Dead Man Down (2013) (Niels Arden Oplev / Colin Farrell, Noomi Rapace, Dominic Cooper, Terrence Howard, Isabelle Huppert)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 03.01.2013.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 138
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Dead Man Down on räjähtävä toimitatrilleri, jonka päärooleissa nähdään Colin Farrell ja Noomi Rapace.
  Leffan tapahtumat sijoittuvat New Yorkiin, jossa rikollisryhmän uhriksi joutunut nainen viettelee ryhmän kakkosmiehen tavoitteenaan kosto.

  Elokuvan on ohjannut alkuperäisen The Girl With the Dragon Tattoo -elokuvan ohjaaja Niels Arden Oplev. "Dead Man Down" on hänen ensimmäinen Hollywood-tuotantonsa.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 08.03.2013)
   
 2. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 878
  Saadut tykkäykset:
  62
  Tämän elokuvan vastaanottoa ei ole ainakaan edesauttanut se, kuinka mainosmateriaalissa väitteet menevät päin seiniä. Yllä lukee: ”– – rikollisryhmän uhriksi joutunut nainen viettelee ryhmän kakkosmiehen tavoitteenaan kosto.”

  Eihän tuo pidä paikkaansa! Asetelma on aivan toisenlainen:
  kosmetologi-nainen oli joutunut rattijuopon takia kolariin ja kasvot olivat ruhjoutuneet, ja hän kiristää naapuriaan tappamaan rattijuopon, joka pääsi liian vähällä, vaikka tuhosi naisen elämän. Nainen oli nähnyt ja kuvannut ikkunasta, kuinka naapurin mies oli tappanut jonkun asunnossaan, ja uhkaa mennä kertomaan poliisille, ellei naapuri suostu kostamaan juopolle. Nainen ei tiedä, että miehellä on laajempi kostoretki meneillään.
  Yhtä lailla blu-ray-kotelon takakannessa paljastetaan harhaanjohtavasti juonenkäänne, jota ei pitäisi kertoa katsojalle etukäteen — ei kannata lukea.

  Niel Arden Oplevia mainostetaan yllä ”alkuperäisen The Girl With the Dragon Tattoo -elokuvan ohjaajaksi”. Jaa-a. Seuraavaksi varmaankin Alfred Hitchcockia tiedotetaan ”Gus Van Santin Psykon alkuperäisversion ohjaajaksi”...

  Dead Man Down ei siis kiinnostanut markkinointi-ihmisiä sen vertaa, että faktat viitsittäisiin hoitaa kohdalleen. Ohjaaja itse irtisanoutui amerikkalaisesta markkinoinnista. Pitäisikö elokuvan silti kiinnostaa katsojaa?

  Kyseessä on kostotarina, jossa päähenkilöiden Victorin (Colin Farrell) ja Beatricen (Noomi Rapace) pyrkimykset kietoutuvat yhteen. Elokuva näköjään alkaa romanttisena tutustumistarinana (naimaikäiset naapurukset Victor ja Beatrice vilkuttelevat toisilleen ikkunasta), mutta pian selviää, että katsoja onkin joutunut keskelle rikostarinaa, jossa on jo ehtinyt tapahtua kaikenmoista. Vaikka romanttisen jännitteen ja anoppiehdokkaan (Isabelle Huppert) on tarkoitus keventää elokuvaa, se on yleisesti ottaen melko synkkä.

  Ongelmana on käsikirjoitus, joka tuntuu ohuelta ja paikoin sortuu heppoisiin ratkaisuihin; kun palaset osuvat hiukan liian näppärästi yhteen, se sopii paremmin komediaan (olkoonpa Buster Keaton tai Suburbicon).

  Rapacen hahmoa haukutaan ”hirviöksi”, mutta leikkausarvet näyttävät jotenkin epäaidoilta. Olisi luullut, että kosmetologi saa moiset pakkelilla piiloon.

  Toimintakohtauksissa räiskitään automaattituliaseilla (myös New Yorkin kaduilla), mutta meno on kiireistä kuin musiikkivideoissa. Poliiseja ei näy.

  Niels Arden Oplev ja Noomi Rapace olivat tehneet Skandinaviassa kansainvälisen menestyselokuvan Miehet jotka vihaavat naisia, mutta kun he läksivät Amerikkaan, he saivat pakertaa C-luokan töhnää vajaamittaisella budjetilla.

  2/5

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]