Dawn of the Planet of the Apes (2014) (Matt Reeves / Gary Oldman, Jason Clarke, Judy Greer, Andy Serkis)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 19.12.2013.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Geneettisesti kehittyneitä apinoita uhkaa ihmisjoukko, joka jäi henkiin kun maan yli pyyhkäisi tuhoisa virus vuosikymmen sitten. Apinat ja ihmiset ovat solmineet rauhan, mutta se osoittautuu lyhytaikaiseksi, sillä molemmat osapuolet ovat sodan partaalla. Tämä sota tulee ratkaisemaan, kumpi lajeista tulee säilyttämään valta-aseman maapallolla...

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 11.07.2014)
   
 2. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  tää kyllä vaikuttaa mielenkiintoiselta elokuvalta. Pitkä on tosin oottavan aika.
   
 3. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 566
  Saadut tykkäykset:
  96
  Erinomaisen hyvä. Hieman mietitytti mennä katsomaan, kun Kainarissa Seppo antoi vain 2/5 (katsoin vain pisteet), mutta usein hän on näiden arvosanojen kanssa hakoteillä. Cgi on hienoa, eikä apinoita koe lainkaan kasvottomiksi tietokonekasoiksi. Juoni jatkuu edellisestä osasta melko saumattomasti. Vaikka tämäkin osa vie tarinaa vain jonkin verran eteenpäin, niin ehyeltä sen rakenne tuntuu. Sopivan hitaasti rakennetaan jännitettä ihmisten ja apinoiden välille. On hienoa katsella ihmisen luikertelua maanmatosena suuren apinalauman edessä - ah. Eipä tästä kesäleffa paljoa parane...
   
 4. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Katukuvaan ilmestyneet julisteet ainakin ovat hienoja. "Viimeinen tilaisuus solmia rauha" [​IMG]
  Edellinen osa oli hyvä ja tämä on kuulemma vielä parempi. Jos palstalaisilta tulee vielä muutama positiivinen arvio, niin siinä tapauksessa täytynee kaivaa kuvetta. Mieli tekisi käydä katsomassa.
   
 5. -Tinke-

  -Tinke- Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2004
  Viestejä:
  377
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pidin paljon. Käsikirjoitus oli yksinkertainen mutta taidokkaasti kirjoitettu. Paljon mielenkiintoisia apina- ja ihmishahmoja. Parasta CGI:tä mitä olen koskaan nähnyt, eli melkoinen tekniikka demo. Äänimailma myös toteutettu erinomaisesti. Sain joka kerta kylmiä väreitä kun apinat puhuivat.

  8/10 "Apes together strong!"

  Ehdottomasti se 2014 kesäleffa joka tulee katsoa teatterissa. Katselin 2D-version, enkä usko että 3D tuo taaskaan kerran mitään lisää elokuvaan.

  BD-lätty tulee varmasti ostettua.
  Seuraavan osan odotus voi alkaa :)
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Dawn of the Planet of the Apes on erittäin viihdyttävä elokuva. Pidin vuoden 2011 rebootista ja taisin pitää tästä jatko-osasta vielä enemmän. CGI oli parasta, mitä koskaan olen nähnyt, enkä ajatellut hetkeäkään, että kankaalla näkyisi muuta kuin oikeita "älyapinoita". Andy Serkis alkaa kohta jo ansaitsemaan Oscarin "roolisuorituksistaan", sillä Ceasarin karisma näkyi ja kuului kauas. Elokuvan yksinkertainen käsikirjoitus on jokseenkin kaksiteräinen miekka: se piti tarinankerronnan hyvin paketissa mutta samalla aiheutti pienoisia uskottavuusongelmia älykkäällä katsojalle kuten
  A) Miksi pato oli ainoa tapa saada sähköä (eikö esim. tuulivoimaa tai muunlaista liikevoimaa olisi voinut käyttää)? B) Miksi mukana on aina yksi asehullu punaniska, joka pilaa kaiken, ja ihmiskunnan johtaja, joka ampuu ennen kuin ajattelee (toisaalta, tämähän taitaakin tehdä elokuvasta erittäin realistisen ;) ), C) Miksi yhteydenpito muihin immuuneihin ihmisiin oli kiinni sähköstä ja sähköisestä viestinnästä? Miksei ihmiset voineet vain nousta takamuksiltaan ja suorittaa tutkimusmatkoja?
  Näiden ongelmien takia esim. Gary Oldmanin rooli meni hieman hukkaan. Toisaalta, vaikka elokuvan käsikirjoittajien soisikin ottavan samaa seerumia kuin elokuvan apinoiden edellisessä osassa, niin tähän genreen kai kuuluukin se, että käsikirjoitus on jokseenkin yksinkertainen, jotta toiminta ja juonenkäänteet rullaavat sulavasti.

  4-/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::(
   
 7. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tykkäsin, ja paljon. Perusteluina samat kuin aiemmillakin, joten ei lisättävää. Mikähän lienee seuraavan osan nimi, War of the Planet of the Apes?
   
 8. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Kelvollista jatkoa ja juurikin sopivalla tavalla isompaan pykälään eskaloituvaa konfliktointia. Upeasti toteutettu apinajoukkio vie toki showta, mutta tällä kertaa ei niissä ihmishahmoissakaan mitään suurempaa valittamista ole. A-luokan näyttelijöitä kun löydetty sinnekin puolelle.

  Andy Serkis ansaitsee toki kaikki mahdolliset kehunsa päähefen roolistaan, mutta vaikuttavaa jälkeä tekee myös Toby Kebbell Koballaan. Motion-capture tekniikka tuntuu olevan jo sillä tasolla, että minkäänlaisiin päänpudistuksiin ei tunnu olevan juurikaan tarvetta. Ilmeet ja tunneskaalat välittyvät aitoina, vaikka toteutus on vähintäänkin puoleksi sitä tekniikan mahdollistamaa. Kasvot, keskittykää kasvoihin. Vau!


  :):):)½
   
 9. VinSent

  VinSent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2013
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ennen kuin menin tämän uusimman katsomaan, niin katsastin uudelleen kaikki aiemmat apina - leffat (oikeastaan uudestaan katsoin vain Ekan leffan, Burtonin leffan ja Synnyn. Alkp. jatko-osat näin ensimmäistä kertaa) ihan vain huvin ja vertailun vuoksi. Tämä pieksi kaikki alkuperäisen jälkeen ilmestyneet leffat (joista vain Pako ja Synty olivat mistään kotoisin).

  Isoimman kehun ansaitsee tarina. Trailerien perusteella odotin Avataria apinoilla. Musta valkoista hömpötystä, jossa ihmiset ovat yksiulotteisia paskiaisia ja kaiken pahan alku ja juuri, kun taas luonnossa elävät rauhaa rakastavat oliot viattomia pyhimyksiä. Mutta ehei.
  Muutamaa yksilöä lukuunottamatta ihmiset olivat suth viattomia ja apinat aloittivat sodan. Jopa Gary Oldman, jota trailerit pohjustivat tarinan pahikseksi, oli aika reilu jätkä.
  Tämä huuhtoi edellisen leffan lopun, joka vihjasi että miljoonat viattomat ihmiset ansaitsevat kuolla muutaman mäntin takia, jättämän pahan maun pois. Tiedän, että oikea elämä on täynnä itsekkäitä sontiaisia ja ihmiskunta on olemassa olonsa aikana saanut paljon pahaa aikaan, mutta olen niin kyllästynyt siihen, että tämän tyylisissä leffoissa ihmispahikset eivät tarvitse muuta motivaatiota, kuin sen, että nämä ovat ihmisiä ja pahuus on geeneissä. Ei muutenkaan mitään isoja valituksia käsikirjoituksesta, mitä nyt jokainen ihmishahmo oli vähän by-the-book (mikä jaksaa hämmästyttää, kun kaikki apinat ovat niin kiinnostavia ja mukaansa tempaavia) ja kaikilla juonen kannalta oleellisilla hahmoilla tuntui olevan näkymätön kilpi suojana (kuinka vaikeaa osua aloillaan olevan hevosen selässä istuvaan apinaan?).

  Itse olen voimakkaasti vanhan koulukunnan käytännön efektien ystävä, mutta hankala GCI:sta on suuttua, kun se on näin helvetin hyvin tehtyä. Jokainen apina näyttää elävältä olennolta ja ainoastaan alun peurat olivat epäaidon näköisiä. Pahapa tältä osalta sanoa enempää, mitä nyt tykkäisin meikkien tekevän paluun, jos tämä sarja koskaan etenee siihen pisteeseen, jossa alkuperäinen leffa oli.

  Isot bonukset leffantekijät ansaitsevat siitä, että ovat selvästi vanhojen leffojen faneja. Useaan kertaan soundtrack oli kuin suoraan 60-luvun apina - leffasta ja en voinut olla huomaamatta, että Caesarin pojan ja vaimon ulkonäöissä oli hienovaraisia yhtäläisyyksiä Corneliuksen ja Ziran kanssa. Ei mitenkään silmään pistävällä tavalla, mutta siellä ne olivat.

  Eipä tässä paljon muuta sanottavaa. Pikkuvikoja siellä sun täällä (mm. se, että Jason Clarke ei tuntunut osaavan muuta kuin yhden ilmeen vetää naamalle), mutta oli erittäin hyvä leffa. Nyt kun se 2016 luvassa oleva kolmas leffa kunnolla räjäyttäisi pankin, niin voitaisiin tosissaan puhua alkuperäisen leffan haastamisesta.
   
 10. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Tämä oli kyllä erinomainen jatko-osa. Apinoiden välistä murahtelua oli kiinnostavaa seurata, toimintaa ei ollut liiaksi asti, vaan keskityttiin enemmän apinoiden väliseen hierarkiaan sekä yhteistyöhön ihmisten kanssa. Ihmiset jäivät tässä vähän statisteiksi, eikä se oikeastaan haitannut lainkaan, kun toinen puoli oli ensiluokkaista. Simppeli juoni sopi kesäviihteeksi ja kokoinaisuus jättää paljon odotuksia seuraavalle osalle.

  4+/5
   
 11. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Nyt pääsivät apinat jo mäyhäämäänkin, vaikkei ulostetta vielä heiteltykään. Erilainen elokuva, kuin edeltäjänsä, mutta pitkälti samaa tasoa. Sinänsä vähän harmitti ratkaisu, jossa selvästi pahaksi hahmoksi
  oli valittu vain apina. Sillä muutenhan jokainen toimi ennemminkin harmaalla vyöhykkeellä, Oldmanistakaan ei oltu tehty perinteistä pahista, vaan pikemminkin porukkaansa suojelemaan pyrkinyt hahmo.

  :):):)
   
 12. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tulee aika sodomisoitu olo näiden uutuusleffojen kanssa aina välillä.

  [​IMG]
   
 13. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Alun metsästysjahdissa tuntui siltä, että katsoin videopeliä tai animaatioelokuvaa tyyliin Beowilf. No, animaatioelokuviahan nämä CGI-elokuvat tavallaan ovat. Onneksi CGI parani selvästi alkujakson jälkeen.

  Yhdyn edellisiin kehuihin. Jotenkin tästä ja edellisosastakin puuttui se viimeinen kipinä, mutta kelpo tieteisleffa ei siinä mitään.
   
 14. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Remaket ja sarjojen uudelleenkäynnistämiset saavat meikäläisellä automaattisesti niskavillat nousemaan pystyyn. Ei niitä tarvi tehdä! Hyviä esimerkkejä riittää, kuten vaikkapa Total Recall, Dredd, Spiderman... Toisaalta, alun kauhistelujen jälkeen olen lämmennyt myös sellaiselle etukäteen turhakkeeksi tuominneelleni Batman-trilogialle. Apinaseikkailuja on nähty sen verran harvoin ja alkuperäiset ovat niin vanhoja, että näistä saa tehdä uutta. Jos unohdetaan Burtonin totaalinen epäonnistuminen 2000-luvun alusta, niin kaikki Planet of Apes leffat ovat puoltaneet paikkansa. Jopa ne vanhat, oikeasti aika huonot, leffat. Tämä uusi sarja käynnistyi hienosti, ja toisessa osassa tarinaa jatketaan, tällä tavalla ihan oikeasti päästään siihen, mistä ensimmäinen elokuva kaukaa ajalta ennen syntymääni, lähti. Näitä lisää mulle, minä katselen ja tykkään kovasti.

  Elokuva sinällään oli toimiva ja tarjosi kevyttä viihdettä sitä kaipaaville. Olihan siinä näyttelijöitä ja ihan apinan naamasta tunnisti Klonkun... tai mikä sen näyttelijän nimi nyt on. Joo, ei tämä ole mitään elämää suurempaa, eikä sen ole tarkoituskaan olla. Hyvin tehtyä viihdettä ja se ansaitsee arvosanan 4/5.
   
 15. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
 16. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Ensimmäinen oli kerrassaan loistava ja koskettava elokuvaelämys eikä tämä jatko-osakaan paljoa pahemmaksi jää. Apinat näyttävät jos mahdollista, niin vieläkin paremmilta ja jälki on muutenkin moitteetonta. Tarinaan oli saatu suhkot sujuvasti vastakkainasettelua eri ryhmittymien välille vaikka välillä toivoikin, että hommat olisivat sujuneet ilman konflikteja. Lopun äksöneissä oltiin siinä ja siinä pysyikö homma ihan hanskassa.

  ****
   
 17. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Kolmatta osaa odotellessa myös tämä pääsi uusintakatseluun. Hyvin toimi, niin leffa kuin aiempi raapustuksenikin. Puoli pistettä lähtee, sillä ihan yhtä suurta vaikutusta jatko-osa ei tällä kertaa tehnyt, mutta hienosti toteutettu kevyt viihdeleffa kestää uudelleenkatsomisen hyvin. 3½/5.