Dolby Atmos

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana static, 03.05.2012.

 1. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oscar -areenana toimiva Kodak -teatteri on nykyään sitten Dolby Teatteri. Ja Dolby ehti jo ilmoittaa laittavansa äänentoiston siellä uuteen uskoon ja tiloihin asennetaan uusi Dolby Atmos -järjestelmä. Tämä oli mennyt ainakin itseltäni ohi, mutta ilmeisesti tulossa on (vihdoin) uutta äänitekniikkaa elokuvateatterihin? Näkyy löytyvän mm etusivusurroundit ja kattokaiuttimet.

  http://www.dolby.com/us/en/professional/technology/cinema/dolby-atmos.html

  Koskahan tällaisia hienouksia saataisiin Suomeen asti? Kotiteatterihin on varmasti vielä valitettavan pitkä matka.
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 543
  Saadut tykkäykset:
  478
  Jos joku leffa vielä miksattaisiin käyttämään noita...

  Ensimmäinen aito ja alunperin elokuvateatteria varten 7.1 ääniraidan sisältänyt elokuva oli Toy Story 2.
  EDIT: siis tietenkin Toy Story 3, ei 2.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2012
 3. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
 4. kulju

  kulju Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  No onhan tostakin jo yli 12 vuotta.
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 543
  Saadut tykkäykset:
  478
  Woops, siis Toy Story 3. Kolmonen. Vuonna 2010. Eka LFE:n lisäksi seitsemän aitoa kanavaa elokuvateatterilevityksessä sisältänyt elokuva.
   
 6. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt on tultu vuosi eteenpäin Dolby Atmoksen julkaisusta ja tänä kesänä tätä tukevia leffojakin pitäisi tulla jo iso pino ulos.

  Kävin viime viikolla itseasiassa Dolbyn tilaisuudessa Las Vegasissa heidän referenssiteatterissaan Dolby Atmos -demossa.
  Demo kesti 50 minuuttia ja sisälsi muutamia pidempiä pätkiä eri elokuvista: Life of Pi, joku ninjaelokuva, The Hobbit (se kohtaus missä Bilbo ja Klonkku pelaavat sitä arvoituspeliä luolassa). Tämän lisäksi oli kaksi kappaletta Dolby Atmos -trailereista ja yksi elokuvatraileri joka oli miksattu Atmosta tukien.

  Odotukset olivat suhteellisen korkealla ja oli aika hauska katsella elokuvateatterin kattoa jossa oli nyt lisärivi kaiuttimia. Kokonaisuudessa salissa oli muistaakseni 49 kaiutinta, eli ihan maksimikoossa ei vielä oltu.

  Pakko sanoa, että kokonaisuutena tilaisuus oli vähän pettymys. Jotenkin yläkanavat eivät tuo läheskään niin paljoa lisää fiilistä tai informaation tuntua kun mitä olin kuvitellut tai "esite lupasi". Ehkä jos olisi ajettu back-to-back Atmos materiaalia ja normaalia niin olisi huomannut jotenkin järjestelmän hyödyt tarkemmin mutta kokonaisuutena en mitenkään hirveästi huomannut eroa normaaliin elokuvateatterielämykseen. Kyllä tämä vähän parempi oli, mutta sanoisin että tämä on evoluutioimaista kehitystä eikä voida puhua samana päivänä samanlaisista eroista kun mitä esimerkiksi teräväpiirotekniikka on kuvapuolella tuonut.

  Muut demossa paikalla olleita olivat muuten erilaisia elokuva- ja teatteriteollisuuden edustajia ja oli mielenkiintoista kuunnella heidän kommenttejaan bussissa poistuessamme teatterilta. Yksi teatteriketjun omistaja ei ollut lainkaan innostunut uusien kanavien vaatimista johdotus- ja asennustöistä. Varmasti ihan vinha pointti.

  Uudet De-Luxe teatterit tullaan varmaan tällä tekniikalla varmustamaan, mutta en usko että näitä Finnkinolla nähdään ihan vähään aikaan...