Dexter (2006–2013, Showtime)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 26.11.2006.

 1. Peetu73

  Peetu73 Guest Guest

  Liittynyt:
  09.10.2008
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sarjahan loppuu seuraavasti, siis oma villi veikkaus ;) : Dexter kuolee lopussa (Batista ampuu Debran puolesta), Debra ottaa Harrison-pojan kasvatettavaksi. Viimeinen kohtaus sarjassa: taustalla soi Astor´s Birthday Party-biisi, aurinko paistaa ja Deb makaa rantatuolilla rantatalonsa pihalla. Harrison hortoilee pihan pusikossa ja Deb käy hakemassa hänet nauraen takaisin pihalle ottaen hänet syliin. Kamera kääntyy pusikon puoleen ja siellä on hengetön kissa. Niin poika kuin isä ;)
   
 2. Must@n@@mio

  Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ahkeroin kevään ja alkukesän aikana Justifiedin parissa. 4 tuotantokautta huippuluokan sarjasettiä, kiinni sarjan FX -esitystahtiin. Sitten herkku loppui. Kuin tilauksesta Dexter alkoi tänä vuonna 3 kk liian aikaisin. Justified tuoreessa videomuistissa ei voi kuin todeta, mikä valtava kontrasti pystyykään olemaan järkevän laatupoliisisarjan ja typerän ääliöpoliisisarjan välillä.


  Dexterin setti jatkuu kolmen aikaisemman kauden tutulla hönölinjalla. Jälleen on kilpaileva aúteur -levelin sarjanirhaaja liikenteessa Miami Metron alueella! Hyvä, tuttua Dexter-settiä kumihanskat tiukalla yleisön nukahtaessa.
  Kauden uutuutena kuvioihin ilmestynyt, jo itsensä Harrin kanssa yhteistyötä tehnyt, sarjamurhaajien varhaiskasvatukseen erikoistunut aivodosentti latistaa Dexterin ennestään vähäisen uskottavuuden miinuksen puolelle. Saatuaan kuulla jälleen uuden henkilön tietävän hänestä, Dexter suhtautui asiaan kuin paljastuneeseen alkoholiongelmaan: no jaa, samapa tuo.


  Dexterin salaisuuden tietää jo ainakin

  -2 ex-heilaa
  -amis-Morgan
  -tämä uusi behavioristisen sarjamurhauksen arkkiatri
  ---------------------------------------------------------
  4 henkilöä


  Alkukausilla asia esitettiin niin että Dexterin nirhaustaipumus on jyrkästi Harrin ja Dexterin välinen, äärimmäisen tarkasti varjeltu salaisuus. Ulkopuoliset pidetään ulkopuolella. Ehkä pian paljastuu että Harri on ottanut asian esille myöskin YK:n yleiskokouksessa, koulun vanhempainillassa ja Miami Metro homociden saunaillassa + facebookissa?


  Enpä edes paljoa ihmettelisi vaikka koko Miami Metron siviilipollari -kööri saisi tietää Dexterin taipumuksista vielä ennen töpselin irrotusta. Se ei kuitenkaan haittaa mitään. Tärkeintä on pitää virkaintoinen yliperämies Batista ulkopuolella. Mutta sitten hänkin saa tietää. No ei se haittaa. Tärkeintä on että asiasta ei kirjoiteta sentään Miamin mediassa. Sitten Miami Vicen Sanomatkin saa tietää Dexteristä. No tärkeintä tässä vaiheessa on se että ulkomailla ei tiedetä asiasta. Sitten paljastuu että ulkomaillakin katsotaan Dexteriä. "Voi kilin vittu", Dexterin kertojaääni toteaa ja sarja päättyy.


  P.S. Dexterin IMDB -arvosanassa 9.0 on ainakin kaksi numeroa liikaa tälle scheisselle nykykunnossaan.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2013
 3. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllähän tämä 8. kausi on ensivaikutelmiltaan kaikista hienoin. Dexter lopettaa vihdoin päiväunelmointinsa laittaen itsensä synkästi jojoon ja twiittaamalla siitä.
   
 4. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoilla linjoilla täälläkin... Melko yhdentekevää idioottimaista itseääntoistavaa huttua näyttäisi tämäkin kausi olevan. Itsekin The Wiren uusintakierroksen jälkeen hyppäsin suoraan uuden Dexter-kauden pariin ja Dexterin kanssa tuntee kuinka aivot alkavat aina jakson edetessä hyytelöitymään ala-asteikäisen tasolle.

  Surullista. Ensimmäinen ja neljäs kausi ovat melkein tv-sarjahistorian timanttisinta tykitystä. Olisipa päätetty siihen neloseen.
   
 5. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo on kyllä aika nopeasti laskenut taas parilta viimekaudelta tutulle Dextertasolle tämä kausi ihan lupaavasta alkuasetelmasta huolimatta. Jennifer Carpenter tosin mielestäni tekee yhä ihan vakuuttavaa duunia, vaikka hahmostaan varsin yksipuolinen on vuosien varrella muodostunutkin.

  Ehkä loppuun saisi kirjoittajat jotain pientä ylläriä aikaan, kun kerran sarjakin päättyy. Näin lähellä kalkkiviivoja ei viitsi keskenkään jättää.
   
 6. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  "I trust there are no vegetarians" Kukahan sinne oli laitettu laatikon sekaan lihoiksi...

  Valitettavasti edelleen ollaan siellä "ihan ok" tasolla, vaikka silmukka Dexterin ympärillä onkin kiristynyt. Mutta nyt on sarjaa enää muutama jakso jäljellä, joten olisi aika pistää isompaa vaihdetta silmään. Näyttää siltä että Dexter eläköityy parin edelliskauden linjalla, varsin väsyneesti. Ja taitaa hyvä ollakin että tämä sarjavanhus jää sivuun ja Hall, Carpenter ja kovasti alikäyteytty Zayas pääsevät johonkin tasokkaampiin projekteihin. Sääli sinänsä, sarjan ensimmäinen kausi on yhä erinomainen merkkipaalu 2000-luvun antisankari sentrisissä kaapelisarjahistoriassa.
   
 7. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Finaalikauden alku hyvä, mutta keskikohta täyttä tuubaa Dexterin asteikolla. Vielä kun kauteen on ympätty sarjan ärsyttävin heila näköjään kohtuu isoon rooliin niin enään ei auta edes kyseisen porton nirhaus. :OI

  4 jaksoa vielä jäljellä.. vauhti todennäköisesti kiihtyy, mutta täällä odotukset on laskenut nolliin huikean fiinaali kauden suhteen!

  ps. Breaking Bad polskuttelee aivan toisissa sfääreissä finaalikaudella :cool:
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2013
 8. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäli Yvonne Strahovskin hahmoa tarkoitat niin hänen ilmaantumisensa ei kyllä totta vie kautta ainakaan parempaan suuntaan vienyt. Näyttelijättären tönkköys ärsytti jo Chuckissa siinä määrin, ettei edes nätskä naama lievennä inhoa.
   
 9. Jetlag

  Jetlag Guest Guest

  Liittynyt:
  21.08.2013
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu ei tää nyt ollut sinne päinkään sitä Dexteriä mitä olin kuvitellut näkeväni.. Sietääkin lopettaa tollasen sarjan.
   
 10. trimoon

  trimoon Guest Guest

  Liittynyt:
  26.12.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinpä tossa jonkun vanhan Dexter jakson Neloselta ja kylläpä äijä on eri näkönen. Tosin onhan tässä vuosia vierähtänyt.
   
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Dexteristä tuli keski-ikäinen nobody, kun tajusi vihdoin sarjamurrrrhaajien olevankin ihan arkipäivää. :(
   
 12. trimoon

  trimoon Guest Guest

  Liittynyt:
  26.12.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tuossa juuri katsottua uusin jakso ja täytyy sanoa, että aivan uskomatonta kakkaa. Käsikirjottajia ei oikeasti enää kiinnosta. Harrison satuttaa itsensä ja Hannah vie pojan sairaalaan vaikka haku päällä eikä mitään valeasua. Siis ei kristus kuinka vit*n tyhmää. Tiedän, että asioita pitää nopeuttaa, koska on vaan pari jaksoa jäljellä, mutta jotakin arvokkuutta tai tasoa olisin odottanut sarjalta.
   
 13. WALTER HILL

  WALTER HILL Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  335
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan samaa tuli itekkin eilen hirviteltyä, eipä tämä vika kausi ole muutenkaan enään oikeen napannut. Meidän taloudessa Ray Donovan mennyt kiinostavuudellaan tämän edelle :)
   
 14. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tämä mielestäni vielä ihan katselukelpoista on, varsinkin kun tietää että koko tarina lyödään päätökseen kahden seuraavan jakson aikana.

  Silti keskinkertainen kirjoitus ja itsestäänselvyyksiin tyytyvä dialogi tekee sarjasta kyllä paljon vähemmän mieluista seurattavaa kuin mitä se oli ensimmäisellä parilla kaudella, kauaksi ollaan tultu ykköskauden tasosta. Sarjoina pidän nyt paljon vertailussa olleita Dexteriä ja Breaking Badia suurinpiirtein samantasoisina, mutta siinä missä Dexterin taso on ollut erittäin laskusuhdanteista, Breaking Bad vain paranee edetessään ja juuri sen takia siitä tulee jäämään miljoona kertaa parempi maku suuhun kuin Dexteristä, vaikka ensimmäisille kausille kaikenmoista räpellystä mahtuikin. Ihan toisella tapaa näistä nykyisistä kaapelin rikossarjoista on tasonsa säilyttänyt myös mm. FX:n Justified, jonka seuraavaa kautta tuskin malttaa odottaa.

  Tuoreimman jakson lopun kuollinkohtauskin vain jotenkin tapahtui, eikä siinä katsojana mitään suurta murhetta tai tunnetta juuri kokenut, vaikka yhden kauden avainpelaajista poistumisen näyttämöltä pitäisi ehdottomasti sellaista saada välitettyä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2013
 15. trimoon

  trimoon Guest Guest

  Liittynyt:
  26.12.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihme menoa taas. Dexter soittaa ruumista eikä kukaan ihmettele miksi jätkä lähtee maasta. Hannah menee hotelliin ilman mitään valeasua keskellä kirkasta päivää. Lopuksi Dexter päästää Saxonin menemään vaikka tyyppi voi paljastaa hänet kuulusteluissa. Ainoa posiviitinen asia: onneksi on enää yksi jakso jäljellä.
   
 16. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiken kukkuraksi tapa jolla Dexter juksasi tämän hyperälykkään psykopaatin oli täysin typerä. Eikö Saxonin suunnitelma muutenkin ollut aloittaa teurastaminen Dexterin lähipiiristä, eikä vain juosta suinpäin sukkelaan tämän asunnolle nirhaamaan tämä.

  Noh, tosiaan yksi jakso enää jäljellä, sitten saadaan viimeinkin tietää miten Dexterin taru loppuu. Harmi sinänsä että sarjan taso on näin laskenut. Nostalgia-arvoakin sarjalla on jonkun verran kun tätä on tullut alusta asti seurattua jenkkitahtiin.
   
 17. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanaton.

  Hey you wanna get some ice gream?

  No en saatana halua. Haluan unohtaa että nämä viimeiset kaudet koskaan tapahtuivat.
   
 18. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 789
  Saadut tykkäykset:
  162
  Nyt se tämäkin sitten loppui. Tuli välitettyä loppuun asti pääosin henkilöhahmoista , vaikka juonellisesti ei parasta antia ollutkaan viimeinen kausi (viimeiset kaudet).
   
 19. trimoon

  trimoon Guest Guest

  Liittynyt:
  26.12.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä yhteistä on Dexterillä ja Housella? Niillä kummallakin on sama loppu (minus Wilson).

  Ei hitto mitä kuraa. Niin monta sivujuonta jäi auki, Masukan tytär ei palvellut mitään tarkoitusta.
   
 20. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sellainen sarjamurhaajasarja oli Dexter. Kaukana oli tosiaan mestarillisesta ykköskaudesta nämä viimeiset kaudet.

  Mainitaanpa nyt pari niitä kauden huonoja puolia, ettei mene pelkäksi perusteettomaksi tölvimiseksi. Kauden sivuhahmot: Vogel tuotiin korjaamaan Dexin ja Debin välit ja kun tämä oli hoidettu, heivattiin ulos sarjasta enempiä miettimättä. Saxon oli ajoittain ihan karismaattinen pahis, mutta tuli tarinaan auttamatta liian myöhään ja puskista, jotta olisi tehnyt suurempaa vaikutusta, myös hänen arvattavissa ollut kiinnijäämisensä oli todella antiklimaattinen. Miller tuotiin mukaan vain ottamaan se sgt. paikka Quinnin nenän edestä, taisi saada ehkä kolme replaa kauden aikana. Masukan tytär unohdettiin aivan täysin kesken juonikaaren. Noh, ehti sentään tissit näyttämään. Elway nousi itselle näistä sekundäärihahmoista suosikiksi Sean Patrick Flanneryn vakaan suorituksen ansiosta, mutta hänenkin tutkimukset ja flirttailut jäivät lopulta täysin merkityksettömiksi. Kaikki sivuhahmot ja useimmat vakihahmoista olivat vain 'plot device'jä, vailla minkäänlaista persoonallisuutta.

  Finaalijakso oli televisioviihteenä ihan ok, mutta sarjan finaalijaksoksi kehno. Mukaan eksyi taas pari silmiinpistävää pöljyyttä (ruumis kantamalla sairaalasta kenenkään huomaamatta. Tahtoisin myös uskoa että Dexterin vapauttaminen Saxonin taposta itsesuojelun varjolla oli myös tällainen, mutta voi olla että jenkeissä tällaista hyvävelitoimintaa saatetaan harrastaakin...), mutta ei nekään tätä jaksoa lopullisesti kaataneet. Jotenkin vain sellainen lopullisuuden tuntu hommasta kuitenkin uupui, tässä kuitenkin saatettiin päätökseen kahdeksanvuotista tarinaa. Ilman paria viimeistä minuuttia, tämä olisi ollut kuin minkä tahansa aiemman kauden lopetus. Toki ei kaikki sarjat voi päättyä Babylon 5:n tai Six Feet Underin tapaiseen ilotulitukseen jossa kaikki juonipätkät nidotaan täydellisesti nippuun liikuttavalla ja lopullisuudentuntua tuovalla tavalla, mutta luulisi tekijätiimin tietävän, että viimeisellä kaudella viimeistään voi laittaa urut auki huoletta, kun tietää että paluuta ei ole. Tässä pysyteltiin siinä tutussa ja turvallisessa status quossa ihan loppumetreille asti.


  Koko sarja: 3½/5 (ensimmäinen kausi nostaa puolella tähdellä)
  Viimeinen kausi: 2+/5