Digiboksin tallennukset myös toiseen huoneeseen

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana petri.k, 13.03.2011.

 1. petri.k

  petri.k Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen pitkään haaveillut digiboksista, johon olisi mahdollista ostaa joku lisäpalikka jolla voisi katsoa kaapeliverkon nauhoituksia myös toisessa huoneessa...

  Kuinka raju kokoonpanomuutos täytyy tehdä, että tallenteiden katsominen onnistuu myös yläkerrassa? Onko ainoa vaihtoehto hommata alakerran pöytäkoneeseen DVB-C -kortti, tallentaa ne ulkoiselle verkkokiintolevylle josta sitten katsoa yläkertaan sijoitetulla mediatoistimella? Tämä tarkoittaisi sitä, että myös alakertaan täytyisi ostaa samanlainen mediatoistin...

  Onko mitään muuta keinoa?


  Tämänhetkinen kokoonpano on seuraava:

  Alakerta:
  Sony 40D3000
  Handan DVB-C 9800
  Asus RT-N10 wlan-tukiasema
  Buffalo LinkStation Live, verkkokaapelilla Asuksen tukiasemassa
  PC - verkossa wlanilla
  Läppäri - verkossa wlanilla

  Yläkerta:
  Sony KDL-EX500, verkkokaapelilla Asuksen tukiasemassa
   
 2. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dreamboxit ja siitä inspiroituvat uudemmat Enigma2-pohjaiset HD-boksit omaavat normaalit NFS, Samba yms. jaot, joista esimerkiksi Xtreamer-mediatoistimet osaavat siitä suoraan toistaa ilman sen suurempia jippoja. Toki niihin saa tarvittaessa mediaserverinkin pyörimään tai tallennukset suoraan ulkoiselle levylle, jos niin haluaa. Esimerkiksi ruotsalaistekoinen Miraclebox on noista uudemmista mielenkiintoisen oloinen tekele, tosin itselläni ei kyseisestä laitteesta ole tarkempaa kokemusta.

  Noiden boxien kanssa tosin saattaa joutua hieman selailemaan nettiä ja foorumeita, jotta ominaisuuksia saa täysin hyödynnettyä ja muutenkaan ne eivät välttämättä ole ihan perus MustaPörssiExpert-tavaraa, jossa kaikki toimii heittämällä pikaisella ohjekirjan vilkaisulla, mutta eivät ne myöskään mitään mystisiä vekottimia ole, perus ATK-taidoilla ja tosiaan googlen käytöllä selviää erittäin pitkälle ja mahdollisuudethan noissa ovat melko rajattomat.

  Itsellä on tällä hetkellä kotona systeemi, jossa on vasta hankittu VU+ Duo HD-boksi olohuoneessa, yksi Dreambox 7025+ SD-boksi työhuoneessa ja yksi Xtreamer-mediatoistin makuuhuoneessa. VU+ on sateelliittiboksi, joten siihen on hankittuna kaksi ulkoista Sundtekin DVB-TC-viritintikkua, Dreamboxissa on vaihdettavat virittimet, joten se on suoraan hankittu kahdella DVB-C-virittimellä. Tässä kombinaatiossa kumpikin boksi pystyy tallentamaan joko omalle levylleen, toisen boksin kovalevylle tai ulkoiselle verkkolevylle, sekä luonnollisesti toistamaan tallenteita kaikista näistä paikoista. Lisäksi Dreambox ja VU kykenevät käskyttämään toisiaan tallennusten suhteen eli olohuoneen VU:lta pystyy lisäämään ajastuksia Dreamboxille ja toisinpäin. Xtreamer pystyy toistamaan tallenteita suoraan boksien ja verkkolevyn samba-jaoista ja toki tallenteita voi suoraan katsoa samassa verkossa olevilla PC-koneilla.

  Lisähienouksista voisi ehkä mainita myös mahdollisuuden kontrolloida bokseja (muun muassa lisätä ajastuksia) mistä tahansa webbiselaimella ja periaatteessa myöskin striimata boksin tallenteita ja live-kanavia verkon kautta mihin tahansa, tosin allekirjoittaneen tapauksessa vaatimaton verkkoyhteys rajoittaa tuota mahdollisuutta talon ulkopuolelle striimauksesta. Sen sijaan Android-puhelimella kanavia tulee joskus katseltua, kun ei ole mahdollista istua TV-ruudun ääressä ja töllöstä tulee jotain mukatärkeää. Android Marketista löytyy softia, joilla noiden Dreamboxien ja vastaavien kontrollointi sujuu helposti ulkopuolelta ja tosiaan myös kanavien / tallenteiden katselu. Vastaavat löytynevät myös iPhonelle, Nokiasta ei ole tietoa.
   
 3. petri.k

  petri.k Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos kattavasta selostuksesta! :) Sen verran noobie näissä mediatoistimissa että hieman on vielä kysyttävää...

  Tarvitsen siis olohuoneeseen esim. Dreambox 7025/VU+ DUO joka tallentaa halutut kaapeliverkon ohjelmat Buffalon verkkokiintolevylle ja makuuhuoneeseen jokin edullinen toistin esim. Xtreamer(Muita vaihtoehtoja?) jolla noita Dreamboxin/VU+ DUO:n tallennuksia voi katsoa? Voiko Xtreamerilla asettaa tallennuksia vai täytyykö ne tehdä alakerran "päälaitteelta"? Voiko Dreambox 7025/VU+ DUO:lla nauhoittaa kahta kanavaa samaan aikaan vaikka ne tulisi samasta kanavanipusta?

  Makuuhuoneen ethernetpistoke on tällä hetkellä Sony EX500:n käytössä, kuinka tuo Xtreamer tms. sopisi siihen väliin, onnistuuko jos lisään reitittimen/kytkimen? Entä WLAN, löytyykö jostain toistimesta? Tarkoitus olisi kuitenkin jatkaa Yle Areenan yms katsomista TV:n kautta sekä katsoa tallenteita verkkokiintolevyltä.

  Otetaan vastaan myös muut laite-ehdotukset tarvittavaan kokoonpanoon!
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2011
 4. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin noin, kuten ensimmäisessä kappaleessa sanot. Xtreamer on noista vaihtoehdoista ainakin siinä mielessä hyvä, että se osaa YLEn tekstitykset tallenteista näyttää, monissa muissa tuo tuntuu olevan puutteena, mutta muuten en osaa hirveästi vaihtoehdoista sanoa.

  Tallenteita ei tällä hetkellä voi suoraan lisätä xtreamerista, mutta ilmeisesti tulevassa 3.0-firmwaressa on tulossa operan selain, jolla tuo boxien web interface saattaa toimia (sanon "saattaa" koska tuo web interface ei noissa ole mikään selaimelle täysin triviaali näytettävä). Tallennusten määrällä ei noissa Dreambox-johdannaisissa ole periaatteessa mitään muuta rajoitusta, kuin se, että yhdellä virittimellä voi tallentaa vain yhden kanavanipun kanavia (toki niin montaa yhden nipun kanavaa, kuin haluaa), mutta käytännössä ongelmia tulee kyllä jossain vaiheessa prossutehon, verkkokapasiteetin yms. asioiden kanssa, jos tallenteita laittaa yhtäaikaisesti kovinkin paljon.

  Wlaneilla on tapana aina jossain vaiheessa tökkiä, kun puhutaan videokuvan striimaamisesta, tämä on havaittu useammallakin laitteella. Xtreameriinkin wlanin muistaakseni saa, mutta jos paikalle tulee eetteripiuha, niin ilman muuta kytkin väliin ja johto käyttöön. Peruskytkimet kuitenkin ovat erittäin halpoja ja tosiaan langallinen yhteys vain on toimintavarmuudeltaan ihan eri luokkaa kuin häiriöille altis wlan, vaikka ovat nuo langattomatkin aikojen saatossa merkittävästi parantuneet monessa asiassa.
   
 5. DigiPeeHoo

  DigiPeeHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  ja jos ei ole rahasta väliä niin:

  Olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen Dreamboksit tai vastaavat (jolloin pääset katsomaan suoraan ja helposti toisen digiboksin tallenteita - tekemään ajastuksia toiseen boksiin ja näet myös molemmilla bokseilla mitä ajastuksia on missäkin). Tarvittaessa helposti saat kaikki tallennukset samalle verkkolevylle jolloin kaikki näkyy näppärästi...

  Sen lisäksi mediaplayer on mielestäni hyvä olla jos on muuta materiaalia olemassa jonka codecit ovat erilaisia... mediaplayerit on siinä mielessä hyviä että toistavat ihan mitä vaan mitä levyllä on...

  Mulla itsellä on:

  Olohuoneessa ja makuuhuoneessa: DM 800 HD
  Olohuoneessa PopCorn Hour C-200
  Makuuhuoneessa PopCorn Hour A-110
  ja kaikki tallennukset + kaikki muut leffat Ubuntun palvelimella jossa NFS-jako Driimille ja Poppareille ja winkkakoneille palvelimella on sitten myös Sambajaot. Olen hyvin tyytyväinen (ainakin toistaiseksi :hitme:)
   
 6. ek1

  ek1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko Dreambox 800 HD kaapeliverkossa, http://www.elektroni.fi/?product=14633? Ja pystytäänkö katsoa tallentavia tiedostoja windows koneella verkojaon kautta ja vaikka polttaa ne kuin DVD formaatti. Eli voidaan katsoa ne vaikka DVD soittimella.

  Mistä saan tämän tuotteen helposti tilattu?
   
 7. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  et saa salattuja HD-kanavia esiin, koska niihin tarvittavaa kortinlukijaa tai cam:in paikkaa (CI+) ei Dreamboxissa ole, eli siihen ei voi linkittää korttiasi eikä CI+ cam suostu keskustelemaan tavallisen CI modulipaikan kanssa. näin olen ymmärtänyt
   
 8. ek1

  ek1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikestaan tarvitsen vain tavallisia tallentavia tiedostoja siirretty eikä HD tallentavia tiedostoja. Onko se mahdollista tällä laitteella?
   
 9. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  SD-kanavia saat tallennettua vaikka verkkolevylle ja katseltua missä vaan. Voit jopa katsoa livekuvaa tietokoneeltasi samalla kun muija katsoo toista kanavaa telkkarilta.

  EDIT: Mä teen sitä juuri nyt. Muija kattelee Crocodile Dundeeta ja mä zuumaan formulaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2011
 10. larionof

  larionof Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  400
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kysymykseen 'onko mitään muuta keinoa':

  Itselläni on ollut kolme erilaista toteutusta nykyasunnossani viimeisten kymmenen vuoden aikana kun en ole jaksanut rakentaa järeää systeemiä( tai niitä ei ole ollut tarjolla) ja nytkin uusi tuleva omakotitalo on suunniteltu AV-verkkoakin silmälläpitäen:

  - av-analogilinkki. Kuvanlaatu on huono eikä siksi suositeltavaa vaihtoehto mutta muutamankympin linkkiparilla saa IRn linkitettyä ja on yhä siis käytössä vaikka sellaisen tekeminen itse ei ole vaikeaa saatikka kallista.

  -Svideo- ja erillinen audioveto alakerrasta yläkertaan. Em. linkkipari IRää varten. Neliporttinen videohubi lähteen valintaan. Kuvanlaatu edellistä parempi mutta ei enää littutelevisiolla katsottaessa silmäämiellyttävää. Lisäksi kaapelimäärä todella suuri.

  - HDMI2UTP + 4x2-HDMI-kytkin. Yhä edelleen alkuperäinen AV-linkkipari IRää varten. Kuvanlaatu ymmärrettävästi ok. Kokeilin 50 m:n CAT5 kaapeliparilla 720P tulee ongelmitta läpi ja 20 m:n kaapeliparilla 1080P.

  Hintaa nykyiselle viritykselle tuli reilu satanen ja suurin hyöty virityksestä pienessä rivarissa on erillislaitteiden pieni määrä ja sitä kautta muiden perheenjäsenten laitteistonhallinnan helpompi oppiminen. Ja voin 4x2-kytkimellä katsoa samanaikaisesti kahdessa eri paikassa joko samaa tai eri lähdettä.

  Tietenkään virityksellä ei voi katsoa nykyisillä digibokseilla( tosin niitä on aktiivikäytössä useampi ja pienellä tallennussäännöllä voi melkein koska vain tallentaa neljää ohjelma samanaikaisesti ja siten tietenkin myös katsoa) kahta eri tallennusta yhtäaikaa mutta pienen htpc:n virittäminen päädigiboksin tilalle ei ole ylitsepääsemätön tehtävä.
   
 11. timo64

  timo64 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2009
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  1
  Alkoi tämä aihe minuakin kiinnostamaan eli tartti usesta huoneesta nähdä tallenteita. Mitä tuolla mediatoistimella tuossa tekee, eikös makuuhuoneen digiboksilla pysty suoraan toistamaan verkkolevylle tallennettuja ohjelmia?
   
 12. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Jos olkkarissa ja makkarissa kummassakin samankaltaiset boksit (Dream tms.), niin pystyy kyllä toistamaan verkkolevylle tallennettuja ohjelmia ristiin rastiin. Meillä olkkarissa Vu+ Uno ja mukulahuoneessa Dreambox 7025. Kummallakin voi toistaa molempien boksien verkkolevylle tekemiä tallenteita, poislukien Vu+:n tallentamat HD-ohjelmat, joita ei DM7025 osaa toistaa (on nääs SD-boksi).

  Vu+:ssa on lisäksi "sisäänrakennettu" mediatoistin, joka ymmärtää yleisimmät tiedostomuodot (ja ainakin .srt -tekstit). Eli verkkolevyllä voi olla muutakin tavaraa kuin pelkkiä omien boksien tallenteita. Boksi toistaa kyllä lomavideotkin sun muut.

  C-virittimistä en Vu+:aan tiedä. Se kun tulee yleensä S2-virittimillä. Itellä on Vu+:ssa sisäisen S2-virittimen lisäksi ulkoinen USB T-viritin. Boksi toimii siis S2/T -boksina. Kaipa noita USB-tikkuja on kaapeliverkkoonkin. Kannattaa vain tarkistaa, että siihen löytyy linux-ajuri.
   
 13. timo64

  timo64 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2009
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toimisko sellainen systeemi että olkkariin "pääkoneeksi" miraclebox9 ja verkkokovalevylle tallennukset.
  Makkariin vain töllön jossa digiviritin, lisäksi mediatoistin, jos siellä ei ole tarvetta tallentaa mitään tv-ohjelmia, ainoastaan katsoa tallenteita verkkolevyltä.
   
 14. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kyllä. Olettaen että Miraclebox osaa tallentaa verkkolevylle. Käsittääkseni HD Ready -hyväksynnän saaneella firmiksellä verkkolevylle tallennus on estetty (yllätys yllätys). "Avoimella" firmiksellä se toimii.
  Mediatoistimiakin on monenlaisia. Kannattaa tarkistaa, että toistin hanskaa Miraclen tekemät tallenteet. Itellä oli jonkin aikaa Miracle M9 ja vaikka tallenteiden tiedostopääte oli sekä Miraclella, että Dreamilla nimeltään *.TS (Transport Stream), niin ne eivät silti toimineet ristiin. Miraclen .ts ei ollut ihan täysin "standardien mukainen".
   
 15. timo64

  timo64 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2009
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei tuota oikein jaksa uskoa ettei verkkolevylle vois tallentaa. Levy mikä levy, miten softa sen tunnistaa onko paikallinen kovalevy vai verkkolevy.
  Kaapelitaloudessa siis ollaan ja mielellään niitä hd lähetyksiäkin tallentais ja katsois.
   
 16. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tervetuloa nykyaikaan ja CI+:n ihmeelliseen maailmaan, jossa kuluttajaa kusetetaan ja käyttäjää kyykytetään.

  "HD Ready" -speksi sanoo, että tallenne on tehtävä salattuna levylle. Tallennetta ei saa/voi katsoa muulla laitteella kuin millä tallenne on tehty. Mediatoistimella tuota tallennetta ei siis voi katsoa. Ei vaikka levyn kytkisi suoraan mediatoistimeen. En tiedä miten Miraclen softa hanskaa SD-lähetykset, joita nuo rajoitukset eivät koske. Luulisin että tallentaa salaamattomina, mutta satavarma en ole.

  Ei siis ole väliä pystyykö CI+ -firmiksellä tallentamaan verkkolevylle vai ei. Makkarissa noita salattuja tallenteita ei silti voi katsoa.

  EDIT: Lukaseppas tämä threadi:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/77972-CI-salaus-ja-korttilinkitys-mitä-se-tarkoittaa
  Ovat meinaan aika velmuja nuo ohjelmantuottajat. CI+ rajoittaa tavallisen ihmisen TVn katselua niin paljon ettei mitään määrää.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2012
 17. timo64

  timo64 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2009
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mites itse pystyt katselemaan makkarista toisella laitteella tallennettuja? Siis et tallenna hd-lähetyksiä, ja Sd lähetykset sitten kyllä onnistuu?

  Jaksoin tuota threadia lukaista pari sivua mutta kovin on monenlaista kommenttia.
  Ei tällainen tavallinen tallaaja tuosta paljoa ymmärrä. Asia pitäisi rautalangata yksinkertaisesti.
   
 18. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tallennan HD:ta satelliitista (Canal Digital). Satelliitissa ei (toistaiseksi) ole CI+ käytössä. Jos/kun tulee käyttöön, lopetan asiakkuuteni siihen paikkaan ja siirryn katselemaan maksuttomia kanavia harava-antennista. Sarjat, elokuvat ja luontodokkarit pitänee sitten katsoa "muuta kautta".


  Hansolo tuolla threadissa jokseenkin kiteytti asian:
  Eli:
  1. Katselukortti paritetaan laitteeseen. Laitteen pitää olla CI+ -yhteensopiva ja hyväksytty (sarjanumero operaattorin hyväksyttyjen listalla). Käytännössä tämä täyttää kartellin tunnusmerkit: "Saat käyttää vain tätä-ja-tätä boksia". Vähän sama jos matkapuhelinoperaattori pakottaisi kaikki asiakkaansa käyttämään tietyn merkkisiä puhelimia, joissa ei tietenkään ole mitään älypuhelinominaisuuksia. Taitaisivat asiakkaat kaikota melko vikkelään.

  2. HD-tallenteesta poistetaan ensin operaattorin salaus (katselukortin avulla), jonka jälkeen se uudelleenkryptataan kiintolevylle boksin toimesta. Kryptaus on boksikohtainen, eli tallennetta voi katsoa vain ja ainoastaan samalla boksilla jolla tallenne on tehty. Boksin vaihtuessa häviävät kaikki tallenteet bittitaivaaseen.

  3. ja 4. Kuvaa ei saa boksista ulos millään muulla tavalla kuin telkkarin kautta katsellen. Kuvaa ei myöskään voi streamata tietokoneen näytölle tai toiseen telkkariin.

  Oli siellä muitakin törkeyksiä. En edes muista kaikkea.
  Summasummarum: Mennään takaisin 80-luvulle. Sillä pienellä erolla, että 80-luvulla sentään pystyi nauhoituksen jälkeen ottamaan sen VHS-kasetin nauhurista ulos ja katsella vaikka kaverin luona. Nyt ei pysty sitäkään. Edistys vie taaksepäin.
   
 19. timo64

  timo64 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2009
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vaikeaksi on sitten tehty tämä asia.
  Voihan toki hd-kanavia katsoa ilman korttiakin, eikös nelonen hd ole sellainen ja taitaa olla yle hd myös ainakin joillain operaattoreilla näkyy ilman korttia.
  Mites tällöin parituksen kanssa kun ei ole korttia mitä parittaa, ilmeisesti tallenteet ei ole sitten kryptattuja?
   
 20. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  Panasonicin tallenteita voi katsella melkeimpä millä tahansa playerilla verkon kautta . Valitettavasti ovat S -purkkeja. Jaahas, nyt löytyy myös kaapelimalleja.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2012