Denon AVR-1912

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Axa, 04.07.2011.

  1. karik134

    karik134 Active Member

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    4
    Audyssey asettaa kaiuttimille ja subille jakotaajuudet niin siksi et voi sammuttaa subia se päällä. Sehän leikkaa bassot pois, jako voi olla 80Hz eli alle 80Hz taajuudet menee subille ja niitä ei kuulu jos subi kiinni.

    Jos kuuntelet musaa ilman subia niin valitse kaukosäätimestä äänitilaksi Direct/Pure Direct (oikea alareuna, sleep-napin yläpuolella). Tuo asetus ohittaa audysseyn asetukset ja koko äänikaista kuuluu vain etukaiuttimista. Voi olla että bassot ei ole vieläkään riittävät jos etukaiuttimet ei toista tarpeeksi alas.

    Itse en käytä Dynamic EQ:ta. Musiikille pidän Audyssey Flat:ia päällä ja elokuville vaihdan normi Audysseyksi.
    Kyllä omasta mielestä bassoja tulee ja ne kuuluu riittävästi jos niitä taajuuksia on miksattu materiaaliin mukaan. Äänenvoimakkuudet vaihtelevat yleensä välillä 60-85dB ja subbari on SVS PC12-NSD DSP.
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2012
  2. Squape

    Squape New Member

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on testailtu lisää ja homma parani kun karik134:n neuvosta laitoin subbarin päälle. Bassoa on nyt sopivasti musiikille. Leffaa katsoessa pitää sitten subbarille laittaa pari desibeliä lisää vahvistimen asetuksista. Vielä vaatii pari leffatestausta että oikeat säädöt löytyy, liialinen kumina pois ja napakkuutta ääneen.

    Osaisiko joku vielä neuvoa tuon nettiin liittämisen kanssa? Langattomaksi siis haluaisin.
     
  3. Weekke

    Weekke Member

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. Squape

    Squape New Member

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tuo käytännössä toimii? Adapteri ensin nettipiuhalla läppäriin, jonka kautta laitetaan adapterin asetukset kuntoon (SSID ja salasana yms.) ja sen jälkeen adapteri irti läppäristä ja laitetaan vahvistimeen kiinni? Toimiiko piilotetulla SSID:llä?
    Onko kenelläkään käytännön kokemuksia?
     
  5. JuffeX

    JuffeX Member

    Liittynyt:
    15.09.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni Buffalo WLAE-AG300N Denonin ja Sonyn TV:n netin hoitamassa ja konffaus tapahtuu juurikin niin, että PC:llä aluksi ja kun asetukset kunnossa niin laitteen olemassaolon voi unohtaa.
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6515/cxjnj/Buffalo-WLAE-AG300N-Nfiniti-Dual-Band-langaton-silta

    Salatusta SSID:stä ei ole kokemusta, mutta en näe syytä miksei toimisi?
     
  6. vps358

    vps358 Well-Known Member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3 099
    Saadut tykkäykset:
    94
    Ei kys. yhdistelmästä, mutta kyllä Sony:n BD:n tikun säätö tapahtui ihan soittimen valikoista.
    Mites se tikku muistaa ne asetukset, kun se nyppäistään läppäristä irti?
    Eli tikku kiinni vahvariin ja vahvarin valikoista verkko skulaamaan...

    T: Vesku
     
  7. JuffeX

    JuffeX Member

    Liittynyt:
    15.09.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    No vartavasten tehty WLAN USB-Sovitin on nyt 100% eri asia kuin "Ethernet to WLAN" adapteri, joita esim. noi edellä mainitut Netgear ja Buffalo ovat.
     
  8. Jolly Roger

    Jolly Roger Member

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö Audyseey ajaa aina uudestaan. jos ottaa virtapiuhan hetkeksi irti? Näin ainakin mulla.

    Sitten varsinaiseen ongelmaa, miksi alunperin virtapiuhan irroitin.

    Äsken kesken Salkkarien parhaan jännitysnäytelmän äänet häviää yht´äkkiä kokonaan. Ei pihaustakaan. Sama kun kokeilin ääntä tietokoneesta joka on yhdistettynä vahvariin. Joten siitä päättelin, että ongelma on vahvistimessa, eikä esim. tv.ssä tai digiboksissa.

    Kokeilin buuttausta. Se toimikin hetkeksi, mutta hetken kuluttua äänet hävisivät taas. Sen jälkeen irroitin kaikista vehkeistä virtapiuhat, ja tsekkasin ettei mitään oikosulkuja tule ainakaan mistään piuhoista.

    Tämän jälkeen toimi taas hetken, kunnes äänet taas hävisiät kokonaan.

    Mistähän moinen mahtaa johtua?? Itsellä loppui ideat. Ainut mikä tuli mieleen oli ylikuumeneminen tai oikosulku. Mutta vahvari ei ole lainkaan kuuma, hyvä että edes lämmin. Ja oikosulkuja ei ainkaan johdoista pitäisi tulla.

    HELP!
     
  9. karik134

    karik134 Active Member

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    4
    Audyssey asetusten pitäisi säilyä päiviä/viikkoja muistissa ilman virtaa kun vahvarissa on paristo sisällä sitä varten.

    Minkälaisessa tilassa vahvari on ollut? Kuinka paljon laitteen ympärillä (päällä, laidoilla, pääseekö kuuma ilma poistumaan myös) on tilaa ilmanvaihdolle? Itsellä on 5cm laidoilla ja 15cm päällä ja lämmin ilma pääsee poistumaan esteettä tason edestä ja takaa.
    Jos ilmanvaihto ei ole riittävä niin laite voi olla lyhytikäisempi kun pienikin ylimääräinen lämpö kuluttaa komponentteja nopeammin.
    Tuosta että hdmi äänet katoaa yhtäkkiä tulee mieleen että hdmi-kortti olisi hajoamassa (hdmi-liitännöissä/hdmi-piirissä virransaanti häiriötä).
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2012
  10. Jolly Roger

    Jolly Roger Member

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilaa on laidoilla n. 5 -20 cm, takana n. 20 cm, edessä ei ole esteitä ja päälläkin kattoon asti. Vahvarihan ei ole kuin reilun vuoden vanha. Minne kohtaa se paristo vahvariin laitetaan? Pakko asentaa se sinne kun aina asetukset nollautuvat jos on pienikin sähkökatkos.

    Tänään aamulla äänet tosin toimivat ihan normalisti kun sen puolisen tuntia telkkaria ehdin väijyä. Toviottavasti oli vain jokin tilapäinen häiriö.

    Mutta jos se johtuu tuosta hdmi-kortista, niin kuinka kallis on uusi? Onko vaikea itse asentaa? Meneekö takuuseen? Olikohan tällä vahvarilla vuoden vai kahden takuu?
     
  11. karik134

    karik134 Active Member

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    4
    Se paristo on jo siellä. Kai se voi hajotakin ja sitten asetukset ei tietenkään pysy muistissa, mutta en tiedä voiko kuluttaja sitä itse vaihtaa. Se paristo lataa itseään kun vahvari on päällä kuten pc:n paristo eli sen ei pitäisi tyhjentyä paitsi silloin jos vahvari on viikkoja ilman virtaa.
    Kannattaa laittaa takuuseen jos se laite ei toimi kunnolla ja 2 vuoden takuu siinä on.

    Kun olet tehnyt sen audyssey kalibroinnin sillä mikillä niin olethan tallentanut ne lopuksi muistiin? Se kysyy sitä lopuksi.

    Jos se hdmi-kortti tai piiri tai millä nimellä sitä kutsutaankin on hajonnut niin laita takuuseen. Vika voi liittyä ihan virtalähteeseenkin joka antaa virran kaikkiin komponentteihin.
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2012
  12. Jva79

    Jva79 Member

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa 1910-mallissa oli uutena jotain vähän vastaavaa vikaa. Tarkkaan en enään muista mitä se teki, mutta ainakaan asetukset eivät pysyneet muistissa (ei edes stand-by-tilassa) ja äänien kanssa oli myös jotain vikaa. Vahvistin lähti huoltoon ja otin hyllystä uuden tilalle (vaadin sitä, koska olin juuri odottanut yli kuukauden jouluksi luvattua vahvistinta).
    Tarina ei kerro, mikä vahvistimessa oli vikana, mutta ilmoittivat kuitenkin (noin kuukauden kuluttua), että se on saapunut huollosta korjattuna, mikäli olisin halunnut vaihtaa sen "omani" takaisin.
     
  13. Squape

    Squape New Member

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tuo Airplay ominaisuus toimii? Pitääkö se jostain käydä erikseen laittamassa päälle? Denon on RJ45 piuhalla kiinni reitittimessä.
    Spotifyssa pitäisi ilmeisesti olla Airplay mahdollisuus, mutta en mistään löydä sitä nappia (iPad siis käytössä).

    edit: Äsken iPadiin (Spotify sovellukseen) ilmestyi Airplay nappi, painoin sitä ja hetken aikaa Spotify lataili jotain, jonka jälkeen Airplay nappi hävisi eikä mitään tapahtunut. Uudelleen ei ole nappia näkynyt. Kellään ollut samanlaista ongelmaa? Ratkaisuja?
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2012
  14. Squape

    Squape New Member

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleen Airplay ongelma jatkuu. Huomasin, että kun sammutan ja käynnistän vahvistimen uudelleen, niin hetken kuluttua Spotifyssa näkyy Airplay nappi, josta voi valita Denonin. Musiikki lakkaa soimasta, ja muutaman sekunnin ajan Airplay nappi on vihreän värinen ja biisin aika kuluu eteenpäin iPadin näytöllä, mutta musiikkia ei kuulu mistään. Sen jälkeen Airplay nappi häviää ja biisi pysähtyy.

    Onko kenelläkään ideaa missä vika voisi olla? Reitittimen asetuksissa? Pitääkö joku tietty ominaisuus löytyä tai olla käytössä?

    Onko olemassa jotain kiertoreittiä tai keinoa, jolla iPadista saisi Spotifyn "kauko-ohjaimen"? (Käytössä Mac Mini ja iPad)
    Yksinkertaisinta olisi ollut jos Airplay olisi toiminut heittämällä, jolloin olisi tarvinnut vain pitää vahvistin päällä ja iPadilla olisi hoitunut kappaleiden valinta ja soittaminen.
     
  15. Jva79

    Jva79 Member

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. Squape

    Squape New Member

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen onnistuin yhden kerran saamaan Airplayn toimimaan. Laitoin Denonin asetuksista DHCP:n pois, ja tämän jälkeen Airplay toimi noin 15 min, kunnes kokeilin yhteyden katkaisua ja uudelleen yhdistämistä. Sen jälkeen ei olekaan yhdistynyt, vaikka miten asetuksia on säätänyt edes ja takas. Myös IGMP on otettu pois reitittimen asetuksista, niin kuin jotkut ohjeet neuvovat.

    Pitänee seuraavaksi tarkistaa onko tuolle Telewellille päivitystä tarjolla, jos se auttaisi asiaa. Toivottavasti päivitys ei tuo muiden laitteiden kanssa ongelmia.
     
  17. Jva79

    Jva79 Member

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä menee ihan arvailuksi, mutta kokeiles ottaa reitittimen asetuksista upnp pois, mikäli on. Tuo on itellä vaikuttanut monien laitteiden toimintaan.
     
  18. JuffeX

    JuffeX Member

    Liittynyt:
    15.09.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi yhden laitteen takia ottamaan koko ominaisuus pois käytössä joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen (vaikkakin samalla heikentää hieman tietoturvaa)?

    Ennemmin käsin tekee tarvittavat porttiohjaukset sikälikö niille tarvetta on ja antaa sen UPnP:n olla päällä tekemässä sitä mihin se on suunniteltu.
     
  19. Jva79

    Jva79 Member

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    No hyvä jos joku edes on tuota mieltä. Itellä ei oo mikään laite toiminut tuon kanssa yhteen, eikä ole auttanut vaikka laittaa asetukset käsin. Omalla kohdalla veikkaan syypääksi Soneran tarjoamaa reititintä, sillä telewellin kanssa ei ollut ongelmia. Joka tapauksessa sen jälkeen on toiminut (suurin osa), kun UPnP:n otti pois päältä, enkä ole sen koomin välittänyt asiaa selvittää.
     
  20. Squape

    Squape New Member

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt toimii Airplay. Oli jostain syystä mennyt IGMP takaisin päälle, vaikka sen kerran olin jo ottanut pois. Sen jälkeen kun sen laittoi pois päältä, niin on toiminut koko ajan Airplay.

    UPnP oli jo valmiiksi pois päältä, en tiedä mihin sitä tarvitaan enkä ilmeisesti ole tarvinnut tähän päivään mennessä. Enkä myöskään tiedä mikä tuo IGMP on, mutta hyvin toimii kaikki ilman sitä, jopa paremmin kun nyt tuo Airplaykin pelittää!
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2012