Django Unchained (2012) (Quentin Tarantino / Leonardo Dicaprio, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Kerry Washington, Jamie Foxx, Don Johnson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 02.07.2011.

 1. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 960
  Saadut tykkäykset:
  115
  Jesus että tästä leffasta on käyty paljon keskustelua. Niin tai näin, minä tykkäsin kovasti. AIhe ei etukäteen kiinnostanut, pituus vähän arvellutti, Fox pääosassa aiheutti puistatuksia. Olin väärässä, Tarnatino osaa tehdä todella loistavia elokuvia. Omaperäisyyden puute, muiden ohjaajamestarien plakiointia tai ei, hyvää viihdettä tämä on. Pulp Fiction saa täydet, mutta tämä oli yhtä hyvä kuin Kill Bill I tai II. Tälle siis 4½/5.
   
 2. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Vaikka ei tämä ihan Pulp Fictionin tasolle pääse, niin kyllä tämäkin ansaitsee täydet 5/5, niin hyvin tuli viihdyttyä.
   
 3. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Myönnetään, olen erilainen nuori. Mua ei väkisin väännetty "viihdyke" viihdytä. Unelmien poikamiestä katson, mutta ei sekään leffana toimisi. Tarantinolaisuus edustaakin lähinnä nykyajan pakkomielteistä, arvotyhjää hedonismia.
   
 4. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pysähtynytkin kello on oikeassa kaksi kertaa päivässä ;)
   
 5. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  No enpä nyt erilaisesta nuoresta tiedä, samanlaista huomionkipeää pissaliisamiaisuutta näissä sinun viesteissä on kuin muuallakin suomi24 foorumeilla luulisi löytävän.
   
 6. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 425
  Saadut tykkäykset:
  96
  Olen varmaan erilainen vanha mutta tämähän oli oikein hyvä, pituutta oli aavistuksen liikaa ja sen nyt tiesi hyvissä ajoin miten lopulta tulee käymään mutta viihdytti kuitenkin loppuun asti. Ei nyt sentään Kill Billien tasoinen mutta 4/5.
   
 7. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Tarantinon elokuvaksi erittäin hyvä, eikä tällä kertaa leffan pituuskaan häirinnyt. Alusta asti mukaansatempaava tarina kiehtoi lähes loppuun asti etenkin Christoph Waltzin hahmon mainion olemuksen ansiosta.

  Eniten häiritsi
  Tarantinon piipahdus vähän liiankin isossa roolissa. Suoritus oli vähintäänkin pökkelöllä tasolla.
  ***
   
 8. Bnde

  Bnde Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tämä kyllä nyt toiminut. En tiedä oliko leffaseurassa (vaimo) vikaa vai olenko vain tullut vanhaksi (perhe). Tarina oli melko mitäänsanomaton eikä hahmot juurikaan kiinnostanut. Ehkä tälle pitää antaa vielä toinen mahdollisuus.
   
 9. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tulipa katsottua ja tykkäsin kyllä. Mielestäni dialogin määrässä tultiin sopivasti kohti Kill Billiä vaikka en nyt sekuntikellon kanssa mitään mitannutkaan. Paskiaisissa se tuppasi omaan makuuni menemään hieman överiksi.
  4 / 5
   
 10. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Dialogin laadusta kun et sanonut mitään niin olihan se tässä melko kehnoa. Ja överiksiveto on tarantinojen koko pointti.
   
 11. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Says you...
   
 12. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Oli ihan viihdyttävä elokuva. tykkäsin. . pitkästä aikaa parasta tarantinoa.
   
 13. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Loistavan IB:n jälkeen pettymys, kauttaaltaan. Jostain syystä ei yksikään näyttelijöistä kolahtanut. 2/5
   
 14. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Elokuvan ensimmäinen puolikas oli kerrassaan loistava, ei mitään turhaa ja tunnelma oli yhtä aikaa veijarimainen ja silti jännittävä. Painikohtauksesta lähtien sen koirakohtauksen kautta päivälliselle saakka rakennettiin tunnelmaa niin taidokkaasti, etten muista Tarantinon aiemmin onnistuneen niin täydellisesti, tosin edellisistä elokuvista aika monet (ei Jackie Brown, josta en tosin kovasti piittaa) ovat olleet enemmän episodimaisia. Nyt tähdättiin pitkään eheään kokonaisuuteen, ja loppuosaa lukuunottamatta siinä mielestäni onnistuttiin hienosti. Päivällispöydässä käyty keskustelu ja koko kohtaus muistutti hiukan edellisen elokuvan mielestäni hiukan pitkitettyä (joskin muuten loistavaa) kellariravintolakohtausta, tässä kuitenkin kohtaus päättyi eri tavalla, ja olin siitä positiivisesti yllättynyt. Ajattelin, että
  silmitön räiskintä alkaisi suoraan siitä, mutta pahis olikin valmis päästämään kaverit hengissä pois.
  Kyseinen kohtaus loppui mielestäni todella hienosti, kun Walz ei voinut vastustaa kiusausta, mutta siitä eteenpäin mentiin sitten mielestäni jopa Tarantinon mittareilla överiksi. En tiedä kuinka tapahtumat olisi pitänyt saattaa loppuun, mutta omalla kohdalla tunnelma lässähti, kun viimeiset puoli tuntia
  olivat sitten pelkkää pum-pum-sotaa.
  Elokuvan alkuosalle 5/5 ja loppunäytökselle 2/5, eli yht 3.5/5. Omalla kohdalla tämä oli lähes yhtä kaksijakoinen elokuva kuin Full Metal Jacket, jonka toista puolikasta en ainakaan vielä osaa arvostaa yhtä suuresti kuin ensimmäistä.
   
 15. prisoner

  prisoner Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.03.2003
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mahtava leffa Tarantinolta taas kerran. Sai nauramaan todella oudoissa kohdissa ja pienillä koukuilla. Jäin miettimään että onko oma vai Tarantinon huumrintaju kieroutuntta. Samankailtaisuudet / viittaukset Kill Billiin, Inglorious Bastardsiin, Jackie Browniin ja muihin QT:n aiempiin tuotantoihin antoi oman suolansa. Jos olisi aikaa, katsoisin heti uudelleen tämän - ja kaikki muutkin Tarantinon leffat.

  Jos Brokeback mountain rikkoi homo-cowboy-aitoja niin tämä leffa teki saman mustaihoisille saksaa puhuville orja-cowboylle.

  Siegfried! :D

  "I can't see fucking shit" :D
   
 16. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Jälleen Tarantinon elokuva, josta en ymmärrä miksi sille annetaan neljää tai viittä tähteä. Mielestäni tämä oli aika perus länkkäri kostotarinalla, keskivertoa paremmalla näyttelyllä. En kumminkaan sanoisi kenenkään näyttelijän olleen ilmiömäinen. Lisäksi Waltzin koko rooli tuntui perustuvan vuorosanojen "hauskasti" lausumiseen, mikä tuntui olevan hahmon ainoa ominaisuus. DiCaprio oli ihan hauska "pahis", vaikka en nyt sanoisi hänen olleen sitä perinteisessä mielessä. Joo olihan hänellä orjia, joita pisti tappelemaan keskenään ja kiristi sankareiltamme rahaa lopussa, mutta kun otetaan elokuvan maailma huomioon niin hän oli vain yksi muista orjafarmareista. En tarkoita, että tuo olisi hyväksyttävää, mutta hahmo ei mielestäni pahuudessaan noussut muiden yläpuolelle. Oli vielä valmis luopumaankin Hildistä ja kaikki olisi ollut ok, mutta Schultz meni sitten miltei syyttä ampumaan hänet. No saatiinpahan ainakin verilöyly, mutta olisin kaivannut enemmän kontekstia tuon käänteen ympärille, koska jälkikäteen ajateltuna se tuntui kovin tarpeettomalta.

  Mutta tosiaankin, tämä oli mielestäni vain perinteinen länkkäri, joka oli vieläpä aika ennalta-arvattava, mikä on aika poikkeuksellista Tarantinon elokuvissa. Dialogia ei oltu vedetty yli, vaikka tuntuikin välillä siltä että Tarantino oli ensimmäistä kertaa elämässään löytänyt sanakirjan ja päättänyt käyttää kaikkia hienonkuuloisia sanoja. Leffa eteni hyvää tahtia eikä tuntunut niin pitkältä kuin se oli, mikä on tietty hyvä juttu. Verimässäilystä annan miinusta, kun tuollainen epärealististen veriräjähdyksien käyttäminen on ihan yhtä huono juttu kuin verettömyys. Lisäksi tuonkin efektin käytössä oli hienoisia jatkuvuusongelmia. Musiikki ihan hyvää ei nyt mitään tajuntaa räjäyttävää. Toiminta oli aika yhdentekevää ja mielikuvituksetonta.

  3/5 Ihan viihdyttävä länkkäri keskivertoa paremmilla roolisuorituksilla ja dialogilla. Samuel Jacksonille pisteet, kun en ole vastaavanlaista suoritusta häneltä nähnyt. Muilta osin en tiedä, miksi tämä oli Oscar -ehdokas. Ei nouse Tarantinon parhaimpien tasolle.
   
 17. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä nyt kuulostaa enemmän siltä että on mennyt sulta iso osa leffan juttuja ohi. Varsinkin Schultzin käytös on ihan täysin selitetty ja ymmärrettävissä - rooli oli muutenkin ihan huikea pienimpiä maneereja myöten, eikä todellakaan pelkkää "hassua ääntämistä."

  Schulz oli menossa sekaisin kaikesta päättömästä väkivallasta mitä näki. Koko uber-eurooppalainen käytös oli puhdasta teatteria että voisi eristää itsensä todellisuudesta, jossa hän tappaa palkasta. Mutta orjuuden näkeminen noin läheltä ja erityisesti DiCaprion hahmon totaalinen pahuus (mm. jätkän syöttäminen koirille elävältä) ajoivat miestä ahtaalle. Lopullinen piikki olikin sitten että pitäisi vielä leikkiä kohteliasta ja mieheltä petti pokka. Selkeästihän tuo esitettiin elokuvassa ja vielä alleviivattiin pariin otteeseen.
   
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 979
  Saadut tykkäykset:
  429
 19. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tämäkin vihdoin katottua, ja 3½ tähteä lähtee. Elokuvan olisi voinut lopettaa siihen, kun
  Waltzin ja DiCaprion hahmot kuolivat, siihen asti leffassa oli hyvää jännitettä, mutta sen jälkeen leffa lässähti, leffa oli pitkitetty siitä lähtien, ja elokuvan loppu oli liian ilmeinen ja ennalta-arvattava: Django päihittää kaikki, saa naisensa ja kaikki on hyvin. Lisäksi tuo kohtaus, jossa oli Tarantinokin, oli tökerö ja jotenkin antikliimaksi, kuinka tyhmiksi Tarantinon hahmon joukkio oli tehty, kun he päästivät Djangon vapaaksi siteistä, ja antoi sille vielä aseen. Kyllähän sen nyt tiesi Erkkikin, että Django ne heti ampuu, kun saa aseen.

  Waltzin ja DiCaprion väliset keskustelut olivat elokuvan parhaimmistoa, varsinkin Waltzilta koko leffan ajan loistosuoritus ja aika ansaittu Oscar siitä, se kantoi elokuvaa. Samuelilta taas laatutyötä, jonka hahmo
  olikin yllättäen valkoisten puolella, eikä vaihtanut puolta edes lopussa. Luulin ennen leffan katsomista, että se on mustien puolella, ja leffan lopussakin vielä luulin, että se vaihtaa puolta hädän hetkellä.
  Tarantinon pieni rooli vähän häiritsi, ärsyttää vähän nämä ohjaajat, joiden täytyy väkisin tunkea itsensä ohjaamansa elokuvaan pieneen rooliin, kuten M. Night Shyamalan osassa ohjaamistaan elokuvista. Varsinkin kun Tarantino, eikä varsinkaan Shyamalan ole kummoinenkaan näyttelijä.

  Vähän omituista, että Tarantinon elokuvissa on usein paljon väkivaltaa, mutta erittäin vähän* mitään naisalastomuutta, vaikka ikäraja antaisi siihen mahdollisuuden, koska ikärajan täytyy joka tapauksessa olla korkea väkivallan takia. Tuntuu Tarantinolta olevan tietoinen ratkaisu välttää viimeiseen asti naisalastomuutta, en tiedä syytä. Pelkääkö Tarantino, että se veisi jotenkin huomiota elokuvalta. Tässä Djangossakin näytettiin vain niin vähän naisalastomuutta (pieni vilaus rintaa), kuin oli periaatteessa pakko, sen sijaan paria eri penistä näytettiin kyllä, mutta ei tule kuuloonkaan, että Tarantinon leffassa pillu näkyisi, kun hädin tuskin näkyy edes tissiä. Kumminkin noissa useammassakin Tarantinon leffassa on ollut seksikkäitä naishahmoja (Death Proof etunenässä), mutta mitään ei näytetä, eli ns. annetaan ymmärtää, muttei ymmärretä antaa. :D

  *Jackie Brownissa yksi perse, ja Djangossa rinnan pieni vilautus.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2014
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Taattua Tarantinoa, toimii. Ja toisaalta jälleen yksi sellainen elokuva mieheltä, josta ei pahemmin tullut tarvetta hankkia sitä itselleen. Harmi, ettei sellaista megafanitusta kuin RD:hen ja PF:ään ole niiden jälkeen enää päässyt syntymään mitään elokuvaa kohtaan.

  Silti, kuten sanottu, hyvä tämäkin oli ja erityisen nautittavaa oli Waltzin työskentelyn seuraaminen. Voittiko se ihan Oscarinkin tästä? Enpä muistanutkaan, mutta mikä ettei. Harmi, että ehdin jo poistaa boksilta - IMDb kertoo DiCaprion satuttaneen kätensä oikeasti siinä yhdessä kohtauksessa, mutta antoi vaan mennä. Tuon olisi voinut katsoa uudestaan.

  Noh, näköjään aika monta lisäkiloa kerännyt ohjaaja-käsikirjoittaja saa minulta tällä kertaa 4/5.