Definite ALR-valkokankaat

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Back In Black, 23.01.2022.

 1. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 155
  Saadut tykkäykset:
  383
  Mulla on Screenlinen Wave Tensioned ALR-kangas ilman mustia reunoja. Aivan erinomainen kangas joka toimii JVC X7900:n kanssa erinomaisesti eri kuvasuhteilla valkoseinäisessä huoneessa jonka saa kyllä ulkovalolta pimeäksi.

  https://www.cinemotion.biz/Screenline-Wave-Tensionne-BND-Ecran-de-projection-motorise

  Kotelo on selvästi sama kuin tuossa Definitessä ja kangaskin ehkä. Erona on tietysti tuo sivukiristys jota Definitessä ei näytä olevan.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2022
 2. Back In Black

  Back In Black Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  31
  Screenline ALR oli itselläkin tähtäimessä aluksi, mutta jostain syystä myyjä suositteli meitsin tapauksessa ennemmin tuota toista. En uskaltanut ottaa riskiä, ja varsinkaan kun screenline olisi ollut huomattavasti arvokkaampi, ihan ilman reunakiristystäkin. Se hintakin hirvitti jo sinänsä.

  Screenlinen totesin laadultaan hyväksi kankaaksi jo vuosia sitten ja 133" laskeutui nätisti ja pysyi täysin suorana ilman reunakiristystäkin koko käyttöiän. Se maksoi silloin saman verran kuin tuo minkä nyt tilasin, kun taas nyt maksaa perus mattaharmaa screenline 113" jo useamman satkun enemmän. Niin se kehitys kehittyy...
   
 3. Back In Black

  Back In Black Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  31
  Kangas saapui tänään ja koska sattuu olemaan talviloma niin rykäistiin se paikalle myös. 3 tuntia meni ja syystä että ensin irroitettiin grandview ja taiteiltiin se varaston kattoon säilytykseen ja myyntiä odottelemaan ja sen jälkeen irroitettiin käytössä ollut harkness ja vaihdettiin sen kiinnitys leffahuoneen kattoon. SEN takia, että myyntiä varten sitä on kätevämpi näytellä. Uusi kangas tuli taas seinään vaakakiinnityksellä. Sähkömies tulee lauantaina kytkemään sen ja sen jälkeen alkaa testaus...

  Kankaan mukana tuli selkeät varoitukset, että jos rajakytkimiä itse säätää nii takuu raukeaa siihen, mutta ne on tehtaalla kuitenkin etukäteen luonnollisesti säädetty. Mukana oli kuitenkin ohjeet sekavuuden ja hazardien lisäämiseksi, että miten rajakytkimiä säädetään kahdesta eri ruuvista. Toisessa tapauksessa kangas irtoaa ja putoaa ja toisessa tapauksessa se hajoaa, mahdollisesti moottorin kera. No, en säädä.
   
 4. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 155
  Saadut tykkäykset:
  383
  Siinä tapauksessa tässä on eri moottori kuin mun Screenlinessa. Siinä tuli mukana rajojen asetusta varten erillinen sähköinen säätöboksi eikä mitään varoituksia takuista yms. vaan suht epäselvät ohjeet onneksi ykdinkertaisten säätöjen tekoon.
   
 5. Back In Black

  Back In Black Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  31
  Joo onhan tämä siis kokonaan eri valmistan tuote. Moottorin puoleisessa päässä on säädöt, ja ohjeet aika seikkaperäiset mutta sellaiset ettei kaikki DIY-kostajat heti alkaisi räpläämään ja homma päättyisi täydelliseen fiaskoon... Eiköhän tuo pysähdy sopivalle korkeudelle ihan tehtaan asetuksilla, jollei se nyt lattiaan saakka ihan rullaa itseään... :):) Huomenna sen näkee kun ukko saapuu kytkemään. Laitetaan samalla tapaa kuin vanha screenline oli itselläni eli kytkin seinään mutta ei kiinteää virtakytkentää vaan töpseli perään. Vähän helpompi aina jatkoa ajatellen.
   
 6. Back In Black

  Back In Black Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  31
  Kiinnityksestä vielä niin kattohan on yleensä paras vaihtoehto, JOS TIETÄÄ että se on suora, mutta todellisuudessa niin ei välttämättä läheskään aina ole... Jos kiinntyspisteiden välimatka on 2-3m niin suurtakaan heittoa se ei kärsi.. Kangas täytyy saada täysin vaateriin koska jos se on hiukankaan vinossa, niin painovoimainen veto alaspäin on epätasainen ja lopputulos näkyy kankaan pinnalla... Mitä isompi kangas niin aina pahempi.

  Itselläni on jykevä verholauta ja päädyin siihen, eli ensin vasen kiinnike paikalleen 6mm paksuilla ruuveilla ja sen jälkeen pitkä suora lista kouraan, ja vatupassi. Toinen pitää listaa ja oikeanpuoleista kiinnikettä ja toinen katsoo koko paskan viivasuoraan ja se on "hänes". Lopuksi tarkistus kankaan kotelosta, ja suora se oli. Tässä screenintissä näytti olevan kankaan tiheys ja paksuus & paino hiukan suurempi kuin muutamalla verrokilla joten se itsessään toimii suoraksi vetävänä elementtinä, suoran alariman kanssa.
   
 7. Back In Black

  Back In Black Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2020
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  31
  Kangas on nyt ollut pari viikkoa paikallaan mutta kertaakaan en ole vielä ehtinyt testaamaan. Asennuksen jälkeen katsoin toki että miten toimii ja miltä materiaali näyttää ja siinä ei mitään. Huono (erittäin huono) ominaisuus tuossa kankaassa on se että nappia täytyy pitää pohjassa koko laskeutumisen ajan. Siinä häviää 90% koko ideasta. todellinen insinöörin munaus, etten sanoisi. esim. screenlinella kangas laskeutuu automaattisesti alarajaan asti.

  Katsoin tuolloin lisäksi projektorin apuverkolla nopeasti ja kuva oli hiukan vinossa. Vanhassa kankaassa tätä ei huomannut koska mustat rajat puuttuivat. Otin eilen töistä etäisyysmittarin ja aion kokeilla mitata niin että laitan optiikan kohdalle suoran listan ja mittaan siitä matkan kankaan puoleiseen seinään. Sen jälkeen kun on varmuus että laite ja screeni on kohtisuorassa niin säätää tykin asentoa vaaka-akselilla. siinä on oma homman koska kattotelinen on se alumiininen minkä itse tein. Kohtisuoruuden saisi mitattua aika tarkkaan myös kuvasta, eli mittaa kuvan sivujen korkeudet. Mutta, nyt on ensimmäinen vapaapäivä kahteen viikkoon niin tämä veivaus ei hotsita. Jatkoa odotellessa:D:D:D:D