Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

 1. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voin todellakin vahvistaa "nettijutut". Joka ikinen asia Compusatin kanssa tuntuu vaativan tappelua ja kuluttajaneuvojan kanssa keskustelua, eikä välttämättä hoidu silloinkaan (kuluttajaneuvojahan ei voi kuin antaa asioista "mielipiteen" ja varsinaisen päätöksen saaminen vaatii kuluttajasuojalautakunnan ties kuinka kauan kestävän käsittelyn).

  Vaan eipä tuo HM-Satinkaan kanssa kyllä aina mitään ruusuilla tanssimista ole, usemman kerran on joutunut kyselemään asioissa perään, kun kommunikaatio on olematonta. Toisaalta kuluttajansuojalaki suojelee kyllä myös Euroopanlaajuisesti, joten eipä ulkomailta tilatessa mitenkään hirveän paljon heikommassa asemassa tuon suhteen ole erityisesti kun tuo Suomen paikallinen myyjäkin on, mitä on.
   
 2. Jaggie

  Jaggie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  No joo tappelemaan varmaan joutuu joissain tilanteissa melkein minkä tahansa myyjän kanssa, mutta aina tuntuu turvallisemmalta läteä siihen tappeluun jos laki on omalla puolella, ja jos edes kieli on yhteinen... Mutta olisiko sitten vielä jotain muita varteenotettavia kauppoja, josta kyseisen boksin tilaamista kannattaisi harkita?
   
 3. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tuo kuvanlaatu minun mielestä on ihan Toppyn HDMI-kuvan tasoinen. Eli ihan kokemus puhuu kun parikin Toppyä on talossa ollut (5100 ja saman hdmi-versio). Dreamista saa aika hyvin erilaisia kuvasuhteita ulos, olen itse jumiutunut koko ruudulle venytykseen, jotenkin vain totuin siihen.

  Tuo PS3 yhteistyö ei ihan ongelmatonta ole, koska PS3 ei toista suoraan .ts tiedostoja. Luin just että jopa tiedoston uudelleennimeäminen .mpg riittäisi että PS3 näyttäisi tiedostot suoraan. Itse en tuota ole juurikaan jaksanut testailla kun PS3:n kanssa samassa tilassa on Dreambox 800:n.

  Lisätään vielä, että kyllä siinä pieni totuttautuminen on kun siirtyy Toppystä Dreamiin, mutta en ole kyllä hetkeäkään siirtymää katunut. Netistä löytyy Dreambox-sivustoja ja -keskusteluja myös Suomeksi, jos kaikki ei ole vielä boksin suhteen selvää.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2009
 4. miisha

  miisha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2007
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omalla Dreamboxillani pyörii "ushare" upnp-serveri, jonka ansiosta pääsen PS3:lla toistamaan .ts-filejä DB:n kiintolevyltä. Kaikki toistuvat hyvin, niin mpeg2 kuin mpeg4:kin.

  "ushare" on asennettu Newnigma-imagen feedistä. Olen tosin törmännyt sellaiseenkin tapaukseen, jossa Gemini-imagen tarjoaman upnp-serverin kanssa .ts-filet eivät puolestaan toistuneet. Voisiko toiston onnistuminen riippua siitä, osaako upnp-serveri antaa .ts-filestä PS3:a miellyttävän kuvauksen?
   
 5. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, unohdin koko usharen, tuohan on tosiaan toimiva laitos. En tainnut omissa testeissäni saada tuota "perus" Dreamin upnp-serveriä pelaamaan PS3:n kanssa juurikaan.
   
 6. Jaggie

  Jaggie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse taas tarkoitin "kuvasuhdeongelmalla" nimenomaan 4:3-kuvan venytystä koko ruudulle... :D Eli boksi pitäisi saada automaattisesti lähettämään kuva oikean muotoisena, tarvittaessa mustien palkkien kanssa (TV:hän ei osaa komponentista valita automaattisesti kuvasuhdetta?).

  Entä jos tallennukset eivät ole DB:n vaan NAS:n kiintolevyllä? Voiko tuota unsharea käyttää silloin?
   
 7. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Dreambox osaa tarvittaessa lisätä mustat palkit sivuille. TV:lle tuleva signaali on "16:9 always"-moodissa aina 16:9.
   
 8. TesterTester

  TesterTester Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyisikö joku varmentamaan 7025+ -boksin ominaisuuksista:

  1. Onko laitteen tallennusten ajastuksessa sanahakua (vrt. Topfield-boxien Jags EPG, jossa voi ajastaa automaattisesti haluttujen hakusanojen perusteella)
  2. Pystyykö laitteeseen kytkemään (minkä tahansa) USB-kiintolevyn, jota voi käyttää tallennuksiin?
  3. Ilmeisesti YLE-kanavien tekstitykset toimivat nykyisin moitteetta. Onko tämä totta?

  Laite tuntuu kiinnostavalta, mutta erityisesti automaattinen sanahaku on ominaisuus, jota Topfieldistä jää kaipaamaan, jos ominaisuutta ei löydy DreamBoxista...
   
 9. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanahaun saa (useammallakin) pluginilla, mutta kotimainen AutoRecorder (menikö nimi oikein, tekijä kertokoon...) taitaa olla niistä paras. En itse käytä aktiivisesti, niin en ominaisuuksista tiedä, mutta aika kattava pitäisi olla.

  Usb-levyt kyllä toimivat varmaan yleisesti, joskin formaatin pitää luultavasti olla linuxin EXT2 (vai mitä tuo DB käyttikään?) tai FAT, mutta siinä tuo 4 gigan tiedostokoon rahoite haittaa käyttöä merkittävästi. USB-paikat ovat muistaakseni USB1:stä, en tiedä onnistuuko tuon yli tallennus vai ei, itselläni on sisäinen levy ja olen myös verkkolevylle tallentanut muutaman kerran.

  Tekstityksen toimivat nykyään hyvin ja kun Suomipoeka-plugariin tuli tuo ominaisuus, jonka avulla ne saa tallenteisiin oletuksena päälle, ei tuolla saralla enää ole mielestäni juuri toivomisen varaa.
   
 10. TesterTester

  TesterTester Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedoista, hyvältä näyttää. Suomipoeka näyttää tuovan myös alikansiot tallennuksiin, tarpeellinen juttu sekin.

  Topfieldissä on TAP:ina saatavana mainosten ylikelaamisessa varsin hyvä palikka "SkipIt", joka perustuu "puolitushakuun" (binary search). Mahtaako 7025:een olla olemassa jotakin vastaavaa?

  Toinen kiinnostava asia olisi, että mahtaisikohan tallennuslevynä toimia ulkoinen USB-liittimestä virtansa saava kovalevy, kuten esim. Wester Digital My Passport? Näissä taitaa tosin olla USB2.0-liitäntä...
   
 11. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  AutoRecorder taitaapi osata tallentaa kansioihin ilman Suomipoekaakin.

  Mikäli oikein muistan Moveq taisi koodata Suomipoekaan puolitushaun, mutta en ole varma. Oletuksena Dreamista löytyy pomppimisnapit numeronäppäimistä ja itse olen ainakin niiden käyttöön tottunut ja eipä tule paljoa mainoksia katseltua. Mulla oli Toppyssä omatekoinen puolitushaku/muutenkin pomppiva TAP (rauha Sinipompun muistolle), mutta olen ollut Dreamin numeropomppuihin niin tyytyväinen etten ole puolitushakuakaan kaivannut.

  Laittaisin Dreamin verkkoon ja verkkoon joku NFS:ää tukeva verkkolevy ja tuota levyä voi sitten käyttää muuhunkin kuin pelkkään Dreami käyttöön.
   
 12. tero_

  tero_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2005
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallenteiden tekstityksen käynnistys on toiminut automaattisesti jo hyvän aikaa ihan ilman SuomiPoekaakin.
   
 13. tero_

  tero_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2005
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin osaa, ja tuo on Dreamboxin Enigma2 perustoimintaa ihan ilman mitään pluginejakin, tosin täytyy näköjään olla Enigman käyttäjätasossa Expert-asetus päällä, että se tulee näkyviin ajastimen luonnissa/editoinnissa.
  AutoRecorder tarjoaa mahdollisuuden käyttää tätä mekanismia automaattisesti luoduissakin ajastuksissa.
   
 14. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai, voi olla. En ole softaa jaksanut päivitellä sitten... no en edes muista milloin viimeksi. Ehkä nyt joululomalla olisi jo aika. Boksi on kuitenkin pääosin toiminut melko hyvin, joskin viime aikoina on alkanut vähän tökkimään. Hämmentävimpinä on tulleet tallennusten missaamiset, erityisesti boksi tuntuu vihaavan vaimon Emmerdaleja, joiden kanssa on useammin kuin kerran käynyt niin, että toinen päivän jaksoista jää tulematta. Muuten ei ole kyllä todennettuja huteja vissiin tullutkaan.

  Tämän lisäksi viime aikoina laite on alkanut toimimaan tooodella nihkeästi, kun tallennuksia on enemmän kuin kaksi yhtä aikaa menossa, mutta tämä luultavasti johtuu siitä, että levy on muutaman vuoden vanha, eikä sille ole ikinä tehty mitään levyn eheyden parantamiseksi. Joululomalla voisi myös siirtää tallenteet tuolta talteen ja pistää formatoiden ja katsoa, auttaako.
   
 15. DigiPeeHoo

  DigiPeeHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran täytyy laittaa positiivisia kokemuksia tänne kun hieman tuntuu olevan "epävarmuutta" ilmassa...

  Meillä pari-kolme toppya ja niissä Jags epg. Emäntä suhtautui aluksi hieman pessimistisesti driimiin mutta nyt kun alkaa oppimaan käyttämään niin homma sujuu mukavasti... Katselee sujuvasti läppärillään telkkaria sekä liveä että tallenteita... Hakusanatallennus pelaa kuin buickki ja sen lisäksi emäntä sujuvasti finweather pluginilla katsoo illalla seuraavan päivän säätiedotuksen...

  ainoana "miinuksena" kaipaisin driimiin jags epg tyyppistä epg.tä johon totuttuani se oli ihan sairaan hyvä; simppeli, yksinkertainen ja informatiivinen.
   
 16. moveq

  moveq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosiaan tuli yhdessä vaiheessa tehtyä tuki bouquet +/- napeille tallenteessa hyppelyyn puolitustyyliin. Tuo oli vielä siten, että suunnanvaihdossa käytettävän hypyn kertoimen sai itse valita välillä 10-90 % tjsp... Karsin tuon kuitenkin myöhemmin pois, koska en yksinkertaisesti itse ainakaan oppinut tuota käyttämään siten että mainosten skippailu olisi tehokkaampaa kuin normi hypyillä. Mainosten ohitus noilla perus hypyillä onnistuu aina 1-4 sekunnissa kun niihin on tottunut.
   
 17. Jaggie

  Jaggie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millaisia ohjelmaoppaita Dreamboksiin on sitten tarjolla? Itselleni ihan ehdoton vaatimus on joku Plasma EPG:n tyylinen, mistä näkee vähintään 3 kanavan tiedot yhtäaikaa, ja vähintään 10-20 ohjelmatietoa per kanava kerralla. Ja siististi listattuna, en voi sietää sellaisia EPG:itä joissa ohjelmat listataan vaakasuoraan kanavoittain... Löytyykö tällaista?
   
 18. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  Useamman kanavan EPG on juuri tuollainen vaakasuora palkisto. En tykkää minäkään.

  Yhden kanavan EPG on sitten simppeli kuin mikä eli ohjelmat vaan listattuna, mutta tuota tulee käytettyä ja olen tyytyväinen.

  Plasman tyyppistä EPG:tä tuohon ei mielestäni ole. Muutenkin EPG kehitys on minun mielestäni yllättävän vähäistä. Tietysti kun boksi on varmaan suurimmaksi osin satelliittikäytössä ihmisillä, niin suurin ongelma taitaa olla EPG datan saatavuus ja tuohon on tehty jos jonkinlaista häkkiä ja palikkaa.
   
 19. moveq

  moveq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noista EPG näkymistä kun on ollut kysymyksiä niin laitetaan tähän nyt screen shotit Dreamboxin Enigma2:n kolmesta tällä hetkellä tarjolla olevasta perus EPG näkymästä.

  1: single channel EPG view (< ja > napit vaihtaa kanavaa)
  2: multi channel EPG view
  3: graphical EPG view (lähes identtinen monen muun boxin vastaavan kanssa)
   

  Liitetyt tiedostot:

 20. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  ovat vähän karuja kun plasmaepg:hen on tottunut