Denon AVR-1910

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Anonym, 26.07.2009.

 1. Jantsa

  Jantsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikainen kysymys. Onko Denonilla mahdollisuus ottaa hdmi:tä lähteestä vastaan, ja tuupata sitä samaan aikaan hdmi:llä ja rca:lla ulos?
   
 2. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 005
  Saadut tykkäykset:
  10
  Mitä, kuvaa, ääntä vai molempia?

  En usko että onnistuu. Tuskin saa digitaalista kuvaa+ääntä mitenkään ulos enää analogisesti.
  Toisinpäin se vahvari kai osaa muuntaa eli analogiset lähteet digitaaliseksi hdmi:lle vai oliko se ominaisuus vasta 1911 mallissa?
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2013
 3. Jantsa

  Jantsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  no joo, yritys saada videolaitteelta tuotua hdmi-signaalilla kuva ja ääni vahvistimelle. Vahvistin päästää äänet digitaalisena pihalle, ja kuvan televisiolle myös, mutta tämän lisäksi pitäisi saada kuvasignaali tuotettua samaan aikaan myös analogisena kannettavalle videokaapparin (RCA) kautta.
   
 4. tpls

  tpls Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2010
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hommattua tuollainen AVR-1910 ja nyt tässä on ollut ongelmana tuo PC-HDMI liityntä. Tässä on sellainen mystinen ongelma, että Windowsin latausruutu näkyy tuon Denonin kautta, mutta heti kaikki kirjautumisruudusta tms eteenpäin ei näy. AMD:n control center väittää että vahvistinta ei ole kytketty ja sama juttu tuon äänen kanssa että Not Plugged In. Tässä on kaikista hauskinta se että kun laitan tuon HDMI:n suoraan telkkariin kaikki toimii kuin unelma, niin kuva kuin äänikin. Mikä ihme tässä voi olla vialla? Asetukset tai joku?

  Näyttis on emolevyyn integroitu HD4200 radeoni, käyttis Win7 64 bit home premium, uusimmat päivityksen ja ajurit pitäis olla sisässä.
   
 5. poolspunter

  poolspunter Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.08.2006
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todennäköisesti HDMI asetuksissa joku häikkä. Itellä esim. Apple TV:n kuvaa ei saa tuon 1910:n kautta kuin siitä ykkös HDMI sisääntulosta (DVD/BR taitaa olla sen inputin nimi). En oo jaksanut selvittää, mistä HDMI asetuksista moinen johtuu, kun muilla laitteilla ei vastaavaa ongelmaa ole. Eli kannattaa käydä kaikki HDMI inputit läpi varmuuden vuoksi ja jos ei auta, niin sitten räpläämään vahvarin HDMI asetuksia ;)
   
 6. Zuikkis

  Zuikkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin käytettynä tämmöisen vahvistimen. Muuten pelaa hyvin, mutta ei mene 1080p60 hdmistä läpi millään.. 1080i toimii.

  Vikahan on luultavasti tuossa 15m halpis kaapelissa mikä tykille menee, tiedän että tuo on aika hurjan pituinen. Mutta silti ilman Denonia toimii, ja toimi myös erillisen kiinalaisen hdmi-vaihtajan kanssa..

  Onko muilla ollut ongelmaa että Denon "heikentää" signaalia tuolleen?
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Pystytkö testaamaan meneekö vahvarista kuitenkin toisella (lyhyemmällä) piuhalla tuo p60 ollenkaan läpi, ettei HDMI-kortti ole rikkoutunut?

  Tuo on sinänsä ihan todellinen ilmiö; jotkin tietyt laitteet ovat krantumpia kaapelin laadun suhteen pitkillä vedoilla kuin toiset. Silloin käy juuri noin, että toisella laiteyhdistelmällä kaapeli toimii normaalisti, ja yhden signaaliketjun lenkin vaihtuessa alkavat ongelmat, eikä sama kaapeli enää "riitäkään". Pitkässä speksit hädintuskin täyttävässä narussa signaalitaso heikkenee jonkin verran, jolloin se saattaa mennä tietyn laitteen input-tresholdin alitse. Joku toinen laite herkemmällä HDMI-piirillä saisi kiinni vielä tuosta hieman heikentyneestäkin signaalista.
   
 8. Zuikkis

  Zuikkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, heti viestini kirjoituksen jälkeen tuli mieleen kokeilla sitä ilmiselvintä juttua, että laitan tuon toimivaksi havaitun hdmi switcherin tuohon Denonin jatkoksi.. Silleen toimii! Eli tuo kiinanihme vahvistaa Denonista lähtevää signaalia niin paljon että tykki on tyytyväinen. :)

  Olkoon nyt tälleen, ei tuosta haittaakaan taida olla. Switchin virratkin kun ottaa tuolta Denonin takaseinän pistorasiasta niin saa sillekin hyötykäytön, ja saa koko switch olla siellä kaapiston takana piilossa..
   
 9. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 736
  Saadut tykkäykset:
  270
  Tuo Denon on vuoden 2009 malli, silloin 1080p60 oli uusinta uutta kotiteatterivahvistimissa. Ehkä siinä ei vain ole tuolta osalta elektroniikka niin hyvällä tasolla kuin uudemmissa härveleissä.
   
 10. Zuikkis

  Zuikkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole ihan varma onko Denonin vai PS3:n juttu mutta jonnekin pitää ihmetellä. :)

  Pojat pelasi Ratchet & Clank trilogyä, ykkösosaa. Kiinnitin huomioni siihen että Denonissa lukee Multi 7.1, mutta ääni kuului vain pääkajareista.. Keskikaiutin ja surroundit mykkänä. Lähettääkö PS3 tai tuo peli äänen noin urposti että työntää stereoäänen pcm 7.1-muodossa? Vai vahvarista joku nippeli väärässä asennossa?
   
 11. CryoniC

  CryoniC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.06.2015
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on joku todella mystinen vika Denonin kanssa.

  Vaihdoin telkkarin vanhasta Panasonicin plasmasta (muistaakseni tarkka malli TX-P50V10E) Samsungin perus 65" lediin.

  Xboxi toimii ihan niin kuin pitää, ei ongelmaa, mutta tietokoneen kanssa ongelmat alkavat. Tökkään tietokoneen HDMI-kaapelilla vahvistimeen joka on HDMI:llä ja optisella kiinni telkkarissa, laitan videon pyörimään läppäriltä, kuva ja ääni OK telkkarissa. Sammutan videon ja vaihdan toiseen videoon, kuva edelleen OK mutta äänet katoaa mystisesti.

  Aluksi oletin, että vika on läppärissä, mutta nyt hommasin tuollaisen IPTV boksin (auraHD) siinä sama ongelma, kun selailet kanavia eteenpäin niin jossain vaiheessa vahvistin kadottaa äänet mutta kuva näkyy. Pitää joko sammuttaa vahvistin tai käyttää HDMI-johtoa irti lähteestä ja äänet palaavat. Mistä tällainen voi johtua. Todella raivostuttavaa sammutella laitteita vähän väliä että saa äänet palamaan.
   
 12. Zuikkis

  Zuikkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo kohta jäi vaivaamaan, miksi on sekä HDMI että optinen kaapeli kiinni? Äänethän menee siellä HDMI:ssä jo. Ettei tuossa tulisi joku sekaannus kun Denon joutuu työntämään samaa ääntä kahteen eri piuhaan?
   
 13. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 005
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tuo vahvari ei tue ARC:ia(äänenpaluukanavaa hdmi:ssä) joten tv:n äänet pitää siirtää optisella vahvariin.
  "...vahvistimeen joka on HDMI:llä ja optisella telkkarissa", itse ymmärrän tuon että vahvarista menee hdmi ja optinen piuha televisioon (eli Xbox, PC ja IPTV-boksi on liitetty vahvariin ja niiden kuva menee vahvarin läpi hdmi-outista televisioon ja tv:n äänet tulee optista pitkin vahvariin koska vahvarissa ei ole ARC-tukea).
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2015
 14. CryoniC

  CryoniC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.06.2015
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin näin, pahoittelut sekavasta ilmaisusta. Puhelimella kun kirjoittaa niin ajatus kulkee nopeammin kuin peukalot samsungin näppiksellä :)

  Eli kaikki HDMIt menee vahvariin ja vahvarista sitten telkkariin ja tosiaan telkkarin ja vahvarin välillä on sekä HDMI-kaapeli, että optinen juurikin tuosta syystä ettei pelkällä HDMI:llä ääni liiku.
   
 15. Ismo69

  Ismo69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro. En pääse vahvarissa säätämään manual eq:ta. Parameter-valikon alta puuttuu kohdat 1 ja 4. Mikähän tässä on?
   
 16. Zuikkis

  Zuikkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aihe on hiukan näköjään hyydähtänyt mutta jatketaan nyt tähän kuitenkin.

  PS3:n Netflix-sovelluksen kanssa on semmoinen ongelma, että Denon menee aina "Dolby Digital 5.1" -tilaan vaikka tykkäisin että olisi "DD + ProLogic IIx Cinema". Kaukosäädön nappulallahan sen saa oikeaan tilaan, mutta se unohtaa sen kun vahvarin sammuttaa.

  Kaikilla muilla ohjelmalähteillä tuo täytyy tehdä vain kerran, ja sen jälkeen se muistaa sen seuraavalla kerralla.

  Pieni ongelma mutta kummastuttaa. :)