Deadwood (Nelonen)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 17.01.2006.

 1. Sergei

  Sergei Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2001
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jokaisella on tietysti mielipiteensä, minusta esimerkiksi 24 on melkoista kertakäyttöviihdettä ja toistanut itseään ensimmäisestä kaudesta alkaen. Jos odotti deadwoodilta jatkuvaa toimintaa tyyliin 24 niin varmasti pettyi.

  Yksi Deadwoodin hienouksista on mielestäni juurikin (tuskallisenkin) hitaasti etenevä juoni. Toinen asia on dialogi, välillä joutuu todella miettimään, että "Hetkinen, mitäs tuossa juuri puhuttiin".
   
 2. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomenkielisillä teksteillä katsoin ja kielivalituksella tarkoitan sitä, että miksi kaikki ihan yksinkertaisetkin asiat pitää sanoa sarjassa mahdollisimman vaikeasti ymmärrettävällä tavalla. Sarjassa tuo "hieno" dialogi menee aivan turhan kikkailun puolelle. 24-sarjan otin vertailuun sen takia, että siinä on tullut jo kohta 6 kautta ja se on pystynyt pitämään tasonsa olemalla hyvää ja laadukasta kertakäyttöistä toimintaviihdettä (ainakin 5. kautta, 6. kautta en o vielä nähnyt).
   
 3. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Itseäni Deadwoodissa käytetty dialogi parhaimmillaan hykerrytti, mutta täytyy myöntää, että monessa kohdin käsikirjoittajat olivat kompastuneet omaan näppäryyteensä ja homma muuttui, kuten yllä sanottiin, "kikkailuksi".

  Sarjan tunnelma oli hienoa tasoa - kun vain olisi saanut juonen kulkemaan hieman nopeammin ja olisi esitelty aitoja historiallisia tapahtumia eikä muunneltu totuutta miten sattuu. Minne unohtui esim. Calamity Janen raskaus? Missä Bullockin ja vaimonsa tytär (jonka piti olla jo olemassa sarjan alun aikoihin)?
   
 4. jake987

  jake987 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Njoo, dialogi on makukysymys, itselle kyllä toimii. Lähinnä vain itseäni edellisessä viestissäsi ärsytti turhat yleistykset, pyrin tuomaan esille, että yleinen mielipide tuntuu kuitenkin olevan, että sarja kuitenkin on pitänyt tasonsa ja katsojaluvutkin tukevat tätä.

  24:n taso on kyllä pysynyt samana kuin ykköskaudella, mutta sen seurauksella, että mitään muutosta ei ole tapahtunut, esim. juuri aloittavani 5. kauden alusta olisi saatu vaikka mitä irti, mutta sitten ollaan taas täsmälleen samassa 24 säntäilyssä. 24 on kyllä loistavaa viihdettä, mutta joku parhaan draama-sarjan pysti (eikös tämä jossain vaiheessa tälläisen voittanut) ohi vaikkapa HBO:n sarjojen on kyllä täysi vitsi.
   
 5. teemui

  teemui Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dialogeista, Swearengenin letkautukset jaksaa aiheuttaa repeilyä.. toissa jaksossa kun Jewel könkkää rappusia ylös: "Every step a fucking adventure" :D
   
 6. Hengga

  Hengga Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  353
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varsin silmät avaava jakso. Swearengen oli taas 1. kauden kaltainen psykopaatti, mutta nyt lisäksi ritari-Bullock oli vain yksi surkea naisentappajakoplan salaliittolainen. Säälittävää. Molo pystyssä kyllä suojeltiin yhteiskunnan hyväosaisempia leidejä aikaisemmin. Hearst olisi saanut kaltata minun puolestani koko köörin ja 3. kaudella aloittaa uusi jengi.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  No olipas se antikliimaksinen finaali. Tosin Deadwoodhan on aina ollut "erilaisesti" kirjoitettu sarja, joten ehkä tekijät tässä käyttivät tehokeinona sitä, että kaikki katsojat varmastikin odottivat joko totaalista sodan puhkeamista tai ainakin jotain shokeeraavaa. Itsekin täytyy myöntää, että odottelin Hearstin ja Swearengen joukkojen yhteenottoa, Trixien dramaattista itsemurhaa mentyään lopulta itse arkkuun kuolleen Jenin sijasta (tai että Trixie olisi arkussa valmiina lopettamaan sen mikä jäi kesken Hearstin kanssa) tai vähintäänkin sitä, että joku näistä kaikista Hearstin kuolemaa haluavista lopussa ampuisi hänet. Kieltämättä vähän piinaava tunnelma oli, ja lopuksi tuntui juurikin, että kirjoittajat vähän taisivat härnätä katsojia. :)

  Olihan tämä periaatteessa sopiva lopetus Deadwoodille, mutta jotain radikaalimpaa olisin kaivannut. Ehkä sitten tulevaisuudessa...
   
 8. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 995
  Saadut tykkäykset:
  432
  Oli vähän kyllä tälläinen :eek: olo kun jakso loppui.

  Pitänee sulatella vähän aikaa
   
 9. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Käsittääkseni päätös neljännen kauden hyllyttämisestä tuli vasta 3. kauden kuvausten jälkeen, joten ei kaiken ihan näin ollut tarkoitus päättyä. Neljännen kauden korvaavia TV-elokuvia on ilmeisesti jossain vaiheessa tulossa.
   
 10. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 398
  Saadut tykkäykset:
  114
  Näinhän se. HBO:n käytäntöön kuuluu, että kaudet on kokonaan filmattu reilusti ennen ensi-iltaa (Sopranos ehkä poislukien). Kaikki olivat valmistautuneet neljänteen, mutta kuinkas kävikään.

  Powers Boothekin se tuosta -

   
 11. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Siihen sitten loppui tämä. Aikoinaan jo uutinen David Milchin lännensarjasta innosti suuresti, mutta lopputulos onnistui vielä ylittämään korkeat ennakko-odotukset. Varsinkin rikas ja monimuotoinen hahmogalleria teki vaikutuksen unohtamatta myöskään vallan mainiota dialogia. Missään vaiheessa ei lähdetty helpolle toiminnantäytteiselle linjalle, vaan hahmokeskeisyys pysyi sarjan ydinideana loppuun saakka. Jokusesta vastakkaisesta mielipiteestä huolimatta mielestäni taso säilyi korkeana koko kolmen kauden ajan.

  Todella sääli että tämäkin lopetettiin kesken. Suunnitellut kaksi juonen päättävää tv-elokuvaa taitavat nekin olla yhä varsin epävarmoja, joten pitää vain toivoa parasta.
   
 12. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  Katselin äsken kauden päätösjakson kiintolevyltä ja huomasin lopputekstien aikana ilmoituksen "sarja päättyy". Ajattelin että sen täytyy olla moka, pitäisi olla "jää tauolle". Nyt valkeni että tähän tarina sitten ilmeisestikin tyssäsi...

  Deadwood oli todellakin "erilainen" sarja. Välillä oli toimintaa ja karskia sellaista, mutta niissäkin jaksoissa joissa sitä ei ollut oli kuitenkin väkivallan uhan sävyttämä vakavan armoton pohjavire läsnä.

  Sarja ei ollut aivan helpointa eli valmiiksi pureksituinta seurattavaa niin kielensä kuin myöskään monitahoisten juonikuvioidensa takia ja se selittänee sen karsiutumisen amerikkalaisen tv-tarjonnan musertavassa puristuksessa.

  Olisi kuin erittäin mukavaa mikäli tarinalle (eivätkös sarjan henkilöt olleet oikeasti olemassa ja tapahtumat osin "tosia" runsaiden taiteellisten vapauksien läpi suodatettuina?) tulisi asiallinen päätös muodossa tai toisessa. Edes jonkinlainen hallittu "hätälasku" vaikka mainitun tv-elokuvan muodossa. Jos tarina pantiin totaalisen lopullisesti tuosta poikki, niin kyseessä on vähintäänkin yhtä häpeällinen "terminointi" kuin Crusade:n kohdalla aikoinaan...
   
 13. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Noin voisi sanoa. Tosin vain osa hahmoista on historiaan perustuvia, eivät kaikki. Mutta taiteellisia vapauksia on otettu jopa niin paljon, että joidenkin hahmojen perikunnat ovat varmasti olleet vihoissaan.

  Varsinkin keskeisiä hahmoja oli muutettu varsin vapaasti alkuperäisestä. Esim. Bullock ei ollut naimisissa veljensä entisen vaimon kanssa, vaan oman nuoruutenrakkautensa kanssa. Heillä oli lisäksi omia lapsia, esim. tytär.

  Swearingen (tms.) oli paljon raaempi ja ilkeämpi kaveri kuin mitä sarjassa on annettu ymmärtää. Joku taisi jo mainitakin miten ne huorat kaupunkiin houkuteltiin...

  Deadwoodissa ei ollut hotellia ennenkuin Bullock partnereineen sellaisen sinne pykäsi. Hotelli on olemassa vielä nykyäänkin ja ilmeisesti on ollut melkoisen suosittu sarjan vuoksi.

  Calamity Jane oli raskaana pian erään kuolleen korttipelurin kuoleman jälkeen ja väitti lapsen olevan tämän aikaansaannoksia.

  Eli vapauksia on otettu rutkasti.
   
 14. Erinomainen sarja, juonikuvioiden seuraaminen keskittyneesti ei vaan oikein onnistunut kun oli itsellä kaikenlaisia häiriöitä mutta hyvältä vaikutti.

  Kieli meni liian monella kikkailuksi ja dialogi oli usein turhan sujuvaa, se vei hiukan uskottavuutta ja näkyi että tämä on jonkun kirjoittama sarja. Esim. E.B.:lle se sopi hyvin. Alin nopeaälyiset heitot olivat mainioita.
  Jossain taisi lukea että koko f-sanaa ei tuohon aikaan ollut siellä kiroilukäytössä, pitäneekö paikkansa?

  Sarja pysyi riittävän hidastempoisena eikä sorruttu liikaa halpahintaiseen toiminnallisuuteen.

  Uskottavuutta vain lisää se, että ritarit, sankarit ja nuhteettomat naiset ovat vain omaa etua ajavia juonittelevia roistoja. Niinhän se on todellisuudessakin lähes aina.

  Parasta hyvässä sarjassa oli lopetus, näin sen piti mennäkin, oli pakkolasku tai ei. Oli nerokasta että sarjaa ei kunnolla lopetettu vaan katsoja jää monttu auki ihmettelemään että eihän sen näin pitänyt mennä. Vähän kuin Iliaksessa, ei kunnon alkua eikä loppua, vain pätkä suuresta tarinasta. Toivottavasti ei tehdä mitään uusia kausia tai tarinan "päättäviä" tv-elokuvia.

  Se oli tässä, paha sai palkkansa ja syyttömiä rangaistiin, kuten oikeassa elämässäkin.
   
 15. ebonite

  ebonite Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  * Kiitämme
  Monikerroksista, älyä rassaavaa ja mielenkiintoista dialogia. Elämänmakuisia henkilöitä, pahassa on myös hyvä puoli jne. joka toi henkilöistä syvempiä kuin keskivertosarjassa. Mr Wo:n sikoja.

  * Moitimme
  Dialogin mutkikkuutta ja motitasoisuutta mikä teki sarjan vaikeaksi tietylle katsojajoukkolle. Sarjan liian aikaista loppumista.
   
 16. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Omasta mielestä dialogi oli hienoa, enkä oikein ymmärrä miksi sitä haukutaan.
  Ensimmäiseen kauteen verrattuna jatkokausissassa tapahtui kyllä pudotusta.
  Ja keskenhän sarja jäi.
  Olikos se nyt viimeisessä vain viimeistä edellisessä jaksossa, kun Wo:n kiinalaisetkin alkoivat kunnolla aseistautua. Siihenhän ei kai sitten viitattu enää mitenkään?
  Olisikohan ollut luvassa kunnon pikkuinen sota Hearstin miehiä vastaan seuraavan kauden alussa?
   
 17. ebonite

  ebonite Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  En minäkään. Deadwood oli ihmissuhde sarja ja siinä dialogin kantavuus oli kaiken a ja o. Luultavasti joku tuottaja oli vaan vittuillut väärälle henkilölle ja sarja lakkautettiin poliittisistä syistä. Tai sitten Al Goren vaimo tms. veti palkokasvin nokkaan f-sanan voimakkaasta käytöstä ja sai kulisseissa lobattua sarjan isolle lomalle turmelemasta silkkihapsisia ämerikan nuoria toivoja.:mad:

  Juu, Kinukit valmistautuivat somimaan viimeisessä jaksossa, mutta Hearst teki yllättäen oharin ja lähti muualla.
   
 18. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Haukkuihin lienee syynä kielen keinotekoisuus. Aidot ihmiset tuskin villin lännen aikoihin olivat mitään mestaripuhujia, mutta Deadwoodissa useimmat hahmot pystyvät melkoisiin kielenkääntötemppuihin monologeissaan.

  Usein pysytään tasolla "nokkela", mutta liian usein jouduttiin tasolle "keinotekoinen kikkailu".
   
 19. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Usein nämä Deadwoodin puheet ovat tosin sellaisia, että puhuja yrittää käyttää mahdollisimman hienoa kieltä, mutta se tuottaa vaikeuksia, jolloin mukaan tulee ylimääräistä koukerointia ja ilmaistavan asian kiertelyä. Eli hahmot muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta eivät ole mitään mestaripuhujia, vaan pyrkivät vain antamaan itsestään sellaisen vaikutelman.
   
 20. johnclayton

  johnclayton Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2007
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on sitä elokuvan taianomaisuutta, eivät taida nykyaikaisetkaan tappajat olla mitään verbaalineroja, kuten Pulp Fictionissa...