Datan siirto sähköverkon kautta

Keskustelu osiossa 'Mac & OS X' , aloittajana vermu, 08.11.2011.

 1. vermu

  vermu New Member

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hommasin apple tv 2:sen olohuoneeseen sähkömokkulan taakse, mutta huomasin, ettei planetin vanhat 85 megabitin mokkulat jaksaneet siirtää videota kunnolla. Vähän väliä tuli buffering tai äänet tai kuva pätki. Ajattelin hommata uudet nopeammat mokkulat. Miten nopeasti data voi yleensä siirtyä sähköverkon kautta? Kiikarissa olisi net gearin powerline av200 200mbs mokkula. Pystyykö sähköverkko hyödyntämään tuota nopeutta? Onko kellään kokemuksia tuosta mokkulasta? Siirtääkö kukaan ongelmattomasti videota apple tv 2:seen sähköverkon kautta?
   
 2. arthur

  arthur Active Member

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 436
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän ne uudemman standardin vehkeet antavat hyvissä oloissa isommat - ja HD-kuvalle riittävät - kaistat. Noihin nimien yhteydessä annattuihin nopeuksiin kannattaa suhtautua skeptisesti, kuten olet havainnut. Oikeastihan "85 megabitin mokkuloiden" pitäisi riittää ihan hyvin, jos tarjoaisivat nimensä mukaista kaistaa. Tuosta standardista taitaa olla jo kaksi uudempaa sukupolvea. Itse ottaisin uusimman sukupolven homeplug AV2 ("Giganopeuden") vehkeet.

  Meillä oli käytössä tuon välinopeuden (HomePlug AV) A-linkin laitteet ja ainakin meillä SD-kuva välittyi ongelmitta.

  Tuolla Muron ketjussa näyttää olevan jonkin verran ihan oikeitakin kokemuksia näistä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2011
 3. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Member

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten Arthur tuossa jo linkkasikin, niin Netgearilla on myös 500 Mbps vaihtoehtoja tarjolla: http://www.netgear.com/home/products/powerline-and-coax/high-performance/default.aspx

  Mutta koska kellään meistä ei ole pienentäkään aavistusta, millainen sähköverkko talossasi on, miten vaiheet menevät ja miten eri vaiheet mahdollisesti kulkevat esim. rinta-rinnan, ei lopullisesta suorituskyvystä voi sanoa mitään muuta varmaa kuin, että noita teoreettisia maksiminopeuksia et voi ylittää. :king:
   
 4. vermu

  vermu New Member

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitti linkeistä. Hyvää tietoa tuli mokkuloista ja niiden sielunelämästä. Ei vain tainnut olla mokkula ainoa syy tökkimiseen. Toin apple tv 2:sen toiseen huoneeseen suoraan piuhan päähän ja samat videot tökkii yhä. Pahimpia tuntuu oleva omat dvd ripit. Apple ei vain jostain syystä jaksa pyörittää niitä. Osa toimii ihan ok ja osa tökkii hurjana. Kaikki toimii kuitenkin pc:llä aivan moitteetta ja esim wd hd boxissa. Sitten taas jotkut isotkin mkv filut toimii aivan moitteetta, jopa sen mokkulan kautta. Onko apple tosi kranttu käytetyn kodekin tai bittivirran kanssa. Eikös xbmc:ssä pitäs olla ihan hyvä tuki eri jutuille?
   
 5. vermu

  vermu New Member

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Handbrakella convertoin hankalan dvd:n apple tv 2 profiililla, niin rupes toimimaan hyvin. Kuvanlaatukin on ihan passeli eli ei huononnu prosessissa.