Drug War (2013) (Johnnie To / Louis Koo, Sun Honglei, Huang Yi (Crystal Huang), Michelle Ye, Lam Suet, Chung Wallace, Gao Yunxiang)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 05.06.2014.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Drug War on vuoden toimintaelokuvatapaus, joka tarjoilee ällistyttävän täyslaidallisen ruudinkatkuista ja kiistatta vuosituhannen iskevintä action-balettia. Se on viiltävän tarkasti ohjattu ja kouraisevan mukaansatempaavasti kerrottu rikostarina, jonka huikea toiminta vertautuu John Woon modernin toimintaelokuvan ikoneihin Killeriin ja Hard Boilediin, mutta seisoo sittenkin komeasti aivan omillaan.

  Tarina sijoittuu valtaosin manner-Kiinan satamakaupunki Tianjiniin. Huumepoliisin superkyttä Zhang onnistuu nappaamaan huumetehtailija Timmy Choin. Välttyäkseen kuolemantuomiolta Timmy avustaa pidättäjäänsä hullunrohkeassa soluttautumisoperaatiossa, jonka kohteena on rikoskeisari Bill Li. Pieninkin virhe voi romuttaa koko hankkeen - eikä oppaana rikosmaailmassa toimivan Timmyn motiiveista koskaan tiedä.

  Kansainvälisesti kiitetyksi auteur-ohjaajaksi kohonnut, Cannesin ja Venetsian festivaalien harvalukuisiin vakiovieraisiin lukeutuva Johnnie To todistaa varmoilla otteillaan, että globaalisti tiukinta toimintaelokuvaa tehdään myös 2010-luvulla juuri Aasiassa. Kukaan ei hallitse räjähtävällä toiminnalla ladattujen rikostrillerien mekaniikkaa paremmin kuin tuottaja-kirjoittajakaksikko Johnnie To ja Wai Ka-Fai.

  Drug War sai ainutkertaisen yksimielisen vastaanoton myös yhdysvaltalaisyleisöltä. Tapaus kohosi vuoden parhaiden elokuvien joukkoon mm. Slant Magazinen ja Metacritic.comin listatessa vuoden 2013 vaikuttavimpia teatterijulkaisuja.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa 04.07.2014
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2014
 2. NyNNyXX

  NyNNyXX Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyy, en nyt muista tarkkaan mutta jenkki/kanada/britti-netflixistä.
   
 3. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missäköhän sitä mainostettua huikeaa toimintaa oli, kun ei trailerissa ainakaan näkynyt? Aika tusinatavaralta vaikuttaa.
   
 4. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei ole toimintaleffa, ammuskelua ym. on lähinnä lopussa. Ansiot ovatkin trillerin saralla. Ei ollut niin hyvä kuin hehkutettu, mutta pätevä silti.
   
 5. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok. Leffan kuvausteksti kusee sitten täydellisesti:
   
 6. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo ei ole kyllä ollenkaan oikein kuvaava. :hitme: