Disney+

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Hippo, 12.04.2019.

Tags:
 1. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 567
  Saadut tykkäykset:
  96
  Positiivinen yllätys tämä Disney+, toki suurin osa kamasta on entuudestaan jo nähtyä, mutta eipä siinä mitään. Saa nähdä, tuleeko vakituisesti tilattua, mutta Mandalorianin takia tuli lähinnä otettua testiin. X-filesia tekis mieli myös palautella mieleen, tosin eipä noita kaikkia jaksoja ole 90-luvulla tullut edes katseltua, tahi muistaako alkupään kausista muutenkaan paljoa. National Geographicista voisi myös laittaa testiin pari sarjaa...liikaa katsottava...ei riitä aika...

  ps.miksi ihmeessä tekstitys pitää laittaa joka videon alussa erikseen päälle, ei voi ymmärtää...
   
 2. ukki

  ukki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  350
  Saadut tykkäykset:
  25
   
 3. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 567
  Saadut tykkäykset:
  96
  Näköjään vain selaimen ongelma tuo tekstityksen valinta, Chromecastilla ja mobiililitteiden sovelluksilla tulee automaattisesti.

  EDIT: ja pc:n kautta tosiaan vain 720p resoluutiota pukkaa...jos ei ole jotain vanhempaa selainta käytössä...

  EDIT2: näköjään asentamalla selaimesta ”appina” pysyy tekstityksetkin automaattisesti (https://www.windowscentral.com/how-install-disney-app-windows-10)
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2021
 4. HelaKammo

  HelaKammo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  3
  Täällä oli pari ääniin liittyvää asiaa, mutta ei vastausta: Hankin Disney+ palvelun juuri, mutta en saa mitään monikanavaa irti, PC-Direct päällä ja HDMI-audio, Netflix toimii hienosti sovelluksella. Asensin kikkailemalla Edge:n kautta tämänkin sovelluksena, muuta ei.

  Ainoa ääni mitä saa on stereo, yhtään millään elokuvalla.

  Onko niin, että PC ei käy, vai onko tässä jotain muuta ongelmaa. Datanopeus on ok, ja Netflixi toimii 4K HDR:llä 5.1 äänin.
   
 5. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Suomen tarjontaan on lisätty Alien-leffat, joista Alien ja Alien: Covenant on 4K.
   
  nepa tykkää tästä.
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 869
  Saadut tykkäykset:
  743
  Pitääpä tehdä vertailua Alienin kohdalla UHD-julkaisuun, joka on ihan referenssimatskua (ainakin omasta mielestäni.
   
 7. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  41
  Eikös tuo Prometheus ollut myös 4K. En pääse just nyt tarkistamaan, mutta näin mielestäni katsooin.
   
 8. Daagen

  Daagen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2017
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  73
  On sekin 4K.
   
  jtvirtanen tykkää tästä.
 9. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tämä on anakronismia. Se on logiikkavirhe.
  Kannattaisi myös ottaa huomioon tulevaisuuden standardit. Ai ei pystytä vai? Aivan.

  (Kirosana) onhan tää jo (adjektiivi) että Suomessakin aikuiset ihmiset pitää jotain Disneytä moraaliauktoriteettina.
   
  JaySee ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
 10. HelaKammo

  HelaKammo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  3
  Osaako kukaan sanoa, että saako pc:n hdmillä ylipäätään DD+ ääniä? Disney+ omissa vastauksissa on täysin epämääräisiä "tukee parasta laitteistosi laatua" tyylisiä vastauksia. Laitteisto toimii kaikella muulla, mutta ei tällä.

  Pitänee vielä kaivaa yksi uusi Optiplex 7080 hyllystä ja testata sillä.
   
 11. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  41
  Kyllä se onnistuu PC:lläkin vaikkapa Atmos äänten saaminen mutta tarvitset lisenssin joka maksaa.
  BD-soittimien ja mediasoittimien vaslmistajat ovat hoitaneet lisenssiasian käyttäjän puolesta mutta Windows ei sisällä sellaisenaan lisenssiä. Klikkaa Microsoft storeen. Sielä muistaakseni löytyy kyseinen lisenssi.

  Pähkin saman asian kanssa itsekin ja luovuin ajatuksesta. Telkkari osaa ulostaa Atmos äänet ARC:n kautta vahvistimelle.. Riittää minulle.
   
 12. HelaKammo

  HelaKammo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oikeasti? Jos Netflix toimii, niin tämä tarvitsee maksullisen lisenssin äänille(jotka ehkä toimii, tai sitten ei, ainakin tutoriaalien mukaan)? Hellanduudeli, ajattelin, että ei ole paha kuukausihinta... Luovuin Netflix 4K:sta turhana.

  Muokkaus: Vahvistin on Onkuo 709, 4K, mutta ei DRM, eli...
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 869
  Saadut tykkäykset:
  743
  Logiikkavirhe? No kukin logiikaltaan. Itse ainakin omille lapsille kerron, jos ohjelmissa on jotain, mikä ei nykyään ole ihan jees. Muutenkin lasten kanssa keskustellaan siitä, mikä on oikein ja mikä on väärin. Joku toinen voi sitten lyödä 50 vuotta vanhan leffan lapselle pyörimään sanomatta mitään ja olettaa, että lapsi itse osaa ymmärtää, että a) elokuva on vanha ja b) siinä voi olla jotain sellaista, mikä ei ole nykyään ihan oikein.

  Kukin toki saa kasvattaa lapsia tyylillään. Mielestäni se ei kuitenkaan ole mitenkään väärin, jos elokuvan esittäjä kertoo alussa, että elokuvassa voi olla jotain lapselle ikävää. Vaikka sitten pelottavia kohtauksia taikka asioita, jotka nykyajan silmissä vääriä. Ja nimenomaanhan nuo varoitukset ovat aikuiselle, joka voi sitten itse arvioida, että onko elokuva sopiva. Lapsihan ei sitä itse noiden varoitusten perusteella tee.

  Vaikea ymmärtää sitä, että miksi tuollaisen informaation esittäminen olisi jotenkin väärää. Voisiko joku sen selittää?
  Onhan meillä ollut varoitukset jo seksistä, kauhusta, väkivallasta yms. eikä niitä kohtauksia ole leikattu pois. Tai ainakaan nykyään ei enää leikata.

  En oikein tiedä, kuka on väittänyt, että Disney olisi - tai sen pitäisi olla - moraaliauktoriteetti. Mielestäni tuon informaation antaminen auttaa lasten vanhempia heidän OMAN päätöksen tekemisessä elokuvan katsomisesta ja siinä, että tietää, että elokuvassa voi olla asioita, josta mahdollisesta voi joutua keskustelemaan lapsen kanssa. Itse siis kannatan noita varoituksia.

  Helposti tulee ainakin näiitä ryhmiä mieleen, jotka eivät noista varoituksista tykkää: a) semmoiset joilla ei ole omia lapsia b) on omia lapsia, mutta ei kiinnosta se, minkälaisia moraali- tai käyttätymisvaikutteita he elokuvista saavat c) on omia lapsia, mutta luullaan, että pienet lapset itse ymmärtävät mikä on oikein ja mikä väärin d) ne joiden oma moraalikäsitys on 50 vuoden takaa eikä haluta, että kukaan sitä vääristää "varoituksilla".

  Se, jos sanotaan, että "ei varoituksia, kun siitä seuraa, että sensuuri", niin todisteet kehiin, kiitos! Kertokaa tapaus, jossa ensin on ollut varoituksia siitä, että elokuvassa on ollut vanhan kansan moraalikäsityksiä ja sen jälkeen elokuvaa on leikattu eikä alkuperäistä enää ole esityksessä. Taitaa mennä siihen lehmät lentää osastoon.
   
  Kristian tykkää tästä.
 14. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  35
  Kova porno on lasten käsissä internetin ja puhelimen kautta sekunneissa, mutta onneksi Disney-ohjelmia sensuroidaan ja sisällöstä varoitellaan.
   
  Snafu68 tykkää tästä.
 15. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Jaa taas kannattaa muistaa että Disney ei tee tuota ollakseen mikään moraaliauktoriteetti, vaan jotta firmalle ei tule sanomista jälkikäteen jostain jonkun mielestä arveluttavasta. Kyse on puhtaasta pelisilmästä liiketoimminnassa. Sekä Disneyllä nyt sattuu olemaan ne tekijänoikeudet joten saavat silpoa omistuksiaan miten lystää, kuten nyt Lucaskin tätä oikeuttaan on käyttänyt, eikä siinä katsojien näkemyksiä mistään varoitusteksteistä kysellä.

  Itsekin kun nyt olen jokusen leffan jo lasten kanssa katsonut, niin tällekin kukkahattumedialle osaan antaa arvoa. https://www.commonsensemedia.org/ Tuolta on todella näppärä katsoa ja arvioida itse olisiko joku leffa lapsille ok, kun ne pelkät ikärajat ovat lopulta kuiten aika summanmutikassa annettuja. PS. Omat lapset ovat alle 4v. Joten voi hyvinkin olla että 4 vuoden päästä ei jaksa enää niin kytätä joka leffaa tuolta.
   
  nepa tykkää tästä.
 16. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ehkä on kuitenkin tosiaan parempi kasvattaa ne lapset, jos niin tekee, itse eikä antaa tuota tehtävää amerikkalaisille rahantekoyrityksille joiden moraliteetti on juurikin se. Nykyään näkee paljon aikuisiakin jotka eivät ole osanneet kasvattaa itseään vaan ovat jättäneet senkin yhteiskunnalle ja somelaumoille. En siis lähtisi opettamaan ketään seuraamaan muita ja etenkään perustamaan moraalikäsityksiä sen hetkisiin trendeihin.

  Itselle on melko käsittämätön tuo laumalooginen suhteellinen moraali jonka varaan ripustaudutaan. Tuolla samalla asenteella on aikoinaan oikeutettu kaikenlaiset ihmisvainot ym. roska. Rantahiekkaan rakentamista se.

  Mutta tietysti kukin (lauma) tavallaan ja kukin autuaaksi tavallaan. Mutta nuo varoitukset on myös aika naurettavia. Jokainen tietää omasta lapsuudesta aivan vastaavia hölmöyksiä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2021
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 334
  Saadut tykkäykset:
  294
  Tämä taitaa olla kohdistettu minulle, koska sanoin: "En ymmärrä miksi halutaan, että kansainväliset yhtiöt toimivat sensuureina. Varoitustekstistä on lyhyt matka seuraavan tason sensuuriin."
  En siis kertonut mistään tuollaisesta yksittäisestä tapauksesta. koska sellaisesta ei ollut kyse. Muutenkin olen omat mielipiteeni sensuroinnista selittänyt sinulle jo viime kuussa. En niitä nyt toista tässä.

  Itse näen sensuurin vastustamisen yleisenä velvollisuutena, jos ja kun halutaan säilyttää yksilöille kuuluvat vapaudet. Minusta näyttää, että sinä katsot tätä asiaa vain oman perheesi elokuvien katselun näkökulmasta.
   
  nepa tykkää tästä.
 18. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Psykopaatitkaan ei tee rikoksiaan ollakseen moraaliauktoriteetteja, vaan puhtaasti opportunistisista syistä.
  Aiemmin tuo opportunismi ei sentään ole kovin yleisesti toiminut perusteluna heidän hyväkseen.
  "Tapoin sen tyypin jotta sain varastaa sen rahat, en mistään korkeammasta syystä." Aha, jaa no sitten...
   
 19. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  41
  Tänään tai ehkäpä eilen oli tullut Apinoiden Planeetta saagaa palveluun, ei huono. Itse nähnyt ne klassikot aikanaan, mutta ns uudemmat mennyt ohi. Nice.
   
 20. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 326
  Saadut tykkäykset:
  19
  Tänään tuli sähköposti Disneyltä että ensi kuun puolivälissä vuositilaus uudistuu vanhalla 69.99 hinnalla. Aika kiva yllätys.
   
  Jani_p tykkää tästä.