Deadpool 2 (2018) (David Leitch/Ryan Reynolds,Josh Brolin,Morena Baccarin)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 15.11.2017.

 1. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 576
  Saadut tykkäykset:
  55
  Liioittelet - tai sitten et ole nähnyt todellista kakkapissahuumoria. :)
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  Huonompi kakkapissakikkeliymshuumorielokuva kuin ensimmäinen osa. Korkeintaan ***/***** arvoinen mielestäni.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  "Menetetty tilaisuus" tulee lähinnä mieleen, kun tarkastelee Deadpool 2:n katsomisen jälkeisiä tunnelmia. Ensimmäisen elokuvan megaonnistumisen jälkeen Reynolds sai varmasti vapaat kädet toteuttaa itseään ja kun pahikseksi saatiin Josh Brolin, niin lähtökohdat olivat mitä otollisimmat. Valitettavasti Reynolds ja kumppanit olivat keskittyneet ensimmäisen elokuvan erilaisuuden takaisin tuomiseen ja maksimoimiseen aina raisusta huumorista neljännen seinän rikkomiseen ja hahmouniversumien välillä seikkailemiseen unohtaen, että tällä reseptillä elokuvasta tulee enemmän parodia kuin erilaisella huumorilla höystetty supersankarileffa. Ns. pissakakkapieruhuumori ei mielestäni pahemmin vallinnut elokuvaa, joskin eräs kohtaus liittyen jalkoihin toi mieleen (ne huonommat) Austin Powers -elokuvat. Lopullinen niitti elokuvan hienoiselle epäonnistumiselle oli se, että
  elokuvassa ei loppujen lopuksi ollut yhden yhtä pahista, vaan joko pahiksen hetkittäistä viittaa kantavia hyviksiä tai sitten tavispahiksia, jotka tällaisissa elokuvissa ovat ihmisiä, jotka vieroksuvat vähemmistöjä.

  Joudun antamaan arvioni hieman rankemmalla kädellä...

  2+/5 :cool::cool::oops:
   
 4. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  108
  Itse kävin katsomassa tämän pari päivää ensi-illan jälkeen ja ei iskenyt minuunkaan mitenkään erityisen lujaa, vaikka pääosin tykkäsinkin. Eka osa oli parempi, mutta en kyllä ollut siitäkään mitenkään hirveän innoissani, kun moni tuntui pitävän siitä todella paljon.

  Ei siinä, ihan hyviä nämä molemmat olivat, mutta jotenkin tyhjähkö tämä kakkonen ainakin oli sisällöltään ja tosiaan leffan pahis (tai sen puute) oli pettymys. Ykkösen olen nähnyt vain kerran leffateatterissa ja BD on ollut hyllyssä pari vuotta, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi katsoa sitä uudestaan, joten mielipide siitä ei ole ihan tuoreimmasta päästä.

  Juggernaut tuli kyllä ihan puskista itselleni ja olisi voinut olla vaikka isommassakin roolissa puolestani. X-Men 3:n Juggernaut kyllä kalpenee tämän rinnalla ja hahmon sisällyttäminen tähän leffaan oli yksi suosikkiasioistani leffassa. Cable ei odotetusti ollutkaan leffan pahis ja Josh Brolin olikin Juggernautin ohella leffan parasta antia mielestäni.

  Kyllä tästä kuitenkin ihan hyvä fiilis jäi kuitenkin ja arvosanaksi antaisin varmaan 3/5.
   
 5. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  Ensimmäisen osan lailla Deadpool 2 on räävitön toimintakomedia, joka nojaa sarjakuvamaisen liioiteltuun väkivaltaan, hurttiin ja alatyyliseen huumoriin ja metafiktiivisyyteen. Ehkä elokuvan ronskit ainekset tehnevät Amerikassa suuremman vaikutuksen kuin meillä, koska Jouko Turkka rankaisi suomalaisia samalla törkytyylillä jo vuosikymmenet sitten (Kiimaiset poliisit).

  Elokuvan dialogi tykittää sukkeluuksia, kulttuuriviitteitä ja sisäpiirin vitsejä lähes sarjatulella. Vaikka huumorihöykytys uhkaa turruttaa katsojan, se herättää myös jatkuvaa myhäilyä ja nauruakin, kun yhä uudestaan tulee hervottomia heittoja (”vankilalompsa”). Alkupuolella dialogi tuntuu kuitenkin käyvän hiukan tyhjää, ja se olisi saattanut hyötyä tiivistämisestä. Toiminta-akrobatia on välillä huikaisevaa.

  Tarinan keskushenkilöä törkyturpa Deadpoolia alias Wade Wilsonia (Ryan Reynolds) säestää sivuosissa mainio posse, josta Josh Brolin, tuo Amerikan Tommi Korpela, erottuu edukseen. Hän hallitsee kovanaamaiset roolit. Zazie Beetz on loistava Domino, mutta Eddie Marsanin rehtori jätetään hiukan ohueksi.

  Juoneen on saatu mukaan hiukan inhimillisyyttä, eikä tämä ole yksioikoisen raaka kostotarina à la Law Abidnig Citizen. Suvaitsevaisuutta esitetään itseironisesti, ja tässä vältetään vaivaannuttavuus, josta Kick-Ass 2 kärsi.

  Ensimmäisestä Deadpoolista pidin kyllä enemmän, mutta jatko-osakin tarjosi menevää kesäviihdettä. Tosin alkaa epäillä, kuinka paljon tästä aiheesta saadaan vielä raikasta vitsiä revittyä vai onko hahmo jo loppuun kaluttu.

  3/5

  Lopputekstejä kannattaa katsoa jonkin matkaa.
   
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 951
  Saadut tykkäykset:
  292
  Katsottu Maxivisionin poksin seenomorepalvelusta kun oli sinne ilmestynyt 720p:nä.
  Perusteluja arvosanaan paremmin yllä koskien juonta, koko paketti kuvanlaatuineen joka ei mitenkään ihmeellisen hyvä ollut, jos olisi niin ehkä lisäisimme puolikkaan.
  3/5

  T: Vesku