Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

 1. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Tähän kysymykseen on hankala vastata. DVB T2 on homman nimi ja Dreamboxiin voisi sellaisen virittimen tietenkin joskus saada. Luonnollisesti Dreamboxin ohjelmistoakin pitänee tätä varten päivitellä, mutta sekään ei liene mahdotonta. Kolmas ja vaikein kysymysmerkki meneekin sitten paritusasiaan, joka eittämättä tulee mukaan myös DVB T2 -verkon riesaksi ja voi olla pahimmillaan kohtalokas myös Dreambox 8000 -omistajalle antenniverkkokäytössä.
   
 2. LOSC

  LOSC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.01.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, en nyt itsekään heti keksi syytä, miksi TV ei pystyisi itsessään niitä toistamaan, ainakin viimeistään luulisi onnistuvan jonkinlaisella UnPN/DLNA virityksellä kunhan vaan molemmat, TV ja NAS noita tukevat.

  Eli DM800:kin pystyy tarvittaessa vaihtamaan virittimen, eli mukana tuleva viritin ei ole kiinteä? Ainoa ongelma tuossa 800:ssa on se, että siihen käsittääkseni mahtuu vain yksi viritin. Rajoittaa jonkin verran kait yhtäaikaisten tallennusten määrää.

  Kiitos tarjouksesta, ongelmaksi muodostuu se, että tuo uusi talo valmistuu vasta joskus vuoden päästä. Nykyinen asuinpaikka taas on kaapeliverkossa kiinni :)
   
 3. LOSC

  LOSC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.01.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja vielä yksi kysymys... saattaa kuulostaa jo liian hifistelyltä, mutta koitan nyt kuintenkin kartoittaa mahdollisia vaihtoehtoja...

  Mitähän olette mieltä Ipad:n tms. tabletin kyvystä toistaa noita striimejä sieltä verkkolevyltä wifi-yhteyden yli? Ymmärtääkseni Ipad ainakin on dlna sertifioitu, joten...

  Jotenkin vain kiehtoisi ajatus, että pystyisin tuolla padilla ohjaamaan DB:n tallenuksia web interfacen kautta (tämä ei liene mikään ongelma), ja myös samaan aikaan halutessani katsomaan tallennuksia myös tabletilta (saattaisi ainakin lapsille olla aika mukava vaihtoehto...).

  Ipadissa olisi se hyvä puoli, että siihen on valmiina ohjaussoftat jo joillekin muille koko talon mediaratkaisuille (lähinnä musiikin monihuonesysteemit), joita ole ajatellut.
   
 4. DigiPeeHoo

  DigiPeeHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm.... edelleenkään ei IPadin tapauksessa se driimi (tai mikään muukaan jaettavalle verkkoresurssille tallentava) digiboksi ole se rajoittava tekijä koska normitilanteessa sille tallennettavalle striimille ei tehdä mitään.

  Hmm... IPad tukee h264 videota joten potkua pitäisi riittää purulle. Yleensä ottaen alaspäin yhteensopivuus on olemassa mutta tuotakin pitäisi kokeilla miten ts-tallenne, joka tämän hetkisessä T-tallenteessa on MPEG-2 muotoa, toistuu.

  Muutenhan esim. läppärillä pääsee driimiin kiinni, voi tehdä ajastuksia, katsoa telkkaria livenä, katsoa tallenteita jne... Sen lisäksi vaikkapa androidilla pääsee hienosti ilmaisella softalla hallitsemaan driimiä ja katsomaan livestreamia + tallenteita.

  edit: sen verran katsoin googlesta että ainakin jossain lukee että ipad ei osaisi mpeg2 videota vaan niistä pitäisi konvertoida mp4 videoita. Varmaksihan tuota ei voi sanoa ennen kuin on testannut. Mutta kuten totesin tähän ei digiboksi vaikuta tuon taivaallista.

  edit2: kuitenkin pitäisi olla vlc playeri saatavissa ipadille ilmaiseksi ja sillä pitäisi onnistua kyllä...
  http://lifehacker.com/5643124/getting-the-most-out-of-vlc-for-ipad
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2011
 5. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
 6. DigiPeeHoo

  DigiPeeHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh, tuokaan ei ole ongelma... ostat käytetyt tai uudet C-virittimet 7025:een niin pääset nauttimaan siitä jo heti... sitten vaan laitat mukana tulleet T-virittimet kiinni kun muutto on tehty, kanavien skannaus ja taas mennään...
   
 7. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyselläänpäs täältä mielipiteitä, kun huoltovalikon puolella tuo homma on sen verran satelliittipainotteista, että vaikkea saada informaatiopaljoudesta tarkkaa kuvaa...

  Eli, on alkanut nousta ajatus nykyisen 7025:n korvaamisesta uudella laitteella muutamastakin syystä, mutta ennen kaikkea ongelmia on tuon sisäisen flashin määrän ja yleisen suorituskyvyn kanssa tai oikeastaan näiden yhdistelmänä. Eli kun sisäisen flashin vähyys pitää korvata pelaamalla CF-kortin ja Barry Allenin kanssa, aiheuttaa tuo ilmeisesti jonkin sortin suorituskykyongelmia, koska boksi jumiutuu nykyään todella usein päällekkäisten tallennusten ja katsomisten kanssa.

  CF-kortin yhteyttä ongelmiini en kykene toki aukottomasti osoittamaan, mutta oli syy mikä hyvänsä, niin joku osa boksista siis pragaa ainakin minun käyttööni ja uusi boksi on ollut ainoa pätevä ratkaisu, joka on tullut mieleen. Katselin huoltovalikosta ja netistä ylipäätään vaihtoehtoja ja noitahan näyttää nykyään olevan jos jonkinlaisia, mutta yhteensopivuus ilmeisesti edelleen on vaihtelevalla tasolla noissa "ei-Dreamboxeissa" eli IPBoxissa, AZboxissa, VU+:ssa, QBoxissa jne. Lisämausteensa hommaan tuo vielä tosiaan tuo kaapelipuolen tarve, eli kaapelivirittimet (x2) tarvitsee laitteeseen saada (ja niiden toimia :D), usb-virittimet käyvät toki, kunhan toimivat sisäisen virittimen tapaan.

  Eli, onkohan kellään täällä kokemusta noista ns. "muista vaihtoehdoista" erityisesti ei-satelliittikäytössä? Yksi vaihtoehto tietenkin on Dreambox 800 C-tunerilla + USB-viritin, joka lienisi vaihtoehdoista helpoin ja varmin, mutta on myös himpun kallis noihin vaihtoehtoratkaisuihin nähden. 8000 on sitten täysin ulkona hintahaarukasta. Vaan onko noista muista vielä mikään sellaisella tasolla, että vakaassa kunnossa olevaa softaa löytyisi ja homma toimii suurinpiirtein samaan tapaan, kuin Dreamboxeilla? Se ei sinällään haittaa, jos joutuu hieman puuhastelemaan boksin kuntoonsaamiseen, mutta se ei oikein käy, että jotkut toiminnot toimivat säätämisen jälkeenkin vähän niin ja näin, mutta korjaus on "tulossa" jossain vaiheessa, koska boksi menee kuitenkin heti samantien jatkuvaan käyttöön ja kotona oleva käyttäjäkunta on toimivuuden suhteen vaativaa sorttia :thumbsup:

  Lähinnä siis käytännön kokemuksia nimenomaan kaipailisin, mutta toki ihan faktatietoa ominaisuuksistakin otetaan toki vastaan, koska ihan selvää ei ole itselle edes se, mikä noista bokseista kykenee kaapelivirittimiä (sisäisiä tai USB) toimivasti käsittelemään. Jos jollakulla on ollut samantyyppisiä pohdintoja käynnissä, niin mielellään otetaan vastaan myös perusteluja, miksi valinta kohdistui mihinkin. Toki, jos joku osaa myöskin tarjota linkin, missä näitä on koostetusti pohdiskeltu tarkemmin, niin sekin tieto mielellään otetaan vastaan, mutta pelkästään linkkiä huoltovalikon etusivulle ei kannata tarjoilla...
   
 8. jukkas

  jukkas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ Virtalähteen vedellessä viimeisiään tapahtuu aivan vastaavaa. Just tilasin elektrolyyttikondensaattorisetin sekä juottimen tarvikkeineen, maksoi reilut 30 euroa. On sisäistä 7200rpm kovalevyä, CF-korttia BarryAllenin kera jne. mutta virtalähteen vikaa vaikkaisin kun kaatumiset moninkertaistuivat aina kun usb-portissa oli kovalevy virtaa kuluttamassa. Laite toimi sentään hyvin kolmisen vuotta :)

  OT: Kyllä se flash-muisti tekee tiukkaa satelliitinkin kautta 7025:lla lähetyksiä vastaanottavillakin... Tosiaan jostain muustakin saattaa olla kyse mutta onhan se hyvä jos löytää (esim. puolisoa varten) ns. järkiperusteita uuden laitteen hankintaan. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2011
 9. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ongelma on tosiaan ollut koneessa jo toista vuotta, joten hyvin on kestänyt, jos viimeisiään vetelee :thumbsup:

  Ongelma menee siis tarkemmin ottaen niin, että joskus yhdeksän aikaan, kun telkkarista tulee muka paljon jotain tallennettavaa, osuu tiettyinä päivinä neljäkin tallennetta päällekkäin, kun kahden viimeisen lisäajat vielä ruksuttavat ja kaksi seuraavaa alkaa. Jos tuolloin sattuu vielä samaan aikaan katsomaan jotain, käy hyvinkin yleisesti niin, että rattaat ilmestyvät yläkulmaan pyörimään ja jatkavat pyörimistään "loputtomasti", eikä boksilla voi tehdä käytännössä mitään, ennenkuin käyttää virrat pois. Kuva ei usein jumiudu, mutta joskus niinkin käy, riippunee hieman siitä, mitä sattuu samaan aikaan tekemään.

  Toiminta on suht järjestelmällistä ja vaikuttaa tosiaan jotenkin siltä, että puhti loppuu jostain välistä ketjua, mutta muistan kyllä ennen CF- ja Barry Allen-aikaa tallentaneeni koemielessä kahdeksaakin kanavaa yhtä aikaa onnistuneesti. En tosiaan ole jälkeenpäin enää sitten kokeillut, koska nuo uudet käyttämäni imaget plugareineen eivät millään flashiin mahdu, joten voi toki olla, että syyllinen on muuallakin, kuin CF-kortin tarpeessa. Jokin ratkaisu pitäisi kuitenkin keksiä, ettei noita tilanteita tarvitsisi jatkuvasti yrittää kiertää, nyt meillä kirotaan ja sammutellaan boksia vähintään kerta viikkoon tuon takia ja tietysti silloin osa tallennuksestakin katoaa aina buutin ajalta bittiavaruuteen.

  Sen verran itse kysymykseeni, että omatoimisella haulla tuo VU+ vaikuttaa noista "muista merkeistä" ilmeisen toimivalta peliltä erityisesti softayhteensopivuuden suhteen. Ongelmana toki on, ettei noissa ole vaihdettavia virittimiä, vaan 1 tai 2 kiinteää viritintä, joten usbitikkumeiningillä pitäisi mennä, niitä kuitenkin ilmeisesti saa tuossa toimimaan myös... No, pitänee jatkaa tutkimista, edelleen kokemuksia otetaan mielihyvin vastaan.
   
 10. marksu

  marksu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.05.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen etsimässä tosi hyvää digiboxia antennitalouteen ja harkitsen DM8000 erillisillä terestial digivirittimillä.

  Onko DM8000 hyvä vaihtoehto vaikkakin se on oletuksena sateliitti talouksiin.

  Tärkein kysymys olisi vielä että miten yle tekstitykset toimivat Dreamboxissa?

  vanha foorumin vastaus: Toimii nykyään muuten hyvin, mutta tallenteita katsottaessa täytyy joka kerta laittaa tekstitys erikseen päälle.

  Päteekö sama vastaus nykyäänkin uusipaan softaan kohdentuen?

  Lisäys:
  Jos tekstitys pitää laittaa yhä erikseen päälle tapahtuuko se helposti kaukoohjaimella vai onko se monimutkainenkin tapahtuma?
  http://www.saunalahti.fi/znark/dreambox/dm7025/tekstitystuki/yle/
  Linkin tekstissä (vuosi 2007) todetaan että ylen tekstitykset tulevat ruudulle muutamia sekunteja etuajassa. Pitääkö tämä yhä paikkansa ja voiko ajstusta sen suhteen säätää?
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2011
 11. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Vanhaa tietoa. Tekstitysasetus pysyy etenkin dvb-tekstityskanavilla pomminvarmasti päällä. Joskus jollain teletext-sateliittikanavilla saattaa tekstitykset hävitä, mutta helppo kaksi kertaa keltaista nappia painamalla valita suomitekstit takaisin käyttöön. DVB-tekstien ajastuksissa ei ole mitään vikaa, ellei kanava itsessään lähetä niitä miten sattuun. Esimerkiksi MTV3 komedia -kanava näytti dvb-tekstejä pitkään etuajassa, kunnes korjasivat lähetyspäässä asiat jossain vaiheessa.

  On hyvä huomioida, että laitteeseen ilmestyy päivityksiä noin kuukauden välein, joten tämä foorumin väitteet laitteen tietynlaisista ominaisuuksista helposti jäävät jälkeen. Vielä sellainenkin asia on hyvä tiedostaa, että laite ei ole DVB T2-yhteensopiva, koska siinä ei ole sopivaa kortinlukijaa tai viritintä, ainakaan vielä.
   
 12. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itse en ostaisi DM8000 boksia antennikäyttöön, menee ehkä ns. överiksi.
  Saat myös DM800 boksin kahdella virittimellä, toinen sisäisellä ja toinen USB-tikulla. Taitaa nykyään onnistua myös kahdella USB-tikulla eli 3 viritintä käytössä.

  HDTV:tä T-verkossa ei kannata tässä vaiheessa ajatellakkaan DM:n bokseilla.
  1. DM:ltä ei ole vielä T2 virittimiä.
  2. CI+ tukea boksista ei löydy.

  Automaattiset tekstitykset saa esimerkiksi OpenPLi ´käyttiksellä´.
   
 13. omppa

  omppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tullut mietittyä että josko ostais Dreamboxin digiboxin, mutta onko DM800 ainoa malli jossa on HDMI liitin? Boxi tulisi anteenitalouteen. 7025:ssa ei taida olla HDMI-liitintä?
   
 14. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Mikä vika DVI:ssä? Mokomissa malleissa tulee adapterikaapeli HDMI:lle ja ääni kulkee yhtälailla.
   
 15. tero_

  tero_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2005
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  DM7025:ssa ja DM7025+:ssa on vain SCART. HDMI:tä tai DVI:tä niistä ei saa ulos.
   
 16. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Dreambox DM 500 HD:ssa on HDMI kuten myös DM8000:ssä ääntäkin kuljettava DVI. Itse omistan noista jälkimmäisen ja parempaa digiboxia saa hakea.
   
 17. omppa

  omppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dreambox DM500 HD taitaa olla satelliittiboxi? Boxin kun pitäisi olla nimenomaan ateeniverkkoon sopiva ja mahdollisuus nauhoittamiseen verkkoon tai esim usb-levylle. Onko Dreamboxilla mitä boxivaihtoehtoja anteeniverkkoon?
   
 18. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  DM800 = DVI
  DM800se = HDMI
  DM7025 = SCART (komponentti varauksin)
  DM8000 = DVI

  DVI -> HDMI kaapelilla saat myös äänet.

  Nuo saat suoraan sisälle laitetulla DVB-T virittimellä, muihin USB tikkujen kanssa.

  Vastaava boksi toiselta valmistajalta on Vu+ Uno (HDMI) yksi sisäinen viritin ja pari lisää voi laittaa USB-tikuilla. Tulossa myös Vu+ Ultimo, jossa 3 sisäistä viritintä. Itse ostaisin noista ehdottomasti Vu+ Unon, hinta varmaan yli 100€ halvempi kuin DM800.

  Täysiverinen Enigma2 boksi, siinä missä DM boksitkin.
   
 19. omppa

  omppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä Vu+:a tai Dreamboxia kannattais katsella?
   
 20. hoo-s

  hoo-s Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2004
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomestako haluat vai esim. saksasta ?