DOMAIN (Nathaniel Atcheson 2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 13.11.2017.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  410
  Saadut tykkäykset:
  11
  Maapallo on tyhjentynyt, tuhoisa virus jätti henkiin vain murto-osan ihmiskunnasta. Planeetan muunnuttua elinkelvottomaksi, selviytyneet majailevat maanalaisissa studioissaan.

  Uuden palvelun tarjoaja Survival Technologies on luonut eloonjääneille komeat puitteet - ainakin noin ajatuksen tasolla. Onnekkaat henkiinjääneet sytyttävät lamppunsa lihasvoimalla, soutulaite-energia pyörittää suppeaa ekosysteemiä.

  Ihmistenväliset fyysiset kontaktit ovat tiensä päässä, päättymätön videopuhelu tekohengittää kämppien välillä. Yrityksen tarjoama videochat ei eroa nykyisen yhteiskunnan kommunikaatiomuodoista. Ihmisestä kuoriutuu esiin samoja piirteitä kuin reaalimaailmassakin. Erityisolosuhteet nostavat poikkeuksellisen tehokkaasti esiin äärimmäiset luonteenpiirteet. Yhteys töksähtelee - pakotetuissa tilanteissa demokratia ontuu. Televisioruudun tarjoama signaali ei kerro ihmisestä lopulta mitään, sosiaalisten ongelmien ratkaisu vaatii sosiaalisesti otollisen tilanteen.

  Ohjaaja-käsikirjoittaja Nathanael Atchesonin kekseliäs nyky- tai tulevaisuudenvisio esittää yhden vaihtoehtoisen mallin ylikansoittuvan maailmamme loppuratkaisuihin. Atcheson rakentaa kärjistetyt hahmonsa ripeästi katsojan tutkittaviksi. Ruudun välittämät sosiaaliset tilanteet vaikuttavat pelottavan läheisiltä.

  Domain on tiukka näkemys tästä elämämme ajanjaksosta, sosiaalista tieteiselokuvaa äkäisimmillään.
   
 2. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  2 987
  Saadut tykkäykset:
  79
  Mieluummin väsynyt uudelleenkierrätysidea.

  T: Vesku
   
 3. jodorowsky

  jodorowsky Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  410
  Saadut tykkäykset:
  11
  Domain tarjoaa mielenkiintoisia juonenkäänteitä joita en ainakaan itse arvannut etukäteen. Paitsi ehkä loppuratkaisusta aavistelin jotain sinne suuntaan siinä vaiheessa kun eräs vihje tarjottiin katsojille. Mutta se mitä lopulta paljastui kokonaisuudessaan oli hieman laajempi ja mutkitkaampi vyyhti.:):):)