Diktaattori (The Dictator) (Larry Charles / Sacha Baron Cohen, Megan Fox, Anna Faris, Ben Kingsley, John C. Reilly)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 24.11.2011.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Elokuva kertoo diktaattorista (Sacha Baron Cohen) joka riskeeraa elämänsä varmistaakseen, ettei hänen rakkaudella piinaamaansa maahan tule koskaan demokratiaa.

  Tarinan inspiraationa on Saddam Husseinin menestysromaani "Zabibah ja kuningas".

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria

  Ensi-ilta Suomessa 11.05.2012
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2012
 2. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Täytyy sanoa, että trailerille repeilin useammassa kohtaa. Vaikutti hyvältä komedialta.
   
 3. lp_rqvist

  lp_rqvist Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.09.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli katsottua leffa ensi-iltanäytöksessä. Elokuva oli OK, hieman epätasainen. Alku oli tylsähkö, mutta heti kun päästiin New Yorkkiin alkoi tulemaan hauskoja juttuja. 3/5
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Alkujaan oli tarkoitus käydä tämä tarkistamassa, mutta tämä pakkotuputusmarkkinointi on alkanut kiristää sen verran että taidan jättää väliin. Tällainen pakkomarkkinointi jok'ikisestä tuutista antaa erittäin huonon kuvan leffasta; onko se todella niin paska että tekijätkin ovat todenneet ettei ilman pakotusta katsojia tule ollenkaan? Ja eiköhän nuo parhaat vitsitkin ole jo suunnilleen nähty noissa mainoksissa.
  Odotellaanpa siis ihan rauhassa bd:n ilmestymistä vitosen laariin (ei pitäisi mennä kauan, jos tämä on niin paska kuin antavat itse markkinoinnillaan ymmärtää), jospa nuo mainosspoileritkin ehtisivät vähän unhoittua tässä ajan kuluessa..
   
 5. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 502
  Saadut tykkäykset:
  79
  Samanlaista veikkailin itsekin, toivon mukaan näin ei kuitenkaan ole. Vahvoja Borat-fiiliksiä noista on tullut ainakin.
   
 6. Sheedy

  Sheedy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tää pärjää Boratille millään, valitettavasti. Ehkä isoin ongelma on siinä, että huumorin ajoitus on aika lailla koko leffan pielessä. Useimmat vitsit venytetään tarpeettoman pitkiksi ja sitten vielä loppuun väännetään rautalangasta, että jokainen varmasti ymmärsi. Paljon samoja ongelmia kuin aikanaan Ali G in da house -leffassa. Nämä Cohenin sketsit toimivat ehkä kuitenkin parhaitan noissa mockumentary -leffoissa, joissa myötähäpeä on vahvasti mukana katsomiskokemuksessa.
   
 7. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 739
  Saadut tykkäykset:
  139
  Olipas huono elokuva. Huumori toimii vain ajoittain - alleviivaus on liian selvää. Odotin enemmän "dokumentaarista" otetta Ali-G tyyliin, mutta tämä oli yritetty laittaa normaalin elokuvan muottiin.
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  TAHDON RAHANI TAKAISIN :mad:
  Olisi vain pitänyt uskoa ennakko-odotusta; paskaahan tämä oli. Pahin ongelma oli vitsien huono ajoitus ja suurimmaksi osaksi täysin typerä kerronta. Ne harvat hauskatkin jutut kerrottiin todella kömpelösti ja epähauskalla tavalla. Muutamat irtohörähdykset kuului salista, lähinnä juuri noiden mainoksista tuttujen kohtauksien aikana. Vanha kunnon Borat oli aitoine (tai ainakin hyvin aidon oloisine) tilanteineen lähes loistava komedia, mutta tässä ei ollut muuta hauskaa kuin eräs poistettu pieleen mennyt kohtaus lopputekstien aikana.
  "Yhteiskuntakritiikki" oli teennäistä ja päälleliimattua, eikä tuonut tekeleelle mitään lisäarvoa.
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Viisi tähteä. Ennakko-odotuksia ei juurikaan ollut ja eipä voi muuta sanoa kuin, että tykkäsin penteleesti. Paras Sacha Baron Cohen elokuva toistaiseksi. En aiemmista dokumentaarisista leffoista kauheasti välittänyt. Olivathan ne ihan jees, mutta sellainen alkaa vain toistaamaan itseään todella helposti, joten tällainen normaali elokuva on välillä ihan hyvä.

  Leffa tuntuu jakavan mielipiteet, mutta onneksi itse en joutunut pettymään. Tällaista pöljäilykomediaa olen odottanutkin jo jonkin aikaa ja nyt tuli sitten ihan jees American Pie ja tämä. 5 min ennen leffan alkua pohdin vielä tämän leffan ja Prometheuksen välillä ja luulenpa, että tein oikean valinnan.
   
 10. Marauder

  Marauder Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan käsittämötön mestariteos tosiaan..Tullut zekattua jo vaikka kuinka monta kertaa. Parasta leffaa vuosisatoihin! Tietty voi olla eri mieltäkin eikä se mitenkään haittaa...
  katso liitettä the-dictator-review_320.jpg
   
 11. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  27
  Ei ollenkaan pettymys. Mielestäni kaikki neljä sbc:n elokuvaa ovat olleet hauskuusasteikolla aika samalla viivalla: jokaisessa elokuvassa on ollut muutama erittäin hauska kohtaus, Boratissa ehkä muita enemmän. Uudelleenkatsomisarvo ei ole kovin suuri, mutta kyllä tämänkin ehkä joskus toiseen kertaan katsoo. 3/5.
   
 12. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  116
  Potkiiko elämä päähän ja mieli on muutenkin mustana? Tällaisiin hetkiin kaipaisit ehkäpä pienimuotoista välihelpotusta vaikkapa lupsakkaan komediaelokuvan muodossa. Jos näin on, niin älä nyt herranen sentään ainakaan tähän kamelinpaskaan sorru. Hauskaa ei nimittäin tule olemaan, vaan enemmänkin lisämasennusta jo niiden entisten murheiden päälle. Totaalisesti epäonnistuneiden urpoiluelokuvien saralla tämä on jo jotain aivan uskomatonta. Säästä siis arvokas aikasi vaikkapa pasianssin peluuseen.

  :)-
   
 13. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 971
  Saadut tykkäykset:
  118
  Mukavaa vaihtelua Cohenin edellisten mukadokkareiden jälkeen. Borat on luonnollisesti yhä edelleen se elokuva, mutta ei tässäkään valittamista ollut. Nauratti monessa kohtaa, joten komedian tavoite on täytetty. 3/5.
   
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 502
  Saadut tykkäykset:
  79
  Ihan jees. Tärkeintä on, että aika monesti nauratti. Muun muassa helikopterilla kun lennettiin :) Ja Anna Faris on aina plussaa. Pistäisin 3+/5.