetta ilmenee koski se ohjelman sisältö tms....!!
  http://yle.fi/yleisradio/ota-yhteytta
   
 4. Biini

  Biini Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  581
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ylehän uhkasi aloittaa HD-lähetykset kaikilla kanavillaan helmikuussa, mutta tuleekos noista edes jotain antenniinkin?
   
 5. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 473
  Saadut tykkäykset:
  421
  Jossain toisaalla tällä foorumilla joku oli saanut YLE:ltä vastauksen, että kaikki rinnakkaiset HD-kanavat tulevat olemaan must carry -kanavia eli jakelu muuttamattomana pakollinen. Eiköhän ne sieltä VHF-tuubista tule. Pelottaa vaan se, että kun YLE:n HD-kanavia tulee olemaan yhteensä neljä, niin ruuvataanko bittivirtoja entistä alemmaksi. Nythän Yle HD tulee n. 8-9 Mbps virtauksella, joka on juuri ja juuri "riittävä". Jos minulta kysytään, niin ei todellakaan ole riittävä. Silloin Yle HD testikanavan aikoihin virtaus oli 20-21 Mbps.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2013
 6. estobe

  estobe Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2007
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  5
  Digitan H-nippuhan on vielä täysin tyhjä, eikä D:ssäkään liikaa sisältöä ole, joten tulevatko lie niihin? Molemmat niput ovat UHF-taajuuksilla ja DVB-T2.
   
 7. arthur

  arthur Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös testien aikaan koodekki ollut eri (eli MPEG-2)?
   
 8. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  14
  Myös Anvian kanavaniput F ja G ovat täysin vailla käyttöä kun TV Viihdekin lopetti.

  Toivottavasti Yle HD kanavat saataisiin viihdoin johonkin muuhun kuin DNA:n kanavanippuhin koska DNA on käytännösä lopettanut verkkonsa laajentamisen jo aikaa sitten...
  Täytynee laittaa Yle:le muistutus että me kaikki maksamme Yle veroa ja näin olemme myös oikeutettua saamaan tasavertaisesti Yle:n palveluita, vai jakaako Yle meidät A ja B luokan kansalaisiin asuinpaikkamme takia.
   
 9. iko

  iko Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2012
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  3
  Thor satelliitissa Maikkari pistää "MTV3 HD" kanavalla vielä "paremmaksi". Sillä "HD" kanavalla keskimääräinen bittivirta näyttäisi olevan reilu 3,5 megabittiä sekunnissa. Äänet tulee sillä kanavalla stereona 128 kbit/s bittivirralla.

  Tiedä sitten mikä "MTV3 HD" maksukanavan bittivirta on DNA:n VHF muksissa kun se ei itselläni näy.
   
 10. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 473
  Saadut tykkäykset:
  421
  Noup, alusta asti on ollut H.264 kodekki käytössä. Vieläkin on tallessa joitain olympia- ja MM-tallenteita jollain kovalevyllä.
   
 11. Tommy200rs

  Tommy200rs Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  216
  Saadut tykkäykset:
  1
  " Yle haluaa tarjota uudet teräväpiirtosisällöt antennijakelijoille, kaapelijakelijoille ja IPTV:lle samoin ehdoin. Näin operaattorit voivat jakaa Ylen HD-ohjelmia omissa verkoissaan. Ensisijainen tavoite on, että ainakin kaapeliverkoissa on laaja Ylen HD-kanavatarjonta heti ensi vuodesta alkaen.

  - Television kehitys vie kohti laadukkaampaa ja elämyksellisempää kuvaa. Suomalainen yleisö odottaa, että se pääsee nauttimaan tästä kehityksestä, toteaa Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo. "

  http://yle.fi/uutiset/yle_nopeuttaa_siirtymistaan_hd-jakeluun/6865278?ref=leiki-uu
  http://yle.fi/uutiset/yle_pyrkii_nayttamaan_kaikki_tv-kanavansa_hdna_helmikuussa/6978553

  Tosiaan ODOTTAA ja ON ODOTTANUT pitkään. Tuolla saadaan hieman lisää painetta, että saataisiin kaikki antenniverkon ns. peruskanavat paremmalle resoluutiolle vieläpä ilman turhia CI+ leikkejä, jotka ovat vain katsojien kiusaamista.
   
 12. mhelin

  mhelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja miksiköhän verovaroilla kustannettu ohjelmatuotanto priorisoidaan kaapeliverkkoon?
   
 13. ToniA

  ToniA Guest Guest

  Liittynyt:
  19.11.2011
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vihdoinkin. Tällähän tämä teräväpiirto olisi pitänyt aloittaa, peruskanavat HD:ksi. On jotenkin nurinkurista että jo kaksi vuotta sitten Nelonen oli saatavilla HD:na antenniverkossa, mutta nyttemmin ei.

  YLEn tapauksessa mä näkisin että tuossa on kaksi eri juttua:
  • Ensinnäkin Pasilasta pitää saada lähtemään ulos neljä HD-striimiä (1, 2, Femma ja Teema)
  • Toisekseen nämä HD-striimit pitää saada jaeltua kuluttajille
  Kaapelijakelun aloittaminen käy luultavasti helpommin kuin antennijakelun aloittaminen? Vaikka kaipa niillä on jo lähetysmastoissakin kaikki tarvittava tekniikka paikoillaan, sekä jakeluyhteydet lähetysasemille?
   
 14. ämpeg4

  ämpeg4 Guest Guest

  Liittynyt:
  13.07.2008
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yle ei maksa mitään HD-kanaviensa antennijakelusta verkko-operaattorille eli DNA:lle, joka ehkä käyttää Yle HD-kanavaa vain sisäänheittokanavana yrittäen näin houkutella maksukanavilleen asiakkaita. Tuskin DNA ryhtyy kolmen muun Ylen HD-kanavan ilmaisjakelijaksi. Uutisen mukaan Yle vain tarjoaa signaalinsa jaettavaksi.

  Tv- ja radiolaissa on määräys, että Ylelle osoitetaan riittävä taajuustila lähetyksilleen. Arvelen, että nyt toistaiseksi tapahtuva simulcast-hd-lähetys ei ole tätä varsinaista peruslähetystä, vaikka sitä toisaalla on tulkittu must carry-lähetykseksi kaapeliverkoissa. Saattaa olla, että kaapeliverkon parempi kapasiteetti ja halvempi lisäkustannus mahdollistaa näiden Yle TV2 HD:n, Yle Teema HD:n ja Yle Fem HD-kanavan lähetykset vuonna 2014, siis vain kaapeliverkossa.

  Varmuudella Ylen HD-kanavat näkyvät antenniverkossa vasta vuonna 2017, jolloin DVB-T2- toisen sukupolven lähetysstandardi tulee peruskanaville uuden kanavajaon ja verkkotoimilupakauden alkaessa. Tuolloin ei enää muutoinkaan puhuta erikseen HD:stä, koska kaikki peruslähetys on sitä. Ruotsissa jo nyt studioiden perussignaali on HD-signaali ja SD-signaali tehdään siitä tarvittaessa.

  On mielenkiintoista nähdä kuinka pitkään DNA jaksaa jatkaa koeverkoksi perustetun VHF III-alueen antenniverkon pyöritystä eli hakeeko se enää toimilupaa vuodesta 2016 eteenpäin. IPTV- ja kaapeli-tv- sekä laajakaistapalvelut hallitsevat UHF-antenniverkon ohella.
   
 15. iko

  iko Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2012
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kaapelitv-verkossa on kaistaa sadoilla hd-kanaville. Eli se ei nyt ole temppu eikä mikään kun isot kaapeliteevee operaattorit (Sonera, Elisa, DNA, Maxisat yms.) ottavat hd-signaalin Ylen kaikista neljästä kanavasta Pasilasta ja pistävät sen jakoon verkkoihinsa.

  Canal Digitalin satelliittioperaattori on tammi- helmikuun taitteessa kuoppaamassa Yle HD kanavan. Tilalle se tuo Yle 1 HD ja Yle 2 HD kanavat.

  Antenniverkon hd-siirtymästä ei ole ainakaan omiin silmiin pistänyt mitään uutista. Muuta kuin tuo 2017 vuoden takaraja.

  DNA:n ei taatusti kannata luopua VHF-verkosta kun sehän on sen omiin mastoihin rakennettu verkko. DNA:n VHF-verkolla saa katettua kohtuullisen näppärästi vaikka 80 prosenttia Suomen väestöstä kun siihen riittää että katetaan Suomesta 10-15 suurinta kaupunkiseutua. Loppuosan väestöstä tavoittaminen 100 prosenttisesti lienee käytännössä mahdotonta. Eihän Digitan lähettimetkään kata Suomen koko väestöä.

  Maksuteevee operaattoreille ja kanaville riittänee hyvin esimerkiksi 80 prosentin peitto väestöstä. Varsinkin jos lähetyskustannukset ovat silloin vaikka viidesosa "koko väestön" kattamisesta.

  Digitan mastoissa olisi vapaana kaksi tai kolme kokonaista DVB-T2 muksia. Sinnehän ne Ylen kanavat hyvin mahtuisivat teräväpiirtona. Ehkä jonkinlainen kompromissa kustannusten ja peiton suhteen voisi olla siinä, että Yle vuokraisi kahdelle pääkanavalle hd-lähetyksen kapasiteetin Digitan mastoista (TV1 ja TV2). Yle Teema ja Femma taas voisi pistää vuokralle DNA:n mastoihin.

  2017 vuodesta eteenpäin sitten pistää kilpailutus pystyy siitä mikä verkkoyhtiö tarjoaa edullisimmin koko maan kattavan lähetyskapasiteetin kaikille neljälle Ylen HD kanavalle. Yksi kustannustehokas vaihtoehto voisi olla että ne pistettäisiin DNA:n VHF mukseihin joiden näkyvyysaluetta kasvatettaisiin tuntuvasti nykyisestä. Ja loppuosa maasta katettaisiin satelliittilähetyksillä joiden maksukortit saisi veloituksetta tilattua Yleltä. Näinhän se homma suunnilleen Ruotsissa toimii eli kuka tahansa Ruotsissa asuva saa pientä panttia vastaan Conax-kortin jolla aukeaa kaikki SVT:n SD ja HD-kanavat Thor satelliitista. Sirius satelliitista saa taas maksutta samat kanavat kun ilmoittaa Viasatille boksin sarjanumeron.

  Alle sadalla eurolla saa nykyään teräväpiirto-satelliittidigibokseja ja monet taulutelkkarit osaavat näyttää satelliittikanavat ilman boksejakin. Eli kustannuksista se ei ole kiinni. Jos teräväpiirtolähetykset eivät kiinnosta jotain Pihtiputaan mummoa niin silloin mummo saa katsella entisillä vehkeillä nykyisiä sd-kanavia.
   
 16. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. Critter

  Critter Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mihinköhän muxiin YLE 1 HD ja YLE 2 HD mahtavat DNA:lla tulla ? Toivottavasti molemmat tulevat nykyiseen muxiin missä on YLE HD ja MTV3 HD...
  Selviäisi yhdellä DVB-T2 virittimella HTPC:ssä....
   
 18. mikahe

  mikahe Guest Guest

  Liittynyt:
  24.03.2002
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. Taky

  Taky Guest Guest

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyyköhän jostain listaa noista uusista/kaikista kanavanumeroista?
   
 20. Critter

  Critter Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeah! Näin se on, minä olen tyytyväinen.