DNA HD antenni verkossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana lmfmis, 08.08.2011.

 1. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yle hd kuitenkin meillä näkyy (ja näkyi jo ennen tuota canal+-korttia), ja nimenomaan tuo kanavapaikan 22 salaamaton versio, joten ilmeisesti tämä tarkoittaa sitä että myös nuo canalin hd-kanavat sitten tulevat näkymään..? Ainakin dna:n antenniverkossa tuo yle hd:kin lähetetään. Meidän talon entinen asukas oli käsittääkseni ammatiltaan antenniasentaja, joten ehkä hän on sitten saanut viritettyä tuonne sellaisen antennin, joka vastaanottaa kunnialla sekä uhf- että vhf-taajuuksia.
   
 2. Tipparellu

  Tipparellu Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos YleHD kerta näkyy kanavapaikalla 22 (DNA:n lähettämä), sitten tulet näkemään myös Canal+ 24/7HD:n (kanava 95) 4.5. alkaen ja Canal+ UrheiluHD:n (kanava 96) 1.5. alkaen. Tosin, siellä 24/7 - kanavalla näkyy nyt jo se ilmoitus tulevasta alkamisesta, eli ei pitäisi tulla mitään "kanavaa ei aktivoitu etc." ilmoitusta??? Canal+ UrheiluHD sen sijaan antaa tuon ilmoituksen, koska siellä ei ole vielä lähetystä.

  Nyt tietysti oletan, että sulla on DNA:n katselukortti, joka on linkitetty sun boksiin, ja em. kanavat on aktivoitu käyttöösi...
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2012
 3. hukassa

  hukassa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen yrittänyt saada näkyviin eteläisessä Espoossa (Friisilässä) DNA:n kanavia viritettyä, mutta ei onnistu (HDThunder, Sony TV). Parvekkeella (peltikaton alapuolella) mulla on log-periodinen antenni, jonka oletan vahvistavan 8-9 dB (VHF) ja sen perässä Triaxin vahvistin (IFB 405). Digitan lähetykset näkyvät erinomaisesti. Lähetysasemat ovat melkein samassa suunnassa (ehkä 15 asetta eroa), Digitan asemaan noin 5-7 kilometria ja DNA:n asemaan 15-20 km, eikä välissä pitäisi olla mitään maastoesteitä. DNA:n lähetin jää melkein (ei ihan) parvekkeen rakenteiden taakse, ja otin annennin irti ja kääntelin aikani parveekkeen kaiteen ulkopuolella, ja parhaimmillaan signaalin voimakkuudeksi (?) 99% ja laaduksi 35%. Vaikutti siltä, että antenni piti viedä parvekkeen ulkopuolelle ja mitä korkeammalla se oli, sen parempi (luonnollisesti).

  Olisin olettanut, että tuo antenni poimisi DNA:nkin lähetykset, mutta signaalitasot näyttävät ainakin parveekkeella aina S 0% ja Q 0%, ja kanavat eivät virity ollenkaan (edes huonolaatuisina).

  Olen kokeillut parvekkeella myös paneeliantennia, jolla en saanut DNA:n signaalia parvekkeelta ollenkaan, edes siirreltynä eri kohtiin. Digitan lähetykset sen sijaan näkyvät loistavasti vaikka paneeliantennin asetti lojumaan parvekkeen pöydälle sen kummemmin suuntaamatta. :)

  Oletan, että on kiivettävä katolle ja laitettava antennille masto ja antenni siihen kiinni, mutta riittääkö tuo log-periodinen, vai onko hankittava erilliset UHF- ja VHF-antennit ja yhdyssuodin? Maanantaina on käytävä kaupoilla, jos haluan kisat HD:na kotiin.

  Vähän ihmetyttää vielä, miksei näillä etäisyyksillä tuo log periodinen saa signaalia kiinni ollenkaan? Voiko kyseessä olla aiemmin keskustelussa mainittu ilmiö, että vahvempi signaali yliajaa heikomman jotenkin?

  --- Lisäys ---

  Asia ratkesi laittamalla katolle mastoon erikseen 9 dB vahvistava VHF-antenni ja Bilteman annennisuodatin (VHF). Signaalitaso 99%, mutta laatu 30-35% luokkaa (HDThunder TF5221). Kanavat virittyvät hyvin. Hiukan ihmetyttää, että YleHD näkyy virheettömänä, vaikka signaalin laatu on noin alhainen. Osaako joku sanoa, voiko laatu kuitenkin olla riittävä HD-kanavien katseluun - nyt näyttäisi siltä?

  Menee ehkä ohi DNA:sta, mutta toinen mikä hiukan ihmetyttää on, että jos kytken väliin Triaxin IIB445 -vahvistimen, VHF signaali häviää kokonaan. UHF-toimii moitteetta. Vaikka UHF- ja VHF-tasoja säätää, ei millään asetuksilla VHF-signaalia saa näkyviin. Tarkoitus on kuitenkin vahvistaa ja jakaa signaalit useammalle pistokkeelle, mutta eikö periaatteessa vahvistimen perään voi laittaa TV:n suoraankin? Jos signaalin laatu on heikko, johtaako se vahvistimen tapauksessa siihen, että sitä ei saa vahvistettua ja siksi vahvistimen lävitse sitä ei enää saa TV:lle?

  ----
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2012
 4. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 517
  Saadut tykkäykset:
  134

  Itsellä myös 5221 Inkoossa sekä 9,5dB VHF antenni sekä välissä VHF/UHF mastovahvistin(König). Antennit tällä hetkellä Virkkalan mastoon päin ja S=99% sekä Q= 40-48%. Näkyisi tuo Ch5/177500Mhz eli ainakin Pro2HD olevan muita heikompi mutta toiveissa on että senkin saisi näkymään moitteetta huonommissakin olosuhteissa eli kunhan lehdet puhkeavat pihakoivuihini. Maksukortti DNA:lta on vasta matkalla joten nyt päässyt leikkimään vasta YleHD:llä joka näkyy täysin moitteetta.

  Kuten taisin tähän ketjuu aiemmin kirjoittaakin on toinen "HD-kohteeni" Nummelassa jossa pitäisi Järvikylän signaali saada näkymään mutta vaikeaa on ollut. Sen verran asia on edennyt että poistamalla välistä Laatuantennin UHF/VHF-mastovahvistin on signaali jo alkanut löytymään, joskin hieman heikosti, mutta tosiaan jos tuo mastovahvistin on välissä ei VHF-alueilta löydy kerta kaikkiaan mitään, on säädöt sitten missä tahansa asennossa tai vaikkapa uhf-antenni kokonaan irti kytkettynä. Ja kuten sinullakin, uhf-kanavat näkyneet alusta asti moitteetta. Syytä tähän voidaan sepkuloida, tv:n voi tietysti laittaa suoraan vahvistimen peräänkin...
   
 5. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos antennivahvistin on rikki?
   
 6. Tipparellu

  Tipparellu Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, Canal+ UrheiluHD aloitti näkymisen tänään, kuten luvattua! Ei enää sitä SD-puolen kuraa tarvitse kiroilla, kerkesi jo viime vuoden lopussa tottua tähän herkkuun TV Viihteen kortilla.
   
 7. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai tänääkö sen pitikin vasta alkaa, eilen hain DNA kortin ja ilmettelin kun muuta kanavat toimi asian mukaisesti, mutta em ei vaan herjasi puuttuvista oikeuksista vaikka virittyi.
  Nyt näkyy kyllä.
   
 8. hukassa

  hukassa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahdollista tuokin. Kahta olen kokeillut samoin tuloksin, mutta tuo toinen oli joku halpa laite, joten enpä tältä pohjalta uskalla sanoa, ettei olisi rikki.

  Itse nyt laittaisin rahani VHF-signaalin laadun sekä VHF- ja UHF-signaalien voimakkuuksien suuren eron yhdistelmälle.

  Tilasinkin ammattiauttajan paikalle, ja kerron kun tiedän mistä oli kyse. Antennin suuntaus ja signaalien säätö ohjelmassa (DNA:lta, vasta 7.5.)
   
 9. hukassa

  hukassa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmmn... pimenikö nyt illalla Espoosta kanavat 5 ja 6. 8 näkyy edelleen normaalisti, muuta ei.
   
 10. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  675
  Saadut tykkäykset:
  7
  Koska uusien hd kanavien pitäisi tulla näkyviin, MTV3 hd ja Nelonen hd.
   
 11. micce2012

  micce2012 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.03.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 04.05.2012
 12. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yle-HD näkyy Pohjois-Espoossa selvästi huonommin DNA:n lähettämänä (VHF) kuin mitä aikaisemmin Digitan lähettämänä (UHF). Aina välillä (voi olla jotain 3-15 minuutin välein) signaali sakkaa ja antennipuoli valitettavasti niin hyvässä kunnossa kuin voi (jollei asenna erillistä korkeampaa mastoa?).
   
 13. zemarcos

  zemarcos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asun Etelä-Nurmijärvellä.
  Eilen kävin halemassa Clas-Ohlsonilta uuden VHF-antennin UHF-haravan kaveriksi ja PartColta Königin UHF/VHF mastovahvistimen.
  Antennit suuntasin Espooseen.
  Kaikki Digitan(UHF) kanavat löytyivät hienosti mutta DNA:n VHF kanavia ei yhtään.

  Noh,
  seuraavaksi suuntasin VHF-antennin Helsinkiin ja uuden haun tuloksena sain näkyviin VHF-B Muxin kanavat (ch8).
  Ensimmäinen pelko oli että olinko ostanut sokkona jonkun arava-vahvistimen joka ei vahvistanutkaan alempia taajuuksia.

  Huomattavan tovin kestäneen foorumi-surffauksen jälkeen kävin katsastamassa mastovahvistimen: sekä UHF että VHF vahvistus oli oletuksena säädetty tappiiinsa.
  -> UHF vahvistus minimilleen ja takaisin alas virittämään.
  Ja katso: valkeus tuli!
  Nyt löytyi kaikki DNA:n kanavat ja YLEHDkin näkyy.

  Seuraavaksi sitten vaan tilailemaan korttia,
  mitään pitempää sopimusta ei taida kannattaa tehdä ennenkuin syksyllä selviää tuo PlusTV:n Viaccess säädöt ym.
  Nykyisellään joutuu tuon PlusTV:n vielä pitämään Formula1 kisojen takia :(
   
 14. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 517
  Saadut tykkäykset:
  134

  Vaihdettiin Laatuantennin mastovahvistin Köningin vastaavaan, laskettiin UHF tasoja hieman ja käänneltiin antennia niin johan alkoi Nummelassakin DNA:n kanavat näkymään. Valitettavasti kanavat ja varsinkin CH5 (4 Pro 2HD) on tälläkin 2,5m pitkällä antennilla sen verran heikko (laatu ~30%) että tarttis tehrä jottain. Analogiaikaan, ennen kattoremonttia oli masto kokoluokkaa "järkyttävä", ei kehtais moista virittää enää...
   
 15. hanumi

  hanumi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  DNA lisännyt muutaman HD testikanavan eli MTV3 HD kanavapaikalla 33 ja Test 4 HD (Nelonen) kanavapaikalla 407
   
 16. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  DNA:lla antenniverkossa tarjous HD MIX -paketti 3kk 0 euroa eli täysin ilmainen. Eihän tuolla kauheasti kiinnostavaa ole, mutta tulipahan haettua. Ja saa (ainakin paikallisen myyjän mukaan) myös lopettaa tilauksen sen 3kk jälkeen, jos ei halua jatkaa. Muuten jatkuuu määräaikaisena. Kortin hintaakaan ei peritä tältä ajalta, samalla saa MTV3 HD:n näkyviin.

  https://kauppa.dna.fi/kokeile/antennimixkokeilu#
   
 17. tomppa1

  tomppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, hyvä tarjous.

  By the way, MTV3 HD ei ole salattu eli näkyy ilman korttia. Lisäksi lähetetään nykyisin D-nipussa (=matalampi taajuus & suurempi näkyvyysalue).

  Lisäys: Jaaha, tilaus ei onnistu koska järjestelmässä on vanhan (palautetun) conax-kortin tiedot ja antaa virhettä sen takia. Better luck next time.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2012
 18. dohf

  dohf Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pitää sinänsä paikkansa, mutta D-nipussa on viime aikoina ollut todella paljon lähetyskatkoksia. DNA ja MTV ovat sopineet ilmeisesti kesäkuun alusta MTV3 HD:n lähetyksestä myös DNA:n verkossa, joten ainakin tällä hetkellä sieltä tuleva signaali tuntuu olevan varmemmalla pohjalla näkyvyyden kanssa. Ja kun kerran taloyhtiön verkko tukee VHF:ää, itselläni ei ole mitään syytä olla virittämättä juuri sitä näkyviin.
   
 19. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2

  kyllä 33 on salattu....Espoossa siis
   
 20. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lahdesta sama juttu, salattu on.