DealExtreme - Kokemuksia ja muuta yleistä

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana juhaa, 13.11.2008.

 1. juhaa

  juhaa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Varmasti löytyy paljon porukkaa ketkä on tilannut tarpeellista tai "tarpeellista" DealExtremestä, kertoilkaa kokemuksia ja vinkkejä, että mitkä tavarat on olleet hirveetä kamaa ja mitkä parempaa roipetta.

  Jos joku ei tiedä, niin tuohan on kauppa Hong Kongissa, joka kauppaa lähes kaikkea gadgettiä ja muuta roipetta, tilauksiin ei tule kuin nimellinen $0.01 postimaksu ja tilaukset tulevat kotiin 1-2 viikossa, maksu hoituu PayPalin kautta. Muistaa vain tullirajat, niin ei tule yllätyksiä hinnoissa.


  Omia kokemuksia on muutamia:

  1. muutaman dollarin IR "PiccoZ" minihelikoptereita, rahat menivät periaatteessa hukkaan, 3 kopteria yksi toimi sinnepäin, toinen jotenkin ja kolmas ei mitenkään.

  2. $~15-20 USB DVB-T tikku, käyttöä ei ole ollut kuin parikertaa, mutta tuntuu toimivan ihan Ok.

  3. jotain niin tarpeellista, että en enää edes muista :)

  4. 1.8" ZIF liitäntäisen kiintolevyn USB2-kotelo, roipe tilattu vastan eilen, joten tuosta ei vielä osaa sanoa mitään, maksoi muistaakseni $17, niin saa yhden 30GB:n levyn hyötykäyttöön.
   
 2. anttti

  anttti Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotain pientä tilailtu meille tuolta, halpoja laserpointtereita kissojen kiusaksi, linssinsuojuksia objektiiveihin, pienenpieni kolmijalka pokkaria varten, jonkun muistitikun joskus. Kaikenlaista muutakin, mutta nuo nyt tuli ekana mieleen (ja kaikki noi oli suhtkoht toimivia myös).
   
 3. Kaitzu

  Kaitzu Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 463
  Saadut tykkäykset:
  31
  Pari akkua tilannut Wii-kapuloihin ja akkukesto on onneton vähäiselläkin käytöllä. RGB-SCART-kaapeli samaiseen konsoliin ihan OK. Wii Fit-balance boardin suojuksen tilasin tuolta, ensimmäisessä reikä ja aikani kun jaksoin pommittaa supporttia kuvilla ja viesteillä, niin sain uuden tilalle.

  Firmasta itsessään ei pahaa sanottavaa, mutta myytävien romppeiden laatu on .... noh .... täysin verrannollinen hintaan ;)
   
 4. DVB-G

  DVB-G Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kannattaa lukea siellä nettisivuilla olevia tuotteen tilanneiden tyyppien kokemuksia. Jos moni on saanut rikkinäisiä kappaleita, voi olettaa itsekin saavansa rikkinäisiä. Tilanneiden kommentit siis ovat oleellisia. Jos haluaa säästää vaikkapa 0,40 euroa ostamalla hieman halvemman akun, joista osa toimitetaan viallisina, siitä vaan, mutta minä valitsen mieluummin niitä hieman kalliimpia tuotteita, jotka ovat saaneet muiden tilaajien kehumisia ja minimaalisen vähän haukkumisia.

  Suoranaista huijaustakin siellä on myynnissä. Esim. akkuja, joissa on ruosteisia teräskappaleita muovikuoressa, surkeiden pienten akkukennojen rinnalla. Muiden kommentit ovat lähes pakollista luettavaa ennen tuotteen tilaamista, ellei halua itse toimia koekaniinina ja ruosteisten teräsklönttien ostajana.

  Minä olen tyytyväinen tuotteisiin, joita olen tilannut kyseisestä myymälästä sekä kaidomanista, vastaava honkikonkipulju sekin. Viallisia esineitä ei ole vielä kohdalleni sattunut.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Yhden kokemuksen voimin tässä avaudun. Tilasin joitakin kuukausia sitten pienruuvimeisselisarjan (kaksi pientä ruuvimeisseliä, toinen y-tyyppiä, jolla sai esim. Wii Remoten auki) ja Wii Fit balance boardiin silikonisuojuksen. Muuten kaikki sujui mainiosti, mutta lähettivät minulle pinkin (väärän) suojuksen.

  Otin kuvat väärästä tuotteesta ja sen pakkauksesta (onneksi olin silloin jo hankkinut digikameran, vaikka olisihan nyt kännykälläkin ne kuvat saanut), ja vastauksena pahoiteltiin tapahtunutta, tarjottiin pinkki suojus ilmaisena vahingonkorvauksena, ja lähetettiin uusi suojus tilalle. Tällä kertaa saapui kyllä ihan perus neutraali/valkoinen suojus, mutta ei sekään ollut oikea (haluamassani suojuksessa oli jaloille erikoiset ergonomiset kohdat, ja tässä ei ollut mitään). En kuitenkaan enää jaksanut alkaa samaa rumbaa uudestaan, ja annoin asian olla.

  Vähän sellainen kuva tuosta putiikista jäi, että halvallahan tuolta sitä rompetta saa, mutta ei kannata tilata sieltä mitään minkä haluaa olevan laadukkaampi: esim. juuri Wii-varusteet. Se on yksi ja sama onko ruuvimeisseli laadukas vai ei, mutta pelivarusteissa se on aika onnetonta pelata jollain kämäsellä varusteella. Itse liikkeessä ei tosin ole mitään vikaa, ja asiakaspalvelu ja hinnat ovat vähintäänkin hyvää luokkaa.
   
 6. jusylin

  jusylin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamia pieniä halpoja tilauksia (piuhoja, lasten leluja, ...) tuolta olen tehnyt. Jos joitakin tuotteita on pitänyt odottaa kauan, ovat laittaneet muut tulemaan jo aikaisemmin. Käyttäjien arviointeja tuotteista kannattaa sivuilta lukea ennen tilausta.

  Kuinka kalliin tilauksen tuolta voi tilata ilman, että joutuu maksamaan tulli-/arvonlisäveromaksuja? (Elokuvissahan raja on se reilu 40€)

  Edit: ALV-raja taitaa olla 45,45€ (viesti #2687).
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2009
 7. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Muutamia pikkutilauksia tuolta tehnyt, sekalaista sälää, ledejä, liittimiä, piitahnaa jne. Tavara ollu aina just sitä mitä pitikin. Nyt tekis mieli kokeilla tollaista kiinakännykkää http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12811 mutta menee yli tullirajan... tietysti jos tuuri käy niin ei jää tulliin.
   
 8. Raimo

  Raimo Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.02.2000
  Viestejä:
  2 650
  Saadut tykkäykset:
  4
  Joitakin pc-tarvikkeita olen tilannut ja reilun viikon on tilauksen saapuminen kestänyt. Kaikissa tilauksissa on ollut seurantakoodi.
  Kovin kalliita yli tullirajan ylittäviä ei enää oikein kannata tilata kun Tullin toimisto lakkautettiin Kuopiosta kesällä ja lähin on sitten ilmeisesti Lappeenrannassa. Itella huolehtii myös tullauksesta mutta hintaa taitaa tulla reippaasti lisää.
   
 9. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Sama juttu Seinäjoella, Tulli lakkautettiin ja lähin on nyt Vaasassa. Itellan huolinta tais ottaa kiinteän 22e maksun(ainakin parissa erihintaisessa tilauksessa on menny tuo sama summa) jos he hoitaa tullauksen ja toimituksen kotiin.
   
 10. Paake

  Paake Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  714
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuolta tulee kaikkea pikkukivaa turhaa ja joskus jopa tarpeellistakin osteltua. Eipä ole pahemmin ongelmia ollut ja puukot/taskulamput on olleet pop. Seuraavaksi harkitsen miniläppäriin kosketusnäyttöä, kunhan jaksaisi selvitellä asennus prosessin vaativuuden ensin.
   
 11. juhaa

  juhaa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Omaan Acer One miniläppäriin tuli asennettua dealextremen touchscreen

  Näitä ohjeita katselin, useita tunteja ja kirosanoja myöhemmin tajusin että ohjeissa on johdotus ohjeessa väärin! Se olisi kyllä selvinnyt viestiketjun sivulta 6...
  http://www.aspireoneuser.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=1927

  Ohjeen kohta 14.
   
 12. jokker

  jokker Guest Guest

  Liittynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän asti kokemukset ovat DX suhteen olleet pääosin positiivisia mitä nyt joskus jotkut kapineista ovat hajonneet turhan herkästi. Mutta nyt hommasta meni hieman maku. Alkuvuodesta tuli nääs tilattua Sony Eneloop akkuja (http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19324) pari boxia. Olihan ne puolet Suomessa myytävien hinnasta ja silloin niiden aitoutta vakuuteltiin sivustolla ja olihan paketeissa hienot hologrammit ja kaikki... Mutta feikkejähän ne oli. Käytännössä tavallisia halpisakkuja uusilla muovikuorilla. DX myöntää nykyisen sen sivullaan ja lupaa korvata ostokset. Mutta käytännössä lupauksilla ei ole katetta. Muutaman kuukauden kirjeenvaihdon jälkeen viimeisin saamani viesti oli: "You should know, they were so cheap, Jasmine." Ja samantien DX näköjään poisti tilaukseni tiedot järjestelmästään...:mad:
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Luettuani kommenttisi teki mieli sanoa, että epäilemättä sait feikkejä, kun Sony Eneloopeja tilasit -- ko. akkuparistoja käyttävänä tiedän firman olevan Sanyo eikä Sony. :D Linkistä päätellen kyse kuitenkin taisi olla kirjoitusvirheestäsi.
   
 14. KMOK

  KMOK Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 946
  Saadut tykkäykset:
  37
  Onneksi pystyit hillitsemään itsesi.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  En minä turhaan ole viime aikoina tehnyt harkitsemattomia ostoksia muiden painostuksesta -- nykyään EtP on muuttunut mies. :D
   
 16. jarmoke

  jarmoke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2004
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuli tilattua itsekin niitä enelooppeja, ja ihan paskaa tavaraa, kolme viikkoa ladattuna hyllyssä ja enää ei virta riitä että laitteet toimisivat... siis täyttä kuraa... nyt viimeksi tuli jotain ihan muuta tavaraa kuin olin tilannut, selvittely kesti siellä muutaman viikon ja kun viimein kysyin että olisi aika tehdä asialle jotain, niin minun pitää postissa lähettää heille se väärä tavara (omaan piikkiin tietysti) ja postikulut sitten minulle hyvitetään "somehow"... noin 30 euroa tuli turpiin, ehkä annan olla koko paskan enkä enää asioi heidän kanssaan... ennen olin tyytyväinen, enään en sieltä tilaa mitään....
   
 17. juhuri

  juhuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  1
  Melkein olin koko tilauksen unohtanut:

  Order: xxxxx placed on 9/8/2009 7:58:29 AM
  Status:
  (of current
  shipment) On 9/10/2009:
  Processing - Contact us for updates.
  see all processing steps

  Kohta kolme kuukautta odoteltu. Onneksi ei ollut kiireellinen johdonpätkä..
  Ehkä se vielä sieltä lähtee Suomen suuntaan.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Niin todetaan, että (oikeat) Eneloopit siis kyllä pitäisivät olla todella hyviä. Olen toista vuotta käyttänyt niitä Wiin ohjaimissa, ja hyvin ovat toimineet.
   
 19. theshrike

  theshrike Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  GP:n ReCykot menee samaan kastiin, vähän kalliimpia kun tavalliset, mutta ei tarvi mukaan ottaessa miettiä että onko niissä virtaa vai ei.
   
 20. jokker

  jokker Guest Guest

  Liittynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos yllämainittun linkin sivua kelaa alas niin sieltä löytyy mielenkiintoinen keskustelu "Don't buy,DX is shipping fake ones " tältä syksyltä. Taitaa nämäkin akut olla samaa kuraa kuin feikkisanyot.