DIY: Akustisesti läpinäkyvä valkokangas

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Kassu62, 28.02.2008.

 1. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  400
  Lähestulkoon käy. Spandex tulee eng. sanasta expands, eli venyvä kangas. Kuhan kangas venyy vaaka ja pystysuunnassa ja väri on ok niin aikalailla kangas kun kangas käy. Tiheyttä olisi hyvä olla ainakin sen 200gr /m2 tai sitten kevyempää matskua tuplamäärä. Tuossa itse testimielessä nidoin lycraa toisesta suunnasta 20cm yli kehyksen ja toisesta 10cm .. mietin että näkyykö kuvassa kireämpi pingotus, mutta ainakaan tuossa senttimäärässä ei näkynyt..

  Mietin tässä hiljaa mielessäni että miksei ole akustisia silver screenejä ?¿ eli gaini olisi jotain 2.5 luokkaa.. Kuitenkin jos haetaan akustista screeniä niin monesti kankaan koko kasvaa, koska saadan sivulta ne ämyrit kankaan taakse. Kaikki rätit tuntuvat olevan 1 tai alle.. =/ plääh
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2015
 2. Sukkeli

  Sukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain eurokankaasta alennusmyyntien aikaan vaaleaa hopeansävyistä ja mattavalkoista stretch kangasta ja teen ite kankaan lähikuukausina. Saa nähdä kumpi on parempi sävy.
  Jos jollain kuopion seudulla on mittalaitteet, niin mielellään mittauttaisin vasteet kankaalla ja ilman. En ole mittalaitteita ehtinyt vielä hankkimaan :thumbsup:
  Hintaa tuli kankaille noin 30e per väri.
   
 3. Sukkeli

  Sukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tein 2.40:1 screenin itselle, 25*48mm rimasta runko ja kaksi välipalaa pitkien sivujen tukena. Kangas kuultaa läpi aika voimakkaasti. Takaa toistaiseksi tulee vielä valoa, en ole ehtinyt ikkunaa tukkia. Oletteko spandexin kans käyttäneet kahta kerrosta? Jos käytätte, onko kankaiden välillä merkitystä esim 1-4cm? Musta varmaan tulee vielä taakse.
  Rakennan tänään sivupaneelit kankaalle, saa nähdä minkälainen tulee, ainakin tuo 2.40:1 on sairaan makea :king:
   
 4. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  400
  Kyllä, 2 kerrosta. Päälle valkoinen ja alle musta (tai harmaa, tai hopea). Tuosta tehdään akustisia kankaita niin ei mikään ihme että valotkin kuultaa läpi. Pyri laittamaan kankaat kiinni toisiinsa.
   
 5. Sukkeli

  Sukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvä juttu, kiitos neuvosta ja nopeasta vastauksesta! Irroitan tuon kankaan vielä ja laitan mustan pohjalle. Onneksi ei ole enemmän kuin 30 niittia :hitme:
   
 6. HelaKammo

  HelaKammo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tein tässä taannoin Nitrosäiliöt ja niille on naftisti tilaa kankaan takana. Pelivaraa ei siis syvyyssuunnassa ole. Ongelma on se, että ääni kuulostaa tukkoiselta, honottavalta, kuinka kuvailisi. Kaikki se hyvä, mitä kaiuttimista sai valuu kankaan mukana pois. Valitettavasti sotkin tätä asiaa väärään ketjuun, eli Nitrojen puolelle.Kangas ohuempaa Lycraa miedosti venytettynä.

  Mittasin kankaan vaikutusta kuten täälläkin oli joku tehnyt(kuvat kadonneet). Vaimennus oli varsin maltillinen, ja sen voi korjata melko liki diskantin tasoa nostamalla, mutta itse ongelmaa se ei korjaa. Epäilen lähellä olevan kankaan tekevän samaa, kuin käsi kaiuttimen edess, ja äänen intensiteetti torven edessä on aika omaa luokkaansa ja taajuuskaista laaja.

  Tein testejä laittamalla jämäpalan kangasta huivinmaalauskehykseen, jolloin pystyin venyttämään säädettävästi kangasta. Tämä ei paljoa vaikuta, hiukan kyllä, eli kiristäminen 10% yli ei auta. Seuraavaksi tein testin "tappiinsa venyttäen" ja edelleen ongelma oli selkeästi kuultavissa. Seuraavaksi kokeilin etäisyyden nostoa, eli vein kangasta kauemmas, ja kappas äänen eroa ei tahdo enää huomata, mitä kauemmas kankaan siirtää. 30-40 cm vaikutti olevan havaintoraja, ja oma susi*** kuuloni ei enää huomaa eroa koko kangasta.

  Mikä järkihintainen kangas toimii liki elementissä kiinni? Tarjolla oli montaakin 500€ 3m leveyden Cinemascopea, ja toki 2000 kankaita myös. Paras taitaa ostaa tappisaranat ja vipata kangas ylös, kun kuuntelee musiikkia. Ruma ja epäkäytännöllinen mutta toimiva ratkaisu toki, sekä hinta-laatu suhteelta oiva, elokuvaäänissä voi sen verran tinkiä.