Django Unchained (2012) (Quentin Tarantino / Leonardo Dicaprio, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Kerry Washington, Jamie Foxx, Don Johnson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 02.07.2011.

 1. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 123
  Saadut tykkäykset:
  187
  Surkealla TV5 kuvanlaadulla katsoin tämän ja mukavaa katseltavaa oli kuten Tarantinon leffat aina. Paljon hienoja kohtauksia, päällimmäisenä mieleen jäi kallo-esitelmöinti. Ei tämä mikään viiden tähden elokuva kuitenkaan ole. En pitänyt siitä miten veret pölähti ammuttaessa ja juonessa oli liikaa heikkoja kohtia. Varsinkin se missä Django esti kaivokseen joutumisensa oli suoraan sanoen huonoa käsikirjoittamista. Tarantino paikkasi hieman räjäyttämällä itsensä siinä, tajusi varmaan itsekin että nyt käytiin aika alhaalla.

  4-
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 127
  Saadut tykkäykset:
  82
  ****/*****
   
 3. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  * * * SISÄLTÄÄ SPOILEREITA! * * *

  Tulipa tämäkin katsottua.. jos jotain positiivista täytyy sanoa niin tämä taitaa olla Tarantinon neljänneksi paras elokuva (Hateful Eight vielä katsomatta). Mutta se taas johtuu siitä että loput on niin surkeita.

  Alussa oli paras meno päällä, hieman veijaritarinan kehittelyä ja komediaa. Keskivaiheilla tulee lässähdys kun mennään Leonardon luokse (miten tuommoinen nulikka on plantaasin isäntä?), tahti hidastuu, tylsän dialogin ja vielä tylsempien monologien määrä lisääntyy. Yllättäen hieman huvitti verikekkeri-ammuskelu. Tärkeimmät hahmot hoidettiin pois päiviltä, ja Tarantino käsikirjoitti itsensä nurkkaan, minkä seurauksena Django piti huonoilla juonenkäänteillä saada takaisin vapaalle jalalle. Iso miinus siitä että Tarantinon piti tulla näinkin myöhäisessä vaiheessa pilaamaan kohtaus huonolla näyttelyllä ja aksentilla. Loppu tuntui lähinnä pakolliselta toiminnalta että saataisiin lopputekstit ruudulle. Melkoinen ylipitkä sillisalaatti taas kerran.

  Sanotaan nyt vaikka 2,5 tähteä, koska alussa oli hieman viihdyttävyyttä mukana.
   
 4. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  34
  Katsoin tämän eilen Hero-kanavalta ja mua jäi mietityttämään yksi tilanne tuossa leffan loppupuoliskolla päivällispöydän jälkeisessä kohtauksessa...

  VAROITUS ALLA!! ...*** SPOILERI!***...

  siltä varalta, mikäli spoiler-toiminto ei toimi...

  Tilanne alkaa hiukan sen jälkeen, kun DiCaprion esittämä pääpahis, Candie, suostui myymään Djangon vaimon, Broomhildan, Schultzin tarjoamaa 12.000 $:ia vastaan vapaaksi Djangolle. Mutta kun kakkukahvittelun lomassa Schultz moraalisesti kritisoiden kysyy Candielta, mitä Muskettisotureiden kirjoittaja, Alexander Dumas, ajattelisi Candien toiminnasta syöttää mies koirille, vaikuttaa Candie siitä kiivastuvan ja agressiivisesti alkaa vaatimaan Schultzilta kättelyä kaupan vahvistamiseksi. Schultz kieltäytyy vedoten omiin periaatteisiinsa, jolloin Candie jopa uhkaa tapattaa Broomhildan, ellei Schultz suostuisi kättelemään Candieta.

  Mulle tuli ajatus, että oliko Candiella jokin ''koira haudattuna'' tuossa kohtauksessa? Hän vaikutti jotenkin salaperäisesti kiivastuneessa mielentilassa siltä, kuin hänellä olisi siinä jokin taka-ajatus siinä kättelyssä sen lisäksi, että Schultzin nyt vaan pitää nöyrtyä kättelemään pahista, jonka tekoja on hetki aiemmin moralisoinut..? Olisikohan Candie yrittänyt kostaa Schultzin ''suunsoiton'' vetämällä jonkin tikarin esille yms..? Vai olisiko vain kiltisti päästänyt Schultzin, Djangon ja Broomhildan turvallisesti matkaan, mikäli Schultz olisi suostunut kättelemään? Tätähän emme koskaan saa selville, ellei siitä ole jokin extra scene deleted scenes -osioissa.

  Tuliko teille muille leffan nähneille vastaavia mietteitä?
   
 5. Mediggo

  Mediggo Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2021
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tämä tuli katsottua telkusta ja oli niin hyvä, että blu ray meni hankintalistalle.