De Niron Good Shepherd

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Johnny Fortune, 29.11.2003.

 1. BR_Zenith

  BR_Zenith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2010
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä kuuluu mielestäni hyvin vahvasti siihen sarjaan elokuvia, joista pystyy nauttimaan kunnolla vain siinä tapauksessa, että elokuvan aihepiiri ja yleensäkin historia kiinnostaa. Tuskin yksikään pääasiassa :naminami: -viihdettä kuluttava henkilö jaksaa tätä yli puolen välin, ja voin hyvin ymmärtää matalat arvosanat. Aiheesta edes vähänkään kiinnostuneille tämä on mielestäni oikein hyvä elokuva, ja moneen kertaan mainittu Matt Damon on roolissaan kyllä hyvä.

  Mitä tulee tuohon ikääntymiseen, niin Damonin naama on näyttänyt aivan samalta viimeiset 15 vuotta joka ikisessä elokuvassa, joten se ei sinänsä häirinnyt. Ehkä enemmänkin muiden kohdalla.

  Pidin itse elokuvasta sen verran, että tuli hankittua se myös netin ALE-hyllyistä omaan kokoelmaan. Voisipa vaikka lähiaikoina katsastaa uudelleen :)
   
 2. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Semmoinen neljän tähden elokuva. Melkoinen yllätys oli kun lopussa pamahti ruutuun De Niron nimi ohjaajana. Hienostihan se oli ohjattu. Tarina ei ollut mikään maailman paras mutta kyllä sen mielellään katseli kun elokuva soljui rauhallisesti eteenpäin.

  Tunnen olevani jotenkin sielunveli De Niron kanssa. Vaikka muut haukkuisi jonkun De Niron uutuuden (näyttelijänä) niin minä useimmiten pidän niistä. De Niro ei ehkä ole maailman paras näyttelijä, mutta kuten sanoin, hän valitsee hyvin elokuvat missä näyttelee. Yksi todella huono elokuva on hänenkin uralleen mahtunut: Frankenstein. Klassikon raiskaus, mutta ei siinäkään De Niron suorituksessa ollut mitään moitittavaa.
   
 3. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas raskas urakka, mutta kuitenkin erittäin mielenkiintoinen ja tunnelmallinen. Toki, Rauhallinen ja hidastempoinen kieltämättä, mutta ei tälläistä tarinaa kovin vauhdikkaammaksi voinekaan saada. Itseä ei niinkään ihmisten "ikääntymisen" huono ilmentymä niinkään häirinnyt, enemmänkin se etten heti osannut hakea vuosilukuja alalaidasta, joten piti hieman uumoilla kohdat uudestaan, jotta ei tipahtanut polulta. Tokihan tämä olisi voitu hoitaa paremmin jos ikävaiheet olisi ollut paremmin muokattuja, mutta mutta... Hienoa näyttelijätyöskentelyä ja kyllähän tuo De Niro istuu mallikkaasti ohjaajanpallille!

  **** / *****
   
 4. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jostain syystä jäänyt mielipide tästä ketjusta, onhan tämä katseltuna ja aivan mahtava leffa onkin kyseessä.

  Eikä tämä ollu liian hidas tai pitkä! Arvostelijat eivät vain tajua, olivat väsyneitä tai muuten väärässä mielentilassa. DeNiro ilmoittautui mukaan loistaviin näyttelijöihin jotka pystyvät myös loistaviin ohjauksiin - ilmeinen yhteys tuossa on, onhan sitä oppiakin tietysti tullut. :thumbsup:

  Leffa oli todella nautittava alusta loppuun, juuri hyvin tehty genreensä, minisarjaksikin olisi ainesta ollut. Kerronta oli mukavan viipyilevää ja taidokasta, näyttelijät castattu hyvin rooleihinsa - ainut pieni miinus tosin Angelina Joliesta joka ei oikein kyllä sopinut mutta meni mukana. Jotenkin tässä oli yksilön että yhteisön sekä historiallinen näkökulma tavoitettu hienosti, tunnelma epäselvässä vainoharhaisuudessaan oli välillä aika ainutlaatuista.

  Arvosana muistaakseni sellaiset 4,5 tähteä.