DNA HD antenni verkossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana lmfmis, 08.08.2011.

 1. jjtr

  jjtr Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  DNA:n mastoista tulee. Jakelija ei liene vielä yleisessä tiedossa.
   
 2. Camry

  Camry Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei antennin iällä ole merkitystä , jos se tukee VHF:än taajuuksia , meilläkin ks. antenni lähes parikymmentä vuotta vanha .
  Ongelma on joko kaapelinliitoksessa antennissa tai suuntauksessa.

  :rolleyes:
   
 3. luru

  luru Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiko joku vahvistaa, että DNA:n Karkkila / Lallinkulma on käynnistetty webissä olevan aikataulun mukaisesti 21.3. (tai siis että onko lähetin ylipäänsä päällä)?

  DNA:n asiakaspalvelu katsoi tietonsa myös www-sivulta, en kyllä odottanutkaan mitään tarkempaa tietoa.

  Yritin tuossa aamupäivällä suuntailla antennia, mutta minkään sortin signaalia en ainakaan toistaiseksi ole saanut esiin.
   
 4. Jiku

  Jiku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttäisi kanavilta C5 ja C6 tulevan signaalia. Laatu tosin pyöreät nollat kun antenni on suunnattu vielä Ahvenistoon. C8:lta ei tule edes signaalia.
   
 5. luru

  luru Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sitten taidan olla out of luck. Onhan tuossa vähän nyppylää välissä, mutta kyllä tuolla kohtalaisella yagilla pitäisi sentään jotain kuulua. Oletko varma, että signaali tulee juuri Lallinkulmasta? Samoilla taajuuksillahan ovat myös Lohja/Virkkala, Espoo/Järvikylä, Nurmijärvi/Nukari, Helsinki/Oulunkylä ja Porvoo/Kulloo. Osittain samoilla taajuuksilla ovat myös Lounais-Suomen lähettimet, mutta A-muksi on kanavalla 9 eikä kanavalla 6.
   
 6. Jiku

  Jiku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitään varmaahan en voi sanoa kun Bravian omalla mittarilla noita vain katson. Nuo muut asemat ovat kovin kaukana ja juuri Karkkilan lähettimen avaamisen aikoihin signaali alkoi C5 ja C6 -kanavilla näkymään. DNA:n kartassa tuo lähetin on kyllä mustana vielä, mutta ei se mitenkään
  luotettava ole vaikuttanut koskaan olevan. Juuri tällä hetkellä C5 antaa hyvää signaalia, mutta C6 ei mitään.
  Ehkä tuonne katolle rohkenen kääntelemään vielä joku päivä kun tuo nykyinen suuntaus Ahvenistoonkaan ei ole aivan kohdillaan ja toisaalta
  sen jälkeen on avattu Jokioinen, joka olisi paljon lähempänä. Mikään ei tietenkään takaa sitä että lähempänä oleva lähetin näkyisi paremmin tai edes yhtä hyvin.

  Niin rajoilla ollaan Ahveniston suhteen että mastovahvistimen VHF on melkein täysillä ja vastaavasti UHF-antennin vahvistus melkein minimissä.
  Ilman vahvistinta ei näkynyt mikään DNA:n lähetin.
   
 7. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin jo vähän lämpiämässä hankkimaan DNA:n HD Mix -pakettia, kun kanavalistalle oli tullut National Geographic HD.
  Tilaussivulla sitä väitettiin sitten kumminkin SD-versioksi, joten lähetin eilen kyselyn asiakaspalvelulle, että mikä se versio nyt oikein on.
  Vastaus tulikin jo tänään, että kyllä se SD-versio on. Pahoitteli vielä, että sivuilla väärää tietoa on ja pyrkivät korjaamaan mahdollisimman pian.

  Olipahan taas näppärä pianovihre! Grr...
  HD-tarjonta on aika surkea, kun ei urheilukaan kiinnosta.
  Siis, oikeesti, isot miehet hakkaa jotain kumin palaa edestakaisin jääpläntillä ja sen katselusta pitäisi sitten hirveät vibat saada? Höh!

  Edit: Pitää siis jäädä odottelemaan, tulisiko jotain positiivisiakin uutisia huhtikuun aikana, vai jätetäänkö taas vain luvat happanemaan kysynnän puutteessa. Ja kysyntää ei tule, kun ei ole tarjontaa, jne. jne.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2012
 8. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  SD-versio se on siitä Nat Geosta ja sellainen sen kuuluu toimiluvan mukaan ollakin, lähetyksessä on virhe jos signaaliksi ilmoitetaan HD.
   
 9. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Oliko todellakin Disney Channel ettei Disney Junior? Ja miten pitkälle EPG kantaa, eli miten pitkällä lähetysajalla tuo on? Hienoa se olisi jos Disney Channel tulisi Dnan verkkoonkin ja pidemmällä lähetysajalla kuin mitä nyt on Digitan lähettimien kautta.

  Dnan Canal+ Urheilu on HD-versio, siitä on toimilupakin olemassa ja se on VHF C-nipussa. Ja alkaa muuten näkyä piakkoin, juuri parahiksi lätkän MM-kisoihin mennessä.
   
 10. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  DNA:n nettisivujen tietoja tarkoitin, sori!
  EPG on näyttänyt tämän kanavan aina ilman HD-lisuketta.
  Turhaksi osoittautunut toivo vain heräsi nettisuja lukiessa...
   
 11. Tipparellu

  Tipparellu Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin tämä tässä nyt itseä kiinnostaa, onko todellakin HD-versio, muutenkin kuin lätkän MM-kisojen ajan, eli kanava joka näkyi TV Viihteen kautta marras-joulukuun. DNA:n sivuilla kanavalistauksessa lukee vain Canal+ Urheilu, ilman HD-tunnusta siis. DNA:n asiakaspalvelussakaan tästä ei ole varmaa tietoa, mutta se nyt ei yllättäne ketään. Tämä ei siis näy vielä, alkaako toimilupa siis 15.4. vai 1.5.(?), TV Viihteellähän lupa olisi ollut 1.4. alkaen.
   
 12. estobe

  estobe Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2007
  Viestejä:
  173
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kanavalistassa oleva versio on Digitan jakelema SD-versio, jota DNA vain myy. HD-versio aloittaa 1.5. ja on DNA:n itse lähettämä/myymä. Kummatkin siis DNA:n Canal+-paketissa myös kisojen jälkeen.

  Kanavapaikka 55 Canal+ Urheilu
  Kanavapaikka 96 Canal+ Urheilu HD
   
 13. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 445
  Saadut tykkäykset:
  99
  Pienoista antenniongelmaa DNA:n kanssa, osaisiko joku auttaa:

  Himassa läntisellä uudellamaalla n.50km Digitan ja Järvikylän mastosta sain ainakin YleHD:n näkymään halvalla yhdistelmäantennilla ihan ok (HD-signaalin laatu vain 45% HDThunderilla mut näkyy pätkimättä) ainakin ennen kuin koivuissa lehdet ilmestyvät, syynä lienee se että molemmat ovat tuolle huonosti suuntaavalle antennille ikäänkuin täsmälleen samassa suunnassa. Kääntämällä Virkkalan suuntaan sain vielä DNA:n signaalia hieman vahvemmaksi ilman että UHF kanavat olisivat merkittävästi heikentyneet. Kaikki siis hyvin ennenkuin ehdin uutta mastovahvistinta tai VHF-antennia edes asentamaan.

  Noh, vanhemmillani Nummelanharjun eteläpuolella(~35km mastoista, lähes samassa suunnassa molemmat) on kattoremontin yhteydessä uusittu UHF-antenni sekä 2,5m VHF-antenni jolla pitäisi varmaan näkyä Afrikasta asti mutta ei jumankauta viritin löydä DNA:n kanavista jälkeäkään, ei siis viisarikaan värähdä YleHD:n kohdalla. Muuten kaikki näkyy normaalisti, Anvian testiHD kanavat löytyvät ja näkyvät mainiosti. Käytössä siis täsmälleen sama HDThunder. Testattu toisella mastovahvistimella sekä korvattu VHF-antenni log per. yhdistelmäantennilla mutta DNA:n kanavista ei tietoakaan. Ohitettu myös mastovahvistin ja sisääntulokaapeli tyystin ja testattu pihalla yhdistelmäantennilla ja omalla kaapelilla jolloin kaikki muut näkyvät mainiosti paitsi VHF-alueen kanavat.

  Mitään vinkkejä mitä kokeilla seuraavaksi? Liian vahva UHF/VHF-signaali joka peittää toisen tyystin, mastovahvistimen säädöt pielessä (varmaan molemmat täysillä) ja pelkkä log per. antenni ei vaan VHF-signaaleja löydä, automatkalla HDThunderin virittimen VHF-alue brakannut :) tms??? Virkkalan suuntaa en kunnolla vielä ehtinyt testaamaan...
   
 14. luru

  luru Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  0
  35 km on jo pitkä matka matalissa matkapuhelinmastoissa oleville, pienitehoisille DNA:n lähettimille, varsinkin kumpuilevassa maastossa. Itselläni on Karkkilan Lallinmäkeen vain 18 kilometriä ja käytössä VHF-yagi, mutta kuuluvuus on todella heikko. Pitkään piti suuntailla, että sai edes jonkinlaisen signaalin - eikä tuo kyllä oikein käyttökelpoinen signaalitaso ole. Espoon Tillinmäkeen on sitten 48 kilometriä, ja sieltä Digitan UHF-signaali tulee todella hyvin (niin kuin tulivat myös VHF-koelähetykset pari vuotta sitten).

  Kolmellasadalla ja sadalla metrillä mastojen korkeudessa on ihan oikeasti eroa. Kun ollaan ihan rajamailla, tehokkaan antennin suuntaaminen on myös tarkkaa peliä.
   
 15. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 445
  Saadut tykkäykset:
  99
  Tokkiinsa joo, mutta kun samoista mastoista 50km päässä Espoosta näkyy DNA 99%/45% sellasella leluantennilla niin luulisi että Nummelassa viritin edes jonkinlaisen signaalin löytäisi, vaikka antenni nyt ei olisikaan ihan suunnassaan, ei kai siinä välissä nyt niin kumpuilevaa se maasto ole? Ainakaan tehokkaimpien uhf-antennien suuntaus ei oman kokemuksen mukaan edes ole kovin tarkkaa peliä, joku taisi puhua jostain 8 asteesta mutta ehkä VHF-alueella asia on sitten toisin...
   
 16. luru

  luru Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaavan kokoisella UHF-yagilla on keila toki kapeampi. Suuntauksen tarkkuusvaatimus korostuu silloin, kun ollaan ihan kuuluvuusalueen rajamailla, jolloin muutamakin menetetty desibeli voi olla ratkaiseva tekijä. Keilanleveydet ilmoitetaan yleensä antennin pääkeilan -3 dB pisteiden mukaan, eli sen verran (tai puolet siitä) kun ollaan pielessä niin signaali on pudonnut 3 dB maksimista.

  VHF-taajudet etenevät periaatteessa vähän paremmin (vaimentuvat yleensä vähemmän samalla yhteysvälillä), mutta toisaalta jos antennit ovat samankokoiset, UHF-antennissa on selvästi enemmän vahvistusta (määräävä tekijä yagi-antennilla on sen puomin pituus verrattuna aallonpituuteen). Kapeammasta keilasta (antennin vahvistushan perustuu siihen, ettei se ota vastaan signaaleja joka suunnasta yhtä paljon, vaan ihannetilanteessa vain antennin suunnitellun pääkeilan suunnasta - todellisuus on sitten jotain muuta) on myös se hyöty, että heijastuneet ja ei-toivotuista lähettimistä peräisin olevat signaalit vaimentuvat enemmän. Digitaalivastaanotossa tällä ei ole yleensä juuri merkitystä paitsi silloin, jos niiden vuoksi antennivahvistin yliohjautuu.

  Onnea suuntailuun...
   
 17. mailman

  mailman Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.05.2000
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nojust.

  TV Viihteen kortti toiminut oikein buenosti. Lopetustiedon jälkeen miettinyt, että minkäs kortin sitä sitten ottaisi, jotta edes perus Yle/Maikkari/Nelonen HD kanavat näkyisivät.

  Noh, DNA Welho sitten mainosti tuota Canalin MM-pakettia ja siihen vielä tuo MIX HD paketti samaan syssyyn, hintana yhteensä se ~45e/3kk.
  Tänään sitten DNA:lta ko. kortin hain, kortti kortinlukijaan ja joku Canal+ kanava pääle.
  Tovin päästä ko. Canalin kanava alkoikin näkymään, mutta eipä näy kaikki Canal+ kanavat (koitin uudelleen viritystä), saatika MIX HD kanavat. Googlettelua, ja tämä topicci tuli eteen.
  Eli taitaapi olla meidän kerrostalon antenni (Simonmetsässä, Tikkurilan kupeessa) suunnattu Digitan härveleihin, ja sen takia ei DNA:n lähetykset toimi?
  Mutta miksi/miten nuo Canalin muutamat (First, Series, Urheilu, Aito ja sitten se MM24/7) näkyvät?

  Ja ainoa tapa saada koko DNA tarjonta toimimaan on painostaa talonyhtiötä tekemään antenniverkolle jotain? Tai itse virittelemällä jonkun ulkoantennin?

  Vahvistusta vitutuksessa odottaen...
   
 18. estobe

  estobe Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2007
  Viestejä:
  173
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ne lähetetään Digitan mastoista.
   
 19. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tämä varma tieto? Itsekin ostin tuon dna:n canal+-paketin sekä hd-boksin ja hiukan ihmettelinkin kun yle hd ja canalin kanavat näkyvät, vaikka kuvittelin että joudun lisäksi vielä antennikaupoille. Mutta jos tuo pitää paikkansa että lähetetään digitan mastoista, niin kummastakohan nuo toukokuun alussa aloittavat kaksi canalin hd-urheilukanavaa mahdetaan lähettää? Joudunko sittenkin antennikaupoille.. Tällä hetkellä näyttää näiden mm 24/7 hd ja canal+ sport hd-kanavien kohdalla ilmoituksen, että kanava on salattu, kun taas sd-puolen mm 24/7 kanavan kohdalla tulee lähetystä jossa sanotaan että kanava aloittaa myöhemmin. Voikohan tästä jotain päätellä? Vai pystynkö jostain muusta päättelemään sen, näkyvätkö nuo dna:n mastoista lähetettävät kanavat meillä ilman uuden antennin hankkimista? Viikko aikaa kisojen alkuun, tulee pian kiire jos joutuu antennin hommaamaan..
   
 20. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Satavarma tieto, Canal+ sd-kanavat lähetetään todellakin Digitan mastoista. Kurkista vaikka Digitan sivuille http://www.digitv.fi jossa jo etusivulla on tuo maininta. C-kanavanipussa ovat nuo Canal kanavat.

  HD-versiot sitten lähetetäänkin Dnan mastoista, sitten kun niitä aletaan lähettää toukokuussa (Canal+ First HD:n kohtalo on vielä auki mutta urheilukanavat alkaa toimia toukokuussa).

  Dnan mastoista lähetettäville kanaville tarvitset VHF-antennin joka pitää suunnata Dnan mastoon.