Dexter (Nelosen/Jimin tahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 27.07.2007.

 1. flimtrick

  flimtrick Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä parhaat sarjat mitä oon nähnyt on vanginnut heti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Muistan kun Twin Peaksia oli kattonut 15 minuuttia ja siihen oli jo koukussa. Sama oli X-filesin ja vaikka Oz:in kans. 1 jakso riitti ja oli koukussa. Totuus on vaan että pitkään aikaan ei oo tullut niin hyviä sarjoja kun esim. noi edellä mainitut.
   
 2. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Liekö suomen digisignaalin tai jonkun littunäytön ansiota?
  Mä katoin ekan kauden 720p HD:na Z5 tykillä ja on kevyesti yksi parhaita kuvanlaatuja pitkään aikaan mukaan lukien kaikki leffat.

  Miami on kuvattu todella hienosti värikkäänä ja aurinkoisena niinkuin se on oikeastikin. Suomessahan ei vastaavia värejä nää livenä edes kesällä. Musiikkisuunnittelusta iso bonari. Taustalla soiva lattari sopii kuvaan todella hyvin. Mun mielestä hienoa on että tälläinen murhailu sarja on kuvattu kirkkailla väreillä keskellä päivää sen sijaan että mentäisiin siitä mistä aita on matalin ja tehtäisiin b-luokan versiota Sevenistä.

  Mut esim CSI näyttää kaverin luona Samsungin 42" full-hd telkkarilla digitv:n kautta siltä että se on kuvattu halpis DV kameralla, kun taas mulla tietokoneen kautta tykitettynä satelliittisignaalilla se näyttää filmille kuvatulta. Säädöt kun on ihmisillä aika erilaiset.
   
 3. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin ne erilaiset asiat koukuttaa. Itse piti katsoa Ozia kuusi jaksoa ennenkuin kunnolla nappasi. Twin Peaksin kyllä nielaisin koukkuineen ja siimoineen päivineen ensimmäisen viidentoista minuutin aikana.
   
 4. Total Bummer

  Total Bummer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jollain tavalla tylsä sarja. Muistan kun katselin tätä, niin meni monesti kaksikin tuntia siihen että sain yhden jakson katsottua. Ei oikein napannut, niin piti aina hommailla kaikkea muuta välillä. Monien huippusarjojen kanssa oli se taas ongelma ettei voinut olla kahta tuntia katsomatta :D.
   
 5. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Niin vain eri sarjat nappaavat eri katsojia eri tavalla...

  Itse olin Dexteriin kyllä koukussa heti ekasta jaksosta lähtien ja ei meinannut millään malttaa seuraavan jakson tulemista. Hauska "sattuma" on se, että Canal:kin näytti sarjaa torstain myöhäisilloissa, niinkuin nyt Nelonenkin.

  Montaa muuta hypetettyä sarjaa taas en ole itse jaksanut katsoa ollenkaan tai vain ensimmäisen kauden. Esimerkiksi Lostit, Ozit, Shieldit, Deadwoodit ym. eivät iskeneet taas täällä, mutta Dexter taas iski omalla oudolla tavallaan.
   
 6. Total Bummer

  Total Bummer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai no kiinnosti mua sillon kun näyttivät Dexeteriä, mutta nuo sarjan muut henkilöt olivat jotenkin vaisuja. Se aasialainen labrarotta oli kyllä huippu. Varsinkin sen mustan naisen, Dexterin siskon ja Dexterin naisystävän juttuja ei jaksanut sitten millään.
   
 7. Mora

  Mora Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täällä yks joka koukuttui Dexteriin laakista. Melkeen pitänee boksi hankkia, jakso viikossa-tahti on silkkaa tuskaa. Sopivan nyrjähtänyttä meininkiä. "I have standards", yks tyylikkäimpiä reploja :king:
   
 8. kmor

  kmor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite koukutuin kyllä Dexteriin ensimmäisen jakson perusteella ja piti samantein katella lähestulkoon koko sarja. Dexterin sisko ärsytti kuitenkin heti ensimmäisestä jaksosta lähtien, ja kuten sanottua, muutamat muutkin hahmot ovat turhakkeita/voisivat olla parempiakin.
   
 9. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ensimmäisistä sekunneista (aivan alussa se öinen Miami) tuli mieleen Michael Mannin leffat, mutta loppu ei sitten ihan samaa visuaalisesti ollutkaan... en pitänyt minäkään tuosta värimaailmasta. Hirveä saturaatio monessa kohtaa. Kuvaaja vedellyt värisäätöjä aika rankalla kädellä. Ahdistavaa kun kuva on niin "tukossa". Ja jos DVB-G valittaa kuvasta, niin silloin siinä ON vikaa :rolleyes:

  Joku kysyi että kuvataanko sarjaa diginä: http://www.imdb.com/title/tt0773262/technical

  Karamellikuva ei iskenyt, mutta sen sijaan muuten tuntui hyvältä. Dexterin monologit hauskoja, "pork sandwich is my favourite". Näytti sellaiselta "hullun ja nerouden raja on häilyvä" kaverilta. Jotenkin häiritsi, että ne Dexterin omat paloittelusessiot skipattiin, mutta toisaalta hyvä - minä kun en ole sikäli veren ja goren ystävä. Saa nähdä miten tämä kaksinaismoraalisuus kehittyy, toivoisin Sopranoksen tyylistä symboliikkaa ja vertauskuvia, eikä niinkään suoraa alleviivausta.


  ...
   
 10. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä oli erinomainen avaus, ja koukutti. Semmoinen tunne on, että siitä mustasta "you stupid motherfucker" -kaverista asemalla varmaan kuullaan vielä...
   
 11. Myrzan

  Myrzan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis onko tästä nyt saksittu jotain? Ihme perseilyä taas jos on. :grr:
   
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Eiköhän tässä tarkoitettu vain sitä, että niitä ei sarjassa alunperinkään näytetty.
   
 13. kvesti

  kvesti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tällä on kaikki mahdollisuudet päätyä mun kaikkien aikojen suosikkisarjojen joukkoon. :) Tänään alkoi jo tehdä mieli dvd-boksia :eek:
   
 14. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tämä olikin jo ihan hyvä tämä toinen jakso. Dexterin sisko on kiva.
   
 15. Väre

  Väre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä. Ensimmäinen jakso ei oikein iskenyt, mutta nyt alkaa selkeästi koukuttamaan.
   
 16. Toni W

  Toni W Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo Dexteriä näyttelevä kaveri sopii kyllä tuohon rooliin hyvin. Jäi valitettavasti ensimmäinen jakso näkemättä, mutta kaipa tähän mukaan pääsee silti. Vaikuttaa kyllä hyvältä sarjalta, mukavan erilainen.
   
 17. aphid

  aphid Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli sattumalta kesälomalla luettua kirja Darkly Dreaming Dexter joka vaikutti varsin häiriintyneeltä teokselta. Sitten vasta kun rupesi pyörimään nelosella mainokset sarjasta huomasin näiden välillä yhteyden.

  Ensimmäinen jakso meni ainakin aivan suoraan kirjan pohjalta ja nyt mietinkin että miten tästä saadaan pidempi juttu ja voiko tätä katsoa kun on spoilannut itsensä jo. Mutta jotakin kiehtovaa sarjassa on, joka pitää ainakin vielä otteessa.
   
 18. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Kirjasen lukeneena ja kaudenkin jo nähneenä voi kyllä sanoa, että ilman muuta vaan niitä seuraamisia jatkamaan, koska tämä sarjaversio on toden totta huomattavastikin rikkaampi ja antoisampi kokemus, niin henkilöhahmoiltaan kuin tapahtumiltaan, joten nou hätä. Loppukliimaksikin sinne pokkariin verrattuna on melkolailla erilainen, joten jännitystä tulee piisaamaan myös siltäkin kantilta. Kirja oli jees, mutta sarja on tosiaankin ihan omassa luokassaan.
   
 19. Kaksi jaksoa on jo katsottu ja vielä on tarkoitus katsoa kolmaskin. Lostin avaus miehen silmästä pani epäilyttämään, ähinät lentokoneen ohjaamossa nauratti ja kipparin lähtö ylöspäin kertoi lopun sarjasta. Tämä tuntuu olevan aika hyvin tehty sitä joutuu pitämään seurannassa.
  Näköjään varmistetaan kunnolla että roisto on varmasti syyllistynyt rikokseen ettei pilkota syytöntä. Tulee moraalinen ongelma vaikeammaksi, tai helpommaksi, katsojasta riippuen.
   
 20. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Sama täällä, paitsi Shield. Telkkarista en juuri ole muistanut seurata, mutta dvd-boksit hyllystä löytyy.
  Lostia katselin kahden ensimmäisen jakson verran, mutta mielenkiinto lopahti.
  Ozille olen antanut monta mahdollisuutta, mutta turhaan. Ei iske.
  Deadwood saattaisi olla hyvä sarja, mutta koskaan en muista sitä katsoa. Ehkä dvd-julkaisuna sitten joskus. Vähän sama, kuin Rooman kohdalla.
  Sopranos ei liioin ole napannut. Periaatteessa kaikki hyvän sarjan puitteet on olemassa, mutta katselematta on jäänyt.
  Twin Peaksia ajattelin ruveta seuraamaan, kun se viimeksi tuli telkkarista. No joo, ensimmäinen jaksokin jäi puolitiehen. Mielestäni eräs yliarvostetuimmista sarjoista ikinä. Moni muu on toista mieltä, mutta itse en vaikuttunut tai jäänyt koukkuun. Sori.

  Dexterissä oli heti ensimmäisistä minuuteista lähtien jotain, johon jäin koukkuun.