Deadwood (Nelonen)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 17.01.2006.

 1. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 865
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuossa olisi vähän pitempi sepustus kolmannella kotimaisella. (Perhana, itse muistin tallentaa tuon jakson, mutta sekoilin ja menin poistamaan sen ennen katsomista.)

  http://www.hbo.com/deadwood/episode/season3/episode32.shtml
   
 2. Mikkoz81

  Mikkoz81 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.01.2003
  Viestejä:
  842
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tänään alkaa Jimmiltä klo 22.00 alusta koko sarja.
   
 3. O'Neill

  O'Neill Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0

  Hitto kun ei ole digiboksia niin ei näe alusta tätä huippusarjaa. On vähän unohtunut jo ensimmäisen kauden tapahtumat niin pieni kertaus olisi kyllä ollut paikallaan.
   
 4. O'Neill

  O'Neill Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli eilen taas kerran loistava jakso. En osannut ihan odottaa sitä mitä Al meni tekemään Hearstin käskyläiselle :thumbsup: Saa nähdä mitä tulee tapahtumaan kahdessa jäljellä olevassa jaksossa. Tuleeko Al saamaan vahvistuksia ajoissa vai kerkeävätkö Hearstin miehet laittamaan Deadwoodin maan tasalle.

  Bullockilla teki muuten aika tiukkaa pitää hermonsa lopussa :thumbsup:
   
 5. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 995
  Saadut tykkäykset:
  432
  Trixie pisteli sitten vähän tuulemaan. Harmi kun ei ampunut silmien väliin. Siinä vasta olisi ollut ihmettelemistä. Tuli se Ellsworthin kuolemakin taas oikein kunnon Deadwood tyyliin. Aivan puun takaa... :thumbsup:

  Seuraavaksi onkin sitten finaali. Saas nähdä ketkä kaikki selviävät hengissä.
   
 6. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Vaikka sarjassa tapahtuukin enemmän kuin eräissä muissa ajankohtaisissa sarjoissa, on mielestäni kuitenkin ensimmäisen kauden jälkeen tullut selkeätä takapakkia tarinankerronnassa - sinällään en ihmettele, että sarja sitten lopetettiin lyhyeen.

  Toisella ja kolmannella kaudella on ihan liikaa esitelty turhia uusia kasvoja kaupunkiin (teatterin väki, hevostallin draamat) joiden mitättömien juonikuvoiden avulla itse pääjuonta on venytetty suorastaan laittoman pitkästi.

  Oikeaa historiaa lukemalla olisi tämän nykyisen juonikuvion voinut hoidella vähän nopeammin ja esitellä sitten ihan aitoon historiaan kuuluvia mielenkiintoisia tapahtumia, joita ei nyt ehditä sarjassa edes vilauttamaan...
   
 7. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai että lopetettiin lyhyeen? Sarjasta oli alunperin tarkoitus tehdä neljä kautta, joista nyt tehtiin kolme. Käsikirjoituksetkin olivat valmiina neljättä kautta varten ja niin se oli alunperin suunniteltukin. Yksi kausi palkitusta sarjasta jätettiin tekemättä, vaikka sarjalla oli ja on valtava fanipohja. Tuota ei voi sanoa kuin idioottimaiseksi ratkaisuksi. Onneksi neljännen kauden jaksoista on tulossa pari elokuvaa, joilla tarina saadaan jonkinlaiseen päätökseen.
   
 8. O'Neill

  O'Neill Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tosiaan Ellsworthin kuolema ihan puun takaa itsellekin. Osasin kyllä arvata, että Hearstin tappomääräys koski juuri Ellsworthia mutta en osannut ollenkaan odottaa että noin nopeasti ja tylyllä tavalla tapettaisiin.


  Tästä olen osittain samaa mieltä. Varsinkin Tolliverin jutut on viime aikoina olleet ihan turhia. Äijä ois saanut kyllä kuolla silloin kun se pappi puukotti sitä. Ei mitään annettavaa koko sarjalle. Myös teatteriväen touhut ovat olleet aika turhia. Tosin Jack on ihan hyvä hahmo, mutta ne muut ovatkin sitten ihan turhia.

  Sitten taas Earpin veljekset olisivat saaneet pitemmäksikin aikaa jäädä Deadwoodiin. Oisivat aiheuttaneet sopivasti hämminkiä, varsikin nuorempi Earpeistä.

  En sitten tiedä kuinka historiaan perustuvia toi Earppien lyhyt visiitti Deadwoodiin ja joku Tolliverinkin hahmo oikein ovat.
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Voisiko joku kiva ihminen kertoa, että mitä eilisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla tapahtui? Ehdin katsoa suurin piirtein siihen saakka kun Bullock lähti ratsastamaan kohti Deadwoodia ja Hearst oli lekurin vastaanotolla ja sai luodin poistettua olkapäästään. Pahus kun mulle tuli näiden jälkeen äkkilähtö enkä ehtinyt edes laittaa värkkejä tallentamaan loppuosaa tästä jaksosta.

  Kiitos!
   
 10. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Deadwoodista kuten muistakin HBO:n sarjoista löytyy kattavat jaksokohtaiset kuvaukset HBO:n sivuilta.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Tattis! :) Eipä siinä onneksi jäänyt mitään kauhean ratkaisevaa näkemättä. Vähän lisää juonittelua ja herkistelyä vain...
   
 12. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tuoltapa voi katsella: Deadwood HBO Series - Facts & Fiction

  " Though Hearst was known to have been a very controlling person in his business interests, there is no evidence that he was the ruthless man the character portrays on the HBO series. In fact, he was described in 19th century literature as a man of scrupulous integrity, a faithful friend, and without pretense or presumption of any kind."

  " Al Swearengen recruited women from the east by advertising jobs in hotels and promising to make them stage performers at his theater. Purchasing a one way ticket for the women, when they arrived, the hapless ladies would find themselves stranded with little choice other than to work for the notorious Swearengen or be thrown into the street. Some of these desperate women took their own lives rather than being forced into a position of virtual slavery. Those who stayed were known to sport constant bruises and other injuries."

  Vapauksia hahmojen suhteen on otettu todella paljon, joten historiallisena kuvauksena tätä ei oikein voi pitää. Loistava sarja kuitenkin.
   
 13. jurriaivo

  jurriaivo Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  424
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuliko aviomies kotiin? :eek:

  Oli ihan pakko...
   
 14. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Varmaa tietoa tuosta ei liene, mutta joidenkin lähteiden mukaan Earpit olisivat Deadwoodissa pikaisesti piipahtaneet
   
 15. JP5.1

  JP5.1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  No en ihmettele, että sarja ei saanut neljättä kauttaan. Katsoin pitkästä aikaa Deadwoodin eilen, ja yllätyin, kuinka pitkäveteinen jakso oli. Ensimmäisen kauden tasolla ei olla selkeästi ollenkaan. Koko jaksossa tapahtui vain se mr. Elseworthin murha, eikä mitään muuta. Odotin koko jakson ajan, että jes kohta alkaa rähinät, mutta ei alkanut ei. Varmaan Deadwoodin oikesta historiastakin löytyy paljon materiaalia, joita olisi kiva nähdä. Nopeampi tahti ei tekisi pahaa tällekkään sarjalle. Toteutus on kuitenkin vieläkin todella hienoa. :thumbsup:
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Sellaisista värkeistä ei ollut kyse tällä kertaa... ;)
   
 17. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  No onhan tuo kokonaisuudessaan hemmetin hyvä sarja, vaikkei nämä myöhemmät kaudet olekaan yltäneet 1. kauden tasolle. Kaikenkaikkiaan 3. kausi tuntuu paremmalta suht laimean 2. kauden jälkeen.

  Uusin eli tuo mainitsemasi jakso taas päättyi niin että pitäisi nähdä jatkoa mahdollisimman pian. On tullut itse ihan ostettua dvd:lle 1 j 2 kausi joten tämä kolmaskin löytänee paikkansa hyllystä.

  Mutta, olisi kyllä nähtävä mahdollisimman pian ne joskus tulevat kahdentunnin spesiaali-jaksot tai leffat.
   
 18. ebonite

  ebonite Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäisellä tuotantokaudellahan niitä uusia hahmoja vasta tuli, kun porukkaan rynni deadwoodiin niin että ei siinä oleellista ero ole kolmanteen tuontantokauteen. Se ero on että ekalla tuotankokaudella kaikki slutit oli 'kilttejä' hyssyköitä mm. Trixie, mutta uudissa jaksoissa potkua löytyy enemmän kuin monesta äijästä. Lisäksi, ne on olleet hienoja hetkiä kun Albert filosofioi jotain ongelmaa intiaanipäällikön päälle jutellen :thumbsup: Yksi niitä harvoja sarjoja nykyään joka ei ole muovisen tuntuinen.

  edit: Nyt vasta huomasin että tämän viikon jakso todellakin on viimeinen, eli lankoja ei saada solmittua millään tasolla. Osoittaa tosiaa että muovinen kertakäyttöviihde tukahduttaa kaiken alleen. Nykyjantterit on niin lyhytjänteisiä etteivät jaksa seurata sarjaa 2-3 tuotantokautta enempää vaikka olisi ns. laatusarja vaan halutaan taas jotain uutta.
   
 19. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä jaksaa kunhan sarja on riittävän laadukas ja pitää korkean tasonsa (Sopranos, 24, Shield jne.). Deadwoodissa ensimmäinen kausi oli ihan ok, mutta toinen kausi niin hirveää kuraa alusta loppuun, että ihmettelen jopa tuotantoyhtiön päätöstä tuottaa kolmas kausi. Tuskin katsojia sarja ainakaan kovin paljoa keräsi, eikä mikään ihme, sillä äärimmilleen viety hidastempoisuus ja mahdollisimman vaikeasti ymmärrettävä kieli eivät ole kiinnostava yhdistelmä.
   
 20. jake987

  jake987 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös yksi ihmetyksissä lopettamisessa ollut juuri se, että sarja sai erittäin hyviä katsojalukuja (olisiko ollut peräti toisena HBO:lla Sopranosin jälkeen). Laadullisestihan kakkonen ei eronnut ykkösestä mitenkään, jos joku tätä nyt pelkän juonen takia katsoi kuten jotain 24:sta, niin sitten ehkä ymmärtää, että on saattanut tuntua hidastemposelta, mutta omasta mielestä Deadwoodin hienoudet ovat jossain aivan muussa kuin juonessa. Sitä paitsi tapahtumiahan oli vaikka kuinka paljon, kakkoskauden tapahtumat sijoittuivat kuitenkin alle kahden viikon ajalle.

  Kielivalitusta en ymmärrä, eihän suurinosa suomalaisista edes puhu äidinkielenään samaa kieltä, mitä Deadwoodissa 1800-luvulla. Jos ilman tekstejä tätä yrittää katsoa, niin saattaa kyllä olla hieman hankalaa ja tekstityskään ei tietenkään ole samalla tasolla kuin alkuperäinen, mutta minkäs teet. Kuitenkin sarjan dialogi on yksi vahvuuksista (enkä varmasti ole ainoa kuka näin ajattelee), vaikka siitä ei suomalaisena saa kaikkea irti.

  Kolmoskauteen en ota kantaa, kun en ole jaksoakaan nähnyt (silti piti tänne tulla lueskelemaan ja nyt taas tiedossa on aivan liikaa.)