Disney+

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Hippo, 12.04.2019.

Tags:
 1. testudo80

  testudo80 Member

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  14
  Hmm... mielestäni HBO ja Prime ovat kuvanlaadulta täyttä roskaa. Netflix keskitasoa. Disney+ melko korkea, mutta tuo HDR ei tosiaan ole sitä "aitoa" elikkä siksi kuva jää usein tummaksi.

  Vertaan näitä suoratoistopalveluita Applen iTunes ostettuihin elokuviin. Esim. Tähtien sodat 1-9 ovat iTunesissa vain HD laatua, MUTTA ovat silti lähes samaa tasoa Disney+ SW leffojen kanssa. Se laittaa miettimään onko iTunes HD niin hyvä vai Disney+ huono. Esim. iTunes SW7 Force Awakens on äärimmäisen hyvä laatuinen, sitä kelaa miten 4K pistää tästä paremmaksi ja vastaus on HDR.

  Sen sijaan Apple TV 4K, Disney+ sovellus ja sen SW elokuvat ovat oikein näyttäviä tätä HDR asiaa lukuunottamatta. Elikkä voittaja on fyysinen media tässä tapauksessa jos etsitään lähes virheetöntä kuvaa.

  MUTTA

  Disney+ maksaa 7€ / kuussa. iTunesissa SW elokuvat ovat niitä kalleimpia 17 € kpl. Kiekko maksaa sitten noin 20 €. Kuitenkin jos mennään edullisinta reittiä niin esim. omaan OLEDiin saa Disney+ ja Apple TV+ sovellukset. Kiekkoihin soittimen ja elokuva täytyy mahdollisesti tilata. Näin ollen kaikki on suhteellista. Se hinta millä saat kaikki SW elokuvat katseltavaksi Disneys+ kautta on todella edullinen, mutta tosiaan saat ne vain vuokralle.

  Applen kautta omistat digitaalisen version ja oikeastaan vain fyysinen kopio levykkeellä on todella oma. Sen sisältöä ei voi muuttaa ja tuotteella on jälleenmyynti arvo. Tuo HDR on Disney+ kompastuskivi, joka pitää tosi harrastajat pois palvelun parista. Elokuvakirjastoa ei voi välttämättä rakentaa edes osittain Disney+ varaan.
   
 2. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  958
  Saadut tykkäykset:
  177
  Millä testilaitteistolla testasit ettei disney+ ole aitoa hdr:ää?
   
 3. testudo80

  testudo80 Member

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  14
  No olen nyt tutustunut aiheeseen netissä, siitä on jo YouTubessakin videota. Näen asian omin silmin, HDR on se kaikista kovin juttu 4K kohdalla. Dolby Vision HDR jumalan asemassa jos minulta kysytään.

  Disney+ ei yllä tässä lähellekkään iTunes elokuvien tasoa, valaistuksessa, musta, valkoinen, värimaailma. Ikävää mutta totta.
   
 4. jtvirtanen

  jtvirtanen Member

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  17
  No eikös tossa Force Awekens ole parhaimmillaan jotain 700nits tasoa, ei hirveän huono, ja taatusti parempi, kuin itunes hd versio ilman dolby visionia. Toki näistä muista elokuvista on sitten analyysit ja ei kirkkaus ole kohdallaan. Itse en ole vielä kerennyt katsoa, että onko se sitten niin iso juttu, varsinkaan kun ei parempaa versiota ole saatavilla.
   
 5. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  958
  Saadut tykkäykset:
  177
  Helppo oli pikainen vertailu suorittaa kun sattuu nuo kaikki marvelit hyllystä löytymään blu-rayna. Max. nitseistä en tietysti pysty mitään sanomaan mutta kirkkaampi ja kontrastikkaampi kuva tuossa disney+:ssa on kuin levyllä. Asetukset vakioitu aika hyvin sdr ja hdr matskulle. Olen aika varma että ei tuo sdr-kuva ainakaan ole. Harmi kun ei ole kunnon kameraa millä sais nuo erot kuvattua.
   
  jtvirtanen tykkää tästä.
 6. testudo80

  testudo80 Member

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  14
  Noniin... elikkä tein testiä sama kohtaus, Force Awakens.

  kuva: LG OLED 65C9
  modeemi: 5 GHz, 100 megaa valokuitu, verkkopiuha 0,5 m
  media: Apple TV 4K, uusin päivitys

  Disnet+ sovelluksen kuva on erinomaista tasoa. Kuva on selkeästi rakeisempi, filmimäisempi, mutta samalla se myös luo tunnelmaa. Valoteho on oikei hyvä hämärässä. Värimaailma on huikea. Valaistus jne.

  MUTTA

  Minulla on myös Apple iTunes versio elokuvasta, vain HD tasoisena elikkä siis ilman Dolby Vision HDR ominaisuutta. Siitä huolimatta Apple tekee tuolla fyysisellä laitteella taikoja. Sanotaan että kauttaaltaan Disney+ kuva on parempi, mutta ero on lähes huomaamaton: 100-95. Tämä on valtava suoritus sillä Apple tarjoaa useista näistä Disneyn omistamista leffoista korkeinta mahdollista hintaa, 17 euroa ja vain HD laatua.

  Joka tapauksessa jos puhutaan Disney+ suoratoistosta 7 euron kuukausi hintaan tai 5 euron jos otit tarjouksen, niin tuolla saa sitten jo todella komeaa ja värikästä kuvaa. Seuraavaksi Solon ja SW 9 pariin.
   
 7. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  958
  Saadut tykkäykset:
  177
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 705
  Saadut tykkäykset:
  469
  No, mikäs sen hinta on kymmenessä vuodessa? Ja onkos Disneyllä jotain pakkoja pitää kaikkia elokuvia koko ajan ohjelmistossa?
   
 9. pekotu

  pekotu New Member

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itselläni on apple 4k tv ja otin nyt myös disney + palvelun. Olin aikasemmin ostanut itunesta avengers infinity wars elokuvan joka on hd elokuvana siellä. Nyt disney + puolella on sama elokuva 4 k dolby vision ja ainakin omaan silmää näyttää tämä elokuva disneyn palvelussa huomattavasti paremmalta tuolla dolby visionina. Elokuvan aloitus kohtaus niin kyllä näyttää valot loistavan tuolla avaruusaluksen sisällä kun ovat ja tummat pysyy tummana. HD laadussa kyllä hyvä jälki kanssa , mutta kyllä tuo dolby vision luo kyllä loistoa noihin kohtiin kuvassa mitkä pitää olla kirkkaana.

  Voi olla ettei ole aitoa hdr kuten täällä on puhuttu ja jokaisen silmä tykkää erillaisesta näkymästä mutta kelpaa ainakin itselleni tuo laatu tuolla hinnalla. Levyt sitten erikseen ja tietenkin eri tv mallit erikseen se on loputonta suota tarpoa kenelle mikäkin on parasta. Itse ainakin olen tyytyväinen laatuun ja kun samalla laitteella toistaa ja näyttää elokuvan eri palvelusta eri muodolla tulee ainakin tasapuolinen vertaus elokuvalle.

  Samaa mieltä siinä, että apple laite on tosiaan tehokas soitin ja kaikki on näyttänyt sillä soitettuna huomattavasti parempana kuin tv omat appsit joten sitä kautta kokeilen kaiken katsoa tarpeen vaatiessa ja varsinkin dolby vision on kyllä huomattava lisä ohjelmien laatuun, sanoisinkin kuten joku muukin on kirjoittanut aikaisemmin, niin isompi kehitys askel tuo on kuin 4k, hyvä 4k ja hd eroo hyvällä soittimella tv on mielestäni pienempi kuin sitten tuodaan vielä dolby vision siihen päälle. Kyllä hyvä hdr on ihan ok mutta oma silmä tykkää tuosta dolby visionista selkeästi enemmän. Tähän asti ihan tyytyväinen hinta laatu suhteeseen.
   
 10. testudo80

  testudo80 Member

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  14
  Mitä ihmettä yrität noilla kuvilla kertoa?

  Eli jos nyt haluat kaikki SW elokuvat esim. niin aika mitättömällä summalla pääset niiden 4K / D.V. / D.A. -versioihin käsiksi. Mitään et kuitenkaan omaksi saa. MUTTA esim. jos iTunesista ostaisit niin tulee kalliiksi ja jos todella haluat omistaa niin lättyjä lautaselle, ja sehän vasta maksaakin.

  ...

  Kiva kuulla että joku muukin näkee eron Apple TV 4K fyysisen laitteen ja TV sovelusten välillä. Sekä sen että Dolby Vision HDR on se juttu. Hyvä toki muistaa että me kaikki katsomme eri laitteilla, eri etäisyyksiltä, eri valaistuksella niin tv:ssä kuin huoneessa. Ja kymmeniä muita juttuja, kuten ihmisen näkö ja sitä rataa.

  ...

  Yleisesti Disney+ on menestys. 4K:ta on tarjolla pilvin pimein. Käyttöliittymä on oikein selkeä ja toimiva (Apple TV) ... kuukausihinta on toistaiseksi edullinen, nouseeko jo ensi vuonna... yllätyin Disneyn näyteltyjen leffojen laadusta. Uskon että tämä palvelu tulee vain kehittymään ja voittaa monet puolelleen. Etenkin lapsiperheet tulevat saamaan valtavasti vastinetta rahoilleen.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 074
  Saadut tykkäykset:
  502
  Lasten painostuksesta piti laittaa tämä tilaukseen viikonloppuna.
  Harmi vain, että palvelu oli oikeastaan jokaiselle meistä pettymys. Hyvä ettei tuohon vuoden tarjoukseen tullut tartuttua.
  Lapset kävivät animaatiot läpi: nähty, nähty, hyllyssä, hyllyssä, ei kiinnosta, ...
  Tuo tarjonta on lopulta aika suppea. Toisaalta mitäpä uutta voisi odottaa, jos melkein kaikki animaatiot on joko nähnyt tai ovat hyllyssä.
  Sarjoissa lapsille paskaa on se, että kaikkia ei ole dubattu. Esimerkiksi vanhaa ankronikkaa.

  Toki oli tuolla jotain ihan hyvääkin. Vanhoja hauskoja komedioita, joita voi katsoa. Sekä tuo Mandalorian. Ja pitää kehua Star Wars droidit (tai jotain sinne päin) -legoanimaatiota. Ihan hemmetin hauska ja nauretaan Lucasillekin. Hyvä, että Lucasfilmiltä on löytynyt huumorintajua, jotta tuommoinen on saatu tehtyä.

  Harmi, että tuolta ei saa erikseen listattua HDR-leffoja. Yhdellä sivulla on niistä suosituksia, mutta siinä taitaa olla alle 10 leffaa. Netflixissä voi osittain hakea esimerkiksi Dolby Vision -hakusanalla tai HDR:llä. Mutta tässä palvelussa se ei ollut mahdollista. Joten lopulta piti vain selata leffoja ja erikseen katsoa, että missä muodossa ne ovat tarjolla.

  Ja yksi typeryys on se, että samat leffat ovat eri kategorioiden alla. Olikohan jopa joku leffa toiminnassa, komediassa ja draamassa. Sen lisäksi lasten animaatioiden alla ei ole kaikkia lasten animaatioita. Esim. Autot 3 on jostain syystä jossain toiminnan tai draaman alla. Eli käytännössä pitää selata kaikki animaatiot läpi, vaikka tuolla erikseen on lasten osasto myös. Huonoa UI/UX-suunnittelua.

  Mutta lopulta kaiken tarjonnan saa selattua viidessä minuutissa läpi eikä siellä lopulta kauheasti mielenkiintoista katsottavaa ole. Toki, jos haluaa Lumikkia katsella uudestaan ja uudestaan, niin mikä jottei. Ja Wall-E:sta näytti olevan Dolby Vision -versio. Mikä kyllä kiinnostaa, jos vain oikeaa HDR:ää on.

  Joo eihän tuo hinta ole paha. Siihen nähden sisältö ja sen määrä on varmaan ihan ok. Mutta kyllä meillä taitaa jopa Cmore ja Ruutu+ saada lopulta tätä enemmän katseluaikaa. Koska NinjaGo ja Palomies Sami. :D

  Varmaan pari kuukautta tulee tilattua, jotta Mandaloriaanit saa katsottua. Mutta siinäpä se.
   
 12. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  958
  Saadut tykkäykset:
  177
  Sitä että disney plussan kuva on erottelevampi ja kontrastikkaampi kuin sdr. Selvä erohan noissa kuvissa on ja samoilla asetuksilla disney+ on myös huomattavasti kirkkaampi. Se että mandalorian ja ekat star warssit ei ole kunnon hoodeeärrää ei suinkaan tarkoita etteikö muu tarjonta sitä voisi olla. Jos siellä esim. Mulanista on mitattu +900nits niin ei tuo sinun empiirinen silmillä havainnointi kyllä kerro mitään koko tarjonnasta.
   
 13. vintsukka

  vintsukka Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 396
  Saadut tykkäykset:
  44
  Eipäs hoppuilla, Yahoo oli ilmeisesti tulkinnut numeroita väärin ja oikonut mutkia, dataa keränneen firman edustaja kertoilee Twitterissä että Mulanin keräämä rahasumma USA:ssa on todennäköisemmin jossain 60 ja 90 miljoonan välimaastossa (tuotantobudjetti 200 miljoonaa). (linkki)

  Ja Disney veti tästä ilmeisesti johtopäätöksensä ja siirsi isot tulevat julkaisunsa (kaikki muut paitsi Pixarin Soulin) ensi vuoteen eikä ole puskemassa niitä Disney+:lle. (linkki)
   
 14. ukki

  ukki Member

  Liittynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  16
  Saakohan tämän Disney plussan näkymään Panasonicin DMP-UB900-soittimen kautta? Läppärin Chromen kautta kyllä saa tykille kuvan ja äänen, mutta ei kuva kyllä 4K:lta vaikuta ja äänikin on vain Dolby Digital stereo!?
   
 15. opelman

  opelman Well-Known Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  45
  Ei oo selaimen kautta 4k kuva tässä.
   
 16. ukki

  ukki Member

  Liittynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  16
  Okei! Käytettävissä on Marantz AV7705 ja Epson EH-TW9300. Milläs keinoin 4K-kuvan saisi tulemaan myös Disney plussalta? Netflixiltä pelittää oikein hienosti esim. juuri tuon Panasonicin blurayn kautta? Läppärin kautta onnistuin saamaan äänet monikanavana ainoastaan "Multi Channel Stereona", joten sekin vielä!?
   
 17. Snäckby

  Snäckby Well-Known Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 136
  Saadut tykkäykset:
  45
 18. ukki

  ukki Member

  Liittynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  16
  Eli Chrome tai Edge! Mitäs ongelmia nuo Chromecast tai Apple Tv toisi tullessaan jos niitä yrittäisi lisätä tuohon nykyiseen kokoonpanoon?
   
 19. warre

  warre Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 302
  Saadut tykkäykset:
  13
  Chromecast Ultralla itselläni ei ainakaan tule sitten Atmos ääniä vaikka 4k HDR kuva tuleekin. Itselläni Atmos äänet Disney +:sta tulee vain LG UHD tv: n apista.

  Sent from my Nokia 7.2 using Tapatalk
   
 20. ukki

  ukki Member

  Liittynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  16
  Okei! Täytynee tyytyä toistaiseksi sitten noihin selaimiin! Saattaahan se olla jotta tuohon Panasoniciin tulee päivitys jolla myös Disney + onnistuu? Sitä odotellessa jatketaan nykyisellä kokoonpanolla.