Denon AVR-1909

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Anjin, 27.07.2008.

 1. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oho, onhan Denonkin säästölinjalla, siis materiaalien suhteen. Halvempi Yamaha sentään on ainakin etulevyn osalta alumiinia. OSD on ihan samaa sarjaa, mutta mitäs välii sillä on, kukas sitä huvikseen tölläis...
   
 2. Nuuskis

  Nuuskis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen etsinyt AV-vahvistinta tässä hintaluokassa. Ilmeisesti äänenlaatua on ainakin yhdessä testissä rankattu paremmaksi kuin Onkyo 606:n äänenlaatu.

  Entä kyseisen laitteen äänenlaatu verrattuna esim Harman/Kardon 255 tai Yamahan 663? Harmanissa tuntuu kyllä olevan noita ongelmia hiukan turhan paljon, ja siksi tekisi mieli käydä ostamassa Denon 1909 pois.

  Toisaalta Marantz SR4003 kiinnostaa myös, mutta ennakkotietojen mukaan se ei taida tukea uusimpia ääniformaatteja...enkä tuosta skaalaimestakaan ottanut selvää...

  Eli kaipaisin kommentteja Denon 1909:in äänenlaadusta (myös 2-kanava käytössä).
   
 3. JonttuTonttu

  JonttuTonttu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2008
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin eli tänään tuli haettua tuo 1909 Marekilta. Heti tietysti innolla piuhat kiinni ja testailemaan. Ensi vaikutelmalta ääni tuntuu jotenkin tulevan maanalta, ehkä se johtui vain asetuksista. Noh, ajelin Audysseyn läpi ja kokeilin myös kaikenlaisia asetuksia, mutta kas kummaa asia ei muuttunut oikeastaan mihinkään suuntaan ääni tuntuu tulevan edelleen kuin maanalta. Kaiuttimina minulla on Monitor Audion BR2 joita kyllä myös marekin luona samalla vahvarilla kuunneltiin ja siellä kuulosti hyvälle. Voisiko jokin asetus luoda tälläisen "tunkkaisen" sävyn ääneen?

  Onko muilla tullut samanlaisia vaikutelmia? Entinen vahvarini oli Onkyon 505 jolla aani kuullosti erittäin hyvältä. Eikös Denonit luokitella "lämmin" äänisiksi? Entäs nuo Onkyot onko ne sitten lämmin vai kirkasäänisiä? Nyt väsyttää liikaa ja jätän säätämisen huomiselle.
   
 4. korp

  korp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.07.2008
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyikö ratkaisua vai lähtikö laite vaihtoon? Muutenkin kaikki ko. laitteen ostaneet voisivat laittaa kommenttia koneesta enemmänkin. Tulee ehkä hieman väärä kuva jos pelkästään ongelmallisten koneitten omistajat laittaa kommenttia :hitme:
   
 5. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan olen tuohon laitteeseen tyytyväinen nyt kun ilmeisesti opin sitä viimeinkin käyttämään. Eipä mulla tosin tuossa ole muuta kiinni kuin PS3 HDMI-liittimellä, LG:n digi-tv toslinkillä ja Applen Airport toslinkillä.

  Kaiuttimia 2 + subi. Hyvältä kuulostaa ja tuo Audyssey volume systeemi toimii ihan hyvin näin kerrostalokäytössä. Miinusta muovisesta etulevystä ja epäloogisista valikoista käyttöönoton yhteydessä. Kake on kanssa vähän niin ja näin, mutta kyllä sen kanssa pärjää.
   
 6. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Ihan jeesbu laite ominaisuuksiltaan. Miinusta todella ankeasta ja huonosta valikkohärdellistä. Kaukosäädin on myös mallia aivan perseestä. Pistää joka kerta hymyilyttämään kun pitäisi inputtia valita ja katselee mitä siinä quick selectissä on, dvd, tv ja vcr.. dvd ja tv okei, mutta VCR :D Myöskin pikanttina yksityiskohtana alhaalla on 6 pikavalitsinta inputeille joista 3 on täysin samat noiden yläpuolella olevien quick selectien kanssa.. :thumbsup: Kaken designediä voi ihmetellä tästä linkistä: http://www.hemagazine.com/files/AVR2309CIBK_E3_fr_00.jpg

  On muuten ensimmäinen laite jossa on oikeasti joutunut manuaalia lukemaan että edes asennus onnistuu ja tuo manuaali onkin yhtä paksu kuin LOTR:n ensimmäinen osa.
   
 7. JonttuTonttu

  JonttuTonttu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2008
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin muutaman päivän jälkeen ääneen alkaa jo tottua. Aluksi se hieman säikäytti kun ääni ei ollutkaan sama mihin olin tottunut. Dynamic volume on kyllä erittäin tehokas ominaisuus! Äsken katselin Steven Seagalin uuteen tuotantoon kuuluvan elokuvan, jossa oli varmasti huonoin koskaan kuulemani ääniraita :sick:mutta DV:n päälle kytkeminen auttoi huomattavasti. Paitsi Seagalin ääneen sekään ei auttanut, kun tiedetään miten hiljaa mies puhuu :D
   
 8. JonttuTonttu

  JonttuTonttu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2008
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä tarkemmin vielä musiikkia kuunnellessa olen huomannut suurimmaksi ongelmaksi räikeät diskantit jotka sattuvat korviin. Jos biisissä on voimakas diskantti se kihisee luonnottomasti ja sattuu korviin, eikä äänen tarvitse olla edes kovinkaan kovalla tämän huomatakseen. Kuuntelen kaikki equt pois päältä ja restorer offilla jolloin äänen pitäisi olla vähiten diskantteja korostava, mutta silti kihinä on selvästi havaittavissa. Audyssey päällä ongelma korostuu.

  Kajareina mulla on siis BR2 ja aikaisemmin onkyolla tämmöistä ei ilmennyt. Oli sitten vika tai ominaisuus jotain on keksittävä.

  edit: Nyt on selvinnyt sen verran, että joko vahvarissa on jotain vikaa tai dvd soitin on vain todella huono. Erästä levyä soittaessa äänet suorastaan rätisevät, tämä siis erittäin maltillisella volumella eikä millään equ säädöillä ollut tähän vaikutusta. Kokeilin myös Sennheiser HD555 kuulokkella jolla sama rätinä kuului. Tämän jälkeen soitin levyä koneelta ja samoilla Sennheiserilla eikä rätinää kuulunut.
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2008
 9. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  No, ota equ käyttöön ja vaimenna diskanttia, jos mahdollista.
   
 10. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Aika mielenkiintoinen laite tosiaan. Äsken rupesin tuossa asentamaan HTPC:tä kiinni ja kappas, laitteesta ei tulee enää mitään videota pihalle. Ei OSD:tä, ei passthru HDMI:tä, nada. Alkaa hieman syömään miestä koko Denon kun ensin joutuu taistelemaan sen asennuksen ja sitten päivää myöhemmin se päättää lopettaa näyttämästä videota. Mitähän tuolle taas pitäisi tehdä... tuossa koitin vaikka mitä yhdistelmiä ja on käynnistetty laitteita eri järjestyksessä ja kohta varmaan vedetään jotain sadetanssia josko kuva näkyisi. Ei tämä av-harrastus kyllä mitään herkkua taas ole...

  Tuossa on kiinni Apple TV HDMI:llä joka pitäisi olla niin pommin varma viritys ettei sen parempaa testiä HDMI:lle ole, eipä näy sekään enää. Eilen illalla vielä toimi. Hassua kyllä äänet kuuluu edelleen kun vetää koksulla digiboxista tai optisella 360:stä. Joten vähän omituista jos tuo nyt on hajonnut ainoastaan kuvapuolelta eikä vaikuta mitenkään ääneen.
   
 11. Skoltta

  Skoltta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2007
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  nobo kysymys. mutta mistä saa equalizerin näkyviin? mulla ei ole manuskaa :hitme:
  okei mulla ei oo vissiin tarvittavaa videopiuhaa telkkariin että saan "menun/asetukset" näkyviin vai?
   
 12. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 946
  Saadut tykkäykset:
  37
  Oliko vehkeet päällä kun vetelit piuhat paikoilleen? Jos oli niin ei olisi suurikaan ylläri, jos jotain on kyrvähtänyt...

  Itsekin sain aikoinaan digitaalisen koaksiaalitulon paskaksi kun kytkin piuhan vahvistimeen tietokoneen ja vahvistimen ollessa päällä. :)
   
 13. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Eipä ollut. Tullut opittua myöskin kantapään kautta tuo liittimien paskaksi laitto kun kytkee kamaa laitteiden päällä ollessa. Tosin tämä tapahtui PC:n kanssa mutta kuitenkin opetti ihan tarpeeksi.
   
 14. Timra79

  Timra79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2008
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä laite toimii muuten erinomaisesti, mutta yksi HDMI-tulo(keskimmäinen TV) on mykkänä/pimeenä eli ei näytä kuvaa eikä mitään. Muut kaksi tuloa toimii moitteetta. Tämä on ollut alkuasennuksista lähtien eikä tulo ole kyrvähtänyt ainakaan oman toiminnan seurauksena.

  Toimiiko muilla kaikki kolme HDMI-tuloa?:confused:

  Pitää ilmeisesti laittaa huoltoon tai sitten se on jokin säätö niistä selkeistä valikoista..
   
 15. janne1111

  janne1111 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin pitkällisen netin selauksen ja vertailun jälkeen hakemassa tuon denon 1909 vahvistimen. Olen ollut pääasiassa tyytyväinen vahvistimen ominaisuuksiin esim. Audyssey, Dynamic volume ja Night audio tuntuvat mainioilta ominaisuuksilta:)
  Itselläni on tällä hetkellä vain etu ja takakaiuttimet kiinni silti audyssey kalibrointi toimi loistavasti se tunnisti kaikki kaiuttimet ja sääti viivet ihan nappiin:)
  Äänikin on mielestäni ihan hyvä (tosin en omista mitään referenssi kajareita:))
  Muutama huonokin asia vahvistimesta löytyy, aluksi tuntui että tietokoneen
  plugista->rcahan ei saanut oikein volumea irti, mutta sitten löysin valikoista inputtien tason säädön laitoin tason +12 dB sitten alkoi pelittämään, tämä ongelmahan siis johtui täysin huonosta äänilähteestä sama juttu kävi dvd soittimen kanssa mutta heitin sen ihan suosiolla romukoppaan ja kävin hakemassa soittimen missä oli optinen lähtö niin johan alkoi pelittää, äänenlaatukin parani huomattavasti!
  Suurin miinus soittimessa on kaukosäädin! Se on tehty aivan käsittämättömän sekavaksi siinä on takapuolella kapulaa iso läppä jonka alta paljastuu iso läjä näppäimiä, joissakin tapauksissa joutuu kääntelemään säädintä edes takaisin niin että joku säätö onnistuu.
  Ja kyllä ohjekirjaakin joutuu aikatavalla tavaamaan että pääsee sisälle vahvistimen sielunelämastä, tosin on ensimmäinen kotiteatteri vaffini joten suurin osa on ollut puhdasta opetteluakin, mutta sanoisin että ei silti ole helpoimmasta päästä:hitme:

  Mutta yleisesti ottaen olen ollut tyytyväinen:)
   
 16. ravoldi

  ravoldi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.09.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  mikä olis parempi??marantz 4002,5002,sony dg 820 vai tämä denon??
   
 17. Tomsson

  Tomsson Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.07.2008
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin. Vastoin ensituntemuksia Denon meni toimintakuntoon melkolailla itsellään.
  Manuaali pelotti heti alkuun silmäilyn perusteella, mutta Audyssey laittoi stereosoinnin kuntoon, kunhan löysin takakannen alta sen toimivan "return"-napin... Setupissa tein jotain kikkailua pikanäppäimille perstuntumalla ja sain kuin sainkin ne pelaamaan PS3:n XO:n ja Wiin kanssa lähes laakista. Mitä nyt Wiin äänet oli hetken aikaa hukassa, kun ei oikeita rca-reikiä meinannut löytyä.

  Kaukosäädin tosiaan vähän ihmetystä aiheuttava noine kaikkine takaluukkuineen ja liukukytkimineen. Noh, jahka tässä selailee manuaalia vielä, niin eiköhän sen sielunelämästä pääse jyvälle.

  Kovin syvälle laitteen saloihin en vielä ole osannut kaivautua, ja tuskin koskaan edes tarvetta tulee, mutta näin peruskäyttäjän vinkkelistä oikein asiallinen laite.
   
 18. Anjin

  Anjin Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan heittänyt 1909:lle ääntä ja kuvaa PC:stä yhdellä HDMI:llä? Haaveena olisi lyödä pöytäkoneeseen kiinni Asuksen AH3650 kortti, ja siirrellä sen avulla HD ääni/kuva denonille. Mahtaneekohan onnistua :)

  EDIT: Asian opiskelu tuo enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Tällä hetkellä, hieman ehkä laajemmin ko. vahvistimeen liittyen, puuttuu tieto siitä, ovatko setupin säädöt (mm. kaiutinten etäisyys sweetspotista) käytössä, jos tuon äänen koneelta erillisinä kanavina analogisista sisääntuloista? Tiedä sitten mitä tuo HD-elokuvien äänenlaadulle tekee..
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2008
 19. HopeinenQ

  HopeinenQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on topfield komponentilla kiinni denonissa ja siitä hdmi:llä telkkariin. Ongelmana se, että jos sammutan vahvarin tai toppyn ja laitan ne takaisin päälle, niin en saa hdmi:n kautta kuvaa toppyltä telkkariin. Kokeilin sitten niin, että laitoin vielä lisäksi komponentilla vahvarista telkkariin. Tämän jälkeen jos valitsin ensin telkkarista komponentin inputiksi ja vaihdoin inputin takaisin hdmi:lle niin kuva alkoi taas toimimaan. Onko kellään ollut vastaavanlaista ongelmaa?
   
 20. Vili85

  Vili85 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joko se sit meni heti paskaks. :weep: Eilen ostettu vahvistin ja yrittäny tähän asti saada tietokoneen bluray asemaa/ ääniä hdmi liittimestä toimimaan. (sen siitä saa kun yrittää säästää väärässä paikassa eikä voi ostaa kunnon soitinta :OI)
  Hdmi letku 4850 radeonista vahvistimeen ja vahvistimelta Pansun ax200 tykkiin.
  Tietokoneen kuva ei näy enään tykin kautta. Vahvistimen menuun pääsee sekä tietokoneen käynnistyksen yhteydessä windowsin (Vista) latauskuvat näkyy ruudussa.

  Kun kytkin tietokoneen hdmi piuhalla suoraan tykkiin toimi ongelmitta.
  Kauhee tappelu ollut tuon hdmi äänen kanssa eikä toivoakaan että toimisi ja sitten vielä tämä. :OI:OI

  Ehdottakaa jotain mitä en ole muistanut katsoa tässä paniikissa.