[Arkistoitu] Digi-boxin hinta

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana luolamies, 14.04.2001.

?

Paljonko olet valmis maksamaan Digi-boxista?

 1. 1000mk

  24 ääntä
  800,0%
 2. 2000mk

  20 ääntä
  666,7%
 3. 3000mk

  3 ääntä
  100,0%
 4. 4000mk

  0 ääntä
  0,0%
 5. 5000mk

  3 ääntä
  100,0%
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. luolamies

  luolamies New Member

  Liittynyt:
  21.12.2000
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistan joskus nähneeni mediauutisissa haastattelun jossa joku poliitikko puhui digiTV:stä(siitä ei kyllä hyvä seuraa), hän sanoi ettei "tuollainen boxi tule maksamaan enempää kuin hyvä kännykkä", nooh.. hyviä kännyköitä saa helposti alle tonnilla, mutta en usko että hän aivan tuota tarkoitti...

  Itseäni kyllä kiinnostaisi että paljonko tuollainen Set Top Box -härveli oikeen tulee maksamaan, kyllä varmaan kuitenkin enemmän kuin sen tonnin, näin niinkun maalaisjärjellä ajateltuna, voisihan tuollaista aparaattia varmaan verrata vaikka halpaan DVD-soittimeen, aika lailla samat toiminnot ja lisäksi viritin, modeemi ja muuta pientä, eikö niin?

  Ongemallista on, että jokainen tv-vastaanotin vaatii oman boxinsa, aikamoinen investonti jos taloudessa on esim. kolme tavallista TV:tä, ja myös melko hyvä bisnes kauppiaille ja valmistajille, ehkä.

  Mitäs muut ovat mieltä tästä asiasta, entä uskotteko että laitteen hinnassa tulee olemaan ilmaa?
  Entä tietääkö kukaan mitä samantyyppinen boxi maksaa ulkomailla, siis maissa joissa samantyyppinen järjestelmä on jo käytössä?
   
 2. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Kun en tiedä tarkkaan spekseistä mitä tuon boxin pitää sisältää niin pistetään tähän vastaus tähän tyyliin.

  Mikäli boxi on pelkkä "purkukortti" eli purkaa digikanavat, mutta ei pidä sisällään juurikaan mitään muuta niin paljoa yli tonnia ei tuohon heru.

  Mikäli boxi pitää sisällään tallennusmahdollisuuden, nettiominaisuudet, riittävästi muistia jotta saa sen tulevaisuudessa päivitettyä jne niin sitten aletaan lähestyä 3t hintaa.

   
 3. luolamies

  luolamies New Member

  Liittynyt:
  21.12.2000
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, tuollaista on lupailtu, DigiTV.fi-sivuilla:

  "Suositus digitaalisista tv-vastaanottimista Suomen markkinoille:
  ...Suositamme kiintolevyn sisällyttämistä korvaamaan videonauhurin. Käyttäjän tulisi kyetä samanaikaisesti seuraamaan ja nauhoittamaan eri palveluja."


  Kannattaa tietenkin muistaa, että tuo on vain suositus, ja speksit voivat muuttua, jos poliitikot keksivät että boksin pitää olla myös halpa.
  Mahdollisesti paras ratkaisu olisi, että myyntiin tulisi sekä nauhoitus ominaisuudella varustettuja, että halpoja riisuttuja versiota Digi-bokista.
   
 4. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Jep, näin on. Itselläkin on taloudessa useampi töllötin ja jos max. tonnilla saisi pelkän purkuboxin niin tuollaisen voisi hankkia joka töllöön. Yksi voisi sitten olla tuollainen megaboxi jossa olisi kaikki herkut.
   
 5. OTJ

  OTJ New Member

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan samaa mieltä. Bokseja pitäisi tehdä aivan riisuttuja malleja, joissa olisi pelkkä scart-liitin, alkeellinen kaukosäädin ja virtakytkin, jotta digi-tv saataisiin ajettua läpi mökin mummoillekin. Tai no, pallo-Salorassa ei ehkä ole scartiakaan, että voisi mukaan laittaa rf-liittimen... :)

  Sitten pitäisi tehdä kotiteatteriharrastajille raskaan sarjan digibokseja, joissa olisi kaikki herkut. Paljon tallennustilaa, kaikki mahdolliset liitännät, (mm. äänen digitaalilähdöt (pcm / dd), s-video, rgb / komponettilähdöt) monipuoliset toiminnot, tyylikäs av-hyllyyn sopiva ulkonäkö, jne... Digi-tv voisi ehkä sitten kilpailla teknisellä laadulla DVD:tä vastaan, mutta sisällöllinen laatu voi, kuten todettua, jäädä hyvinkin kauaksi hyvästä.

  Peruskäyttäjille voisi tehdä sitten jonkun noiden edellä esitettyjen välimallin.
   
 6. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 129
  Saadut tykkäykset:
  20
  Oikeastaan tuossa valinnoissa pitäisi olla yksi kohta alle 500. Se tuntuisi alkuvaiheen värkin tarpeettomuuden tietäen kohtuulliselta. Meillekin tuli taloon juuri uusi keskus. Nyt kaikki kanavat näyttävät mahtavan kirkasta häiriötöntä kuvaa. Silti, ainoa kanava mistä tulee jotain kuvanlaadun kannalta merkityksellistä on oma DVD soitin.

  Kuluttajat pakotetaan ostamaan tämä digiboxi yleisen hypen hämärtäessä digihomman arvostelijoiden jo vuosia esittämät faktat. Esimerkiksi sen, että nykyisiä ohjelmia voi katsella ihan ilmaiseksi ihan joka huoneessa. Ja sen, että digiboxit on olleet jo vuosia satelliitti- ja kaapelitalouksissa. Ei riitä että digi on vanhanaikainen syntyessään, uusi systeemi jopa varmistaa, ettei kuvanlaatu nouse kymmeniin vuosiin DVD tasoiseksi. Nykyinen kuva voi jopa olla hieman parempi kuin tuleva digikuva. Kun syksyllä alkavasta digihommasta joskus luovutaan, SE tulee olemaan todellisen kehityksen alku. No se paasauksesta.

  En osta boxia ennen kuin siinä on kunnon monikanava video ja vähintään pari erikanavaista ulostuloa mukana. Hinta sensijaan on toissijainen juttu.:cool:
   
 7. Klemmari

  Klemmari New Member

  Liittynyt:
  08.01.2001
  Viestejä:
  2 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hähää! Minä äänestin 5000 mk koska kukaan muu ei ollut sitä vielä uskaltanut tehdä. Sen verran olisin valmis maksamaan laitteesta, missä on kovalevynauhoitus ja progressiivinen kuvalähtö eli esim. vga-liitäntä.

  DigiTV:n tarjonnasta en olisi valmis maksamaan penniäkään koska eihän se tuo mitään lisää mutta koska taloyhtiössämme on niin luokattoman huono tv-kuva, voisin maksaa 1000 mk pelkästä kohinan katoamisesta. Pahaa pelkään, että tulen kuitenkin käytännössä maksamaan siitä n. 2000 mk.

  MKL
   
 8. warre

  warre Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 297
  Saadut tykkäykset:
  13
  Minä elän toivossa että kaapeli-tv asiakkaana saisin vaihtaa nykyisen kotipäätteen digitaaliboksiin ja maksaa suunnilleen samanverran kuukausivuokraa kun nykyäänkin.
  saas nähdä ny...:)
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.