Dexter (2006–2013, Showtime)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 26.11.2006.

 1. Sädettäjä

  Sädettäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  560
  Saadut tykkäykset:
  12
  No jaa... Viimeinen kausi oli valitettavasti lässähdys edellisen kauden tapaan. Pidin vielä viidennestä ja kuudennestakin kaudesta, mutta nämä kaksi kautta, joiden olisi pitänyt tuoda sarja loogisesti päätökseen menivät riman alitse. Pahintahan tässä oli, että käsikirjoittajilla ei tainnut olla minkäänlaista kuvaa siitä miten sarja loppuisi. Kaiketi kuva Dexterissä mökissä oli valmiina, mutta kyllä kaikki muu taidettiin kirjoittaa tyyliin mitä sylki suuhun toi kahden viimeisen kauden kohdalla. Voi kunpa tämä kausi olisi korjannut edellisen kauden lässähdyksen, mutta ei. Olisi vain kannattanut mennä ja käyttää monien ideoimaa tarinaa Miami Metron jahtaamasta Dexteristä...

  Finaali oli silti kauden paras jakso :rolleyes: ja vaikka loppu ei ollut parasta, niin ainakin tarpeeksi tyydyttävä. Dexter jätti Hannahin ja Harrisonin pitääkseen heidät turvassa oli ihan okei lopetus. Tunteetonhan tuo Dexter on ja vaikka tunteita yrittikin luoda ja varmaan jollain tapaa onnistuikin niissä, niin aina ne on tuonut ongelmia ja ruumiita, joten läheisten jättäminen oli ihan pätevä ratkaisu. Dexter istumassa yksin mökissä toimi hyvin viimeisenä kohtauksena. Ei tässä tosin enää mitään ihmeellisyyksiä odotettu, koska kauden taso oli varsin kehno, joten tarinan päätös kauden tasoon nähden toimi paremmin kuin odotti. Ja koko sarjan kannaltakin finaali oli ihan toimiva, joten mitenkään petettyä olo ei jäänyt.

  Sarja näin summattuna oli erinomainen neljän ensimmäisen kauden ajan (4½/5). Viides (4/5) ja kuudes (3½/5) oli myös hyviä, mutta sitten seitsemäs ja viimeinen lässähtivät (2½/5). Onneksi sentään tuo Breaking Bad näyttää miten sarjan viimeinen kausi hoidetaan kotiin voitolla. Kyllä Dexterin taipaleen katsoi, mutta kyllä näiden kahden viimeisen kauden kohdalla oltaisiin paljon parempaankin pystytty. Kokonaisuudessa sarja siis 3½/5 - 4/5 vähän siltä kantilta antaako viimeisten kausien lässähdyksien vaikuttaa sarjan erinomaiseen alkupuoliskoon.

  EDIT: Ja kyllä tuon Debran päätös toteutettiin varsin tyydyttävästi. Surullinen loppu ja Dexterin viimeinen "uhri."
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2013
 2. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 746
  Saadut tykkäykset:
  371
  Todellakin. Vaikka osittain tämä jahtausjuoni käytettiin jo kakkoskaudella, joka olikin Dexteriä jännittävimmillään. Eräälle toiselle foorumille aiheesta taannoin kirjoitinkin, joten toistan itseäni tähän: jos jälkiviisastelisin, niin Dexterin myöhemmät kaudet olisi pitänyt hoitaa niin, että viidennen kauden typerän resetin sijaan Quinnin "Kyle Butler" -ajojahdin olisi pitänyt tuottaa konkreettista tulosta, samaten Debralle olisi pitänyt lopussa selvitä mikä Dexter on miehiään ja näin kun Dexin touhut olisivat paljastuneet kaikille, olisi lähdetty kuudenteen kauteen, joka olisi ollut myös viimeinen. Dexter täysin lainsuojattomana, kun Miami Metro, Deb ja FBI ovat perässä. Jälkeenpäin kun miettii, niin viides kausihan oli itse asiassa oikein hyvä: Jordan Chase ja kidutusrinki oli sopivan lipevä ja erilainen vastustaja, Lumenin kanssa kaveeraaminen ok ja kaudella oli jännitystäkin edelliskauden sotkujen siivoamisen vuoksi (Quinnin nuuskimiset jne.). Vasta lopun koira veräjästä-reset veti kautta muuten lokaan.

  Vitoskauden reset oli tosiaan silloin raukkamainen ja helppo ratkaisu, kutoskausi siihen mennessä heikoin muutamista oivaltavista elementeistään huolimatta, ja se Gellar-juonenkäänne tosi itsestäänselvä ja hölmösti toteutettu. Kutoskauden jotenkuten seivasi se lopetus joka keikautti perusasetelmaa ratkaisevaan suuntaan, seiskakausi oli kutosta vähän parempi, joskin hyvin epätasainen. Nyt tämä kahdeksas kausi oli hyvästä alusta huolimatta antikliimaksi ja mahalasku, koska mitään jännitystä tai lopullisuuden tuntua ei juurikaan ollut ja juoni"kaari" yhtä sotkua. Melkeinpä ainoa aito tunnereaktio tuli Debran kohtalosta viimeisessä jaksossa. Ja nyt kun koko hoito on paketissa, niin kyllä se vitoskauden lahjarusettilopetuskin olisi ollut melkein parempi hetki jättää hyvästit Dexille :rolleyes:

  No siis sarjan viimeinen kuva/kohtaus itsessään ei ollut edes kehno, mutta lähes kaikki muu sitä edeltänyt sitten oli. Olisi tämä paljon paremmin pitänyt hoitaa, etenkin kun lopetus oli tiedossa jo hyvissä ajoin. Kenties sitten kuitenkin se huonoin Dexter-kausi, kuudennen ohella.

  Ekat viisi kautta 4-4,5/5, kaudet 6-8 about 2,5-3/5.
   
 3. ana198

  ana198 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytännössä siitä eteenpäin, ja vähän jo ennenkin, kun Rita makasi verissäpäin ammeessa sarja on ollut yhtä vapaapudotusta.
  Kuten sanottua ykköskausi oli omissa kirjoissa sillon aikanaan paras kausi mitään sarjaa mitä ikinä nähnyt, tippa oli linssissä vikassa jaksossa jne...
  olikohan kolmannen kauden lopetus mikä vielä otti tunteisiin mutta siitä eteenpäin ei juuri mitään, edes kun Debrasta aika jätti niin ei tuntunut juuri missään.
  Todella epätasainen sarja, yhtäällä loistava välillä törkeän huono.
   
 4. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin vitosesta tykkäsin kovasti juuri ennen tuota antikliimaksien antikliimaksia (neloskauden iskevän lopputwistin jälkeen se loppu maistui vielä extralaimennetulta). Julia Stiles sopi Robiniksi Batmanille paljon paremmin kuin Yvonne Strahovski ja limainen motivaatioseminaarien pitäjä Jordan Chase oli mielestäni sarjan ehkä maukkain pahis sitten Ice Truck Killerin :D. Lithgown Trinity Killer ja Jimmy Smitsin Miguel Prado olivat kyllä myös ihan päteviä antagonisteja antisankarille omilla kausillaan.

  Ykköskausi se kyllä vaan oli hyvä. Uusintakatseluarvoa riittää ja Doakeskin on vielä keventämässä tunnelmaa :). Se löytyykin hyllystä, mutta jatkoa meikäläisen Dexter-rivistöön ei taida myöhemmistä kausista kyllä tulla.
   
 5. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 429
  Saadut tykkäykset:
  138
  Sarjan kultavuosien vetäjämiehen näkemys siitä kuinka hän olisi päättänyt sarjan - Former Dexter Producer Clyde Phillips Reveals How He Planned to End the Series

  Täydelliseen hiljaisuuteen, jossa ei ollut enää sijaa edes sille tutuksi tulleelle sisäiselle dialogille, pysäköitiin sitten tämä eepos. Surumielinen ja suhteellisen tyydyttävä lopetus mielestäni. Venehyvästeissäkin oli emootiot kohdillaan äänimaailmaa myöten.

  Sarjan voi tosiaan puolittaa kahteen osaan laadukkuutensa puolesta. Kaudet 1-4 olivat niitä oikeasti naulitsevia tapauksia ja loput sitten jotain muuta. Tiettyjä hyviä hetkiä löytyi toki näistä jälkimmäisistäkin, mutta se kirjoitustiimin kompetenssi ei ollut selvästikään enää sitä terävintä mahdollista. Michael C. Hall ja Jennifer Carpenter tekivät silti loppuun asti hyvää työtä kaikesta heikosta materiaalista huolimatta, joten arvostusta heille. Hahmot jäävät kyllä mieliin.
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan loistava lopetus. Siinä missä ensimmäinen kausi oli kyllä heikointa antia, oli tämä viimeinen taas osuvin ja sarjahan vain parani vähetessään.

  Ja nyt takaisin Tiina-kirjojen pariin.
   
 7. Must@n@@mio

  Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dexteri ajoi perämoottorinsa paskaksi hurrikaaniin avomerelle, mutta itse splatteri-analisaattori löytyikin seuraavassa kohtauksessa alanvaihdoksen tehneenä kuljetusalan ammattilaisena jostain ameriikan pershikiältä? Sopi hyvin neo-dexteriläiseen tyyliin = ei paljon järki päässä pakottele.
  Muitakin nykydexterimäisyyksiä oli mahtunut finaalijaksoon. Mm. Miami Metron ammattiopistolliselta teho-osastolta sisko-vainaan raadon haku merihautajaisiin kävi vähän liian kätevästi. Kuten myös valvontakameran edessä tehty murha & kollegojen täysi ammatillinen myötätunto asian suhteen.
  Simpsakan narttumyrkyttäjän kanssa suunnitellun maisemien vaihdoksen U-käännös viime hetkellä oli oikein tyypillistä Dexteriä. Koko kausi vohkattu asiasta ja suunniteltu/tehty lähtöä, mutta viime hetkellä "cancel - mie en pystykkään". Dexter toimitti viime kaudella eukon vankilaan, l. oli tämän arviolta n. pahin vihahenkilö, mutta tällä kaudella koko asia oli jo ikäänkuin unohdettu. Nyttemmin tämä vieläpä suostui ilomielin Dexterin pojan yh-äidiksi.


  Viimeinen jakso oli muuten, ilmeisesti TJ-jakson lopunaikojen symbolina, melko epä-dexterimäisen tummasti valaistu ja värimäärittelyltään kylmään kallellaan.
   
 8. lahkonen

  lahkonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  37
  Päätöskauden isoin ongelma minulle oli se, että tunnereaktioita ei juuri syntynyt, edes finaalijaksossa. Mukana oli taas ihan kiinnostavia ja hyvin näyteltyjä hahmoja, mutta käsikirjoituspuolella koko kauden rytmitys epäonnistui pahasti: kliimaksia ei rakennettu oikein, eikä loppuhuipennus toiminut. Olin melko varma, että ainakin Quinn olisi lopussa saanut Dexterin salaisuuden selville, mutta ei. Sen sijaan näitä päättömiä ja täysin epäuskottavia tapahtumia ja liian täpäriä pelastumisia mahdottomista tilanteista oli sarjassa jo alusta lähtien, joten sinällään tuo siskon ruumiin kantaminen sairaalasta oli ihan linjassa sarjan aiempien kausien tapahtumien kanssa. Suurin yksittäinen pöhköys sarjassa oli koko sen keston ajan se, että kukaan ei tuntunut suojaavan tietokoneitaan salasanalla ja Dexter pääsi jokaisen pahiksen koneelle ihan tosta vaan.
   
 9. Sir Filmipätkä

  Sir Filmipätkä Guest Guest

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vihdoin tuli pakotettua itsensä katsomaan loppuun finaalikausi...ja paskahan se oli.
  Kausi alkoi vielä suhteellisen lupaavasti, vaikkakin Vogel tuotiin Dexterin elämään harvinaisen tökerösti ja epäuskottavasti. Silti "aivokirurgi juoni" vaikutti mielenkiintoiselta ja varsinkin että Dexter saisi finaalikaudelleen kunnon vastuksen ylivoimaisen viisaasta sarjamurhaajasta. Myös Debran ja Dexterin suhde oli uskottava ja olinkin positiivisesti yllättänyt ettei Debran seikkailuista syntynyt mitään omaa sivujuonta kuten aluksi pelkäsin. Kaikki tämä hyvä tapahtuikin noin 3-4 ensimmäinen jakson aikana, sitten syöksyttiin ja kovaa.

  Aivokirurgi juoni näennäisesti ratkaistiin (vaikka jokainen tiesi ettei se vielä ollut siinä) ja Deb + Dexter sopivat keskenäiset riitansa. Sitten vitullista saippuaa ja ihme pölhökomediaa jakso tolkulla. "me ollaan sitten tälläinen sarjamurhaaja perhe heh heh". Vittu mitä tuubaa, se sarjamurhaajan uraa aloitteleva pentu ja Hannah McKay takaisin kuvoihin....helvetti sentään EI.

  Saxon vaikutti ihan ok pahikselta (vaikkakin kaikki hahmon "nerokkuus" jäikin täysin katsojan mielikuvituksen varaan) lähinnä näyttelijänsä ansiosta. Vaikkei sarja ole aikasemminkaan realismista turhaan välittänyt löytyi murhaaja jo aivan uskomattoman pölhöllä tavalla. Dexter sai kuvan Saxonista joskus 13 vuotiaana ja vanhenti sitä jollai softalla ja kas kummaa sama äijä joka kävi bylsimässä naapurin muijaa...Ihan oikeasti mitä vittua? Saxon tuotiin tarinaan muutenkin aivan liian myöhään. Dexterin ja Saxonin viimeinen kohtaaminen oli ihan jees, mutta Dex pääsi hommasta jälleen aivan uskomattoman helposti. Samanlainen epäuskottavuus vaivasi koko kautta muutenkin, uskomatonta kyllä VIELÄ enemmän kuin parilla aikasemmalla kaudella.

  Dexterin hahmoa on muutenkin vedetty huonompaan suuntaan jo pitkään, mutta nyt saavutettiin kunnon pohjanoteeraus, vaikkakin Vogelin hahmon kautta olisi luullut että nyt päästään kunnolla Dexterin oikeaan sielunelämään. Mutta jos sarjamurhaaja ei tunne enää tavetta tappaa, koska on rakastunut edellisellä kaudella vankilaan passittamaan naiseensa niin eihän sille sitten voi mitään. Hall tuntui muutenkin olevan aivan yhtä väsynyt hahmoonsa kuin käsikirjoittajat ja katsojatkin, enkä yhtään ihmettele. Turhia hahmoja passitettiin taas näytelille turhaan ja Masukakin oli huonompi kuin ikinä. Finaalijakso oli paska, mutta aivan viimeiset hetket pelastivat edes hitusen sarjan arvokkuudesta. Pahimmat Happy Endit jäi kuitenkin kokematta ja täydellinen hiljaisuus toimi hyvin.

  Kaiken kaikkiian Kahdeksaskausi oli surkea lopetus tasoaan jo vuosia menettäneelle sarjalle. Surullista juurikin siksi että erityisesti ensimmäinen kausi on tv-sarja historian parhaita kokonaisuuksia. Noh aina ei voi voittaa...
   
 10. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
 12. warre

  warre Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 363
  Saadut tykkäykset:
  35
  vika lause on vielä parempi:

   
 13. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  940
  Saadut tykkäykset:
  62
  Dexter tekee paluun ja 10 jaksoa tulossa:

  https://consequenceofsound.net/2020...ewdfdHunalzLEMwBjh85Nw6wE29W2dopBJ9-alK3fTiWY

  Dexter Limited Series Revival Coming to Showtime
  Michael C. Hall will return as the avenging killer for 10 episodes
  Halloween is the one time of year everyone wears masks, not just Dexter Morgan. That makes this the perfect time of year to announce the character’s return, and indeed a limited series revival of Dexter has been set at Showtime.

  The Hollywood Reporter has it that the premium cable network has ordered 10 new Dexter episodes — seven years after the original run ended. Michael C. Hall is set to return as the title character alongside original showrunner Clyde Phillips.

  Phillips ran the show and executive produced it during its first four seasons from 2006 through 2009 — widely considered to be the series’ peak. Dexter was nominated for Best Drama Series thrice during his tenure. Hall, meanwhile, was nominated for Best Leading Actor five times straight and won a Golden Globe in 2010 for his role as the benevolent serial killer.

  With production eyeing an early 2021 start ahead of a fall premiere, the Dexter revival will pick up where its disappointing Season 8 left off. Airing in 2013, that season concluded with (spoiler) Dexter faking his own death in dramatic fashion so he could live life as a secret lumberjack in Oregon.

  “Dexter is such a special series, both for its millions of fans and for Showtime, as this breakthrough show helped put our network on the map many years ago,” Showtime Entertainment president Gary Levine said in a statement. “We would only revisit this unique character if we could find a creative take that was truly worthy of the brilliant, original series. Well, I am happy to report that Clyde Phillips and Michael C. Hall have found it, and we can’t wait to shoot it and show it to the world.”

  Watch an announcement teaser for the Dexter revival below.

  https://twitter.com/SHO_Dexter/status/1316468804378079234?s=20
   
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 654
  Saadut tykkäykset:
  1 265
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 345
  Saadut tykkäykset:
  613


  Kyllähän tää pistää hymyilyttämään :)
   
 16. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  940
  Saadut tykkäykset:
  62
 17. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  940
  Saadut tykkäykset:
  62
  Eka traileri:
   
  Professional ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 18. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 654
  Saadut tykkäykset:
  1 265
  Ai että. Musakin kuuluu yksiin suosikkeihin. Vanha kunnon Mike Torello ja Crime Story. Siinäkin sarjassa oli varmaan tusina näyttelijää, joiden uraa on ollut ilo seurata.
  Pitäisköhän pistää pystyyn sellainen Dexter marathon? Perkele, kun tuo Koronakin osoittaa hiipumisen merkkejä ja enää eivät poliitikot uskalla laittaa yhteiskuntaa pysähdyksiin. Sellainen neljän kuukauden loma kyllä maistuisi. On kyllä mahtava kesä. Mukava sitä olisi terassilla viettää ja pimenevissä illoissa katsella Dexteriä.
   
 19. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  725
  Saadut tykkäykset:
  30
  Just näin Dexterin uuden kauden trailerin :D Täähän on ihan must see! Marraskuussa vissiin aloitus.
   
  estobe, KILLPATRICK ja tuna tykkäävät tästä.
 20. estobe

  estobe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2007
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  5
  Dexter: New Bloodin ensimmäinen osa ilmestyy Suomessa Paramount+:aan 8.11. ja uusi jakso näytetään aina joka maanantai. Mukava juttu, että katsomista riittää tammikuulle asti.
   
  Blaqua tykkää tästä.