Dexter (Showtime)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 26.11.2006.

 1. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Paitsi, että
  promossa, kun Dexter löysi kameran ym. niin hän LUULI, että ne on Quinnin järjestämiä.
   
 2. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Päätin että odotan katson 3 viimeistä jaksoa putkeen. Varsinkin jos tämä uusin ei ollut niin hyvä kuin edellinen.
   
 3. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  933
  Saadut tykkäykset:
  52
  Kuten myös tulee tiirailtua 3 viimeistä jaksoa sitten kerralla.

  En kyllä usko että Dexterin toimia seurataan enää kovin montaa kautta, paikoitellen on se fiilis ja tunnelma tallella mutta siltikin jotenkin taas tuntuu kaikki niin väkinäiseltä ja päälleliimatulta.

  Paras olisi ehkäpä siltikin lopettaa tähän kauteen. :thumbsup:
   
 4. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dexter on hahmona tässä tuotantokausien saatossa kokenut melkoisen muutoksen. Ensimmäisen kauden täysin tunnevammainen psykopaatti on nykyään melko normaali sukankuluttaja mitä nyt harrastelumielessä vähän tappaa (pahoja) ihmisiä.

  Vielä pari kautta, ja Dex on luultavasti kasvanut ihmisenä yli tästä vastenmielisestä tappamishommelistakin.
   
 5. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja se on hyvä että on kehittynyt hahmona. Tapahtumat hänen aikuisiällään ovat muuttaneet häntä ja pakottaneet häntä kohtaamaan menneisyyten demoninsa. Mitä enemmän asioita hän on ymmärtänyt kasvatti-isästään Harrysta, sitä enemmän Dexter on päässyt jyvälle siitä minkälaista aivopesua hänelle lapsena suoritettiin. Samalla kun Dexter on muuttunut avoimemmaksi, ja avannut suojamuurejaan, hän on myös kokenut enemmän tunnepuolella, ja päässyt eheytymään ihmisenä. Kukaan ei ole syntyjään psykopaatti, ja mitä enemmän Dexter on ollut kosketuksissa tunnepuolensa kanssa, sitä inhimillisempi hänestä on tullut. Eniten tätä muutosta on tapahtunut nelos ja vitoskaudella.

  Tietenkin kyseessä saattaa olla myös se markkinointifakta, että Dexteristä on haluttu antaa sympaattisempi kuva, ja tehdä sellainen hahmo jolle jenkkikatsoja voi hurrata. :rolleyes: Toisaalta tuo asetelma toimii tässä sarjassa ihan hyvin. Sellaiset sarjat missä päähenkilö(stö) on iljettäviä mulkkuja eivät ole enää mitään harvinaisuuksia (Mad Men, Deadwood, Sopranos, Sons of Anarchy, eastbound & Down, Shield....)
   
 6. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erittäin epäuskottavaa kehitystä.

  Tutustuimme Dexteriin kun tämä oli jo yli kolmekymppinen kokenut sarjamurhaaja, verislidejä oli jo ensimmäisessä jaksossa lippaassa pitkät rivit. Viehtymys tappamiseen ja tätä peittelevään/tukevaan käyttäytymiseen on ollut olemassa aivan kersasta asti kuten olemme saaneet nähdä. Tällainen henkilö ei enää muutu yhtään miksikään vaikka kuinka saisi rakkautta/mummon pullapitkoa/ydinperheen idylliä osakseen.

  Paitsi epäuskottava, tavista kohti muuttuva Dexter on yhä vähemmän kiinnostava hahmo.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2010
 7. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  “Harry tried to mold me in the image of the monster he thought I was. He told me to flee human connection. So that became a way of life for me. When I couldn’t run, I put up barriers to protect myself. And to protect others from me."

  Ennen sarjan alkua Dexterillä ei ollut juurikaan kovin syviä ihmissuhteita, joten hän ei ollut päässyt kosketuksiin emootioidensa kanssa. Debrasta hän välitti jollain tasolla, ja homma Ritan kanssa toimi koska Rita itsekin oli etäinen johtuen hyväksikäyttäneestä ex-miehestä. Neloskaudella tilanne muuttui, ja ensimmäistä kertaa Dexter alkoi uskaltaa todella välittää perheestään muutenkin kuin vain coverstoryna, mistä "dark passanger" Dexterin halluissa varottelikin.

  Tietenkin jokaisella on omat tapansa tulkita sarjaa, mutta itse näen Dexterin muuttumisen enemmän tietoiseksi omasta tunnepuolestaan suht loogisena.
   
 8. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella epäuskottava selitys ihmemuutokselle. Ei taida penskasta asti selkäytimeen kairautuneet käyttäytymismallit muuttua tuohon tapaan. Mutta ei se mitään, tämähän on käsikirjoitettua fiktiota. Tällä mennään.
   
 9. Walter

  Walter Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2005
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkaa mennä aika kujanjuoksuksi taas tämäkin kausi... joutui oikeasti pidättelemään hengitystä pariin otteeseen viimeisimmän episodin käänteissä... Dexter ja Lumen alkavat molemmat olla aika tilanteessa ja Miamin poliisilaitoksen niskaan hengittäminen ei ole omiaan helpottamaan tilannetta.

  Season finaalin promon perusteella voi odottaa aikamoista cliffhangeria.

  Oliko promon perusteella todellakin tulkittavissa, että Deb saa Dexterin kiinni verekseltään veitsi kädessä???

  Mitä käy Lumenille?? Kylmentääkö Jordan hänet... sitä ei pystyisi kestämään.

  Henkilökohtaisesti allekirjoittaneelle Lumenin hahmo ja Lumenin ja Dexterin välinen dynamiikka (sekä niinkin yllätyksellinen asia kuin Deb+Quinn) ovat tällä seasonilla nostaneet tämän sarjan aivan uudelle tasolle. Ennen seasonia oltiin huolissaan siitä onko sarjassa tällä kaudella liikaa staroja mutta eipä kyllä ainakaan allekirjoittaneen mielestä.

  Homma on ollut rankassa nousussa koko kauden ajan. Toivottavasti viimeinen jakso ei petä (ja Lumen on SAATAVA takaisin ensi kaudella).
   
 10. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 723
  Saadut tykkäykset:
  15
  Veikkauksia finaalista:

  Quinnista ollaan selvästi leipomassa Liddyn murhaajaa (veriläikkä kengässä ja oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa). Ehdokas poliisin silmissä jengin 13. naisuhriksi on viime jaksossa listitty Emily. Lumenin ja Dexterin tekemiä kostomurhia laitetaan varmaan Quinn + Emily tai Liddy + Emilyn tekemäksi, jolloin jälkimmäisessä tapauksessa Liddyn murhaajaksi kelpaa vaikkapa Jordan Chase.

  Laimeahko cliffhanger olisi esimerkiksi se, että Deb löytää Liddyn ottamat valokuvat Quinnin laatikosta.
   
 11. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmi että Liddy lähti sarjalla noin idioottimaisella tavalla :hitme:, no todennäköisesti tuosta hänen eliminoinnista seuraa varmasti jotain merkittävää. Ja ehti onneksi vielä tarjota yhden sarjan historian hauskimmista tilanteista: "Sonia want's to know if you want a magician to the party... well of course u do."

  Finaalin promosta:
  Kovia ladataan piippuun. Liddyn murhaa selvitellään, ja saa nähdä miten Quinn/Dexter/Deb kuvio pyöräytetään. Promossa Deb osoittaa aseella Dexteriä, joka joutuu pudottamaan verisen veitsen. Oliko kyse vain leikkauskikasta vai jäisikö Dex siskolleen kiinni verekseltään. Tietenkin saattaa käydä esim. niin että Jordan Chase yhdistetään Emilyn murhaan ja Dex saa Jordanin kiinni ennen Miami Metroa, joka paukkuu paikalle kun Dexter on "itsepuolustuksena" tappanut Jordanin.

  //nyt kun uudestaan katsoi tuon promon niin tuli huomattua nämä yksityiskohdat:
  - Quinnin kenkä (jossa on Liddyn verta ofcoors)on jonkun kumihanskakätisen tutkittavana
  - Dexter puukottaa Jordania(?) jalkapöytään
  - kun Deb osoittaa Dexterin suuntaan aseella joku on taustalla kädet ylhäällä antautumisen merkiksi, käykö siis niin että ennenkuin Dexter ehtii tappaa Jordanin, Debra ehtii paikalle.

  Yhtä kaikki, melkoinen soppa on taas keitetty Dexterille. Toivottavasti ei tule happy endingiä jossa Dexter nautiskelee taikurin esityksestä poika sylissä vaan esimerkiksi Dexterin salaisuus paljastuu ja joutuu pakosalle (tai jopa ruumishuoneelle/poliisin huostaan?) tai joku keskeinen henkilö kylmätään.
   
 12. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  282
  Olipas se jännittävä jakso. Nyt on kyllä kaikki pallot ilmassa ja homma voi laueta melkeinpä ihan miten päin vain, tosin olen pettynyt jos kirjoittajat handlaavat tämän niin että Dexter jotenkin selviää. Harvassa on sellaiset sarjat joiden peruskuvio käännetään täysin ympäri kesken kaiken niin ettei paluuta entiseen enää ole. Kuitenkin kytee ajatus että jotain mullistavaa tapahtuu, kun finaalijakson nimi on "The Big One".

  Äkkiä on hujahtanut tämä kausi, eikä millään malttaisi odottaa ratkaisua :mad:
   
 13. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos seuraavaa kautta tulee, jätän kyllä sarjan seuraamisen suosiolla tähän, kyllä tämä on ollut niin pettymys kaikin puolin.

  Mutkia on oi'ottu kässärissä NIIN rajulla otteella tällä kaudella, että koko kausi on ollut aivan täysi lapsellinen pannukakku. Jopa umpitaukki Miguel Prado -kausi peittoaa tämän.

  Kuten tuolla jo aiemminkin kirjoitin, suunta jännityksen lisäämiseksi on kyllä oikea, mutta kun siihen päästään kirjoittamalla täysin idioottimaisia käänteitä ja naurettavia "vihjeitä" ollaan kyllä niin hakoteillä kun olla voi.
   
 14. Sir Filmipätkä

  Sir Filmipätkä Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotenkin tällä kaudella (kaikkien muiden epäloogisuuksien ja hölmöilyiden lisäksi) pistänyt silmään miten Dexteristä on kirjoitettu varsin urpo jätkä. Aikaisemmillahan kausilla Dexter oli käytännössäkatsoen täysin ylivoimainen niin fyysisesti kuin älyllisestikkkin. Nyt tuntuu että Dexter saa vähän väliä pataan ja tekee mitä älyttömimpiä virheitä. Siinä missä esim. kakkoskaudella Dexter juoni itsensä ulos monista kiperistä tilanteista, nyt mukana tuntuu olevan vain tuuria ja paljon. Käsikirjoittajat ilmeisesti tykkäävät laittaa Dexterin vaikeisiin tilanteisiin, mutteivat miettiä miten tästä edes _vähän_ uskottavasti selviäisi. Niin ja Dexterin "matsi" Robocopin kanssa oli paljon odotettua laimeampi ja jälleen malliesimerkki tuosta ylläolevasta kirjoituksestani.
   
 15. J-dee

  J-dee Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täysin samaa mieltä kahden viimeisen kirjoittajan kanssa!
   
 16. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  282
  Eipä ollut käsikirjoittajilla munaa kääntää kelkkaa, pettymykseksi osoittautui tämä sovinnainen ja sovitteleva ratkaisu jossa taas tuuri ja sattuma, ellei jopa suoranainen idiotismi näyttelivät suurinta osaa. Debrana olisin kyllä viskannut sen koko muovikelmun helvettiin, johan sitä jokainen täysjärkinen ihminen haluaa nähdä että mitä siellä takana on. Mutta mentiin sitten helpoimman kautta, painettiin tavallaan resettiä ja... ööö, kaikki hahmot ovat periaatteessa taas aloituspisteessä? Olisi näillä eväillä nyt parempaankin pystytty. Dexter pelastui taas kerran, pahis tapettiin taas kerran, Miami Metron jengi törmäilee ja koheltaa keskenään milloin missäkin sivujuonissa ja läheltä piti -tilanteet eivät johda oikeastaan mihinkään lopulliseen. +-0

  Olihan tämä nyt ihan kelpo kausi sinällään, potentiaalia olisi vain ollut niin paljon tiukempaan settiin tällä lähtöasetelmalla ja kausi olisi voitu viime hetkillä kiskaista komeasti kuiville jos Dex olisi jäänyt rysän päältä kiinni ja joutunut esim. pakosalle tms.

  CleverIndeed, nyt on tilaisuutesi. Tule ilkkumaan! :D
   
 17. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  KYllä minä ainakin ymmärsin että Quinn viimeistään nyt on varma siitä että Dex on harjoittanut puukonheiluttelua ainakin Liddyn kanssa, vähän vihjattiin että Debrakin on kärryillä.
   
 18. chevalier

  chevalier Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  miten quinn pääsi noin helposti pälkähästä?? joku veritipan muka sopimattomuus on sitten täysin vapauttava asianhaara vaikka muuten on hämääviä todisteita pilvin pimein,esim. nuo puhelinsoitot juuri ennen liddyn kuolemaa, mahdolliset sormenjäljet autossa, ja oliko noita jotain kamppeita vielä quinnin nimellä otettu? ja kun quinn heti pyysi asianajajaa kun laguerta kyseli. ei oltu ihan mietitty loppuun saakka tätäkään... kohta ollaan jo hyvää pataa ja asia unohtuu... oiskohan liddyn autosta löytynyt esim. dexterin hiuksia lattialta jos olisi vaivauduttu etsimään? samaten koko kyle butler/valokuvat unohdettiin, kukaan ei kysellyt jordan chasen ruumiin perään, tappajat debra päästi karkuun ja silti juttu muka ratkesi debran toimesta. millä todisteilla?

  epäilemättä quinn on selvillä siitä että dexter sen robocopin tappoi,mutta päättää olla hiljaa "jostain ihmeen syystä".hyvin menee tosiaan tällä poliisilaitoksella,kun trinity killeriä ei saatu kiinni, jordan chasea ei saada kiinni/löydetä, ja sitten se doakes kakkoskaudella jonka päälle sälytettiin bay harbor butcher-touhu. miten kukaan saa pidettyä työpaikkaansa noin surkealla ja epäilyttävällä asemalla?
   
 19. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  No mutta juurihan näin siinä sitten kuitenkin kävi. Ja oikein vielä kaiken kukkuraksi juhlissa ei sitten näkynyt edes Liddyn tilaamaa taikuria :mad::mad::mad:...

  Hienosti tälläkaudella rakennettiin Dexteriä pahaan pinteeseen ja ysijakson tienoilla olin jo ihan fiiliksissä tästä kaudesta. Valitettavasti finaalijakso oli tosiaan melkoinen antikliimaksi ja jälkeenpäin arvioiden tämä menee sinne 2 ja 3:n kanssa huonoimpien kausien joukkoon, ykköskausi yhä ylhäisessä yksinäisyydessään.
  Kuten Mookid asian hyvin laittoi, käsikirjoittajilta puuttui munaa ja resettinappula pilasi kauden lopun. Liddyn kieroilut ei johtaneet mihinkään, Dexterin uusi kaveri ei johtanut mihinkään, Jordan Chase ei johtanut mihinkään. Jos tästä kaudesta pitäisi jotain positiivista keksiä niin nyt ainakin kaikki tietää millaisia nuo limaiset motivational speakerit ovat todellisuudessa. :thumbsup:
   
 20. jryi

  jryi Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  456
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otitko huomioon sen, mistä Debra avautui aikaisemmin jaksossa, eli että hän ymmärtää hyvin nro 13:n mielentilaa? Debs itsekin kun on ollut psykotappajan pöydällä odottamassa tappoiskua. Lisäksi hän oli tuijottanut tuntikausia videokuvaa siitä, mitä Jordan ja kumppanit olivat uhreilleen tehneet.

  Quinnin vapauttaminen perustui sellaiseen oikeusvaltion kulmakiveen kuin todisteiden puute. Asianajajan pyytämistä paikalle ei voi käyttää oikeudessa todisteena muusta kuin siitä että epäilty ymmärtää oikeutensa. Lisäksi yksi tärkeimmistä mahdollisesti raskauttavista seikoista -- eli motiivi -- puuttui.

  Liddyn vaikutuksiin voi laskea sen, että Quinn tietää Dexteristä jotain, mitä kukaan muu ei tiedä. Miten tämä näkyy tulevilla kausilla, sitä en ainakaan itse osaa vielä sanoa.

  Lumen puolestaan käyttäytyi aika ihmismäisesti. Toisin kuin Dexterin Synkkä Matkustaja, Lumenin varjo oli olemassa vain sen aikaa, kun hänen kärsimyksensä aiheuttanut poppoo eli. Lumen siis halusi kostaa vain omasta ja muiden uhrien puolesta. Kyseessä ei ollut mikään krooninen sosiopaatti.

  Jordanista taas ei jäänyt juurikaan kouriintuntuvia todisteita. Voidaanhan tuohonkin tapaukseen vielä joskus viitata, mutta Lumenin poistuttua maisemista kytkökset Dexteriin ovat aika ohkaiset.

  Noin yleisesti en ymmärrä tuota nillitystä siitä, miten Dexter on muuttunut sarjan aikana. Rita oli kuitenkin ensimmäinen Dexterin ihmissuhde, joka oli käynnistynyt hyvin pragmaattisena kahden rikkinäisen ihmisen yhteistyösopimuksena. Suhde muuttui kuitenkin Ritan alkaessa luottaa Dexteriin, ja sitä kautta Dexterkin joutui vähitellen tottumaan tilanteeseen, jossa ympärillä on häneen turvautuvia ihmisiä.

  Rita ja hänen lapsensa mutta etenkin Harrisonin syntymä saivat Dexterin oman ihmisyyden nostamaan hiukan päätään. Ritan murha puolestaan pakotti Dexterin miettimään omienkin tekojensa seurauksia. Puhdas psyko-Dexter pystyi toimimaan tunteettoman tehokkaasti, mutta mitä enemmän pelissä on tunteita, sitä virhealttiimpaa tekemisestä tulee.

  Itse olisin paljon pettyneempi, jos koko sarja olisi vain ensimmäisen kauden toistoa.