Denon AVR-1912

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Axa, 04.07.2011.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  PC ei tunnista että hdmi-äänikortti olisi edes kytketty, kun vahvistin on päällä mutta televisio ei. Tietokone huomaa ko. äänikortin vasta kun televisio laitetaan päälle. Samalla tulee myöskin automaattisesti käyttöön työpöydän laajennus telkkarin puolelle. Telkkarin käynnistäminen aina musiikkia varten (vaikka suhteellisen harvoin kuuntelenkaan kaiuttimilla musiikkia) ei kuitenkaan ole kovin käytännöllistä. Onneksi töllöstä löytyy sentään kuva-asetuksista "screen image=off" valinta jolla pelkän television kuvapaneelin saa pois päältä, mutta on tässä silti aina oma vaivansa. BD-soittimen (hdmi) äänet kyllä osaavat kuulua aivan normaalisti ilman televisiotakin.
  Etsitäänkö vikaa Denonista vai tietokoneelta (Ati EAH5450)?
   
 2. JuffeX

  JuffeX Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.09.2011
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  PC:ltä ja ominaisuus. En muista tähän hätään, että saako muutettua mutta oletuksena ei näyttiksen äänipiiri ole käytössä ellei HDMI-liitännässä oleva monitori ole käytössä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2012
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Taas ongelmia: Pistin logitech harmonyn toimintaan ja nyt kun aktiviteetilla pistää minkä tahansa (tv/bd/pc) toiminnon päälle, niin ei kuulu äänistä pihaustakaan. Vahvistimen uudelleenkäynnistäminen saa äänet kuuluviin. Esim pc-puolella HDMI-äänikortti kyllä tunnistuu ja menee oletuslaitteeksi, mutta ääniä vain ei lähde kuulumaan ennen vahvarin boottimista.
  Tuntuisi kuin logitechin heti käynnistyksen jälkeen antama input valinta sekoittaisi jotain, koska jos vahvistimen laittaa päälle ensin omalla kapulallaan ja sitten käynnistelee rauhassa muita laitteita kunkin omilla kapuloilla, niin ei ole mitään ongelmaa.
  Joskus olen törmännyt tuohon käynnistyksen jälkeen mykäksi jäämiseen myös normaaliin tapaan käynnistämälläkin, mutta se korjaantuu aina virrat pois käyttämällä. Inputtien, volumen tai muten rämppääminen ei ääniä palauta, vain uudelleenkäynnistys.
  En ole täysin varma, mutta aivan kuin ainakin yksi releen klikkaus jäisi kuulumatta harmonya käyttäessä, sekä silloin kun tuo päättää jäädä mykkäkoulua pitämään muuten vain. Äänet eivät myöskään aina lähde kuulumaan jos esim vahvistin on ensin päällä ja television (hdmi arc ääni) käynnistää vasta sen jälkeen. Tähän myöskin ainoa lääke on uudelleenkäynnistys.

  Onkos se nyt huoltoreissun paikka (verkkokauppa.com huolto, ei mielellään :OI), vai onko tuollainen kiukuttelu mukamas normaalia?

  E: Juu, vahvistimen virrankytkennän jälkeen "main zone on" kohdassa jää näköjään rele naksahtamatta jos vahvistin käynnistetään harmonyllä, sekä silloin kun vahvistin kytketään ensin päälle (power on sequencessa harmonystä on kylläkin asetettu vahvistin käynnistymään viimeisenä, mutta ei auta kumminkaan tähän). Naksahdus kuuluu kyllä heti kun koskee volumesäätöön ensimmäistä kertaa, mutta ääni ei ala kuulua.
  Hyvin toimii, jos käynnistää laitteet ensin manuaalisesti yksi kerrallaan ja sen jälkeen vaihtelee aktiviteetteja (ensimmäinen tietysti peukalolla peittäen, ettei telkkari sammu). Inputit töllöstä sekä vahvarista vaihtuvat aktiviteettia vaihtaessa aivan oikein, kuin myös volume ja kanavanappien toiminta, kaikki toimii hienosti.
  Edelleen mikäli ensin kytkee virrat telkkariin ja vasta sitten vahvariin, niin homma pelittää normaalisti ja boottimatta. (Firmis on päivitetty noin 10päivän sisällä.)
  Jokin päätteet kytkevä rele tai releen ohjaus siis jaskana?
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2012
 4. hanhikki

  hanhikki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuunteleeko kukaan Denonillaan musiikkia muistitikun kautta? Itsellä AVR-1612 malli, tiedän että kirjoitin toisen mallin ketjuun mutta kuitenkin.
  Kuuntelemisesta ei tahdo tulla mitään kun Denon ilmoitta vähän väliä että tikku kytketty irti tai jotain vastaavaa ja alkaa lataamaan sisältöä uudelleen. Sama toistuu lähes joka kappaeen aikana (yhtäkään kappaletta ei pysty siis kuuntelemaan loppuun asti)
  Muistitikkuna joku kolmenkymppiä maksanut 16 g tikku. Missä mahtaa olla vika?
   
 5. Lassi555

  Lassi555 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on pikkunen ongelma tämän vahvarin ja tietokoneen yhteispelissä. Tietokoneen näytönohjaimen asetuksista olen laittanut duplicate systeemin niin että tietokoneen näyttö on primary duplicate ja denon vahvistin on secondary ja kuva näkyy ihan normaalisti tv:ssä ja näytöllä. Ongelma tulee siinä että jos tv:n tai vahvistimen sammuttaa niin myös tietokoneen näyttö muuttuu niin, että näkyy ainoastaan taustakuva, eikä mitään muuta. Sama tapahtuu vaikka valitsisi denonin primary duplicateksi. Ihan normaalilla 1.4hdmi piuhalla on liitetty tietokone ja vahvistin toisiinsa.
  En ole löytänyt vielä löytänyt tietokoneesta enkä vahvistimesta mitään sellaista asetusta joka olisi tähän auttanut.
  Nvidian näytönohjain on tietokoneessa ja Samsung Syncmaster näyttönä.
   
 6. Lassi555

  Lassi555 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, laitoin tossa jo äsken viestin samasta ongelmasta näköjään. Kiinnostaisi tietää miten olet saanut tämän ratkaistua ? Olen koittanut googlettaa ja aika monella tuntuu olevan tälläistä ongelmaa kun kytkee pc:n ja vahvistimen mutta mistään ei tunnnu löytyvän ratkaisua ongelmaan.
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Lassi: Muistaakseni vaihdoin WIN-nappi + P pikavalinnasta "duplicate" moodista "projector only" ja sen jälkeen "extended" moodiin, vekslasin muutamaan kertaan "projector only", "display only" ja "extended" välillä konetta pariin kertaan boottien. Hdmi kaapeliakin käytin irrallaan, kytkien sen takaisin koneen ollessa uudestaan käynnistettynä ja käynnissä ja tarkemmin muisteltuna juuri tuolla saattoi olla jotain merkitystä primary/secondary järjestykseen. Nyt nämä "ovat vain tarttuneet" oikeille paikoilleen. Kunpa tietäisinkin mikä toimenpide tarkalleen tuon ratkaisi.. :eek: Ati catalystista tai windowsin näyttöhallinsta käsin ei kuitenkaan primary/secondary valintaa saanut manuaalisesti pysymään kohdillaan, vaan eri moodejä rämppäämällä nämä piti saada itse automaattisesti tunnistumaan sattumalta oikein päin.
  Nyt kuitenkin toimii kuten pitääkin, eli 24" littu on primary näyttö ja telkkari on sitten extended-secondary-laajennusosa.
  Koneessa Win7 32bit sekä Ati EAH5450 näytönohjain, hdmi-kaapelilla vahvariin liitettynä. Primary näyttö on samalla 1920x1080 resoluutiolla ja kytketty dvi-kaapelilla.

  Seuraava ongelma onkin sitten että vahvistin on alkanut olla antamatta ääntä pihalle. Kuten edellä ehdin jo kirjoittaa, niin vahvistin ei anna pihaustakaan ääntä pihalle mikäli vahvistimessa oli virrat päällä ennen kuin vaikkapa telkkarissa. Vahvistimen joutuukin käynnistämään uudelleen melkein päivittäin, jotta äänet saa kuuluviin.

  Telkkarin on myöskin oltava aina päällä että tietokone tunnistaa hdmi-äänikortin olemassaolon. Melkoinen miinus, vaikka televisiostani onneksi saakin kuvapaneelin sammutettua, jolloin vain television "taustatoiminnot" ovat aktiivisina. Tämä ominaisuus kuulemma johtuu tietääkseni tietokoneesta, eikä ole millään korjattavissa. Samalla kun päivän aluksi boottii vahvistinta jotta saa äänet pelaamaan, niin voi räpläillä telkkarista kuvaruudun pois päältä, menu - picture settings - up-up-up-up - screen display: off. Melkoista jumppaa, mutta ei tarvitse tehdä kuin kerran, kun koneet ovat sitten yleensä koko illan päällä :rolleyes: Pitänee nyt kuitenkin ihan huollosta tiedustella tuota hiljattain ilmennyttä hdmi-äänien toimimattomuutta/valikoivaa toimimista.
   
 8. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 013
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mulla menee hdmi näytönohjaimesta(Ati hd5850) vahvariin ja äänet kuuluu vaikka tv:n(Sony ex720) sammuttaa. Sitten jos vahvaria ei käynnistä aikaisemmin kuin PC:tä niin monikanavaäänet ei tule tietokoneesta vahvariin, vain stereo äänet toimii. Tuohon auttaa vain että käynnistää PC:n uudelleen niin sitten taas huolii monikanavaa.

  ARC taas ei toimi jos tv ei ole ensin päällä kun vahvarin käynnistää.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2012
 9. Lassi555

  Lassi555 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei koitin kanssa räplätä noita asetuksia edestakaisin, mutta en saanut sitä toimimaan. Toi on aika mystinen juttu kun mullakin se toimi aluksi muistaakseni vähän aikaa ja sitten yhtäkkiä alko tekemään tota.
  No ei se haittaa, laitoin nyt hdmin suoraan telkkariin tästä tietokoneesta ja tv:stä menee sitten rca johdolla äänet vahvariin. Jää ne ns. hd äänet veke ilmeisesti mutta ei se nyt haittaa niin paljon. Ei tartte ainakaan pitää aina tv:tä ja vahvistinta päällä, että tietokone toimisi.
   
 10. MrTunkio

  MrTunkio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.12.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainataanpas tätä ketjua vaikka ei ole sama laite kyseessä, Denon kuitenkin.

  Eli hommasin tuommosen Denon RCD-N7. Sain päivitettyä siihen Airplay - ominaisuuden netin kautta.
  Nyt onkin ongelmana miten saan sen toimimaan Win7 - koneen kanssa. Airfoil:n latasin mutta se ei näytä löytävän koko Denonia. Jamcastia kokeilin ja se löysikin Denonin ja sain striimattua musaa tosin vain n.20s jonka jälkeen jo alko pätkimään.
  Pitäskö Win7 - koneessa olevan iTunes tulla näkyvään oikeaan alalaitaan se "airplay - ikoni"?
  Jos joku viittii neuvoa miten tuon Airfoilin sais toimimaan Windows pohjaisessa koneessa niin olisin kiitollinen? Voiko johtua esim. reitittemästä? Käytössä on DNA - liittymä ja oiskohan ollu joku Ciscon boksi siinä.
   
 11. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ainakin minulla oli Saunalahden "reitittimen" kanssa kaikenlaista häikkää lähiverkon kanssa. Kiinteät IP-osoitteet ja erillinen reititin auttoivat asiaa. Lisäksi Jamcastin Device-valikosta voi laitteen päältä oikealla hiirenklikkauksella säätää jotain parametreja laitekohtaisesti, esim. ForceMP3CaptureStream --> true auttoi muistaakseni pätkimiseen jossain tapauksessa.
   
 12. Javelin

  Javelin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.05.2002
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,
  Onko kokemusta tuosta suorasta Spotify-tuesta AVR-1912:lle (iPhonen/iPadin ym. kautta)? Ainakin Verkkokauppa.com mainostaa tukea tuotteen tiedoissa. Tässäkin ketjussa aiheesta puhuttu, ja sanottu jopa että tuki on peruttu. En löytänyt Denonin omilta sivuiltakaan mitään mainintaa aiheesta.

  Edit:
  Löysin jonkinlaisen vastauksen kysymykseeni täältä: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=20422004#G9

  Spotify mobile audio can be streamed to the AVR (w/monthly subscription) using either the Spotify iPhone app or possibly the Spotify android phone app. Using an iPhone, in Spotify, start a track, click the information sign and next to the volume, click the TV icon with an arrow in it to then select the Airplay speakers.

  Eli ilmeisesti toimii nimenomaan Airplayn kautta, eikä varsinaista suoraa tukea ole.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2012
 13. MetalJone

  MetalJone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos sulla on iPhone ja AVR-1912 niin kyllä sä aika suoraan pystyt striimaamaan musaa luurin Spotifysta vahvistimelle. En välttämättä ymmärtänyt mitä tarkoitat "suoralla"? AirPlay on kuitenkin vain yksi tiedonsiirtoprotokolla muiden joukossa. Tuo on kuitenkin tähän mennessä kätevin tapa tuohon hommaan.
   
 14. Javelin

  Javelin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.05.2002
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitin suoralla tuella sitä että vahvistin itsessään osaisi striimata musat suoraan Spotifystä nettiradioiden tapaan, ja soittoa ohjattaisiin Denonin Remote appilla.

  Sonos-tyylistä ratkaisua tässä haen, mutta halvemmalla. Airplayssä ollaan riippuvaisia iPadista ja jos esim. iPadin akku loppuu niin loppuu soittokin. Ja ehkä jotain soittorajoituksiakin tulee vastaan jos iPadilla tekee jotain muutakin samaan aikaan?

  Mutta joo, saattaa olla että tuon Denonin nappaan silti ja katson miten homma toimii.
   
 15. MrTunkio

  MrTunkio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.12.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ongelma ratkesi sillä että kävin kivijalkaliikkeessä päivittelemässä vehkeen firmiksen uusiksi. Hassua silti että laite näytti että Airplay upgrade olisi asennettu, mutta ei toiminutkaan. Ja tosiaankin kun ite sitä koitin päivitellä niin sehän meni juntturaan jossain vaiheessa, mutta silti näytti että Airplay - upgrade ois asennettu. No kuitenkin Airplay toimii niinkuin pitääkin nytten.
  Testailin tuota musan siirtämistä langattomasti läppäriltä ja välillä tahtoo pätkiä aika lailla. Onko kellään käytössä tuota DNA:lta saamaa Cisco EPC3825 - reititintä? Tai onko jollain käytössä tuon tilalla jokin muu reititin jossa olisi tuo langaton toimivan puoleinen.
  Onko muuten olemassa "palikkaa" joka muuntais tuommoisen kaapelilla (f-liitin) tulevan liittymän RJ-45:ksi? Kyseessä siis tämmöinen purkki Cisco EPC3825. Eli tuommoisen purkin tilalle suunnitelin jonku "toimivan" purkin :)
   
 16. ddude

  ddude Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kauankos toi FW päivitys kestää?
  Itsellä ollut tuo "please wait connecting server" teksti ruudussa jo ~30 minuuttia...

  EDIT: menu näppäimellä takaisin valikkoon, josta uusi päivitys. Kolmannella kerralla näyttäisi lähteneen päivittämään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2012
 17. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 013
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ohjekirjassa sivuilla 94-95 sanotaan että tunnin verran kestää
   
 18. ddude

  ddude Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvari itse sanoi OSD:ssä että ~10min.
  Mulla taisi vain olla jotain vikaa yhteydessä kun tuntui ettei edes lähtenyt päivittämään kuin vasta kolmannella kerralla.

  NETTIRADIOSTA:
  Onkos kukaan löytänyt noita webradioita mitkä löytyisi denonillakin ja missä olisi >192 kbps ?
  Olen yrittänyt täältä
  http://192kbps.internet-radio-guide.net/
  katsella mutta vain yhen olen löytänyt: KatraFM
  Jostain syystä denon ei löydä noita vaikka PC:llä toistuu ongelmitta.

  EDIT: denonin omalla haulla löytyy paremmin, eli internet radio-> search-> high quality
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2012
 19. tojuva

  tojuva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän johtuu että tuossa kuvassa on vahvari vähän kuin peilikuva mutta ei kuitenkaan kun tekstit on oikeinpäin?
  http://www.screenmaxx.com/tv-beamer-audio-gaming/audio-hifi/receiver-verstarker/denon-avr-1912-schwarz.html?___store=english&___from_store=english#
  Olis vaan suht passelin hintanen

  :EDIT: jaa eipä tuolla niin väliä, englannista löyty viä edullisempi http://exceptional-av.co.uk/product.php?fdProductId=790
  Edit 2: Ja tuumasta toimeen, pistin tilaukseen makso 360€ posteineen. Nyt vaan pitäs päästä 609 onkyosta nopeesti eroon ettei joudu kahden vahvistimen loukkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2012
 20. ossr

  ossr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän johtuu että en saa ko. Denoniin kuvaa enkä ääntä MacBook Prosta (mid 2010). Laitteet on naitettu yhteen HDMI-kaapelilla. Mac kyllä tunnistaa Denonin järjestelmäasetuksista ja olen muuttanut äänen lähdon HDMI:lle, mutta televisiossa ja kaiuttimissa ei tapahdu yhtään mitään. Lainasin HDMI-johdon pleikkarin persiistä ja kytkin sen tuohon Maciin. Tein source-setupin uudestaan, mutta ei auttanut. Xboxin ja pleikkarin kanssa ei ole mitään ongelmia. Nopealla googlauksella en löytänyt ongelmaani ratkaisua.

  Toinen asia mikä aiheuttaa päänvaivaa... Vahvistimen HDMI out -liitin on todella "väljä". Olen kolmella eri kaapelilla kokeillut ja mikään niistä ei asettunut tukevasti paikalleen. Jos vahvistin tai johto liikkuvat vähääkään niin signaali katoaa. Onko muilla ollut samaa ongelmaa? Pitänee ottaa yhteyttä huoltoon.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2012