Denon AVR-1910

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Anonym, 26.07.2009.

 1. Jamma

  Jamma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, tota "ylimäärästä" optista äänipiuhaa meinasinkin ensin kokeilla, mutta eipä onnistunutkaan, kun kaikki liitännät on jo Denonista varattu...:OI
   
 2. Jamma

  Jamma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  No eilen pääsin kuitenkin testaamaan, että toimisko homma lisäämällä tuo ylimääräinen optinen äänipiuha Wboxin ja Denonin välille. Eipä jostain syystä pelannut niinkään. Eli edelleen piti erikseen kanavanvaihdon jälkeen valita tuo oikea inputti Denonista. Damn!! On kyllä mystinen ongelma. Kun kanavilla surffailee, niin satunnaisesta silloin tällöin tuo ääni saattaakin toimia automaattisesti ilman inputin manuaalista säätöä. Mitähän seuraavaksi keksisi.....
   
 3. gonzalez

  gonzalez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sääditkö Denonin asetuksista, että käytetään optista ääntä? Input assign valikkoon pitää laittaa, että optinen tulo on käytössä. Muistaakseni piti myös toisessa valikossa valita, että käytetään optista, eikä HDMI:n ääniä. Se on varmaankin "Auto"-tilassa oletuksena, voi olla että käyttää silloin HDMI:tä.

  Edit: Tarkistin manuaalista tuon toisen valikon nimen. Se on "Input mode". Vaihtoehtoina mm. Auto/HDMI/Digital. Noista pitää siis valita Digital, että käytetään varmasti optista eikä HDMI:tä.

  Sain maahantuojaltakin eilen vastauksen. Denon selvittää asiaa ja sillä välin voi käyttää optista sisääntuloa äänelle. Eli ei mitään uutta...
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2010
 4. Jamma

  Jamma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, tuon Input assign -muutoksen kävin kyllä tekemässä, mutta Input Modea en tajunnut muokata. Hittolainen, pitääpä tänään teesiä iltasella. Vaatii luonnollisesti asennusolutta saataville....kun tuon suuruusluokan ähellyksestä on kyse :D.
  Mutta hyvä jos tuolla saa ongelman kierrettyä.

  Kiitokset gonzalezille vinkeistä!! Ja loppuun vielä pyyntö, että jos jaksat hihkaista tänne palstoille, jos kuulet Denonilta jotain pysyvämmästä ratkaisusta ongelmaan liittyen... :thumbsup:
   
 5. Tare78

  Tare78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tere!

  Ongelmaa pukkaa. Laitoin Ps3:sta HDMI:in Denon AVR-1910:n HDP kanavaan ja Denonista HDMI Sonyn KDL 5500w LCD telkkariin on liitännät. Nyt pelatessa denoni kait skaalaa kuvan 1080p:en 720:stä. Eikös se olis parempi, ettei kuvaan kosketa? Niin olen lukenut :)
  Elokuvan aikana PS3:nen ilmoitti, että ääni on Dolby D, mut Denonissa luki Dolby II. Pelatessa se on kylläkin Dolby D myös Denonissa.

  Haluan PS3:en kuva signaalin menevän Denonin läpi ilman skaalauksia. Kokeilin kyseistä kikkaa, mut kuva ja ääni katosivat kokonaan. Laitoin myös PS3:sta HDMI johdon suoraan telkkariin ja optisella kaapelilla äänet vahvariin Tv in puolelle telkkarista, mut ääni ei sillon taida tulla dolby Digitalina ulos vaan Dolby surroundina vai kuinka? Kun ei jaksais tapella näiden vehkeiden kanssa.

  Eli nyt kaipais kipeesti neuvoja ettei Denoni skaalais kuva signaalia ja sais PS3:sta kaiken irti :)

  Kiitti jo valmiiks vastauksista.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2010
 6. HaVah

  HaVah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Denonin Menusta 5-2(manuaalista sivu 34, Making the video settings). Sieltä sitten vaan pois kaikki skaalaimet käytöstä tuolla PS3 sisääntulolla.
   
 7. a1m

  a1m Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2008
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä ei omaa 1610-ketjua ollut, joten kysytään tyhmiä tästä ketjusta.

  Eli Denonin 1610 hommattu + kaiuttimet ja kaikki pelittää hienosti, mutta. Ennen vahvaria minulla oli TV:ssä kiinni 3 eri HDMI-laitetta (PS3/PC/Xbox 360), kaikilla omat kuva-asetukset säädetty. Nyt, kun vahvari on kehissä menee laitteet ensin HDMI:llä vahvariin ja vahvarista yksi HDMI töllöön. En tiedä onko tämä edes mahdollista, mutta nyt kun käytän yhtä HDMI-piuhaa, menee se TV:n HDMI1-porttiin, joka oli ennen se PC:n "oma" portti ja PC näkyy hienosti, mutta jos haluan esim. pelata PS3:a, on kuva-asetukset nyt siis ne, mitä olen PC:n kanssa käyttänyt, eli väärät.

  Kysymys siis kuuluu, voinko mitenkään ylläpitää vanhat kuva-asetukseni käyttämällä yhtä HDMI-piuhaa vahvarista töllöön vai pitääkö tässä tehdä jotkut yleiskuva-asetukset, millä mennään :weep:

  Yksi vaihtoehto on tietenkin vetää PS3 HDMI:llä töllöön ja äänet optisella kaapelilla vahvariin, menetänkö tässä jotakin?

  Tattista, sekavaa tekstiä tuli.
   
 8. juukelis

  juukelis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  jos laitat ps3 optisella niin käsittääkseni et saa bd ääniä kuulumaan(true hd ym)
   
 9. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näin on, eli perinteisellä digiäänelle tarkoitetulla S/PDIF -piuhalla (optinen TOSLINK tai koaksiaalinen, eli RCA-kaapeli) saa kyllä kaikki "perinteiset", eli ne DVD-leffoilta löytyvät digiäänet (max 'DD 5.1 EX', 'DTS 6.1 Discrete', 'PCM 2.0') siirrettyä vallan mainiosti.
  Mutta ei siis Dolbyn ja DTS:n uusia HD-ääniä sellaisenaan. Siihen vaaditaan sekä kopiosuojauksen että myöskin suuren bittivirran vuoksi HDMI -kaapeli, sekä tietenkin tuki molempien päiden laitteilta.
  Eli optisen piuhan kanssa menettää HD-äänet, siis Blu-ray leffoja katsellessa. Onneksi niidenkin kanssa pitäisi aina saada perinteisemmät ei-HD-äänet, eli siis vähintään DVD-leffojen tasoa olevat äänet kuuluviin. Ja jos kokee ne omasta mielestään riittävän laadukkaiksi, niin sittenhän ei tietenkään paljoakaan menetä. Hifistit tietenkin kuuntelevat HD-ääniä aina kun vain mahdollista.


  PS.
  Joissain -eli ei valitettavasti kaikissa- AV-viritinvahvistimissa on jokaiselle HDMI-inputille omat itsenäiset kuvasäätönsä. Näin tv:lle ja/tai tykille voidaan viedä yksi ainoa kaapeli, ja silti joka inputilla on omat säätönsä kuvalle. Siis ainakin jonkunlaiset säädöt.
  Toki yhä edelleen saattaa olla ongelmia, esim. tv:n viiveiden minimoiminen pelikäyttöön voi vaatia täysin erilaiset säädöt -siis televiosta- kuin leffojen katselu. Tälläiseenhän vahvistimen mahdollisesti sisältämät kuvasäädöt eivät voi mitenkään auttaa.

  PPS.
  Monissa televisioissa on useitakin käyttäjän vapaasti säädettävissä olevia muistipaikkoja (Elokuva/Normaali/...). Niiden avulla voi säätörumbaa, jos ei nyt kokonaan kiertää, niin ainakin merkittävästi helpottaa. Tietenkin täysin televisiosta riippuen. Eli valitaan siis aina kullekin laitteelle sopivaksi viritetty muistipaikka tv:n kauko-ohjaimella tähän tyyliin:
  - [Elokuva]: PS3-käytössä
  - [Normaali]: XBOX
  jne.
   
 10. jkalapet

  jkalapet Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.02.2003
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elokuussa '09 tulleessa AVR-1910:ssä seuraavat firmwaret:

  main ver 00.74
  sub ver 00.17
  dsp ver 50.12

  Ei ongelmia DynEQ:n tai DynVolin kanssa, kun PS3 suoltaa monikanavaista LPCM:ää. DynEQ herättää subin ja surround-kaiuttimet eloon kuten pitääkin (ero hyvin pitkälti kuin yöllä ja päivällä, ilman DynEQ:ta kaikki kuulostaa liian "ohuelta"). DynVol kuristaa maksimiäänenpainetta Midnight-tilassa selvästi verrattuna Day-tilaan/kun se on kokonaan pois päältä.

  Tuuriako? Tai kenties LPCM-bugi ei ole vielä kerennyt näin varhaiseen firmwareen? :thumbsup:

  [EDIT]: Ja PC:ltä äänet ovat koko ajan tulleet S/PDIFin kautta LPCM-muodossa (lukuun ottamatta DD-/DTS-bitsream) eikä ongelmia em. toimintojen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2010
 11. teehoo

  teehoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.09.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Speksien mukaan 1610:ssä (ja varmaan myös 1910:ssä) voi ääntä viivästyttää maksimissaan 6 framea tai 200 ms. Osaisiko joku kertoa, miten tarkkaan tämän viiveen voi säätää.
   
 12. Tare78

  Tare78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on laitettu i/p scaler offille sourcen kohdalta Denonista. Eli tämä riittää? Denon 1910 ilmoittaa ps3 Blueray elokuvaa katsoessa kaksi HDMI sisääntuloa. Päästääkö Denon äänen vain läpi koskematta siihen?

  Seuraava ongelma on, että Denon 1910 näyttää blueray leffaa katsoessa PL II C
  eli ei näy dolby D:tä tai DTS:ää.
  PS3:sta on valittu kyllä kyseiset formaatit. PCM:ät pleikkarista ja vahvarista autom.

  Eikös näillä kuuluisi kuulua Dolby D tai DTS? :OI
   
 13. HaVah

  HaVah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa tarkistaa "Input Assign" menusta onko tuohon PS3:n profiiliin assignattu useampi HDMI sisääntulo.

  PS3 äänistä lisää-> https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=71101
  Lyhyesti, PS3 purkaa itse ääniformaatit ja laittaa ne vahvistimelle. Ikävä kyllä siksi vahvistimessa ei näy noita audioformaattilogoja. "Multi In" teksti muistaakseni näkyy.
   
 14. juukelis

  juukelis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  pleikasta saa kyllä valita purkaako vai työntääkö ulos vahvistimen hoidettavaksi.

  itsellä lukee joko multi in tai hd ma ja sininen valo palaa etulaudassa
   
 15. Tare78

  Tare78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos valitsen bitstream pleikasta niin pleikka sanoo, että osa äänestä voi jäädä pois.

  Onko sillä äänenlaadullista merkitystä laittaako pleikka vahvarille pcm vai bitstream? Denon 1910 osaa purkaa PCM:ää.

  Miksi pelissä näkyy Dolby D, mutta ei leffan aikana?:confused:
   
 16. juukelis

  juukelis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei siitä mitään kuulunu jäävän pois, kai se tarkoittaa jos ääni viedään suoraan töllöön niin eihän se osaa sitä purkaa.

  peleissä(gta4 resistance) itsellä on näkynyt multi in ja äänet kyllä tulee joka kaiuttimesta
   
 17. tokyoroad

  tokyoroad Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovatko nämä ongelmat kaikilla korjaantuneet HDMI-piuhan vaihtamisella? Itselläni AVR-1910 ollut nyt käytössä viikon ajan. XBOX 360 on siinä kiinni HDMI:llä. Xboxin käynnistämisen jälkeen ruudulla välähtelee valkoisia viivoja ja pisteitä 5-10 minuuttia, ja sitten rauhoittuu. Joskus näyttäisi esim. DVDtä katsoessa välähtävän sekunnin murto-osan ajan tumma laatikko tms. kuvassa. Jos laitan Denonin stand-bylle, niin ei ole mitään häiriöitä, samoin jos laitan xboxin suoraan televisioon kiinni. Noita valkoisia viivoja ja pisteitä on näkynyt myös jos on vaihtanut TV-kanavan näkyviin, ja sitten takaisin siihen TV:n HDMI-inputtiin johon Denon menee.

  Olen kokeillut jo kahta eri HDMI-piuhaa, ei tosin mitään hifistelylaatua vaan ihan Prisman/CM:n "bulkki" piuhaa. Täytyy ilmeisesti vielä ostaa jokin laadukkaampi ja testata. Jos ei auta niin taidan palauttaa laitteen.
   
 18. HaVah

  HaVah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran piti päivittää omia tietoja että->
  Vanhemmista PS3 malleista ei saa ulos Dolby TrueHD ja DTS-HD MA ääniä bitstreamina. Mutta tuosta uudesta slim mallista se näyttää onnistuvan.

  ...pitäisiköhän oma PS3 "päivittää". :p
   
 19. Tare78

  Tare78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2010
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysin tällaisen tekstin:

  Jos valitset PS3:n asetuksista bitstream, niin menetät BD levyiltä Dolby true HD DTS-HD yms HD-ääniraidat sillä niistä toistetaan vain ns. core. Tämä johtuu (arvioiden mukaan) PS3:n rautapuolen rajoituksista.

  Jos taas laitat asetukseksi LPCM, niin PS3 purkaa KAIKKI formaatit ja ulostaa sen PCM muodossa vahvistimelle. Tällöin voit nautiskella myös näistä uusista formaateista. Mitään lamppua (esim Dolby digital) et saa vahvistimessa syttymään, mutta kyllä ääntä joka kanavaan tulee

  Pitääkö tämä kutinsa? Jos pitää niin silloinhan kannattaa lykätä ps3:sta Denonille PCM:ää. Siis uusi ps3 ja Denon 1910.

  Miks Denonissa lukee PL II C blueray leffan aikana? Eli jos olen ymmärtänyt oikein, niin True HD ynnä muut hyvät muodot ei lue Denonin paneelissa vaikka sitä tulee kajareista pihalle kun PS3 lykkää PCM:ää vahvarille. :confused:
   
 20. HaVah

  HaVah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos sinulla on tuo PS3 slim versio niin homman pitäisi toimia myös bitstreaminä. Silloin myös saat vahvistimeen näkyviin oikeat HD ääniformaattilogot. Suosittelen kokeilemaan. :thumbsup:

  Sitä en osaa sanoa miksi se Dolby logo siellä kummittelee. Oletko pakottanut sen käyttämään jotain dolby dekooderia tms? Onko se koko elokuvan ajan vai vain alkuvalikoissa? Voihan olla että sieltä tulee alkuvalikoissa kaksikanavaääntä jota sitten vahvistin koittaa kääntää parhaansa mukaan useammalle kanavalle.


  Tässä vielä tuosta slimistä ja bitstreamista-> http://news.cnet.com/8301-17938_105-10314795-1.html
  "Confirmed: PS3 Slim bit streams Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio"