Defragmentointi ei onnistu ja Win 7 "oikoluku"

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana Nollabitti, 14.02.2014.

 1. Nollabitti

  Nollabitti Member

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pöytäkoneessani on Windows 7 Pro ja se on käynyt tosi hitaaksi. Kun ajan Defragmentointia, kiintolevy osoittautuu tosi sirpaleiseksi. Defragmentointi vaan ei suorita eheytystä loppuun saakka vaan jumittuu noin 14%:n kohdalle. Näin sekä Windowsin Defragmentoijalla, että Piriformin Defragglerilla. Ajattelin, että jos lataan jonkun "kevyemmän" defraglerin, saan ensin siivottua enimmät sirpaleet ja sitten kaksi em. suorittavat loppuun eheytyksen. Latasin Smart Defragg 3:n ja saan siivottua jonkin verran levyä ja ohjelma suoriutuu alusta loppuun, mutta jättää paljon sirpaleita. Senkään jälkeen ei kaksi ensimainittua toimi moitteetta - itse asiassa mitään parannusta ei tapahdu ja useampikin "Smart Defragg 3"-ajo ei auta. Mikä neuvoksi?

  Jostain syystä koneeni (Läppäri) alkoi oikolukemaan kaiken mitä kirjoitan ja alleviivaa punaisella aaltoviivalla. Mitenköhän tästä pääsisi eroon?


  Kiitos!
   
 2. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tuon levyn osalta kannattanee eka ajaa Winukan oma virheentarkistus ja/tai yleensäkin vakoilla, että mitä levyn S.M.A.R.T. -tiedot sanovat levyn tilasta. Koneen yleinen hidastuminen ei välttämättä johdu levystä; kannattanee ihan ekaksi katsoa tehtävänhallinnasta (task manager), että syökö jokin prosessi turhan paljon prossutehoa ja/tai muistia (prosessien tappamisessa kannattaa tosin olla hyvin, hyvin varovainen; ei kannata tappaa jos ei ole varma). Muita ehdokkaita hidastumiseen voivat olla jokin ohjelmistoasennus tai tietoturvapäivitys, joka ei sitten sovikaan tuohon kokonaisuuteen. Vielä yksi ehdokas voi olla virus tai haittaohjelma (jos tuota epäilee niin tarkistus kannattaa ajaa useammallakin pöpöjen tappajalla). CCleaner-nimisellä ohjelmistolla voi tyhjentää Windowsin turhasta roinasta ja tehdä samat myös rekisterille, tämä voi myös nopeuttaa konetta jos roinaa on paljon. CCleanerillä voi myös poistaa/disabloida turhat ohjelmien käynnistymiset Windowsin käynnistymisen yhteydessä (tosin tällöinkin on tiedettävä, että ei disabloi jotain hyödyllistä).
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2014