DLS-merkkiset kaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana laksu1, 17.01.2011.

 1. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otsikon merkkisille kaiuttimille ei ole omaa ketjua, joten perustetaanpa sellainen. DLS tunnettu enemmänkin autopuolen äänentoistotuotteistaan, mutta myös kotikäyttöön on kaiuttimia ja subeja valmistettu. Itse tilasin tänään DLS R50 malliset kaiuttimet. Raportointia äänenlaadusta myöhemmin. Netin syövereistä ei kovin montaa testiä löytynyt, mutta ainakin ovh hintalappujen perusteella voisi olettaa, että komponentit ovat laadukkaita.

  Mikäli muilta plazalaisilta DLS:n kaiuttimia löytyy niin käyttökokemuksia ja fiiliksiä voisi kirjoitella tähän ketjuun...
   
 2. ehongisto

  ehongisto New Member

  Liittynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve,

  Kotikaiuttimista en tiedä, mutta merkistä sanottakoon, että ainakin autohifin puolella erittäin menestynyt merkki. Heidän tuotteillaan useampi mestaruus voitettu autohifikilpailuissa

  Kannattaa varmaan kuunnella?

  Eemeli
   
 3. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, luvattuja käyttökokemuksia DLS R50 kaiuttimista seuraavassa:

  Kaiuttimet n. 60 cm korkeudessa, kuulijan pään korkeudella, kuunteluetäisyys n. 2 metriä (tämä tulee muuttumaan tällä viikolla tapahtuvan muuton yhteydessä). Kuuntelutilana akustoimaton rivitalokolmion yläkerran huone. Etäisyys takaseinästä n. 40 cm.

  Ensimmäinen havainto kaiuttimista on se, että ne ovat jykevät, kummallakin pöntöllä painoa n. 6 kg per kaiutin. Silti tilavuus on ns. normaalia jalustakaiutin luokkaa. Viimeistely on ensiluokkaista, itselläni värinä pianolakka musta. Tosiaan ainoa liike (?) Verkkokauppa.comin lisäksi joka näitä suomessa myy taitaa olla Oulun JJhifi, jolla perusväri black ash parille tulee hintaa 699 euroa. Nämä sain huomattavasti halvemmalla verkkokauppa.comin poistomyynnistä. Ilmeisesti DLS-merkkinä vieras tunnetumpien rinnalla "kotikaiuttimissa" ja tätä kautta luonnollisesti kokemukset vähissä, jonka takia sain itse laatua todella halvalla hinnalla. Tuolla pianolakka viimeistelyllä ovh hinnaksi olisi tullut vielä tuota 699 euroa suurempi summa.

  Kuuntelumateriaalina CD:ltä:

  Dire Straits - Communique
  Rage Against the Machine - Rage Against the Machine
  AC/DC - Razors Edge

  Ensimmäinen havainto kaiuttimen äänestä on se, että ääni on neutraali, mikään osa-alue äänessä ei häiritse tai nouse pinnalle väärällä tavalla. Diskantti ei kihise, bassot eivät kumise ja äänessä ei ole verhoutuneisuutta. Aikaisemmin ennen näitä kaiuttimina toimivat Genelecin 6010:t. Niihin verrattuna ääni sai jollain tavalla enemmän ponnekkuutta ja syvyyttä (epäilisin liittyvän bassontoiston ulottuvuuteen), muuten erot äänessä ovat pienet, mikä on positiivista, koska Genet olivat pirun hyvät kaiuttimet. Laatikkomaisuutta ei DLS R50 kaiuttimen äänessä esiinny, vaan ääni on hyvin luonnollinen, sterokuva pysyy hyvin kasassa ja kaiuttimet eivät paikallistu. Äänenvoimakkuuden noustessa nämä kaiuttimet pääsevät oikeuksiinsa. Volumepotikan kääntyessä isommalle, ääni aukeaa entisestään, tilantuntu paranee ja laulaja sekä äänite yleensäkkin tuovat mukaan enemmän läsnäoloa.

  Kaiuttimet ovat kriittiset äänilähteelle, mikä itselleni on vaan ja ainoastaan positiivinen asia. 128 pakatut mp3:t eivät kuulosta kovinkaan hääviltä, mutta CD muuttaa asian jo aivan täysin. Vaikka en mikään high fidelityn asiantuntija olekkaan, niin mielestäni nämä kaiuttimet täyttävät jo sen määritelmän mitä kaiuttimelta voi tässä hintaluokassa vaatia; värittymätön, neutraali ja äänitteen luonnollisena toistava kaiutin.

  Kokonaisuutena olen hankintaani erittäin tyytyväinen, ostin ensimmäistä kertaa elämässäni kaiuttimet koekuuntelematta niitä, eli riski oli suuri, mutta onneksi lopputulos oli erittäin positiivinen. Uskon, että nämä pöntöt tulivat jäädäkseen pidemmäksi aikaa. Keskikaiutin RC55 on myös hankittu (en halunnut tinkiä 5 samanlaisen kaiuttimen vaatimuksesta monikanavaäänikuuntelussa, mutta tällä kertaa kompromissi oli tehtävä). Raportoin myöhemmin monikanavaäänestä kunhan 5.0/5.1 setti on kasassa. Tämän lisäksi stereokuuntelusta tulossa lisää analyysiä ajan myötä, kunhan pääsee oikein tosissaan syventymään noiden DLS R50:n sielunelämään...seuraavana sitten armotonta pähkimistä mitkä ovat muut kaiuttimet...samaan hintaan noita DLS R50 en tule enää saamaan, joten saattaa olla että ne siirtyvät taakse ja eteen tulevat jotkut toiset DLS:n kaiuttimet, jotka parhaiten sinne soveltuvat...

  Kuuntelussa vahvistimena toimi Pioneer VSX-820K Pure Direct-tilassa ja CD-soittimena Playstation 3.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2011
 4. Spin

  Spin Member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kenelläkään kokemuksia noista DLS Flatbox kaijuttimista? Nuo ois semmoiset mihin hallituskin ois tyytyväinen. Ainakin ulkonäöltään. Se kun on hallituksen ainoa kriteeri :). Verkkokaupassa on olleet kohtuu edullisiakin vielä, mutta eihän niitä sieltä löydy. Isoimmat ois ihan ok etukajareiksi...tai larget. Pienet sopis taakse. Mietityttää vain onko nuo hintansa arvoiset? Mistähän sais edukkaimmin tällähetkellä? Onko kenelläkään tiedossa koti- tai ulkomaista kauppiasta joka noita edullisesti möis?
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2012
 5. ArTTu83

  ArTTu83 Member

  Liittynyt:
  25.08.2004
  Viestejä:
  294
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nopealla Googletuksella ainakin Laatulaite ja JJHifi näitä näyttää myyvän, mutta kappale hinnat näyttävät olevan suurinpiirtein samat kuin Verkkokaupassa parihinnat. Tosin helppoahan se on laittaa hinnaksi mitä vain, jos tavaraa ei ole saatavilla.. Itsekkin olen näitä katsellut vanhemmilleni, mutta kuuntelemaan en ole vielä missään päässyt.
   
 6. j_a_k

  j_a_k Active Member

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 262
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ääni on ainakin aikas kauhea. Ei voi kotikäyttöön kuvitella, äänestä tulee mieleen honottavat isolla kaksoiskartiokaiuttimella varustetut kaupankattoon sijoitetut mölisijät.
   
 7. Laatulaite

  Laatulaite New Member

  Liittynyt:
  12.08.2005
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on pakko osallistua keskusteluun, sillä epäilen vahvasti edellistä kommenttia hieman mutuksi.

  DLS FlatBox sarja on uudistunut lähiaikoina teknisesti, sekä saanut uuden tyylikkäämmän ulkoasun. Varsinkin uudet XL ja Midi V2 mallit ovat saaneet kuuntelijoilta todella paljon positiivista palautetta.
  Helsingin HifiStudio17 saa lähiaikoina esittelyyn uutuusmalleja, jolloin myös pääkaupunkiseudulla on mahdollista tutustua uuteen Flatbox mallistoon.

  t. Laatulaite