dna ja vastaavat tv boksit

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana KURPPA, 31.12.2022.

 1. KURPPA

  KURPPA Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2016
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  4
  liekkö kellään näistä mitään kokemusta varsinki virittimillä varustetuista??
   
 2. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 847
  Saadut tykkäykset:
  304
  Itselläni on Elisa Viihde Premium, johon olen erittäin tyytyväinen. Virittimet eivät ole minulla käytössä, vaan katson tv-kanavat nettiyhteyden kautta.

  (Vastasin tähän, koska otsikossa oli "ja vastaavat")
   
 3. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  560
  Saadut tykkäykset:
  208
  Tarkennatko vähän mitä haluat tietää, kun nämä DNA TV Hubi, Elisa Viihde ja Telia TV (ent. Sonera Viihde) tyyppiset taitaa olla enemmän striimauspalveluita kuin perinteisiä digibokseja virittimineen.

  Mulla oli Elisa Viihde pitkään, vanhemmillani Sonera/Telia vastaava, molemmat ovat plug-n-play tyyppisiä ja helppoja käyttää.
  Tallentaminen tapahtuu verkkoon/pilveen, josta ne sitten striimataan haluttaessa päätelaitteen tai sovelluksen tai minkä ikinä kautta (teknisesti taitaa kaikki tallentua palvelimelle ja käyttäjätili-kohtaisesti niitä sitten merkataan "tallennetuiksi").
  En osaa sanoa miten nämä em. palvelut/tuoteet eroavat toisistaan, mutta sisäistä tallennustilaa niissä tietääkseni ei ole lainkaan (joissain Elisan bokseissa oli mahdollista laittaa USB-levy/-tikku kiinni, mutten saanut sitä ikinä toimimaan mitenkään järkevästi).
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 323
  Saadut tykkäykset:
  916
  Sonera Viihde / Telia TV on ollut täällä käytössä yli 10 vuotta. Olen ollut koko tuon ajan ihan tyytyväinen. DNA/Elisa käyttäjiltä olen välillä saanut naureskeluja, että Telia on huono, mutta koskaan en ole sen parempia perusteluja saanut kuin, että DNA:lla/Elisalla tallennukset säilyvät kauemmin. Ohjelmat siis tallennetaan pilveen, josta niitä voi jonkin aikaa katsoa. Itse olen kuitenkin huomannut sen, että jos en jotain ohjelmaa katso siinä ajassa, niin eipä sitä tulisi muutenkaan katsottua. Olikohan tuo aika Telialla kolme kuukautta tai jotain. En edes enää muista.
  Kuvanlaatu on aina ollut hyvä. 4K-striimejäkin tuli monta vuotta sitten jo. Käyttö on helppoa ja lapsetkin osaavat.

  Varmastikin nuo kaikki yleiset palvelut ovat aika samanlaisia.

  Sellainen vielä, että enää ei ole tuota erillistä "digi"boksia käytössä. Se oli aiemmin, kun myös netti oli Telialta. Kun netti on nyt paikalliselta tarjoajalta, niin otin käyttöön AppleTv:n ja siihen Telia TV -applikaation. Toimii käytännössä juuri kuin erillinen boksi, mutta on jopa parempi, koska AppleTv:n käyttö ja kake on helpompaa kuin Telian.

  Nykyään tosin tulee niin paljon noita netflixejä ja muita käytettyä, että tavallinen tv jää vähän vähemmälle.

  Mutta kyllä antennitelkkariin verrattuna tuollainen iptv on mielestäni parempi. Kaapeliin en osaa verrata, kun ei ole kokemusta.
   
 5. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  4
  Elisa viihteellä on itsellä ollut viime aikoina ongelmana että tallennukset loppuu kesken ja loppua ei näe. Lopussa oleva lisäaikakaan ei ole vakio vaan vaihtelee jonkin planeetan asennon mukaan. Viimeksi jäi 9-1-1 foxilta kesken kun lopussa oli lisäaikaa vain 5min ja ei riittänyt. Joskus on 15min ja joskus jotain muuta, sitä ei voi itse päättää. Snookerissakin on joskus 5min ja joskus tunti lisäaikaa ja välillä jää loppu näkemättä jos tallennukselta katsoo. Mutta tähän suuntaan kaikki on menossa, itse ei voi päättää mitään asetuksia.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 323
  Saadut tykkäykset:
  916
  Tuo on kyllä ikävä ongelma ja sama myös Telialla. Mutta telialla on onneksi monella kanavalla tallennuksen sijaan mahdollisuus suoraan katsoa vanhoja ohjelmia. Kanavaoppaasta voi siis valita minkä tahansa vanhan ohjelman, jonka oppaasta löytää ja katsoa sitä. Joten ei haittaa, vaikka joku urheilu olisi mennyt pitkäksi ja seuraavan ohjelman päälle, kun voi vain laittaa sen sitten näkymään.
  Ylen kanavilla tuota mahdollisuutta ei ole, mutta melkein kaikilla muilla on.
   
 7. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 847
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tallennukset säilyvät vain 3 kk? Se on kyllä aika lyhyt aika. Elisalla raja on vissiin pari vuotta tms. Itsekin yleensä katson lähinnä melko tuoreita tallennuksia, mutta joistakin hakusanatallennuksella olevista sarjoista tulee kyllä katsottua vanhempiakin jaksoja. Tyyliin Remppa vai muutto Australia tms. :D

  Kuvanlaadusta sen verran, että Elisa Viihteen kuvanlaatu on kyllä hiukan heikompi kuin kaapelin tai antennin kautta tulevan digi-tv:n. Bittivirta tuntuu olevan hiukan pienempi, ja sen takia jotkin pakkausalgoritmin surmat (esim. konfettisade tai lentoon lähtevä lintuparvi) aiheuttavat vielä enemmän ongelmia kuin DVB-lähetyksen kautta. Useimmiten ei kyllä ole ongelmia.
   
 8. KURPPA

  KURPPA Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2016
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  4
  ihan sitä että pystyykö näitä oikeesti selaamaan ku televisota koska olen vähän harkinnu siirtyväni tykkiin pikkuhiljaa ja dna mainostaa että sen boxilla pystyy tallentaan ulkoiselle kiintolevylle
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 323
  Saadut tykkäykset:
  916
  Kuten totesin, niin jos jotain ohjelmaa en 3 kk:n aikana katso, niin sitä ei tule kyllä katsottuakaan. Oikeastaan, jos jotain en viikon sisään katso, niin sitä ei tule katsottua. Joten tuo 3 kk on itselle reilusti enemmän kuin tarpeeksi. Vaikka aika pidempi olisikin tai vaikka ikuisesti, niin en tuolla kuitenkaan pitäisi hyviä ohjelmia tallessa siltä varalta, että joskus ne katsoisin. Vaan kyllä ne on tullut blurayna/4k:na hankittua tai sitten apple tv:stä ostettua. Ja sen lisäksi suurin osa elokuvista ja ohjelmista on ollut suoratoistopalveluissa tarjolla jo vuosia paremmalla laadulla kuin suoraan tv:stä katsottuna.

  Mitään tosi-tv:tä en juurikaan katso. Silloin tällöin Australian rajalla. Ja se ohjelma taitaa parillakin kanavalla pyöriä jatkuvasti, joten tallennuksia on enemmän kuin ehtii katsoa.

  Bittivirta mielestäni vaihtelee kanavasta riippuen. Eihän se aina parasta ole, mutta siedettävää. Esimerkiksi hiihtoja katsellessa ei juurikaan ole eroa Areenan tv-lähetyksen kuvassa tai Telia TV:n kuvassa. Jääkiekko 4k:na oli todella hienoa.

  Mutta kyllä omalla kohdalla normaalien televisiokanavien katsominen on aika harvinaista nykyään. Siihen Telia TV on enemmän kuin riittävä. Ja onhan tuolla jo yli 10 vuotta tullut pärjättyä.
   
 10. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 087
  Saadut tykkäykset:
  61
  Play-kaupasta löytyy nyt natiivi Android TV -versio DNA TV -sovelluksesta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2023
  nepa ja =Rike= tykkäävät tästä.
 11. jupeha

  jupeha Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.03.2004
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  20
  Tutustukaapa Maxivision IPTV palveluun, on ollut erittäin toimiva ratkaisu 7v Elisa viihteen jälkeen.