Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

 1. tapsat

  tapsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.02.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saakos 7025+ kytkettyä jotenkin jatkuvan ajansiirron päälle? Että kun kanava on vaihdettu niin jatkuva ajansiirto on päällä, kunnes vaihdat kanavaa ja se alkaa uudelleen ko kanavalta. Tarrviiaessa pääsis taaksepäin esim max 2 h. Kun ei joka kanavan vaihdon jälkeen muista painaa paussia ja aloittaa katselu sen jälkeen. Tälläinen jatkuva ajansiiro oli jo muinaisessa JVC HM-HDS1 HDD-S-VHS-videonauhurissa.
   
 2. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joissain imageissa taitaa olla vakiona, muissa ehkä tuo auttaa:

  http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=69389

  Sen verran on kauan lukion saksantunneista, että ihan ei kaikki tuosta aukene, mutta käsittääkseni pitäisi tehdä juuri tuo haluttu toiminto.
   
 3. mheikkila

  mheikkila Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.09.2001
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saisko suosituksia NAS levyistä Dreamboksiin? Itsellä nyt sisäinen kovalevy, joka ilmeisesti kuumuuden takia alkanut oikutella, eli meni täysin pimeäksi. Irroitin levyn ja laitoin Windows-PC:hen kiinni, no ei se ihan romuna onneksi ollutkaan.

  Sain levyn lopulta toimimaan taas, Suomipoeka sen löytää ja tallennuksia voi katsoa. Mutta uudet tallennukset ei enää menekään levylle. Tarttis varmaan formatoida. Mutta ennen sitä voisin sen verkkolevyn hankkia ja kytkeä kiinni ja siirtää katsomattomat ohjelmat sinne ennen formatointia.

  Voisko se olla esim tuo:
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=15729

  t. Mika H
   
 4. moveq

  moveq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakaan Buffalon Linkstation live ei osaa mennä virransäästötilaan vaikka levyä ei käyttäisi. Se on minun mielestä aikamoinen puute, en tiedä tuosta uudemmasta versiosta.

  Ja kuulemma Buffalossa on ollut mediaserverin kanssa ongelmia eli esim. PS3 käytössä. En itse käytä kyseisiä ominaisuuksia, joten en ole törmännyt.
   
 6. McKone

  McKone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on linkstation 1tb bittorrent tuella, laitteesta on mahdollisuus ajastaa automaattinen sammutus/käynnistys tai auto- toiminto, jolla purkin saa valmiustilaan/ toimintaan kun sammuttaa reitittimessä kiinni olevan pc:n.
   
 7. hertsika

  hertsika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  ------------------------------------------------
  moi

  kokeilepäs BULLZ_TEXTE0.42 SE TOIMII IHAN HYVIN
   
 8. DigiPeeHoo

  DigiPeeHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm... nopealla kahlailulla vaikuttaa mielenkiintoiselta laitteelta... ihan kaikkia sivuja en jaksanut lukea läpi ja siitä johtuukin seuraava kysymys...

  Saako Dreamboxiin tehtyä hakusanaan perustuvia tallennuksia?

  Ja kele.. innostuin lisää kun vähän lueskelin ja kyselen lisää:

  - jos ostaisin vaikkapa DREAMBOX 7025C PLUS TWIN TUNER tämän mallin niin:

  - millaisia rajoituksia on yhtäaikaisiin tallennuksiin / katsomiseen eli kuinka montaa yhtäaikaa ja voi laittaa lisää tunereita ja kuinka monta?

  - muita yleisiä vinkkejä / + puolia / - asioita
  - mites c-verkon hd-lähetykset? tallennus / katsominen vaikka sitten vlc:llä /salauksen purku yms?
  - jos ostaa dvd-kitin niin tallennukset voi ilmeisesti polttaa dvd:lle? missä muodossa? jne? sen verran luin että laite ei osaa/jaksa toistaa xvid/divx tallenteita levyltä eikä dvd:ltä
  - kannattaako odottaa 8000 mallia?

  - säätämisestä ei kannata olla huolissaan sille löytyy intoa ja ehkä osaamistakin...
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2008
 9. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Saa. Kun asentaa erillisen plugin-ohjelman. Löytyy netistä.


  7025:een saa kaksi viritintä. Niitä hyödyntäen voikin sitten tallentaa kahdesta kanavanipusta vaikka kaikki niissä olevat kanavat jos haluaa (näin olen ymmärtänyt, mutta itse tallentanut vain jotain 6 kanavaa kerralla).


  -Vinkkejä: Asenna suosiolla tuuletin. Ainakin jos varustat boksin kiintolevyllä. Ja boksi ehdottomasti verkkoon kiinni.
  -Plussia on niin monta, etten jaksa niitä tässä luetella, mutta yksi on: Melkein rajaton muunneltavuus.
  Miinuksina päällimmäisenä tekstityksen huono toimivuus (toimii kyllä, mutta voisi sen tehdä nätimminkin).
  -HD ei toimi. Aikoinaan pystyin tallentamaan ja katsomaan (SD:ksi skaalattuna) satelliitista MPEG2 HD-streamia, mutta nykyään streamit ovat MPEG4, jota 7025 ei osaa. Ei virittää, tallentaa, eikä toistaa.


  Näihin saa joku viisaampi vastata.
   
 10. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinkö on? Virittämisellähän ei ole sinällään mitään tekemistä sen kanssa, mitä dataa taajuudella liikkuu, joten virittimet kyllä onnistuisivat tuohon striimiin kiinni menemään ja laite sitä myöden sen tallentamaan, mutta oletettavasti softassa siis ei tueta MPEG-4 videon stream typeä ja boksi ei siksi suostu noita ottamaan vastaan. Hardiksen puolesta ei pitäisi mitään estettä ei olisi noiden tallennusta kyllä sallia.
   
 11. maraarni

  maraarni Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu lähetysstandardista. Satelliitin MPEG4 lähetykset tulevat yleensä DVB-S2 standardilla, poikkeuksia lukuunottamatta esim. BBC HD (DVB-S ja MPEG4 @28E). Tuossa S2:ssa modulaatio on erillaista ja vaatin omanlaisen tunerin.

  Eli vain DVB-T(C) ja DVB-S MPEG4 lähetteen todennäköisesti pystyy tallentamaan, mutta katselu on sitten toinen juttu. DVB-S2 ei onnistu ilman oikeaa HW:ta.
   
 12. moveq

  moveq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten maraami jo tuossa totesikin niin 7025:n pitäisi pystyä tallentamaan nykyisistä kaapeli- ja terrestriaaliverkoista HD lähetyksiä. Niitä pitäisi myös pystyä striimaamaan livenä virittimestä suoraan esim. PC:lle playeriin tai XBOX Media Centerille.

  Tässä on vain sellainen pieni mutta, että tuota ei sinänsä testaa kukaan koska HD matriaalia ei liene speksattu mitenkään 7025:lle. Joskus vuosi takaperin kokeilin tallentaa HD-kanavaa kaapelista ja pyörittää sitä VLC playerillä. Tällöin muistaakseni kuva toimi, mutta ääntä en saanut kuuluviin. Viimeisimmissä firmware julkaisuissa on ilmeisesti ajureissa jokin muuttunut siihen suuntaan, ettei HD-tallennus tällä hetkellä näytä toimivan. HD-tallenteen toisto VLC playerillä pätkii ja pysähtelee. Haiskahtaisi, että HD-striimin paketit eivät mahdu johonkin tallennuspuskuriin ja osa striimistä menetetään.

  Tämä on sellainen hommeli, josta ei ilmeisesti tällä hetkellä kovin moni ole edes kiinnostunut. Jos joku tuosta innostuisi ja alkaisi pommittamaan DMM:ää tuosta niin ehkäpä tuohon saataisiin jokin korjaus suht nopeasti.
   
 13. terpaa

  terpaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.07.2005
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin DM600 boksilla toimii hd kanavien tallennus äänien kanssa. DM500 testasin streamata koneelle hd kuvaa ja sekin toimi äänineen pienen asetuksien hakemisen jälkeen(tai eipä siinä muuta kun kaivaa oikeet pidit kun webbiliittymästä ei suoraan antanut oikeaa linkkiä).
  Ongelmaa lähinnä tallenteiden katsomisen kanssa kun se ei kaikilla vlc versioilla toimi.

  EDIT: linux xbmc:ssä oli ainakin kun viimeks koitin rikki toi dreambox streamien katsominen. Ehkä se nyt jo olis korjattu...
   
 14. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Media toistimen ominaisuuksista vielä, ainakin DM800:n pitäisi toistaa x264 .mkv:t.

  Kannattaa myös huomioida tuo kaapeliverkkoon kovasti tulossa oleva korttienparitus, eli jää HD:t näkemättä kun paritus tulee käyttöön, niin kauaksi aikaa kun joku harrastaja tuon ohittaa. Se voi olla viikko, vuosi tai ihan mitä vain.
   
 15. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toki, en huomannutkaan että tuossa puhuttiin satelliitista. Halusin vain tarkentaa sen, että tunerilla ei ole mitään tekemistä kuvan pakkauksen (MPEG-2 / MPEG-4) kanssa.
   
 16. chris

  chris Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  MTV3 MAX HD lähetti Karjala-turnauksen salaamattomana HD-muodossa. Käytin virittimenä 7025C+ boksia, josta streamasin lähetteen PC:lle purettavaksi. Homma toimi ihan hyvin. Myös tallennus onnistui boksin omalle kovalevylle, mutta purkamiseen tarvitaan tosiaan muuta laitetta.
   
 17. moveq

  moveq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä image ja versio oli käytössä?
   
 18. chris

  chris Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gemini2 3.80, BA:lla ladattuna CF-kortilta. BA tosin boottaa jonkin flashillä olevan pari kk vanhan Newnigma2:n päältä (jos sillä on jotain merkitystä).

  On ollut aikomus päivittää imagea, jotta pääsisi siitä tallennusbugista eroon, mutta onko sitten tosiaan vaarana menettää HD-streamaus?
   
 19. moveq

  moveq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaipa siinä on pieni riski ettei se HD-streamaus toimi uudemmalla imagella, mutta itseäni alkoi nyt hieman epäilyttää josko vika olisikin kumminkin tässä PC:n puolella. Käytössä on VLC 0.8.6c Ubuntun päällä.

  Jos uusimmissa imageissa HD-streamaus tosiaan olisi rikki niin ilmeisesti se on sitten ajureissa se vika, koska sulla on käytössä kuitenkin noinkin uusi image. Ajurithan tulee ladatuksi BA:lla siitä imagesta mikä on flashillä. Eli veikkaisin, että BA:lla imagen päivitys uudempaan ei vaikuta tuohon HD-streamaukseen. Tämä on tosin spekulaatiota kun ei tarkalleen tiedä mistä viassa on kyse.
   
 20. ari.manninen

  ari.manninen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro,
  muutaman vuoden toppy-kumppanuuden jälkeen tuli eteen muutto kaapelista terrestialiin. Siinäpä oiva tekosyy ostaa lisää bling-blingiä, joten pistin Dreambox 7025+:n tilaukseen. Yksi tärkeä kriteeri DB:n valinnalle oli minulla se, että foorumilta näyttää löytyvän aktiivista väkeä.:thumbsup:

  En aio laittaa DB:hen kovalevyä vaan meinaan ostaa tilavan verkkolevyn (sille on muutenkin tarvetta). Mulla on ennestään tukeva setti WMV, AVI (divx, xvid) yms tavaraa, jota olisi mukava päästä katsomaan DB:stä. VLC-plugin lienee yksi ratkaisu mutta sehän ilmeisesti vaatii erillisen koneen VLC:tä pyörittämään. Löytyykö DB:lle vielä ratkaisua jolla se pystyisi soittamaan WMV:tä tai AVI:a suoraan verkkojaosta?

  Toinen kysymys; entä jos verkkojakona löytyy DVD-soitin. Pystyykö DB:tä silloin käyttämään DVD-soittimena?