DIY kebab (kastike,liha) ?

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana juhaa, 18.06.2004.

  1. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä viikolla tuli muutama annos tehtyä tuota soveltaen ihan ranskiksilla ja salaatilla, sekä pelkällä salaatilla ja kyllä kieltämättä ihan hyvää tuli.

    Liha
    n.900g naudan paistijauhelihaa
    n.300g jauhettua sianlihaa (kun sattu pakastimessa tuota olemaan)
    n. 1 1/2 kahvimitallista pippuria
    n. 1/2 pussia (n.23g) aromisuolaa
    uunissa 100 asteessa reilu 4 tuntia.

    Kastike tuon ohjeen mukaan chili-tomaattimurskasta ja tacokastikkeesta. Salaattikastikkeenä käytin ihan valkosipuli-salaattikastiketta. Niin ja tuon yugurtin jätin kokonaan pois.

    Tuota Iskender-kebabia olen kerran maistanut eräässä hyväksi toteamassani Kebab-ravintolassa, enkä tykänny. Kebab ranskalaisilla tai lohkoperunoilla on (IMO) paljon parempaa. Ja paremman puutteessa pelkkä salaattikin on ihan hyvä kebablihan kylkiänen...
     
  2. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin tuota 2fast4u:n reseptiä ja lihamureke tuli. Lihana oli pelkästään 400g naudan paistia ja se oli vajaa 4 tuntia uunissa. Missä vika?
     
  3. VzK

    VzK Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kiloa tuli laitettua Naudan paistijauhelihaa mössöksi maustehässäkän kera.
    Saa nähdä mitä tuosta tulee.

    60g aromisuolaa
    0,5 dl mustapippuria
    ehkä noin 10g valkopippuria ja chilimaustetta.

    Kaksi pötkylää tein ja uunissa sadassa asteessa tällä hetkellä olleet kaksi tuntia, pari tuntia vielä saa siellä viettää ja sitten puolisen tuntia vetäytyä.

    Saunaan, pari olutta ja toivoen kebabin onnistumista.
     
  4. VzK

    VzK Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyväähän tästä tuli, ehkä hieman liian myöhään noita nesteitä lähdin siitä valuttamaan (n. 1,5h ennen H-hetkeä), että jäi asteen liian mureaksi alaosastaan, mutta eiköhän yö senkin korjaa kun laittaa jääkaappiin hieman vetäytymään.
     
  5. Suvisusanna1

    Suvisusanna1 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko oli liittyä tähän mikä lie paikkaan että saa annettua teille kunnon repsun:) , elikkäs;

    Tee se itse - KEBAB

    Ainekset:

    1kg naudan jauhelihaa
    25g (n. 2 rkl) suolaa
    20g (vajaa 2 rkl) mustapippurirouhetta
    tilkka oliiviöljyä

    Sekoita mausteet oliiviöljyyn niin että muodostuu paksu tahna. Yhdistä maustetahna huolellisesti sauvasekoittimella jauhelihaan. Muotoile massasta tiukka makkaratangon paksuinen ja muotoinen pötkö, varmista että ilmakuplat poistuvat massasta kokonaan.

    Kääri pötkö tiukasti kaksinkertaiseen folioon. Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia, ja nosta sen jälkeen uunista vetäytymään vielä puoleksi tunniksi. Leikkaa pötköstä pitkittäin ohuita lastuja terävällä veitsellä. Lastut voit vielä levittää leivinpaperin päälle uunipellille ja käyttää grillivastuksen alla kuumassa uunissa nopeasti saamassa väriä pintaan.

    Sauvasekoittimen tai monitoimikoneen käyttäminen taikinan sekoittamiseen on oleellista, että massa jauhaantuu tarpeeksi hienoksi eikä jää murekemaiseksi. Tosin jos jaksat sitä käsin vaivata kunnolla niin pääset kyllä samaan lopputulokseen. Tuli tajuttoman hyvää..et tule pettymään.
    Pippuria ja suolaa on reilusti, voit vähän vähentää, minä en vähentänyt ja silti oli hyvää:thumbsup: :thumbsup:
     
  6. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy joskus lähiaikoina testata noita. Kiitän.
     
  7. johnspawn

    johnspawn Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2001
    Viestejä:
    1 015
    Saadut tykkäykset:
    3
    Onko kukaan testannut noita Korv-Göranin tuotteita? Tarkoitus olisi ostaa kastiketta ja lihaa kunhan saan käsiini jonkun joka pääsee tukkuun.
     
  8. oskari82

    oskari82 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan se pakko itsekkin kokeilla. Pistin halvinta löytynyttä sika-nautajauhelihaa (80% sikaa ja 20% nautaa) yhden 400g paketin ja naudan jauhelihaa saman verran. Sekaan hupsahti (vahingossa kylläkin) täysi pussilinen (46g) aromisuolaa ja pippurisekoitusta arviolta puoli pussia. Pistin vielä reilun teelusikallisen valkosipulimurskaa sekaan. Survaisin hieman sekasin ensin sauvasekoittimella, että liha vähän tuli tiiviimmäksi ja sitten käsin lopullisesti ainekset sekaisin ja jätin lihan vähäksi aikaa (n. 1/2h) maustumaan. Sitten uuniin, 100 astetta ja neljä tuntia. Tuli kieltämättä todella hyvää, vaikkakin aavistuksen liian suolaista. Lisukkeeksi paiston lohkoperunoita. Lihan suolaisuuden takia jätin näistä suolan pois. Tuli sitten vedettyä naamariin tuollaisen isohkon paistipannullisen verran. Ja oli meinaan todellakin hyvää. Parempaa kebabannosta en ole kyllä aikaisemmin syönyt. Vielä kun kastikkeeseen olin tekovaiheessa lisännyt jalopenoa ja valkosipulimurskaa, sekä käyttänyt siinä puolet chilitomaattimurskaa ja puolet valkosipulitomattimuskaa, niin..


    Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla pelkästään tuota sika-nautajauhelihaa (80% sikaa - 20% nautaa), että minkälainen tulis. jos toimii, niin ois puolet halvempa, kuin puhdas nauta....
     
  9. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
    DIY lihat on uunissa, neljän tunnin päästä herkutellaa (toivottavasti)
     
  10. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Aivan mahtava jogurttikastike, sopii erinomaisesti kaikkien liharuokien kanssa, eritoten kebabin.

    Ohje otettu suoraan Lindahlsin jogurttitörpöstä (Turkkilainen valutettu jogurtti 10%)

    3dl Jogurttia, 3rkl kevytmajonesiä, 3 tippaa valkoviinietikkaa, valkosipulinkynsi, 1 maustemitta suolaa ja 2-3rkl chilikastiketta.

    Sekoita jogurtti ja majoneesi huolellisesti. Purista valkosipulinkynsi, suolaa ja mausta. Lisää valkoviinietikka ja chilikastike.


    On kyllä niin mahottoman hyvää :thumbsup:


    [​IMG]
     
  11. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
    ja eiku syömään!
    [​IMG]

    btw, helvetin hyvää tuli.
    1200g sikanautaa
    1/4dl mustapippurirouhetta
    n.30g aromisuolaa
    n.1rkl suolaa
     
  12. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
  13. Esko

    Esko Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2002
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on kanssa kebabit uunissa. Toivotaan ettei tule mureketta, yritin kyllä survoa sen ilmattomaksi. Neljä tuntia on pitkä aika odottaa, kymmenen minsaa vasta mennyt.Odottavan aika on pitkä
     
  14. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    kaksi kilon pötköä tuli tehtyä. Molemmissa paistia ja sikanautaa fifty fifty (cittarista kaupan itse pakkaamaa, paljon parempaa kuin tylsät kaasurasiat), toiseen perus pippuri-aromisuola ja toiseen valkosipulia ja minttua lisäksi. Jälkimmäinen voittaa niukasti, lähinnä siksi että toisessa pippuria hitusen liikaa. Aika hyvää, rakenne kebabiksi murea mutta kyllä siitä lastuja saa (lisäksi ainakin Turun kebab paikoissa valtaa alaa sellainen sitkeä ja mauton kelmeän limainen liuska, jonka mureampi omatekoinen kyllä voittaa sata nolla). Voisi pelkästä sikanaudasta tulla itseasiassa parempaa, sellainen näppituntuma. Ja kannattaa tosiaan nähdä vaivaa sotkemisen kanssa. Toisen pätkön vaivasin vähän huonommin ja kyllä se folion sisällä paisui, joskin tuli vain repeämiä eikä mureketta.
     
  15. vmvalton

    vmvalton Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2005
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps, KIK:in kiltikseltä löytyypi tuota tulista kastiketta. Hyvää sillon jos ruokalassa on jotain "sintrattua" tms. (yleensä lafkan ruokalassa on kyllä tosi hyvät mätöt) tai jos sattuu maistuun tulinen. Kannattaa hiukka varoa, sillä saa kalastakin kebulin makusta... Hyvää se on.
     
  16. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
  17. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Cittareista ym. vastaavista en tiedä, mutta kauppahallin lihamestareilta olen ainakin itse saanut aina laadukasta jauhelihaa. Tuoreuskin pitäisi olla ihan kohtuutasolla, kun jauhaminen tapahtuu ostotilanteessa, asiakkaan valitsemasta paistista. Tokihan paisti voi olla vanhentunutta, joskin näissä perinteikkäissä myyntipaikoissa tuntuu laatutaso pysyvän sen verran korkealla jo pelkän ammattiylpeyden vuoksi, että enpä usko vakiopaikassani pilaantuneeseen lihaan törmääväni jatkossakaan.
     
  18. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikrobieliseen laatuun en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta kaasurasioden paistijauheliha on väriltään yleensä aika lähellä kaupan pakkaamaa sikanautaa. Hyvä liha on punaista, sanon minä. Ja on se joka tapauksessa samana päivänä jauhettua vaikka voi toki olla kyseessä vanhempi lihankappale. Mureampaahan se paisti vain on vanhetessaan. ;)
     
  19. johnspawn

    johnspawn Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2001
    Viestejä:
    1 015
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mitä chilikastiketta olet käyttänyt?
     
  20. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7

    En ole niin tulisen ystävä, niin käytin Pirkka Thai Sweet Chili -kastiketta, samaa myydään monella eri muullakin merkillä, itselläni tuo soosi tuolla kastikkeella toimi kyllä erittäin hyvin.