Dexter (2006–2013, Showtime)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 26.11.2006.

 1. tuna

  tuna Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 540
  Saadut tykkäykset:
  299
  Kyllähän John Lithgown näytteli jo jonkin asteista psykopaattia elokuvassa Cliffhanger http://www.imdb.com/title/tt0106582/.
   
 2. warre

  warre Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 356
  Saadut tykkäykset:
  30
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 293
  Saadut tykkäykset:
  590
  Jason Alexanderhan näytteli jo sarjamurhaaja Criminal Mindsissa.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2011
 4. Mastema

  Mastema Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
 5. monkeyalert

  monkeyalert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Heikon 5. kauden jälkeen tarvittaisiin tosiaan vähän potkua sarjaan.

  Mielessä kävi, että olisiko ihan mahdoton juonikuvio, että Dexter jäisi lopulta kiinni teoistaan. Esim. 6. kauden alkupuoli olisi tuttua kissa-hiiri leikkiä paljastuuko-eikö-paljastu, loppupuoli sitten jahdattaisiin Dexteriä itseään. Sivujuonissa purettaisiin tietty Dexterin läheisten tuntoja asian paljastumisesta ja tekojen oikeutuksesta puoleen ja toiseen. 7. ja viimeisesellä kaudella Dex istuisi sitten jonkin sortin high-security vankilassa, mutta lopulta hänen puoleen jouduttaisiin kääntymään jonkin psykopaatin nappaamisessa (aitoon Uhrilampaat tyyliin, tottakai). Pääsisikö Dex kenties jopa pakenemaan lopulta.. Harrisonin 'born in blood' -juonen sulkemiseksi kenties Debra päätyisi tekemään hänelle saman kuin Harry teki Dexterille..

  Ehkä kaukaa haettua, mutta on kyllä aika munatonta jos juonikuviot jätetään nykysarjatyyliin auki miten sattuu..
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No kuulostaa kyllä tönköltä, heh. Kiitos havainnoksesta. Vaikeahan tuolta pohjalta on varmaan jotenkin aikuiseen, kypsään makuun toimivaa sarjaa tehdäkään. Itse kun en ainakaan esim. Tiina-kirjoja ole ikinä lukenutkaan.

  Myönnettäköön että tässä minulla vaikutti varmaan myös henkilökohtainen kokemus Dexterin kehnoudesta hahmona, mutta minusta tuossa haisee (epätoivoinen) yritys tehdä muovisesta ja keinotekoisesta hahmosta katsojalle/lukijalle jotenkin läheisempi sinuttelemalla. Columbo on tuhat kertaa läheisempi, ja hänen etunimeään emme ikinä kuule eikä vaimoakaan sotketa kuviin mukaan!

  Kyllä. Sarjana toimivampaa saa hakea. Tämä jos mikä on nerokasta, oivaltavaa ja säkenöivää, vaikken itse noilla sanoilla ko. sarjaa ensimmäiseksi kuvailisi. Mutta eri sarjat kertovat eri asioista, pääasia että kohderyhmälle homma toimii ja jälki on laadukasta, että paketti on kasassa.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ehkä siksi että olen sarjaa alussa ja välillä katsonut, verrannut omaa vaikutelmaani muiden huikeisiin kehuihin, ja tullut sitten selvittämään miksi näin on, ja ilmaisemaan oman mielipiteeni sarjasta. Katson sarjaa sen verran kuin koen tarpeelliseksi, mikään pakkohan enempää ei ole katsoa. Ja mikäli en sarjaa enempää halua katsoa, sen täytyy olla huono jne. Mielipiteeni on siis validi. Katsonhan toki jatkossakin mikäli kohdalle sattuu, jos vaikka näkemykseni jotenkin edes muuttuisi. Terapiassa-sarjan kohdallahan näin kävikin. Mutta yleisesti tietenkin hyödynnän kokemustani viihteestä: pakko on valita joten miksi käyttäisin aikaani muuhun kuin laatuun.

  Tottakai minulla on jotain ns. hampaankolossa. Mikäkö? Nykysarjojen surkeus! Pidin tv-sarjojen katselusta ja nykyään ei enää ole juuri katsottavaa. Toki aikaa jää enemmän sitten muulle, vaikkapa aiheen analysointiin netissä. Jostainhan tässä ilmiössä on kyse, ei se sattumaa ole.

  Ja minua huvittaa miten muut tätä ja muitakin sarjoja usein haukkuvat, mutta sitten kun minä haukun se on jotenkin väärin. :D Tämä kaikki liittyy tuohon kuvailemaani nyky-ilmiöön tv-sarjojen kohdalla, joka taas liittyy nykyiseen roska-aikaan laajemmin. Juuri nämä nykyilmiöt tekevät sen vaikutuksen.
   
 8. Walter

  Walter Guest Guest

  Liittynyt:
  13.09.2005
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saattaisi kuvitella, että joku joka viitsii tai ei viitsi katsoa jotain tv-sarjaa perustaisi päätöksensä omien katsojakokemustensa vertailuun aiempiin kokemuksiinsa, ei oman antipatiansa vertailemiseen muiden positiivisiin käyttäjäkokemuksiin.

  Ai niin... sinähän taisitkin olla trolli, vai miten se nyt menikään.

  Hauskoja hetkiä Kotikadun ja Salattujen Elämien kanssa.

  ---

  Varsinaisesta aiheesta; kuten olen aiemmin sanonut, minustakin ainoa looginen etenemispolku on joko Dexterin salatun kaksoiselämän paljastuminen joka hänen sisarelleen (mehevää eettistä painiskelua) tai vaihtoehtoisesti sekä sisarelle, että muulle Miamin hienoimpien edustajille.

  Aika vaikeaa kuvitella, että millään muulla tavalla saataisiin enää nostetta. Paras vaihtoehto olisi (IMHO) jälkimmäinen noista kahdesta, Dexter käpälämäkeen ja (über-romanttisesti) Lumenin yhyttäminen (joka olisi tietenkin taas repsahtanut takaisin ikäviin kolttosiin jotain ilkeää ahdistelijaa kohtaan) ja yhteinen pakomatka jonka jälkeen kuudennen (tai seitsemännen) kauden finaalissa happily ever after Etelä-Amerikassa... Riossa, Buenos Airesissa ym.

  Muutamat viimeiset shotit Debrasta, LaGuertasta, Angelista, Masuokasta jne katsomassa toisiaan... "RIGHT under our NOSES???? We suspected NOTHING??? Whatthaf#%#!?!??!?"
   
 9. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuten olen todennut, olen katsonut tarpeeksi saadakseni kokemuksen, miksi ihmeessä tulisi "viitsiä" katsoa enempää? Ja minkä ihmeen päätöksen? En minä ainakaan päätä, pidänkö jostain, kyllä se on aito kokemus. Ja millä ihmeen logiikalla pitäisi toimia JOKO TAI, eikä voi esim. vertailla molempiin? Ja omien mielipiteiden vertailua muiden vastaaviin, sitä sanotaan käsittääkseni keskusteluksi!

  Miten tämä liittyy minuun? Päätelmäsi ainakin kertovat vain sinusta. Oli minustakin yläasteella kovin ikävää, kun siskoni ei pitänyt MINUN levyistäni.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2011
 10. Walter

  Walter Guest Guest

  Liittynyt:
  13.09.2005
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja koska suosio sarjalle jatkaa nousuaan sarjahan sitten joulukuussa uusittiin kuudennelle tuotantokaudelle. Myöskin Dexter Early Cuts on saanut jatkoa Dark Echo -lisäosilla.

  Eli suosikkisarjamurhaajan edesottamuksia saadaan jatkossakin seurata. Aika ikävä odotus tässä on vain luvassa. Pitäisi varmaan toistaa ne omat toiveet siitä mitä Dexterissä tapahtuu... toivottavasti

  - Debra tajuaa kuka Dexter on, kuulee Harryn koodista, joutuu nielemään tosiasian, että ei voi ottaa veljeään kiinni

  - Lumen takaisin jossain vaiheessa - vaikka sitten pakomatkan alkaessa

  - Joku todellinen kurko vielä lisäksi mukaan. Olisiko liikaa toivoa esimerkiksi pääpahikseksi Jeremy Renneriä, jolla on aika rankka esitys Jeffrey Dahmerina jo plakkarissa - olisi varmaan. Jos taas pitäisi tuoda mukaan uusi FBI-tms. poliisihahmo, Mad Menin Jon Hamm olisi aika rautaa (roolisuoritus The Townissa jäi aika hyvin mieleen).

  Noin kokonaisuutena aika vaikea kyllä suoralta kädeltä nähdä mihin sarja voisi mennä ilman, että Dexterin kaksoiselämä paljastuu. Miami Metroakaan ei voi enää kovin kauaa voi esittää vain tumpuloivana kakkosluokan sirkuksen väliaikaklovnien joukkueena...
   
 11. excalibur

  excalibur VIVA LA RESOLUTION! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.01.2001
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. CharlesBronson

  CharlesBronson Guest Guest

  Liittynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  405
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten myös Mos (ennen Mos Def), hiukkasen himmentää tämän uutisen mahtavuutta omissa kirjoissani. :hitme:
  Olmos on kyllä karismaattinen näyttelijä, että hyvä kausi toivottavasti odotettavissa.
   
 13. tvalimaa

  tvalimaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  7
 14. ege

  ege Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2003
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vasta äskettäin katsoin neljännen kauden loppuun ja aloitin katsomaan viidettä kautta ollen nyt viidennen kauden neljännessä jaksossa menossa.

  Jotenkin alkanut ärsyttää tämä Dexterin "täydellisyys". Sarjassa ei oikein enää ole mitään jännitystä mihinkään suuntaan, koska aivan selvää on, että "täydellinen" Dexter ei kuitenkaan jää kiinni koskaan. Esim. neulaa sattumalta "ei löydetä", eikä mitään neulan pistosta huomata, ja jos joku pääsee jäljille, Dexter yksinkertaisesti tappaa hänet, eikä katoamistapausta sen kummemmin tutkita. Tai jos jäljille päässyt on henkilö, jota hän ei "voi" tappaa, Dexter lavastaa hänet johonkin, josta hän joutuu vaikeuksiin ja lavastus yllättäen onnistuu täydellisesti. Sen kummempia epäilyksiä ei koskaan herätä, että kaikki tutkinnan alla olevat murhaajat katoavat ja katoamisten tutkinnat jätetään sikseen.

  Satamassa on valvontakamerat, mutta kukaan ei koskaan kiinnitä huomiota (kun tutkitaan esim. katoamisia? ai niin, mutta eihän niitä sattumalta tutkita), kun Dexter yöaikaan raahaa jätesäkkejä veneeseensä ja palaa jonkin ajan kuluttua takaisin ilman niitä.

  Poliisilaitoksella myös pääsee vieras-kortti kaulassa itsenäisesti liikkumaan kaikissa mahdollisissa tiloissa kenenkään kyselemättä.

  Ennen poliisiratsiaa voi tehdä u-käännöksen joutumatta hankaluuksiin. (USA:ssa mahdollista? Jossain osavaltioissa?)

  Jaksot ovat myös aina olleet turhan pitkiä, turhia fiilistelyitä ja "syvällisiä" keskusteluita olisi armotta voitu leikata lyhyemmiksi saaden jaksoja napakoimmiksi normaaleiksi tunnin (42min) sarjan mittaisiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2011
 15. tvalimaa

  tvalimaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  7
 16. Sädettäjä

  Sädettäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  557
  Saadut tykkäykset:
  12
  Itse olen neljä kautta katsonut ja ihan mukavaa settiä on ollut. Toinen kausi vähän pitkittyi lopussa ja kolmas pitkitti myös loppua ja samaten neljäskin. Miksi 13 jaksoa pitää tunkea, jos kausi ei kanna kuin 10? Itseäni ärsytti monesti kun mitään ei tapahtunut ja sitten... melkein ja taas melkein ja sitten finaali. Myöskin se, ettei Dexter edes ole jäämässä kiinni on tylsää. Nyt viidettä pitäisi aloitella, mutta en jaksa. Katsotaan sitten kun jaksetaan, mutta jos kuudennessa kaudessa Dexter ei joudu vankilaan tai jotain vastaavaa räjähdän. Seiska kausi taitaa olla viimeinen?
   
 17. sokka

  sokka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 765
  Saadut tykkäykset:
  318
  Uusi kausi pyörähti käyntiin. Itellä on jäänny muutama kausi nyt välistä, mutta kyllä tämä tuntuu taas toimivan heti alkuun. Edward James Olmos ja Colin Hanks on kyllä mielenkiintoinen parivaljakko tähän kauteen.
   
 18. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt oli kyllä pirteä kauden avausjakso, tempasi heti mukaansa.

  Dexterin luokkakokous oli koomiselta anniltaan mainio ja pääjuonikin polkaistiin heti mukavasti käyntiin. Olmosin ja Hanksin toimet vaikuttaa tosiaan varsin kiinnostavilta.
   
 19. perkins

  perkins Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alku näyttäisi kyllä paremmalta kuin muutama viime kausi.
   
 20. quin-

  quin- Guest Guest

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erinomainen alku. Edellinen(set) kausihan oli melko heikko, joten suunta näyttää hyvältä. Tuli vain luetua joitain arvosteluja mantereen takaan, ja ainakin niissä sanottiin seuraavien jaksojen laskevan tasossa melkoisesti. :(