Denon AVR-1910

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Anonym, 26.07.2009.

  1. Poikarukka

    Poikarukka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pohjustus:
    Ostin juuri otsikon mukaisen vahvistimen. Firmware pitäisi olla suht tuore (Main ver. 00.89). Tietokoneena on ASUS N71JV. Kone ajaa äänet intelin piiriltä HDMI:lle (intel näytön audio). Normaalisti äänet tulevat Realtek:n piiriltä (spdif ja, koneen kaiuttimet ja analogi plugit 3,5mm). kokeiltu 3 eri hdmi johtoa (xboxin 1,5m, fuj:tekin 1m ja 5m) ei vaikutusta ongelmaan.

    (asetuksiin koneessa: kellon viereinen kaiuttimen kuvake --> oik. hiiren nappi /toistolaitteet --> toistaminen (tässä näkyy vaihtoehdot: koneen kaiuttimet realtek + realtek digital output + denon avamp) -->denon avamp -->ominaisuudet--> lisäasetukset oletusmuoto-->alasvetovalikon vaihtoehdot)

    Ongelma:
    äänet häviävät hdmi:tä käyttäessä (läppäri-vahvari-tv setti)
    Eräällä foorumilla käskettiin vaihtamaan ääniohjaimeen (intel(r) näytön audio) bitstream (?) 24bit. Auttoi ongelmaan, mutta kone vaihtaa satunnaisesti takaisin 16bit 48000khz(DVD-laatu) ja äänet katoavat. Päivitin nyt intelin ajurit ja enää ei toimi kuin 16bit 44100khz ja 16bit 32000khz. Muilla vaihtoehdoilla testi ääni ei tule läpi ollenkaan tai oikein (osittain kuuluu vasen puoli, tai häviää kesken) - Välillä tuntuu että ääni kuuluu mutta hyvin hyvin vaimeana. jostain luin vikaa etsiessä että olisi joku suojaus vahvistimessa (liian kova signaalin taso? - en muista mikä foorumi oli, ehkä täällä).

    Kysymys:
    Onko keinoa saada toimimaan nuo eri vaihtoehdot 16bit/24 bit, laitteen pitäisi niitä tukea. Tai keinoa saada lukittua kone niin ettei se vaihda tuota pirun taajuutta(?).

    Kyseessä jokin vahvistimen asetus vai tietokoneen? (ja jos niin mikä)

    ::EDIT tarkemmin luettuna threadiä - Postauksissa #123 ja #124 (sivulla 7) kai käsitellään samaa ongelmaa.
    Onko tähän muut törmänneet tai löytäneet selvyyttä?
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2010
  2. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on 5.1 setti kiinni, niin saanko jotenkin musiikkia soitettaessa vain 2.1 ilman, että johtojat irti ? Joko Stereo (+ subbari) tai PL IIx Music ?

    Nyt kun stereo niin (luonnolisesti) soi vain pääkaiuttimet (Dali Concept 2), mutta niiden bassot ei riitä, sitten taas 5.1 niin kuulostaa paremmalta mutta paremmin soisi kun olisi vain 2.1..mutta taas kun en osaa vaikka kuinka manuaali selasin että kuinka näin voi tehdä.. =/
     
  3. Blackfibre

    Blackfibre Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä kait subbari lähtee komppaamaan mukaan kun olet stereoksi asettanut? Näin ainakin kotona oleva yksilö toimii
     
  4. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei mulla kalvo värähdä yhtään. =(

    e. No niin, Stereo ja bass settingistä LFE => LFE+Main niin alko subi jytäämään. :)
    Mutta mutta..nyt kun laittaa PLx Music niin LFE on siinäkin korvaantunu LFE+Main..onkos tällä nyt jotain merkistyä vai ?

    e2. Kertokaas mitenkä ton nyt pitäs mennä.

    FRONT Large + LFE+MAIN => ei hyvä, koska subbari ja pääkajarit toistaa samat bassot (netistä luin)
    Nyt sitten FRONT Small + LFE => hyvä ? (subbari toistaa kaikki alle 80Hz äänet = hyvä nyt ?)

    Käykö tämä myös PLx Cinema käyttöön ?

    Tai kertokaa nyt mitenkä nämä säädöt pitää olla jos 2.1 musiikille Stereona ja PLx Cinema elokuville.. :eek:

    Crossover on 80Hz.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2010
  5. Savon Juippi

    Savon Juippi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaako sulla olla suomi käyttis...:confused:
    Sivuilta 42 ja 43 löytyy infooooo..
     
  6. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enkun kielinen manuska vai mitä meinasit ?
    Juu nuo sivut on kyllä tutut, mutta nää hommat ei oo tuttuja ja en oikein ymmärrä.. =/

    Noh..musiikki kuulostaa ainakin hyvältä nytten. (small+LFE)
    Elokuvia en ole kokeillut, mutta toimiiko small+LFE niissä ? Vakiona kun front on large ja muut on small ja sitten tuo LFE..

    Ymärrä noista valitettavasti oikein mitään. :(
     
  7. Savon Juippi

    Savon Juippi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löysitkö halvalla jostakin nettikaupasta?
    Varmasti jälleenmyyjä jolta ostit tuotteen neuvoo kyseisissä asioissa.
    Oletko käyttänyt mikkiä laitteiston säätöön?
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2010
  8. jone1

    jone1 Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    1
    .:thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2010
  9. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä DVDplazalta ostin käytettynä, kuitti on verkkokauppa.comiin.
    En ole käyttänyt mikkiä, kun en ole saanut sitä toimimaan. :(

    Millä lailla tämä mikko näihin säätöihin mtn vaikuttaa ? o_O

    Edit. Hah, saimpas tehtyä tuon nyt ! :)
    Vaffussa nyt palaa punainen valo Audysseyn kohdalla.

    Tämä testasi myös SBR ja SBL vaikka mulla ei ole niitä kiinni, mutta kai se nyt automaattisesti tajus kun ääntä ei kuulunu että mulla niitä ole kiinni ?

    Onko normaalin kuulosta ?

    FL -8.5dB
    FR -8dB
    C -12dB
    SR -4dB
    SL -3dB
    SW -12dB

    Omaan korvaan kuulostaa jotenkin perkeleen oudolta, kun miksi kaikki on noin rajusti miinuksella ? Esim. Centeri on tuossa käden mitan päässä, etukajarit 5cm sen edellä sivuilla ja takakajarit tuolla 3m päässä takana..noh periaatteessa okein meni, oikein laittoi desibelit, mutta jännä kun miinukselle laittoi eikä plussalle ? Ja muutenkin isot erot imo.

    FL, FR,C =>crossover 80Hz, mutta takakajareille 200Hz..tä ? Eikö tuonkin voi laittaa tuohon 80Hz niiku nuo muutkin ? (takakajarit toistaa ~60Hz ääniä)
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2010
  10. Savon Juippi

    Savon Juippi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei muuta kun rohkeasti kokeilemaan eri säätöjä.
    Laite ei niistä hajoa.
    Kaikkia niitä asetuksia mitä mikki teki voit muuttaa oman mielesi mukaan.
    Luota omaan korvaasi ja mieltymykseen miltä laitteiston pitäisi kuulostaa.
    Mikillä voit tehdä useammasta paikasta mittauksen kuin vain yhdestä.
    Sitten kun tuntuu siltä että haluat aloittaa kaiken alusta niin resetoi vahvistin.
    Laite menee tehdasasetuksiin.
    Kyllä se homma siitä avautuu.
    Ollaanhan sitä opittu ajamaan polkupyörälläkin......vaikka se joskus tuntuu aika vaikealtakin vieläkin...
     
  11. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    No juu totta. :)
    Pistin noille kaikilla +8dB. Tuolla tuskin mtn vaikutus muuta ääneen, paitsi että pienemmä vaolyymillä vahvistimesta kuuluu kovempaa.
    No eni veis, pistin nuo takakajarit 100Hz, 200Hz tuntu aika isolta niille.
    Musiikkia tässä stereona vaan kuunnellut, mutta olen aika varma että elokuvissakin tuo 200Hz=>100Hz kuulostaa paremmalta, vaikka eipä tuolta takaa mitenkään hirveästi leffan aikana niitä ääniä kuulu.

    e. No joo, vissii resettiä näin alkuun voisi.
    Subbari nyt jotenkin puskee niin, jotenkin ilmaa tulee liikaa, kuuluu sellanne "plööör" tai joku.
    Edessä se perus 80Hz.
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2010
  12. Savon Juippi

    Savon Juippi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko subi millainen?
    6", 8" vai ehkä 12" elementti?
    Mitä jos laitat subille jakotaajuden pienemmäksi....
    Helpottaako asiaa millään lailla?
     
  13. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisko 6", joku Denonin raato..keväällä vaihtunee Monolothiin.
    Emmä tiiä, pistin manuaalisesti noi desibelit sekä matkat niin toimii asiallisesti subi nyt.
    Niin ja olen CR säätänyt siihne 80Hz, ei auttanut.. =/

    Manual Setup => Audio Setup => 2ch DRCT/ST => Front Large + LFE+Main

    Manual Setup => Speaker Setup => Front SP Setup=>normal

    Manual Setup => Speaker Setup => Speaker Config => FRONT Large, loput small

    Manual Setup => Speaker Setup => Bass Settings => LFE ja crossover 80Hz

    Tälläset säädöt nyt.
    En muista sanoinko mutta Dali Concept 2:set edessä, Concept Center keskellä ja takana Concept 1:set.

    Leffoja ehtiny testaamaan, että onko LFE+Main parempi vai pelkkä LFE.
    Jos ymmärsin oikein niin =>
    CR 80Hz + LFE => subi toistaa alle 80Hz äänet, muut kajarit yli 80Hz
    CR 80Hz + LFE+Main => Subi toistaa alle 80Hz äänet ja etukajarit myös alle 80Hz koska ovat largella ?

    CR 60Hz + Front small + LFE => subi toistaa alle 60Hz äänet, etukajarit yli 60Hz, jos ovat small asetuksella ?

    Tajusinko näistä yhtään mtn ? o_O

    Edit.
    EQ Customize =>manual=>not used.
    Adussey mikä olikaan niin sillä sai tonne 3 vaihtoehtoa, nyt laittaa vaikka used niin ei näy niitä vaihtoehtoja, jotenka pois vaan tollaset..eikö tuo nyt ole vähän turha ? Kuin winampin EQ säätö ?

    e2.
    Tuli selattua koko hemmetin triidi läpi, mutta empä kauheasti kysymyyksiini saanut vastausta, mutta pitää vielä tuota Audyassauta mikä olikaan kokeilla. :)
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2010
  14. janne22

    janne22 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei subi skulannut ollenkaan muilla kuin multi-in:llä jos laitto pelkän LFE.
     
  15. equilibrer

    equilibrer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Subbarisi äänenvoimakkuus on liian kovalla. -12.0 on maksimivaimennus, joten toimi näin: säädä subbarin volumea pienemmälle, aja audyssey uudestaan vain yhden kerran, jos edelleen näyttää -12.0, taas volumenuppia subbarista pienemmälle ja taas ajat audysseyn autosetupin kerran läpi. Sitten kun subbarin taso on jotain muuta kuin -12.0, jätät subbarin volumenupin rauhaan ja suoritat koko audysseyn kokokaan alusta loppuun. Tämän jälkeen systeemisi on kalibroitu oikein audysseyllä.

    Tässä linkki erittäin kattavaan denon / audyssey -tietopankkiin:

    http://batpigworld.com/fadq.html

    Ja tässä audysseyn kalibrointiin oikeaoppiset ohjeet:

    http://www.avsforum.com/avs-vb/attachment.php?attachmentid=154361&d=1254667534
     
  16. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps.
    Aina kun Aydusseulla säätää ja pistät soimaan Bassotronics - Bass, I Love You ja subbarin volyymia tms väännät min-normal välistä normal kohtaan niin hirveä PLÖÖÖR PLÖÖR alkaa.. -.-
    Ennen se on ollu mulla tuossa hitusen yli normal kohdan.

    Niin ja ei nämä biisit hyvältä kuulostaa kun bassoa ei ole ollenkaan. =(

    e. Sain ajettua ton setupin niin että SW oli -7dB enää. Sitten pistin tämän biisin soimaan ja normal kohtaan subi niin vituikshan se meni.
    Näköjään tuo Dynamic EQ aiheuttaa tuon subin mölyämisen..
    Multi EQ oli kanssa pakko laittaa manuaalille, että isommilla -10 - -20dB voimakkuuksilla ei ala kuulua tuota PLÖÖR PLÖÖR ääntä..

    e2.
    Testailin leffaa ja Dynamic EQ ja Multi EQ toimii niissä hyvin. :)
    Tosin -12dB jo kuuluu kivaa suhinaa kajareista..0dB suhina on jo aika suuri. =/
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2010
  17. Savon Juippi

    Savon Juippi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joopa joo....ilmankos tuo subi " piereskelee " ja pitää hieman omaa elämää sillon kun bassoa pitäisi löytyä.
    6" on jo aika pieni.
    Vaihda mieluummin 10" johonkin edulliseen.
    Varmasti saat enemmän bassoa ja tuo säätö hommakin voisi helpottua....subin suhteen.
    Täällä on ainakin halpoja subeja..
    https://www.soundata.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=1390&OpenGroups=1390
     
  18. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    No emmä nyt ole vaihtamassa paskaa toiseen paskaan, suoraan kunnon subi kun on rahaa.
    Ei tuo toimi multi EQ tai Dynamic EQ edes leffoilla (ts. subbari kusee sitten). Noh, kattoopi sitten keväällä kun Monolithi saapuu taloon.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2010
  19. Savon Juippi

    Savon Juippi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ota tommonen JL Audio G213 subi.
    Ei piere ei pauku mutta jotain vain tapahtuu :hitme:
     
  20. juukelis

    juukelis Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.12.2006
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt tapahtui kummasti, ko vahvistin päätti ilmeisesti hajota. Keskikanava kuulostaa kuin olisi vain diskantti kiinni :confused:

    Toista kaiutinta kyllä kokeilin mutta sama vika eli vahvistimessa jotain häikkää. Pitääkö lähettää takuuseen vai onko jotain tehtävissä itse?