DNA korttilinkitys televisioon ilman paritusta?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Peke2, 28.08.2014.

 1. Peke2

  Peke2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elikkkäs hommasin mtv3 total paketin DNA:lta mutta nyt ihmettelen kun korttilinkityksessä ei tarvinnut ollenkaan television sarjanumeroa, eli vain kortti ja lukija "paritettiin" onko siis tämä normaalia? Kävin siis DNA:n liikkeessä ja näinhän tuo näyttää toimivan ci+ mutta ensin tätä kävin toisessa liikkeessä ja siellä olisi pitänyt katsoa telkun sarjanumero mutta nyt nuo kanavat näkyy ilman, että tv:n sarjanumeroa kysyttiin? :thumbsup: Tällä hetkellä siis näkyy MAX hd, sport hd, hits HD yms. Jostain syystä ei maikkari, nelonen ja foxhd.
   
 2. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan normaalia. Kortti voidaan linkitä muistaakseni neljään eri laitteeseen ja/tai moduuliin. Korjatkaa jos olen väärässä.
   
 3. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  13
  Vaikka operaattorit väittävät että HD Ready televisio voidaan linkittää katselukorttiin niin se ei pidä paikkaansa, vain televisioon laitettava CI+ moduuli ja kortti linkitetään keskenään.
  Ainuttakaan linkityksen mahdollistavaa HD televisiota kun ei ole olemassakaan ja televisiot tarvitsevat siis vielä tuon CI+ moduulin.
   
 4. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullahan oli TV-Viihteen kautta kanavat linkitettävällä CI+ moduulilla antenniverkossa ja he eivät ees kysyneet television sarjanumeroa. Ja oli myös antenniverkossa muutaman kuukauden DNA:n maksukanavia CI+ moduulin kanssa ja ainakaan tilausvaiheessa ei kysytty muutakuin moduulin CI+ numerot. Ainoastaan CIv1 moduuleita varten tarvitaan telkkarin sarjanumero, ettei kukaan mene vaan "kopioimaan" HD-materiaalia tietokoneelle.

  Hyvinhän ne kanavat näkyivät kahdessa erimerkkisessä 40" HD-telkkarissa, molemmissa CI+ korttipaikka.
   
 5. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 131
  Saadut tykkäykset:
  262
  Tuo "linkitys" taitaa olla ihan huuhaata. Operaattorille voi antaa minkä tahansa validin numeron. Sen ei tarvitse olla siitä käyttämästäsi telkusta. Numero voi olla vaikka sukulaisen tv:stä, joka ei käytä maksukorttikanavia. Härskeimmät ovat varmaan ottaneet numeron talteen kauppojen esittelytelkuista tai tv-paketeista. Samoin tuollaisen operaattorien vuokraaman CIv1 moduulin voi kytkeä PC:n virittimen CAM:iin ja kanavat aukeavat.

  Tällainen käsitys ainakin minulla on. Oletan, että CIv1 moduulilla tarkoitetaan normi CI ja CI+ välissä ollutta vuokramoduulia, jolla linkitettäviä HD-kanavia pystyi katsomaan ns. HD Ready tv-aikakaudella ennen CI+ väylän yleistymistä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2014
 6. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  13
  DNA:n tukifoorumilla jaksavat valehdella tuosta linkityksestä televisioon, siis että television pitää olla HD Ready jotta homma toimisi ja HD kanavien katsominen olisi mahdollista.
  Mitään moduulia ei oikeasti linkitetä televisioon operaattorin puolesta, sen hoitaa CI+ moduuli aivan itsenäisesti CI+ hyväksytyn laitteen kanssa.
  CIv1 moduulia käytettäessä ei TV:n ja moduulin välistä linkitystä ole laisinkaan.
  Yksinkertaisesti vain katselukortti ja moduuli linkitetään operaattorin puolesta eikä katseluun tuolloin tarvita mitään HD Ready hyväksynnän saanutta vastaanotinta (CI+ hyväksyntä riittää).